Şimdi Ara

İŞ BEĞENMİYORUM VAR MI ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
15.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • triplere bak amk bizene çalışmazsan çalışma sonra da ağlama ama iş yok diye
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    MEZARDA
  • Klaore K kullanıcısına yanıt
    kardeşim ben 16 yaşından beridir sanayide aylık 800 e kadar çalıştım.BABA parası asla yemedim allah a şükür 1-2 ay çalışır paramı 4-5 ay yerim yatarım evde ömrümü bu b*oktan sistemde köle olarak harcıyamam.
  • en ucra yerlerde calıstım çabaladım kusra bakma kardeşim boş yapıyosun sende gerçeklere bir gün öle yada böle geliceksin
  • İş beğenmemek en doğal hakkınız. Muz cumhuriyetinde bu sözünüze itiraz eden çok olacaktır. Aldırmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemek yemiyorum işte, varmı itirazı olan, hadi bakalım? demek gibi bişey asgari ücreti kabul etmiyorum, çalışmıyorum demek. 10 milyon asgari ücretli çalışanın yüzde 80i 90ı halinden memnunki o paraya çalışıyor. Seni tatmin etmiyor olabilir ama değil 2.300 lira, daha düşüğüne bile çalışmaya razı çok insan var, çünkü mecbur adam, çoluk çocuk aç mı kalsın? Sistem bu şekilde kurulduğu için değişmesi de çok zor hatta imkansız. Seneye asgari ücret 2.750, sonraki sene 3.050.. bu iş böyle gider. Karın tokluğuna patrona değil, "kapitalizme köle olmaya" devam edeceğiz. Patron da sen ben gibi sistemin bir üyesi sadece. Olayın özü ÜRETEN TOPLUM olmaktan başka bişey değil. Devletçe milletçe kapitalizmin kölesi olmaktan kurtulamadığımız müddetçe alçaktan sürünmekten başka bişey yapamayız. Şimdi mantıklı düşünün, dünyanın fındık ihtiyacının yüzde 70ini ülke olarak sen karşılıyorsun, ama fındık para etmiyor. Bu nasıl bir iş? Ferrero diye italyan firması bizim fındığımızı kendi ülkesinde üretir gibi fiyat belirliyor, şu güzel ülkenin güzel insanları ise sadece avucunu yalıyor. Böyle 10'larca örnek verilir. Kafa değişmediği sürece işimiz çok zor.




  • pelstina kullanıcısına yanıt
    Bazen yapılıyor, adamlar almıyorum fındığı al turşusunu kur deyince parası dibe iniyor.
    Sonra fıstık kullanarak yapıyorlar mis gibi de oluyor.
    sende kapitalizme direndim diye kendini avutup batarsın.

    Fındığın asıl katili yer fıstığı, tarımı çok kolay tamamen makinelerle toplanıyor yani çok düşük maliyetli, üstüne daha da lezzetli
    kim takar fındığı. Fındık dünyada tercih edilmediği için az üretiliyor.
    https://www.atlasbig.com/en-us/countries-peanut-production
    https://www.atlasbig.com/en-us/countries-hazelnut-production




  • İriKıyım kullanıcısına yanıt
    ölene kadar baba evinde yaşıyacan o zaman yada babanın aldığı evde, şimdi gençsin diye bir şey demezler ama belli bir yaştan sonra ailen akrabaların sürekli laf yapmaya başlar sende bunları çekeceğime gider ne iş olursa yaparım tek başıma yaşarım kafam rahat olur diye düşünür kapıdaki kuyruğa dahil olursun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    Yemek yemiyorum işte, varmı itirazı olan, hadi bakalım? demek gibi bişey asgari ücreti kabul etmiyorum, çalışmıyorum demek. 10 milyon asgari ücretli çalışanın yüzde 80i 90ı halinden memnunki o paraya çalışıyor. Seni tatmin etmiyor olabilir ama değil 2.300 lira, daha düşüğüne bile çalışmaya razı çok insan var, çünkü mecbur adam, çoluk çocuk aç mı kalsın? Sistem bu şekilde kurulduğu için değişmesi de çok zor hatta imkansız. Seneye asgari ücret 2.750, sonraki sene 3.050.. bu iş böyle gider. Karın tokluğuna patrona değil, "kapitalizme köle olmaya" devam edeceğiz. Patron da sen ben gibi sistemin bir üyesi sadece. Olayın özü ÜRETEN TOPLUM olmaktan başka bişey değil. Devletçe milletçe kapitalizmin kölesi olmaktan kurtulamadığımız müddetçe alçaktan sürünmekten başka bişey yapamayız. Şimdi mantıklı düşünün, dünyanın fındık ihtiyacının yüzde 70ini ülke olarak sen karşılıyorsun, ama fındık para etmiyor. Bu nasıl bir iş? Ferrero diye italyan firması bizim fındığımızı kendi ülkesinde üretir gibi fiyat belirliyor, şu güzel ülkenin güzel insanları ise sadece avucunu yalıyor. Böyle 10'larca örnek verilir. Kafa değişmediği sürece işimiz çok zor.
    Blok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bi tane el arabası alıyorsun,sokak sokak geziyor ve .skiciyeah diye bağırıyorsun ,günde temiz 150 liran var,hem kendi işin hem de nakit akışı olan bir iş ,üzerine de bonusların olduğu iş...Eksileri sağlık harcamaları olabilir,vücut yorgunluğu garantili:))

