Şimdi Ara

İş bulamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
3
Favori
23.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
47 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A101 fıldır fıldır eleman arıyor. Zam öncesi 5.5 veriyorlardı şuan kaç yapmışlardır bilmiyorum.

• Üzülme asgari ücretin 5 bin lirayı aşmasıyla beraber orta okul veya lise mezunu gençlerde iş bulamayacak zira bizlerin yerine çok daha ucuza ve hiçbir hakka sahip olmadan 'köle' gibi çalıştırılacak milyonlarca ne olduğu belli olmayan tip ülkeyi doldurdu.Boşuna mı Mayıs ayında yetkili bir abi televizyonda 'sığınmacıların geri gönderilmesine en çok iş adamları isyan edecek'' demişti.

Bu devirde hiç torpilin yoksa işin tamamen şansa kalmış oluyor...

KPSS'den vs bahsetmiyorum bile...

Bu devirde üniversiteler sadece ama sadece genç nüfus işsizliğini gizlemek için var.Artık lisanslarda yeterli gelmediği için Yüksek Lisans ve doktora kabul kriterlerini bile iyice düşürdüler..Bugünkü düzen gençleri lisansla,yüksek lisansla ve doktorayla 30-35 yaşına kadar oyalamak ondan sonra 'Ne halin varsa gör'' denilerek kol gibi KYK kredi borcu ile ortada bırakmak üzerine kuruludur...Bu dönemde lisans hele yüksek lisans ve doktora yapmak tamamen zaman kaybıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 3 Temmuz 2022; 3:38:35 >

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Katılıyorum aklım olsa hiç üniversite okumazdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben mezun olurken bankacılar iyi kazanıyordu. Bunun için matematik vesaire yazan bir sürü arkadaşım da var. Sonra bankalar batınca (imar, pamuk, eti) bankacılık sektörü de bitti. 1000 kişiye ihtiyaç varsa 5000 mezun vardır. Şu gereksiz üniversitelerin kapatılması lazım. Hem öğrenciye para ve zaman kaybettiriyorlar. İstanbul da apartmandan bozma özel üniversiteler var. Bina olarak dershaneden daha iyi ama sonuçta diploma dağıtan bina gözümde.

Özeli veya devleti fark etmez bu kadar çok mezun ve üniversite fazla.

İş kovalamaya devam et. İnşallah eğitildiğin alanda istediğin bir iş bulursun.

• yanlis anlama bitirdigin bolum sorunlu bir bolum. Yani alaninda is bulman zor. madem bankacilik tum bankalarin sinavlarini denedin mi. Ozellikle kamu bankalarinin. merak etme girenlerin hepsi torpilli degil, bu oran kamuda yuksek ozelde dusuktur. mulakatlarda performansin, durusun nasil. sinavlari kazanmak seni sadece mulakat asamasina getirir, isi almani saglayan mulakattir. kisisel gelisimini ve oz guvenini arttirici seyler yap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sorunlu olmayan bölüm mü var nerdeyse hepsi sorunlu

az sorunlu var çok sorunlu var, siz çok sorunlu olan bir bölüm tercih etmişsiniz. asıl sıkıntı şu, bazı bölümlerde yıllar geçtikçe deneyim kazandıkça iş bulmanız kolay olurken, bazı bölümlerde bir fark yaratmıyor yada etkisi çok az oluyor, hatta tersine durumlar bile olabilir.

ülkenin genel durumu belli, iş bulmak şu dönemde zor, buna diyecek birşey yok, siz kendi özelinizde durumu ele alıp ne yapabileceğinize bakmalısınız, yoksa oturup karaları bağlayarak, ülkenin durumu belli ben iş bulamayacam, her yer torpil diyerek, kendinizi yıpratmaktan başka birşey yapmazsınız.

sana abi önerisi :

(benim başımdan geçti) : Eğer iş bulamıyorsan, kendi işini kurmaya çalış.

kardeşim, al kendini karşına: kendi yeteneklerini, hayallerini, isteklerini, elinde olan imkanlarını masaya koy neler yapabileceğine bir bak.

---///----

geçen kuzenimle sohbet ediyoruz, bir tandığından bahsetti. odyometri mezunu bir tanıdık mezun olup 2 yıl falan çalışmış, işinden memnun değilmiş. sonra bi fikir gelmiş aklına. sanayide kürek sapı imalatına başlamış.

sanırım makine destekli, ürettiği kürek saplarını iran'a pazarlıyormuş. işin üzerinden 1 yıl kadar geçmiş, önümüzdeki aylar bir Mercedes alma planı yapmaya başlamış.

----

lafı şuraya getireceğim.

bizim gözümüzden kaçan, önem vermediğimiz bir çok şey, ürün, hizmet; aslında tekrar ele alındığında öyle bir ticari hacmi var ki...baştan hayal etmek imkansız çoğunu.

o yüzden pes etme derim.

