Şimdi Ara

Işığın Kütlesi Var Mıdır , Yok Mudur ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
0
Favori
10.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dalga derken sadece dalga boyu halinde ilerlediği gibi parcacık halindede ilerler.Şunu hala karıştırıyoruz.Paracaık çarpışması yok zaten İşte burada kütle varmı yokmu görelelik kuramına göre netleşiyor.kütlesi olsa çarpışma gerçekleşir.Dediğin gibi sadece fotonların frekanslarına göre bir momentumu var.Ama kütle korunumu yasasına göre olay değişiyor.+ve - (elektron ve pozitron)çarpışmasında çıkan fotonlar mecburen bir kütleye sahip olmak zorunda E=c2 * mo/√(1-v2/c2) sadece burada uygulayabiliriz.ama m'i ne olarak alacağız çarpışmadan çıkan yüklü gama ışınları.peki bunu genellemek mümkünmü?DEğil tabikide benden bukadar neresinden tutsan elinde kalıyor.Gerisi fizikçilerin işi artık onlarda ne zamn çözeceklerse kuantum fiziğide biyere kadar.artık ömrümüz yetecekmi yetersede başka bir kavram ortaya çıkacaktır.Ne demişler Allahın ilmi sonsuz.Ama herşey bir sebebe bağlı

• Kütleyi (fotonun) yok farzedersek o zaman enerji denen birşey olmazdı .
    Kütlesi olsa çarpışma gerçekleşir ama kütlesi yoksa enerjisi olmaz ... Ona göre hareket edersek bir tutarsızlık olur her ikisini de kabul edeceğiz ...

Ayrıca Einstein 'ın E =mc2 formülünün 0,000004 hata payı varmış ...

güneşten ayrılan kütle enerjiye dönüşürken 0,000004 lük bu enerji ne oluyor onu merak eden var mı ?
  • ışığın kütlesi var.... fotoelektrik ve fotoseller bunu ispatlamıştır ....ancak bu kütle olayı newton fiziği ile anlaşılmaz bu quantum fiziğine girer .... ışık süper pozisyonda bir maddedir ve kütlesi vardır....
  • Var hatta dünyanın çekim kuvvetiyle bile sapmaya uğruyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KüçükKötüEjderha

Var hatta dünyanın çekim kuvvetiyle bile sapmaya uğruyorlar..

Newton ın genel çekim kuramı
     Işığın Kütlesi Var Mıdır , Yok Mudur ?
  • Kapılma Rüzgarıma Sen de Aldanırsın

Sizin görüşünüzde yanlış.Kütlesi var diymessiniz.Yokta diyemessiniz.Bu gün bile fizik pro. hala çelişkiye düşmekte.Sizin vediğiniz formül kütle korunumu yasası için geçerli M orda kütle olarak alınıyor kaldıki kütle varmı yokmu daha sonuç çıkmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Kapılma Rüzgarıma Sen de Aldanırsın

Sizin görüşünüzde yanlış.Kütlesi var diymessiniz.Yokta diyemessiniz.Bu gün bile fizik pro. hala çelişkiye düşmekte.Sizin vediğiniz formül kütle korunumu yasası için geçerli M orda kütle olarak alınıyor kaldıki kütle varmı yokmu daha sonuç çıkmadı

Üstad ben zaten var demiyorum yaptığımız şey sadece formülde yerine koymaktı.Var da demiyorum yok ta demiyorum her ikisini de kabul ediyoruz mecburen yoksa hiçbirşeyi açıklayamayız.
    Dahası gerçekten bu konular hakkında ne kadar bilgimiz olduğunu da görüyoruz forumdan bir anket yapsak bize cadı diyecekler neredeyse

• ısıgın kütlesi olmasaydı herseyin icinden gecip giderdi fakat kütlesi oldugu icin önüne bir cisim koyarsanız carpıp baska yöne dogru gider..

ayrıca hic bir sekilde ısık görülemez (uzay boslugu buna örnektir) bizler ancak ısıgın carptıgı cisimleri görürüz hepsi bu..

ısık parcacıkları görülemez ama kütlesi vardır yalnız bunu ölcebilecek teknoloji yoktur..
  • Işığın belli bir kütlesi vardır; ancak o kadar küçüktür ki göz ardı edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

ısıgın kütlesi olmasaydı herseyin icinden gecip giderdi fakat kütlesi oldugu icin önüne bir cisim koyarsanız carpıp baska yöne dogru gider..

ayrıca hic bir sekilde ısık görülemez (uzay boslugu buna örnektir) bizler ancak ısıgın carptıgı cisimleri görürüz hepsi bu..

ısık parcacıkları görülemez ama kütlesi vardır yalnız bunu ölcebilecek teknoloji yoktur..

Doğru demiş olabilirsin ama X ışınları noluyor?
    Onları rahatça görebiliyoruz
  • Bence olmalı. Sonuçta elektron parçacıkları birleşip ışığı oluşturmuyormuydu? Eğer yanlış hatırlamıyorsam ve öyleyse ışığın kütlesi var olması gerekiyor.
  • Işık konusunda derin tartışmalara girmeden önce ışığın dalga ve tanecik teorisini anlamalı. Aslında anlayacak bir şey yok. Göklere çıkarılan bilim henüz ışık hakkında yeterli bilgiye ulaşamadığı için ışık 2 farklı şekilde yayılır diye işin içinden sıyrılmıştır. Canlı bir organizma olsa içgüdü deriz ama o da değil.
    Hatta bir de gözlemcinin var olmasıyla davranışının değişmesi vardır ki o tam evlere şenliktir.
    Sonuç olarak :

quote:

Ey akıl sahipleri! İbret alın!
  • Işık bir enerjidir. E=mc2 olduğuna göre; m(kütle) yok dersek 0 olarak alırız ve ışığın enerjsi 0 çıkar bu da tamamen bilinene ters düşer.IŞIK BİR ENERJİDİR.
    Belki tamamen farklı bi bakış ama basit düşündüm
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.