Şimdi Ara

Isı ve sıcaklık (tyt fizik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Isı ve sıcaklık (tyt fizik)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• cevap ne kanka

• generation z kullanıcısına yanıt
    25

• hocam sıcaklıkları farklı iki cisim arasında ısı alışverişi olur ve bu ısı alışverişi eşit olur yani buzun aldığı ısı suyun verdiği ısı eşit olması lazım m.le = m c deltat eşit olcak soruda da kütleleri buna göre vermişler eşitlediğinde 0 derece oluyor ama hocam kafam böyle kolay sorularda karışıyor benim gene birilerine de sor :)

• generation z kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. İşlem yapıp dengelemeye çalıştım fakat beceremedim. Biraz daha yardımcı olabilir misiniz

• hocam şöyle yaptım 5.80 400 bu 5 gr buzun erime ısısı buda m.c.delta t suyun sıcaklığı azalıcak buzu erittiği ısı verdiği için 20 .1 20 400 geldi tam 0 derecede eşitlendi

• bu soruyu barındıran kitabı çöpe atabilirsin.. bu soru tarzı müfredat dışı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bu soruları çözmeyin artık temel kavramlrı öğrenip+345 çözün yetmezse yayın denizi çözüp tytyi kapatın derim.gerek yok bu tarz sorulara

• fakositozz F kullanıcısına yanıt
    Hocam yayın denizi çözüyorum fakat biraz ağır geliyor ve yanlışlarım fazla çıkıyor çok mu zor kaynak? Palme çözerken böyle zorlanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ibos1010

Hocam yayın denizi çözüyorum fakat biraz ağır geliyor ve yanlışlarım fazla çıkıyor çok mu zor kaynak? Palme çözerken böyle zorlanmıyorum

evet zor biraz

• A dostum. Buzun erimesi icin q=ml formulunden 400 joule enerji lazım.elimizde artık 0 derece 5 Gr su var su Q=MCT formulunden ise 20 derecede 20 Gr suyumuz var. Onun sıfır dereceye gelmek için de 400 joule enerji vermeli. İkisi birbirini notrluyor 0 derece sıcaklıkta 25 Gr suyumuz var.

• latent heat yani buharlaşma ısısı 400 cal/g olan bir buz var. eğer ki dengeye ulaşacaksak buzla suyun sıcaklığı aynı olmalı, ayrıca ısı oluşumu yok. yani msu*cp,su*dt = mbuz*L,

burdan son durumdaki sıcaklığın 0 derece olduğunu bulacaksın ancak 400 cal ısı buz tarafından alındığı için (gerekli olan bütün buharlaşma ısısı alındı) 0 celciusta 25 gram suyun olur. yani su kütlesi 25 gramdır ve sıcaklığı 0 celciustur.

• Hocam bu kitabı çöpe at bence. Sisteme daha uygun güzel kitaplar edin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.