Şimdi Ara

İş yeri açmak mı ? Bir işe girip çalışmak mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle kendimi tanıtayim.
    Antalaya nın bir ilçesinde yaşıyorum.
    Bilgisayar programcılığı son sınıf okuyorum.(2yıllık.) Yaş 19
    Ufak çaplı bilgisayar işi ile uğraşiyorum.
    2.el sıfır satım tamir vs.
    Ailemin tekstil dükkanın vitrinin bir köşesine raf koydum. Bazen tekstil dükkanı mı bilgisayarcimi karıştiriyolar.islerimi dükkan da ve evde hallediyorum. İlçe olduğu için nüfus az 20 30 bin civari potensiyel yok. Ufak çaplı yaptığım işler çerez parasi gibi oluyor.
    Bende malzemeleri eve getirdim topladim yani.
    Sayfam:www.gurbuzteknobilisim.com

Bu sene okulum bitince bilgisayar işine profesyonel ce Antalya merkezde mi atilsam diyorum. Asıl çevremiz merkezde ailemin merkezde de tekstil dükkanı var. Tekstil işi iyi eskiden beri yaptiklari icin.
    Fakat ilçede bilgisayar işi tutmadı.
    Benimde içimde kaldı. Severek bilerek yaptığım iş.

Sizlere sorum.
    Teknoloji mağazasi gibi
    Bilgisayar Cep Telefonu Güvenlik Kamerasi Sarf Malzemeleri vs. Profesyonelce Antalya Merkezde işe atilsam günümüz piyasasında tutar mı arkadaşlar ? Değer mi?
    Yoksa bilsim/bilgisayar ile ilgili bir alanda işe girmek mi mantıklı olan?

Tavsiyleriniz nedir arkadaşlar ?

Daha önce konular açılmış fazla ön yargıli olan arkadaşlar olmuş. Ekstra işler önermişler. Bu işi yapan veya yapan yakınları olanlar yorum yapması daha etkili olabilir.
     İş yeri açmak mı ? Bir işe girip çalışmak mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle yapılır ben şuan yarı zamanlı olarak böyle bir işte çalışıyorum sermayeye ihtiyacı olmayan kendi bilgi birikimini kullanacağın bir iş ben tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sspanzerr

Kesinlikle yapılır ben şuan yarı zamanlı olarak böyle bir işte çalışıyorum sermayeye ihtiyacı olmayan kendi bilgi birikimini kullanacağın bir iş ben tavsiye ederim...
    bende şuan iş kurmak için ve kendimi geliştirmek için bir işte çalışıyorum hocam şöyle en az 20-30 bin biriktireyim birşeyler yapmak gerek

ticaret candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

bende şuan iş kurmak için ve kendimi geliştirmek için bir işte çalışıyorum hocam şöyle en az 20-30 bin biriktireyim birşeyler yapmak gerek

ticaret candır

Alıntıları Göster
    500bin tl sermayen varsa güzel bir yerde güzel bir iş yeri aç.Gidip bir yerde çalışmak saçmalık olur.Özel sektör köpek gibi çalıştırır.

• Turboya bakmıştım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: -BornToDie-

Turboya bakmıştım ben
    piyasa araştırması yap önce direk atlama başka rakiplerin var mı ? işleri nasıl onların ? Sen biliyorsun oraları sence ihtiyaç var mı böyle bir işe bir düşün. Ondan sonra kararını ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Ray // 7

piyasa araştırması yap önce direk atlama başka rakiplerin var mı ? işleri nasıl onların ? Sen biliyorsun oraları sence ihtiyaç var mı böyle bir işe bir düşün. Ondan sonra kararını ver.

Alıntıları Göster
    konuyu okumadım. iş yeri açmak kolay değildir ama bana göre 10 bin lira maaşlı bi işe girip çalışmakmı yoksa geliri geleceği belli olmayan kendi işinmi deseler kendi işim derim aylık geliri 1000 lira bile olsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkdaslar 500bin gibi bir sermayem yok. O kadar sermayem olsa zaten bu işi değil. Oto Galeri ve rent a car açardım. Ileride iyi bir kaynak bulursam buda aklimda.

Bilgisayar işi için 30 bin gibi
    sermaye düşünüyorum.

10 yıl önce olsa paranın ... diyen arkdaslar da var.

Şuan piyasa bu kadar kötü mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun1077 -- 27 Kasım 2014; 7:46:10 >
  • Piyasa kötü kardeş tamirci dükkanı falan açacaksan baştan vazgeç kirayı zor ödersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: harun1077

Arkdaslar 500bin gibi bir sermayem yok. O kadar sermayem olsa zaten bu işi değil. Oto Galeri ve rent a car açardım. Ileride iyi bir kaynak bulursam buda aklimda.

Bilgisayar işi için 30 bin gibi
    sermaye düşünüyorum.

