Şimdi Ara

İş bulamıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
3
Favori
20.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Senelerce üniversite okumuş adamın çalışacağı yer Şok, Bim, A101 kasası değil reyonları dizmek temizlemek değil bizim insanımız bunu anlamıyor. İş var siz çalışmak istemiyorsunuz diyenleri zerre takmayın. ee tamam iş var git o zaman Şok markete başvuru yap alacağın asgari ücret maaş akşama kadar bütün işi de yaptırırlar sana. Kasiyerlik sende bir kamyon mal geldi hepsini indirmesi sende reyonları dizmek temizlik yapmak her işi sana yaptırırlar ay sonu da aldığın parayı görünce de yaptığın iş aklına gelir anında işi bırakırsın. Bu ülkeden bir cacık olmaz. Benim hiç bir umudum, hayalim yok kalmadı. Daha 25 yaşındayım. Keşke bir imkanım olsa da bu ülkeden gidip kurtulsam.

  • Dha gençsin umudunu kaybetme bence bunlar gidecek seneye o zaman fabrikalar vs istihdam hareketi olur heralde olmazsa yuh zaten şimdiki muhalefete de zaten ama halkında bunu istemesi göstermesi lazım tıpkı mültecilere karşı gösterdikleri gibi.

  • Bende sıkıntıdayım. Peyzaj mezunuyum ve asgari öneriyorlar heryerde.


    Bilgisayardan az çok anladığım için sıfırdan java, phyton kurslarına başladım. İngilizcem üst düzey olduğu için böyle değerlendirmek istiyorum. Sizce hatamı yapıyorum? Hedefim yurtdışında iş bulmak. Yazılımcılar el atarsa sevinirim. Köpek gibi kurslara yazılacağım.

  • mülteci denen tayfa gitmedikçe kimse doğru dürüst iş bulamaz bulsada hakkını alamaz... patronlar s..kmeye eşşek arıyor ki malesef piyasada eşşek bolluğu var...biri olmasa öteki...
    zengin ve patronlar için cennet bir ülke inşa etti akp tadını çıkarın......

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerine seks konusunda sınırsızlık ve pis işleri görmezden gelmeyi de ekleyin, işe gireceğim diye de bunları yapmam...

    Vizyonsuzluk çok kötü bir şey, iki üç kuruş para için "ortamlara akan" bir insan olamam ki çoğumuz olmaz...

    Olay nedir biliyor musunuz? Kazan kaynatıyorlar o kazana kepçe daldıran yemeğini yiyor, o kazanı kaynatan ile bizim gibilerini asırlar boyu yaşatıyor olsalar da topluca olmayacak duaya amin diyorlar. Eğri oturup doğru konuşalım paraya boğulmuş olsalar ve bizi de paraya boğacak olsalar da badem bıyıklı yöneticiyi kim kabul eder bu çağda? Edenin de kalıbına tüküreyim...

    Besleme, iç güveysi, kumaya el açtırıyorlar, dul kadın mıyız biz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sıkıntı Üniversite okuyunca iş bulacağınızı sanmanız. Herkes okuyor herkes mezun. Aklı olan meslek edinsin diploma değil. Diploma olan da kendini geliştirsin. Özellikle ülkemizde açık öğretim gibi saçma sapan bir sistem var. O yüzden lisans mezunu olmak önemli değil.

  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    İlk işi bulmak deneyim nedeniyle zor oluyor kardeşim. Ama şimdi herşey daha da zor. Git bu ülkeden. Hollanda, Danimarka işçi alicak. Malesef kendini kurtar bencil ol, bırak vatan millet ayaklarını ve git. Seni insan yerine koymayan ülkeye yararın olmuş olmamış bir önemi yok. Hepimiz Türk olmaktan, Alman olmaktan, Kenyalı olmaktan öte İnsanız. Önce insan olabilmek, önce insan gibi yaşayabilmek. En büyük degerimiz insan olmak.

    O yuzden insan olabileceğin bir yere doğru arkana bakmadan git diyorum imkanın var ise. İnsan olamadiktan sonra vatanmis, toprakmis fasa fiso. Öncelikle insan gibi yaşayacaksın, diğer herşey ondan sonra gelir. Bak 38 yaşındayım ve evliyim. Çalışıyorum da. Emeğimin karşılığını alamıyorum. Ben üniversite mezunu bir modern köleyim. Akşam mesailerim bile bedava. Herzaman iş yuku fazla olduğu için değil! Biz yavaş çalıştığımız için mesaiye kalıyoruz. Öyle bir psikoloji sistematik olarak aşılanıyor calisana. Gerçeği şu ki, bana verilenden çok daha fazlasını ortaya koyuyor ve hanımın yüzünü görmüyorum. Bu sebeple işimi birakip kısa süre önce ticarete atıldım. Şimdi elektrik zamları ve hammadde fiyatları kolumuzu kanadimizi kiriyor. İki seçeneğim var. Ya hırsız olucam, dolandırıcı olucam. Ya da bu ülkeden eşimi de akıp gidicem. Sen de imkan var ise git derim ben. Yazık etme yıllarına. Ama diğer bazı intihar eden gençler gibi de umutsuz olma. Gidiyor bu adamlar da sonuçta. Arkalarını süpürmek yıllar alacak ama sonuçta gidecekler.Hayat kısa olduğu kadar da yeterince uzun. O yüzden çareyi başka şeyde arama. Bencil ol gerekirse aileni görme, gidebiliyor isen git kurtar hayatını. Ben 1 yıl gittim döndüğüm güne lanet olsun diyorum. Bir özlem ile döndüm pişman oldum. Ama artık dünya gozumde küçüldü. Çok takmıyorum. Yine giderim istediğim yere. O bir yıl alt tabaka işler yaparak yaşadığım hayat standardını burada daha 8 yıldır yaşayamadım.

