Şimdi Ara

işe girmek ve para kazanmak neden bu kadar zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
6.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar avrupa ülkesinde işsizde kalınsa yinede para bağlanıyormuş,avrupa ülkesini geçelim
    şimdi soru şu,para kazanmak neden çok zor vede iş bulmakta zor
    mesela iş bulma ve para kazanamama olmaksızın düşünülemez,mutlaka olmak zorunda diye düşünmemiz lazım
    çünkü,aç kalınılmaz,kendımıze ve ailemize bakmamız lazım,ihtiyaçlarımız mutlaka vardır su,yicek,ev..
    yani ihtiyaçlar olmaz diye düşünülemez,o halde mutlaka paramızın olması lazım
    günlük alınan ücrete bakılırsa,asgari ücret olarak günlük 20 tl ye geliyor,gün içinde 20 tl ile ne yapılabilir,ama bu tabiki iş bulan için geçerli
    birde işsizlik ve para geliri olamayanlar var,ayrıca işte çalışıpta işten çıkartılanların eve para götürememe korkusu var
    yani bu durum felaket gibi bir şey ama nedense gayet doğal karşılanır oldu,yıllardır işsizlik var gayet doğal durum dercesine karşılanıyor
    ama işsizlik 1 kişi bile olmaması lazım çünkü herkesin paraya ihtiyacı var,para olmazsa 1 gün aç durun bakalım nasıl oluyor
    1 gün aç durulmuyorsa o halde para gelmeside lazım işte olması lazım
    ama nedense gayet doğal karşılanıyor,her insanın bağımsız olarak kendi basına ihtiyacları ıcın elıne para geçmesi şart ama neden bu durum gözardı ediliyor
    bu kadarmı sorumsuzlaştı bu millet

• işte onları seçim zamanı anne ve babalarınıza anlatacaksınız arkadaşlar. sadece kömür ve makarnayla dönmüyor bu çark.
  • işsize türkiyede de maaş bağlanıyor
    ama hangi avrupa ülkesinde zengin olduğu halde yeşil kart alan, devleti milyonlarca lira dolandıran tüccar eczacı vs vs var onu da yazın
    şu anda işsizler için açılmış meslek edindirme kursları var hem sigortanız yatıyor, hem de günlük 15 lira alıyorsunuz sertifikanızı alana kadar
    değerlendirin bence
  • hangi ülke başkanı milletten toplanan vergilerle oy uğruna beyaz eşya dağıtıyor, hangi ülkede tekel satılıp alan firma suya sabuna dokunmadan 3 katına başkasına satıyor, hangi ülkede asgari ücret 550 Tl olup ev kirası 500 TL olacak kadar insanlar aç, hangi ülkede maaşına aldığın %4 lük zammı sadece su faturana yapılan zamla geri ödüyorsun, hangi ülkenin toprakları mayın temizlemek bahanesi ile can düşmanımız olan İsraile kiralanacaktı, v.s. arkadaşlar lütfen 1 haftalık hafıza ile yaşamayalım. Benim babam 2001 de emekli oldu ve öncesinde 20 yıl çalıştı, 4 çocuğunu okuttu 4 katlı ev yaptı ve şu anda borcu yok, hepsini fabrikadaki işçi maaşı ile yaptı. Çok ince hesaba gerek yok, bu devirde şu zamanda varmı bende yaparım diyen? Hesap ortada...
  • bir arkadaşı emaneti bu cümleler üzerimde kalmasın
    @majesticman der ki ;
    İşsizlik Türkiye 'de yok Türkiye'de işsiz değil işe yaramayan insan sürüsü var

İşsizlik şehirlerimizde değil köylerimizde vardır bunu unutmayın kaldı ki daha yeni krizden cıktık alnımızın akıyla

Siyaset yapanlara ne diyim ki ben ana muhalefet partylerinden daha iyi çalışıyolar onları yapıcaz başbakan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

işte onları seçim zamanı anne ve babalarınıza anlatacaksınız arkadaşlar. sadece kömür ve makarnayla dönmüyor bu çark.