10 yıl önce olsa paranın ... diyen arkdaslar da var.

Şuan piyasa bu kadar kötü mü

Ortalama kar marji %6 olan bir sektör. Batabilme ihtimali çokyyüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

konuyu okumadım. iş yeri açmak kolay değildir ama bana göre 10 bin lira maaşlı bi işe girip çalışmakmı yoksa geliri geleceği belli olmayan kendi işinmi deseler kendi işim derim aylık geliri 1000 lira bile olsa.

ne diyon la
  • Mark Valley kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar işinin mi kar marji % 6 hocam ?

• Ikisini de ayni anda deneyimliyorum. Ikisi de berbat. Bir ise girop calisinca asiri yogun oluyorsun parayi baskasi goturuyor kendi isini acinca da calusmak istiyorsun kimse gelmiyor. Eminaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: master of darkness

Ikisini de ayni anda deneyimliyorum. Ikisi de berbat. Bir ise girop calisinca asiri yogun oluyorsun parayi baskasi goturuyor kendi isini acinca da calusmak istiyorsun kimse gelmiyor. Eminaaa
    şuan herkes bilgisyarcı kesilmiş durumda. gecen kardesimin bilgisyarını formatlarken hata verdi 2 kere, bilgisyarcıya götüreyim dedim, 35 lira istedi formata. yan dükkandan cd film satan yere girdim, bootable windows cd si kopyalattım , kurulumu yaptım. 1 format atmak için bile para vermek istemiyor insan. bilgisyar arızası hele ki laptoplarda garantiden hallediliyor. genel de de forumlardan bakarak insanlar donanımı değiştirerek sorunu çözüyorlar. acizane tavsiyem normal bir bilgisyar tamircisi şeklinde bir yer açmaktansa sektörde daha detaylı gözlem yapıp açık ve boşlukları dolduracak işler yapman. hiç alakasız kıytırık gibi görünen bir yerden hiç beklemediğin açılımlar olabilir. bence simdilik biryerde kendini yetiştirmek için çalış. sektörü gör. işin içine gir. ona buna burnunu sok araştır. müşteri portföyü oluştur. sonra işe atıl. yanlış anlama ama genelde insanlar bilgiyasar tamircisinin yapacaklarını üst komsunun ogluna yaptırıyorlar daha cok.

• master of darkness kullanıcısına yanıt
    Ee ne yapıcaz

• quote:

Orijinalden alıntı: zbortif

quote:

ne diyon la

başkasının altında çalışmak sırtımdan başkalarına para kazandırmak istemiyorum diyorum. en iyisi kendi işin az olsun öz olsun son 2 yıldır bi işe girmiyorum kendi kendime birşeyler yapmaya çalışıyorum çok iyi paralar kazandığımda oldu hiç kazanamadığımda oldu ama genede daha mutluyum.
  • Esnaflik cok zor kazandigini vergi,kira, bagkur,elek.,su,dogalgaz,calisan personle ssk ve maas,yeme icme . Kisaca geliri belli bir iste calisman senin icin daha iyi.

• quote:

quote:

quote:

ne diyon la

başkasının altında çalışmak sırtımdan başkalarına para kazandırmak istemiyorum diyorum. en iyisi kendi işin az olsun öz olsun son 2 yıldır bi işe girmiyorum kendi kendime birşeyler yapmaya çalışıyorum çok iyi paralar kazandığımda oldu hiç kazanamadığımda oldu ama genede daha mutluyum.

tam tersini anladım ama haklısın

• Anca güvenlik sistemleri kamera alarm dükkanları iş yapabilir.Teknoloji şimdi her keseye göre.adamın elinde bi alet bozulsa gidip yenisini alıyo.Ek parça malzeme falan filan hep netten alıyo millet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Six_Strings

quote:

quote:

quote:

ne diyon la

tam tersini anladım ama haklısın

Alıntıları Göster
    Şimdi bilgisayarcılık devri bitmiş mi diyorsunuz arkdaşlar.
    ben küçük bir işletme değil de Profesyonel bir şekilde düşünmüştüm. Kurmusal Özel Resmi yerlerin işlerini almaya çalışıp oraların bakım vs. yapmak.
    Teknoloji mağzası gibi düşünün. Bilgisayar Cep Telefonu Güvenlik Kamerası Sistemleri. Reyon Reyon ayırıp. Ön kısımı mağza olarak. Arka kısımda Teknik Servis Bakım onarım gibi bir şey geçiyordu aklımdan. Sadece Format atmayla bilgisayar işi de olmaz zaten. Arkdaşlarında dediği gibi önce araştırmak lazım tabi. Hatta iyi bir yerlerde çalışıp piyasanın içine iyice girmek lazım. Bu işin içinde olanların fikirlerini alabilsek daha faydalı olabilir aslında.
    Çok kararsız kaldım Vazgeçmelimiyim acaba.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.