    Kendi işim var,bi sürü borç ta var,5 6 kişi çalıştırıyorum,inan çok az miktarlara çalışıyoruz,üzerine bir de beyin yorgunluğu,vergileri vs. saymıyorum...Geçen bi el arabacısına işim düştü 1 saatlik iş sonucu 100TL aldı,düşün o adam benden daha iyi durumdadır.Gerçekten yukarıda yazdığım gibi bir iş yapmayı düşünüyorum.
    Kararına da saygı duyuyorum,yıllarca çalıştırdığım kişiler gibi çalıştım,hala da kendi işim olsa dahi derse giriyorum,çalışıyorum,yüksek lisansta yaptım,ama hala aynı yerdeyim.Artıya geçemiyorum,bi görsel vardı,fareyi koşturmak için önüne peynir koyulan,işçiyi ve kapitalizmi hicveden,artık peynir dahi yok oraya,sanal şeyler var,ya da öğrenilmiş çaresizlik içerisinde koşturup duruyoruz,sonunda ne alacaz,ne sahibi olacaz bilmeden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayat o kadar da kötü değil yavvv!

    İŞ BEĞENMİYORUM VAR MI ?

    İŞ BEĞENMİYORUM VAR MI ?

    İŞ BEĞENMİYORUM VAR MI ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 16 Ocak 2020; 11:18:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Agaran da iyiymiş.Bigün yazmayı çözersen konuşalım,tartışalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aydinölü

    Agaran da iyiymiş.Bigün yazmayı çözersen konuşalım,tartışalım.
    Sadece 1gün tartışma olacaksa o🤣lnaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    İnan sana 24 saat harcamaktansa Fortnite'da 10*2 saat beynim fokurdayana kadar oyun oynar,en azından akşama kadar 3-5 win alır kaliteli vakit geçiririm.

    Ne yordun beağh.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydinölü -- 16 Ocak 2020; 11:32:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle iğrenç bir piyasa varki.Gençlere para verme olayını geçtim herşeyde önemlisi İşyerlerinde huzur die birşey yok.Basiretsiz iş bilmez insanları yönetici yapıyorlar onlarda kendi gibi insanları yönetici yapıyor Çalışan işini doğru yapan insanları hayattan bezdiriyioar hadi millete para vermessin eywallah neden çalışma ortamını huzurlu yapmazlar onu gerçekten anlamam.Gençlere para verme huzur verme yani bu nereye kadar devam edicek bu sistem elinden sonunda patyacak ama nezaman bakalım.Bir Ülkenin gençleri artık çalışmak istemiyorum umudumu kaybettim diyorsano Ülkede iş gerçekten korkunç boyutdadır.Sen gençlere huzurlu bir ortam verirsin o gençler asgari ücretede çalışır ben gördüm bunun örneğini Yabancı firmalar yapıyor bunu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aydinölü

    İnan sana 24 saat harcamaktansa Fortnite'da 10*2 saat beynim fokurdayana kadar oyun oynar,en azından akşama kadar 3-5 win alır kaliteli vakit geçiririm.

    Ne yordun beağh.
    Mavi ışık zararlı beyaz ışık karşısında kalmanı tavsiye ederim. Tiktok takım😃saydın 10² anlardım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    İŞ BEĞENMİYORUM VAR MI ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotaFerrari -- 16 Ocak 2020; 11:45:36 >
  • Bence önce çalışma hayatına bir başla ve hayatı gör sonrasın da bolcana eleştirecek zamanın olacaktır. İstemiyorum karşıyım demek bence en kolayı. Evet şu bir gerçek bu sistem kölelik üzerine !!! Kesinlikle katılıyorum. Bu iş hayatında verilen emeğin karşılığı bu mu ? Hayır !! Ama bazen de bu durumu değiştirebilmek için bunu yapmak gerekiyor. Eline geçen fırsatları da kullanmak gerekiyor. İş hayatında karşına 1 2 belki mucizevi 3. bir fırsat gelebilir. Ama bu ben beğenmiyorum istemiyorum kölelik bu vs diye çalışmam aklıyla asla gelmez. Bir de bence diğer ülkeler vs yorum yapanlar için söylüyorum. Şu an iş bulmadan o ülkelerin hiç birinde 1 gün bile dayanamazsınız. Ev bile kiralamazlar size. Sürekli herkes Amerika dan Almanya dan ordan buradan örnekler veriyor. İnanın bana şu an avrupada dahil olmak üzere ve Amerikada çok ciddi iş sıkıntıları var. Ne üniversitelere milyonlar verip okuyup iş bulamayan insanlar var !!




  • 18 yaşında asgari ücretle girip çalışmazsan, 30 yaşında hala asgari ücret başlıklarına yazarsın ki asgari ücret üstü alabilecek bir vasfın var mı bilmiyorum. benden sana tavsiye, iyi bir düşünce yapın yok.

    tamam sana hak veriyorum düzen hakkında ama, daha henüz bu yaşta çalışmayacağım demek garip geldi, önce başla çalışmaya, yıllar sonra bu kadar çalıştım bir şey olmadı dersen böyle başlıklar açarsın.
  • kes len gereksiz ilgi kasma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.