İyi söylüyosun da başka bir parti gelse ne değişecek ? Maaşa mı bağlayacak seni ? Hepsi aynı .
  • quote:

hangi ülke başkanı milletten toplanan vergilerle oy uğruna beyaz eşya dağıtıyor, hangi ülkede tekel satılıp alan firma suya sabuna dokunmadan 3 katına başkasına satıyor, hangi ülkede asgari ücret 550 Tl olup ev kirası 500 TL olacak kadar insanlar aç, hangi ülkede maaşına aldığın %4 lük zammı sadece su faturana yapılan zamla geri ödüyorsun, hangi ülkenin toprakları mayın temizlemek bahanesi ile can düşmanımız olan İsraile kiralanacaktı, v.s. arkadaşlar lütfen 1 haftalık hafıza ile yaşamayalım. Benim babam 2001 de emekli oldu ve öncesinde 20 yıl çalıştı, 4 çocuğunu okuttu 4 katlı ev yaptı ve şu anda borcu yok, hepsini fabrikadaki işçi maaşı ile yaptı. Çok ince hesaba gerek yok, bu devirde şu zamanda varmı bende yaparım diyen? Hesap ortada...

sen siyaset yapmadan yazacaksan yaz, yoksa konuyu kirletmeden çık git...
    bu ülkenin 3kağıtçılarının , dolandırıcılarının şeref yoksunlarını yedikleri parayla 3 türkiye kalkındırılır
    eczacılar barkod sistemine geçildi diye niye ortalığı ayağa kaldırdılar sanıyorsun
    çünkü 3kağıtçıları, aklının alamayacağı paralarrı çalıyordu kimden devletten yani milletten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusunmeyenadam -- 18 Temmuz 2010; 2:47:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortada dönen para halka eşit dağılmıyor da ondan.
    Ayrıca şöyle bişey de var.Haketmeyen insanlar çok para kazanmak istiyo.Yani adamın hiç bir vasfı olmamasına rağmen 2000 lira maaş isteyebiliyo veya daha fazlasını.Sonra da asgari ücreti görünce iş yok,güç yok bilmem ne.
    İşsizlik yok iş beğenmemek var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Ortada dönen para halka eşit dağılmıyor da ondan.
    Ayrıca şöyle bişey de var.Haketmeyen insanlar çok para kazanmak istiyo.Yani adamın hiç bir vasfı olmamasına rağmen 2000 lira maaş isteyebiliyo veya daha fazlasını.Sonra da asgari ücreti görünce iş yok,güç yok bilmem ne.

evet iş beğenmemezlik var bu doğru hemde çok doğru ama beğenmeyenler haklı değillermi sizce. Asgari ücretin 550 TL olduğu ve açlık sınırının 800 küsür TL olduğu bi ülkedeyiz. Eğer ki bir kişi aldığı maaş kadar sadece kira vermek zorunda kalıyorsa mecburen kendini geçindirebilecek ücret veren bir iş aramak zorunda kalıyor. Bu da mecburi iş beğenmemezliği doğuruyor.
  • @ ntticaret

açlık sınırı 1300 - 1500TL diye biliyorum.
  • Istihdam yaratilmiyor .... Yani yeni isyerleri acilmiyor devlet tesvik etmiyor..... Nufus hizla artiyor .....

Ama hukumet saksakcisi olursan orasi ayri .....
  • başbakan kızını amerikada okuttu kendine danışman yaptı.senin iş bulup bulmaman onun umrunda bile değil kendi kesesini doldurma derdinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freut Mich

@ ntticaret

Açlık sınırı en son 800-900, fakirlik sınırıda 2100 gibi bir miktardı sanırım. Şaka gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Istihdam yaratilmiyor .... Yani yeni isyerleri acilmiyor devlet tesvik etmiyor..... Nufus hizla artiyor .....

Ama hukumet saksakcisi olursan orasi ayri .....

• quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Ortada dönen para halka eşit dağılmıyor da ondan.

İş yok diyenler dönüp kendilerine baksın.Hep bunu görüyorum.İş var arkadaşım çalışana her türlü iş var.Devir öle bir devirki paramla iş yaptıramıyorum bir adam akıllı insan yok.Sonra işsiziz diye ortada dolanıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

Orijinalden alıntı: Freut Mich

@ ntticaret

Açlık sınırı en son 800-900, fakirlik sınırıda 2100 gibi bir miktardı sanırım. Şaka gibi

hmm pardon karıstırmısım O zaman çoğumuz açız elhamdulullah

• quote:

hangi ülke başkanı milletten toplanan vergilerle oy uğruna beyaz eşya dağıtıyor, hangi ülkede tekel satılıp alan firma suya sabuna dokunmadan 3 katına başkasına satıyor, hangi ülkede asgari ücret 550 Tl olup ev kirası 500 TL olacak kadar insanlar aç, hangi ülkede maaşına aldığın %4 lük zammı sadece su faturana yapılan zamla geri ödüyorsun, hangi ülkenin toprakları mayın temizlemek bahanesi ile can düşmanımız olan İsraile kiralanacaktı, v.s. arkadaşlar lütfen 1 haftalık hafıza ile yaşamayalım. Benim babam 2001 de emekli oldu ve öncesinde 20 yıl çalıştı, 4 çocuğunu okuttu 4 katlı ev yaptı ve şu anda borcu yok, hepsini fabrikadaki işçi maaşı ile yaptı. Çok ince hesaba gerek yok, bu devirde şu zamanda varmı bende yaparım diyen? Hesap ortada...