    Burada mühendis olacağına git Hollanda da veya ABD de garson ol, temizlik işçisi ol, mutfakta pizzacı ol. Hiç değilse evine et girer, hiç değilse market arabasını tıka basa doldurursun. Buradaki palavracilarin anlattıklarına bakma sen. Herşeyi Turk parasına çevirirler. Ooonbenzin 2 Euro 40 TL yapıyor derler. Ama 2000 Euro maaşını 40.000 TL ye çevirmenler. İşgüzar palavracilar ne derse desin. Evet hasret çektirir gurbet zordur. Arkadaşlık dostluk ararsın bulamazsın. İlişkiler arkadaşlıklar çıkar ve iyi vakit geçirmek içindir. Ama adam gibi yaşarsın. Bundan da daha önemli birsey veya memleket yok! Önce insanoğlu olacaksın, sonra oralı buralı olacaksın. Bizim üst kimliğimiz İnsanligimiz, sonra vatanımız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • biraz çabala koştur

    mezun olduğumda adını duymadığım bankalara dahi başvurdum sınavlara girdim

    her hafta sınava giriyordum bir yerlerin kamu, banka, vs

    koşturmazsan yırtınmazsan iş bulamazsın

  • Mariano3 kullanıcısına yanıt

    hocam şimdi siz peyzaj mezunusunuz ama yazılım mühendisi falan değilsiniz sanırım bunun okulunu okumadınız

    bunun okulunu okumadığımız zaman java phyton c++ yazılım derslerini öğrenince bize bir fayda sağlarmı? bu derslerin sertifikasını üniversiteler veriyor zaten ama diplomasız bir işe yararmı acaba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Billy -- 4 Temmuz 2022; 17:49:38 >
  • Yazılım sektöründe genel olarak diploma zorunluluğu yok, kurumsal firmalar hariç size kimse ne mezunusuz diploma puanınız kaç diye sormaz. Ne bildiğiniz daha çok önemli.

    Tabi bankalar, büyük kurumsal şirketler elbette diploma ister.


    Birde yazılım sektöründe iyi olmazsanız para yok. Yani 6 ayda java, c# öğrendim hemen iş önüme gelsin diyorsanız hayal kırıklığı olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten iş ilanlarına bakınca 10 kişinin yapacağı işe genelde 1 kişi arıyorlar,olmadı hemen tecrübe şartı koyuyorlar ondan sonra millet iş beğenmiyor diyolar,iş zaten işte öğrenilecek birşey ama kimse tecrübesiz eleman almıyor genelde saçma sapan bir düzen var anca torpil varsa tecrübe vs istemiyorlar,hele bazı ilanlar var bill gates olsan yetersiz kalırsın o adam o şirkete girip ne yapsın gider yurtdışında havada kaparlar zaten.

  • Bu saatten sonra bu ülkede işçinin iyi bir hayat sürmesi mümkün değil. İşverenlerin hükümdarlığını sürebileceği bir düzen inşa ettiler. İmkanı bulan yurt dışına çıksın derim.

  • serty23 kullanıcısına yanıt

    Thy den neden ayrıldınız işten mi attılar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mariano3 kullanıcısına yanıt

    Hocam bence asgari ücreti kabul edip başlayın işe ben şahsen başlardım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labidu kullanıcısına yanıt

    Evet ama ben öle olmasını istedim daha fazla uçmak istemedim bitakım sağlık sorunlarım vardı..Para güzel bişey ama herşey değil..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rogzoidre kullanıcısına yanıt

    Adama git yazılım öğren derseniz tabii tersler.. Ben hobi olarak ilgileniyorum PHP HTML ve CSS öğrendim ancak bir yerlerimden ter aktı.. ve 2 yıl falan sürdü.. üstelik bu PHP en kücümsenen script dili ancak nizami öğrenmek istersen köpek gibi terletiyor.. Simdi oturup bu forumdan daha iyisini sıfırdan PHP ile yazabilirim ha uğrasmam ama birkac ay bilemedin 4 - 5 ay oturup yazarım.. reddit tarzı bir siteyi de belki 1 ay icinde biraz daha sade olarak sıfırdan olustururum.. ki zaten de öğrenirken buna benzer bir proje olusturmustum.. hdd'de olması gerekiyor.. iki fiti fiti kopyala yapıstırla yapacagınız CMS'leri satın alan olur mu olur ancak onu bile cogunuz öğrenemezsiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 4 Temmuz 2022; 22:58:4 >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt
    Tamam be kardeşim 500 kere düzenledin mesajını 500 kere bildirim geldi tamam anladık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rogzoidre kullanıcısına yanıt

    okbliyim editlemeden duramam.. zaten programcılıgı da okb sayesinde öğrendim.. okb olmayan adam 2 ay sonra bırakır.. bu elemana baska seyler önerin


    okb editi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 4 Temmuz 2022; 23:9:17 >
  • Arkadaşlar perşembe günü finansbankla yüksek gelir segmenti için mülakatım var dualarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    Zor bir banka aşırı başarı beklerler diye düşünüyorum çünkü küçük oldukları için büyümeye çalışıyorlar bu nedenle de personel baskısı fazla olabilir ama benimki sadece tahmin çünkü sürekli şube falan kapatıyor küçülüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.