Şimdi Ara

Cpu Fan Hızı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi cpu mun fan hızında bi sıkıntı var. boşta 2800 lere iniyor fakat yükte 3000 i geçmiyor tabi işlemci sıcaklığı uçuyor. %100 load dayken 5 dk sonra 90 derece oluyor. fazlasına ben cesaret edemedim. sorun fandandır diye cpu fan soketine başka bi fan bağlayıp denedim. sonuç aynı. işlemci ısınırken fan devri 3000 de takılıyor. bios ayarlarını sıfırladım, yeniden windows kurdum, anakartın sürücülerini baştan yükledim ama sorun çözülmedi. sistemim imzamda. fanım amd nin stok fanı. ben çok büyük ihtimalle sorunun anakarttan olduğunu tahmin ediyorum. garantiye yollamadan bi fikir alayım dedim. yardımlarınızı bekliyorum

• Geçmiş olsun acaba bu problem neden sonra ortaya çıktı?
  • hocam işlemciniz ile soğutucu arasında termal macun varmı varsa bile hiç değiştirdinizmi.

bilgisayarınızın genel bakımını ne sıklıkla yaparsınız. Ayda 1 kere olmak üzere fanların tozunu temizleyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

hocam işlemciniz ile soğutucu arasında termal macun varmı varsa bile hiç değiştirdinizmi.

bilgisayarınızın genel bakımını ne sıklıkla yaparsınız. Ayda 1 kere olmak üzere fanların tozunu temizleyin

Hocam benimde aklıma o geldi ama AMD ler 55 dereceyi aşınca devrini 4000 in üstüne çıkarıyor sanıyorum benim işlemci sıcaklık 53 dereceyken devir 4500 kanat taksam BOEING 5600 olacak
  • @bikidoruk
    gerçekten bende anlayamadım. 2 gün önce bi baktım sıcaklık uçmuş.
    @krm-iks
    amd fanının kendi termal macunu vardı. bu sorun olmadan 2-3 gün önce daha iyi bi performans umarak arctic silver 5 alıp kullandım( yükte 4 derece farketmişti ). sistemi alalı iki ay kadar oluyor. fanların henüz çok bi kirlendiği de söylenemez ama termal macunu değiştirdikten sonra fanıda temizlemiştim.
  • Easy Tune5 Pro ile fan hızını artırmayı deneyebilir misiniz? Smart Fan sekmesindeki üst sıcaklık değerini 50 yaparsanız belki artabilir.
  • denemiştim. bişey değişmedi
  • hocam işlemciyi tam olarak yerleştirdinizmi ve macunu çok ince tabaka halinde pürüzsüz yaydınızmı
  • termal macunun sürüp işlemciyi yerleştirdikten sonra 2-3 gün kullandım. %100 load da max. 80 derece olmuştu. stok macunla 84 idi. ama fan 4-5 binli devirlere geliyordu. şimdi ise 3-4 dk sonra 90 dereceyi aşıyor. ayrıca yardımlarınız için sağolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Muchiro

termal macunun sürüp işlemciyi yerleştirdikten sonra 2-3 gün kullandım. %100 load da max. 80 derece olmuştu. stok macunla 84 idi. ama fan 4-5 binli devirlere geliyordu. şimdi ise 3-4 dk sonra 90 dereceyi aşıyor. ayrıca yardımlarınız için sağolun

hocam 80 derece bile tehlikeli bakınız

http://www.cpu-world.com/index.html

bence sizin işlemcide sorun var, termal senör yanlış okuyoda bilir
  • sensörlerin yanlış okuduğunu zannetmiyorum çünkü boştaki değerler eskisi gibi 45-48 arası gidip geliyor. ama dediğim gibi yük altında iş eğişiyor. ben sorunun fanın devriyle alakalı olduğu kanısındayım. zira tam yük altında 5 dk sonra işlemci 90 dereceye gelmişken dahi söylediğim gibi fan devri 3bini aşmıyor. zaten sesin yükselmemesinden de fan hızının düşük olduğunu anlayabiliyorum. ayrıca Easy Tune 5 ile fan devri ayarlanmıyor. eskiden bunu çok rahat yapıyordum. işlemciye ileride yeni bi soğutucu alayım diyordum zaten. aceba alıp sorunu bi kesinleştirsem mi sıkıntı anakartta mı yoksa amd nin stok soğutucusun da mı diye?
  • Hocam Macunu Sürmüşsünüz de Fani Yerinden Sökünce Tekrar Macun Sürmek Gerek miyor mu ? Benim Sistemim Cod2 Gibi Oyunlar Oynarken 70 Dereceyi Gördü Ben Korktum Termal Macunu Yeniledim Dandik Birşey Aldım 5 Ytl ye Ama %100 e Yakın Yüklerde 55 i Geçmiyor Ortalama 50 Yük Altında Ama Sizin Macun da İyimiş Bir Keresinde de Fani Tam Oturtamamıştım Ona da Bi Bakarsaniz Belki Küçük Bir İhtimal Gözden Kaçmıştır
  • ben sorunu zannediyorum ki tam anlatamadım. termal macunumu yeniledikten sonra sıcaklık testi yaptım. işlemci %100 yükte max. 80-81 derece oldu. uzun süre teste rağmen bu sıcaklığı aşamadı. o\c ile uğraşıyorum ve her denemeden sonra kararlılık testi yapıyorum. 3 gün boyunca defalarca deneme yaptım ve sonuç değişmedi. işlemci 2.940mhz de dahi max. 86 derece olmuştu. fakat şimdi durduk yere ilk mesajda da belirttiğim bu sorunu çıkattı. önerin için genede sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.