Isı ve sıcaklık (tyt fizik)

-
-
cevap ne kanka
-
25
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
hocam sıcaklıkları farklı iki cisim arasında ısı alışverişi olur ve bu ısı alışverişi eşit olur yani buzun aldığı ısı suyun verdiği ısı eşit olması lazım m.le = m c deltat eşit olcak soruda da kütleleri buna göre vermişler eşitlediğinde 0 derece oluyor ama hocam kafam böyle kolay sorularda karışıyor benim gene birilerine de sor :)
-
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. İşlem yapıp dengelemeye çalıştım fakat beceremedim. Biraz daha yardımcı olabilir misiniz
hocam şöyle yaptım 5.80 400 bu 5 gr buzun erime ısısı buda m.c.delta t suyun sıcaklığı azalıcak buzu erittiği ısı verdiği için 20 .1 20 400 geldi tam 0 derecede eşitlendi
bu soruyu barındıran kitabı çöpe atabilirsin.. bu soru tarzı müfredat dışı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam bu soruları çözmeyin artık temel kavramlrı öğrenip+345 çözün yetmezse yayın denizi çözüp tytyi kapatın derim.gerek yok bu tarz sorulara
-
Hocam yayın denizi çözüyorum fakat biraz ağır geliyor ve yanlışlarım fazla çıkıyor çok mu zor kaynak? Palme çözerken böyle zorlanmıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: ibos1010
Hocam yayın denizi çözüyorum fakat biraz ağır geliyor ve yanlışlarım fazla çıkıyor çok mu zor kaynak? Palme çözerken böyle zorlanmıyorumevet zor biraz
-
A dostum. Buzun erimesi icin q=ml formulunden 400 joule enerji lazım.elimizde artık 0 derece 5 Gr su var su Q=MCT formulunden ise 20 derecede 20 Gr suyumuz var. Onun sıfır dereceye gelmek için de 400 joule enerji vermeli. İkisi birbirini notrluyor 0 derece sıcaklıkta 25 Gr suyumuz var.
latent heat yani buharlaşma ısısı 400 cal/g olan bir buz var. eğer ki dengeye ulaşacaksak buzla suyun sıcaklığı aynı olmalı, ayrıca ısı oluşumu yok. yani msu*cp,su*dt = mbuz*L,
burdan son durumdaki sıcaklığın 0 derece olduğunu bulacaksın ancak 400 cal ısı buz tarafından alındığı için (gerekli olan bütün buharlaşma ısısı alındı) 0 celciusta 25 gram suyun olur. yani su kütlesi 25 gramdır ve sıcaklığı 0 celciustur.
-
Hocam bu kitabı çöpe at bence. Sisteme daha uygun güzel kitaplar edin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X