Hangi ülke , hangi ülke deyip durmanı tavsiye etmem sana bunların daha kötüsünün olduğu bir sürü ülke söyleyebilirim.
    Baban büyük ihtimalle devletin işçisidir. Hani şu kayıdı olup işe gelmeyenlerden değildir inşallah.

İşsizlik oranlarına bakmayın , ben askerdeyken soruyordum askerlere sivilde ne iş yapıyorsun biri abi korsan cdciyim , biri otopark mafyasının yanında değenekçiyim , birisi arabaları kaza yapmış gibi gösterip kaskodan para alıyorum... böyle bir sürü iş. Kimileri çalışmıyorum kafama göre iş bulamadım. Bunları işsiz sayalım mı ?

• 1970 den beridir hep akp nin sorunu hep akp hep tayyip biride çıkmış kemal kılıçdaroğlu diye birisi herkese iş herkese aş olacak herkese ekmek der durur 72 milyon insana iş sağlayacak ? hangi ülkede var bu ya ? her ülkede işssiz vardır ama bu kemal bey herkese iş sağlayacağını mitinglerde söyler durur ama bilmezlerki ülke bir türlü toparlanamadı toparlanmayacakda çünkü dış güçler ilerlememizi istemiyor uzun süredir dışarı bağımlı yaşıyoruz
  • bundan üçbuçuk ay önceye kdar yani işten cıkarılmadan önceye kadar iyi bi işim iyi bir maasım vardı Allaha şükür yetiyodu bende diyodum memleketten iş var calışmak istemeyen üşengec adam cok diye ama işten cıkarıldıktan sonra anladımki gercektende iş yok iş olsa bile adam calışacak eleman degilde resmen köle arıyor hatta bedavaya arıyo bu köleleri utanmasa bu iş verenler üstüne para isticekler işe almak için
    600 lira maaş veriyo adamlar üstüne 50lira yol veriyo hadi gitte calış bu paraya ne ev gecindirilir nede borc ödenir hatta normal bir ailenin mutfak masrafına bile yetmez memlekette calışılacak sektör bırakmadılar ne var ne yok sattılar yabancılara adamlarda kendi adamlarını getirip calıştırıyolar bizde kendi memleketimizde AÇ kalıyoruz magdur oluyoruz calışmak isteyene iş var ama git gel yol paranı sigara yemek paranı ancak karşılar
    neyse Allah kimseyi işsizlikle sınamasın gercektende çok zor bir durum

• dış güçler değilde yıllardan beri üretim yaparak ucuza mal edip pahalı satan ve artık servetiyle dünyanın gidişine yön veren dünyayı yöneten şirketler bunu yani üretmemizi istemiyor üstelik bu durum ülkemize mahsus değil tüm dünya için istenen bu ,diğer ülkelerin farkı ekonomilerini bu şirketlere mümkün olduğunca bağlamayarak yada az bağlanarak rest çekip üreim ve istihdam gerçekşleştirip ihtiyaçlrını kendi kendine karşılayabilmesi,ülkemizin durumu ise bu büyük şirketlerin usa israil maskesi altındaki yaptırımlarına boyun eğmeye razı olması soru bu işte,unutmayınki osmanlının asıl çöküşüde üretime önem vemeyip pazar ülkesi halini almasıyla oluştu,bugünkü gidişatımızda işte aynen böyle ilerliyor açgözlü fabrikatrölerinde sayesinde fabrikalar kapanıp devlet kurumları özelleştirilp üretim azaltılıyor ve daha bağlı hale geliyoruz ,bu duruma biz düşüyorsak suçlu yine biziz ,namuslu ve dürüst olup bu açgözlü tayfasına katılmaış olsakta birlik olup ihtiyaçlarımzı hangi parti olursa olsun iktidara dayatıp yaptıramadığımız için ,üretimin önemini kavrayamadığımız için,başlarda çok pahalıya mal olsada zamanla bunun düzene gireceği ve normale döneceği gerçeğini ve bunu taşıdığı riski göze alamadığımız için bu durumdayız ,daha sayılabilir ama bize başta gerekenler dürüstlük çalışkanlık ve birilk olup iktidarı çalıştırma baskısı kurabilmek,vergimizi veriyorsak iktidar huzurumuz için çalışmalı, bizde çalışmalıyız tabi vs vs...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.