• İş seçme hocam bir yerlerden başla kasiyerlik olur fabrika olur
    Ondan sonra zamanla herşey kendiliğinden gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende senin gibiydim muhendisim 3 yil is bulamadim vallahi allah hic ummadigin yerden kimseye minnet eylemeden is cikariyor karsina o kadar aradim adam soktum aralara olmadi rastgele onunden gectigim labaratuvara cv birakiyimlan suraya dedim en kotu olcum vs alirim :) aradilar labaratuvara alamayiz ama ana sirketimizde bos alan var sizi oraya yonlendirim istersiniz dedi iyi dedim yonlendir yonlendirdi girisi yaptilar hadi buyur yani o kadar ugras didin olmuyor rast gele sipidik terlikle yururken cv atiyim dedim ise girdim :)

Benim ilk is girisi bu sekilde oldu cok tuaf ancak benim basima gelebilcek bi olay yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 3 Temmuz 2022; 10:1:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günümüzde çoğu genç üniversite mezunu. Önemli olan hangi üniversiteden ve bölümden mezun olduğun. Ben sanayi sektöründe çalışıyorum. Özellikle yan sanayi dallarında alttan genç yetişmiyor çünkü çalışmıyorlar. Ya iş ağır geliyor ya da parası az geliyor. Harıl harıl Türk işçi arıyorlar ama çalışan genç yok. Bir çoğu mecburen yabancı çalıştırmak zorunda kalıyor. Çoğu genç masa başı iş peşinde.

Türk ordusunda en seçme ve kahraman unsur daima Kastamonu, Çankırı, Taşköprü, Tosya ve havalisinde yetişen neferlerdir. Niçin? Çünkü buradaki Türkler Orta Asya’dan nasıl geldilerse öyle kalmışlar, hiç karışmamışlardır. Savaş meydanlarında yüzde hesabıyla en çok şehit düşenler de bunlardır. Halbuki Kastamonu ve civarı köylüsü ne gösterişsiz mahluktur. Demek ki Türk vatanı için kendisini harcayan hep Türkler olduğu gibi en sakınmadan harcayanlar da en karışmamış Türkler oluyor. Nihal Atsız
  • Masa başı demeyelimde bölümüyle ilgili iş peşinde diyelim

Benim de buna benzer olayım var. İş bulmaktan umudu kesmiştim bildiğin hobi olarak iş görüşmelerine gidiyordum artık. Çünkü ne zaman gitsem klasik biz sizi ararız sözü ve arkası hayalkırıklığı. Bir gün yine iş görüşmesine gittim. Gittiğim yerde Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri. Türkiye'de çalışılabilecek en iyi yerlerden. Umudum olmadığı için görüşmeye rahat saç sakal karışık gittim. Hiç bir beklenti içinde değilken bir gün arayıp işe sizi aldık dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 3 Temmuz 2022; 12:22:25 >
    Türk ordusunda en seçme ve kahraman unsur daima Kastamonu, Çankırı, Taşköprü, Tosya ve havalisinde yetişen neferlerdir. Niçin? Çünkü buradaki Türkler Orta Asya’dan nasıl geldilerse öyle kalmışlar, hiç karışmamışlardır. Savaş meydanlarında yüzde hesabıyla en çok şehit düşenler de bunlardır. Halbuki Kastamonu ve civarı köylüsü ne gösterişsiz mahluktur. Demek ki Türk vatanı için kendisini harcayan hep Türkler olduğu gibi en sakınmadan harcayanlar da en karışmamış Türkler oluyor. Nihal Atsız
  • Beyaz yakada zor bulman.Bankacılık okumuşun.Bankaların artık Banka personel ihtiyaçları çok az herşey dijital oldu neredeyse.Benden sana tavsiye Bankaların çağrı merkezi posizyonuna başvur Ben bu sektörde çalıştığım için az çok biliyorum Bankalar kendi kadrolarına hep çağrı merkezinde 5 yıl çalışmış elemanlarını atıyorlar.Bu işler böyle artık kardeşim En alt kademeden başlamak zorundasın yoksa başka hiçbir şansın olmuyacak.Kimse istediği işi istediği posizyonda bulamıyor bu kafadan çık öncelikle yoksa ömür boyu iş bulamıyacaksın acı ama gerçek üzgünüm iş dünyası öyle artık kimse direk doğrudan biyere gelemiyor bunu kabullen.

Aslında ben finans alanında çalışmak istiyorum ama tecrübeniz yok diyerek geçiştiriyorlar

Buldum buldum bulmaz olaydım turizm mezunuyum , 6 sene thy de kabin memurluğu 8 senede otelde resepsyonda çalıştım pandemi sonrasi şuan kendi şirketim var kozmetik işi yapiorum .. Bende 2002 de mezun olduğumda dev bi ekonomik kriz vardı , manyak oldum iş bulana kadar..

• Ben hep derim yine diyorum ve ne zaman desem mutlaka tepki görüyorum ama bu ülke de yemin ederim okunmaz. Okuyan adam kendine ve cebine hakaret ediyor. Yazık günah senelerce okuyorsunuz rezillik çekerek öğrenci evinde yada yurtlarda kalıyorsunuz mezun olunca da ya iş bulamıyor evde yatıyorsunuz akşama kadar yada a101'de kasiyerlik yapıyorsunuz. Okumayın arkadaşlar. Hepsiburada depo'da araç yükleme de yemin ederim bir sürü üniversite mezunu insanlar var kız - erkek karışık bu işi yapmak için mi okuyorsunuz üstelik her ay maaşları da eksik yatıyor yazık günah vallahi.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.