Şimdi Ara

İŞ BEĞENMİYORUM VAR MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
15.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bimden su al sat iyi para

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de Türkiye'de 13-14 bin mühendis maaşının yüksek olmadığını kimseye anlatamıyorum. Diğer ülkelerde aynı miktarı $ cinsinden veriyorlar ve 12 ay değil 16 ay maaş veriyorlar. Üzerine yılda 1 tatil masrafını ödüyorlar. Sağlık giderlerin karşılanıyor. Şimdi gel Türkiye'de çalış? Neden? Türkiye'nin alnı ak, çalışkan, zeki, mert insanlara 1 yararı var mı? Ancak dolandırıcılara, fırsatçılara, peşkeşcilere, yalakalara yararı var. Şimdi bu ülkede bir mühendis neden dursun? Mühendis burada aile kursa ev alsa araba alsa çocuğunu koleje gönderse 0 a 0 gider veya borca girer. Orada hem ailesine daha iyi bakar hem de bahçeli bir villa ve üstüne ferrari alır, üzerine tatile gider, isterse şirket kuracak sermayeye sahip olur, ailesi ile daha çok vakit geçirir, hem trafik çekmez. Burada adama 13 kağıt maaş verince cumartesi pazarı burnundan getiriyorlar. Aptal metropollerin trafiğini çekiyor üzerine. Gelmiş eve 10'da sabah 8'de yolcu. Böyle hayat mı olur lan. Ben de bir mühendis olarak bu ülkeden göçüp gideceğim. Bir iPhone parası alabilmek için mühendislik okuyup 10 sene piyasada çalışılmaz. Keşke ülkem vize konusunda bari avantajlı olsaydı, o kadar fakiriz ki gidip orada iş arayacak, vize alacak, otel uçak masrafını karşılayacak paramız yok. Elin Azerbaycan'daki öğrencisi bile Avrupa'ya erasmus yapıyor dil öğreniyor. Biz de Kıbrıs'ı göremedik çok şükür. Hello my name is ingilizcesi ile hayaller, 2 kuruşa kölelik devam. Defolup gitmesi bile problem geri kalmış ülkeden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • design.code kullanıcısına yanıt
    konuş kral konuş
  • Look At Me kullanıcısına yanıt
    Bu konuda işvereninde suçu yok. Adamın sana istediğin parayı verebilmesi için senin adama istediğin paradan fazlasını kazandırman lazım. Ama maalesef adamda çok kazanamıyor ne yapsın.
  • Eslerinizi ev hanimi almazsaniz asgari ucretle ayda 4750 tl yapiyor gecinirsiniz ama yok ben tek basima ev gecindireyim derdindeyseniz zor.

    Edit: maaslari savunmuyorum sakin yanlis anlasilmasin ama bu ekonomide tek basina eve bakmak zor evde iki kisi de elini tasin altina koycak mecbur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gemons1 -- 14 Ocak 2020; 21:49:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daha 19 yaşında lise mezunu ama asgari ucreti begenmiyor..
    Cin olmadan adam carpacak bak hele..
    Sen bu kafayla nah alirsin teskere..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende 19 yaşında iken senin gibi düşünüyordum. Ama eline birşey geçmeyecek boşa sinir yapma
  • Standartlarımız,alım gücümüz çok düşük maaşlar yetersiz amenna ama iş beğenmemek için vasıflı olman gerekiyor güzel kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kortekes

    Almanya'da işçi olmak, Türkiye'de memur olmaktan iyidir.
    donald trump ilk kez dogruyu soyluyor
  • Tabiki beğenmeyebilirsin de çalışamayabilirsin de. Bu senin tercihin.
    Ama tabi yapılan tercihlerin sonuçları da kişiyi bağlar.
  • 10 sene sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben deneyimsiz herkesin sürünerek ve çok komik ücretlerle çalışarak deneyim kazanacağını düşünen biri olarak kariyerin şansa kalmış diyorum
  • İş beğenmiyorsun he gün gelecek ve beğenmediğin işe muhtaç kalacaksın benim genç kardeşim ah ah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: design.code

    Ben de Türkiye'de 13-14 bin mühendis maaşının yüksek olmadığını kimseye anlatamıyorum. Diğer ülkelerde aynı miktarı $ cinsinden veriyorlar ve 12 ay değil 16 ay maaş veriyorlar. Üzerine yılda 1 tatil masrafını ödüyorlar. Sağlık giderlerin karşılanıyor. Şimdi gel Türkiye'de çalış? Neden? Türkiye'nin alnı ak, çalışkan, zeki, mert insanlara 1 yararı var mı? Ancak dolandırıcılara, fırsatçılara, peşkeşcilere, yalakalara yararı var. Şimdi bu ülkede bir mühendis neden dursun? Mühendis burada aile kursa ev alsa araba alsa çocuğunu koleje gönderse 0 a 0 gider veya borca girer. Orada hem ailesine daha iyi bakar hem de bahçeli bir villa ve üstüne ferrari alır, üzerine tatile gider, isterse şirket kuracak sermayeye sahip olur, ailesi ile daha çok vakit geçirir, hem trafik çekmez. Burada adama 13 kağıt maaş verince cumartesi pazarı burnundan getiriyorlar. Aptal metropollerin trafiğini çekiyor üzerine. Gelmiş eve 10'da sabah 8'de yolcu. Böyle hayat mı olur lan. Ben de bir mühendis olarak bu ülkeden göçüp gideceğim. Bir iPhone parası alabilmek için mühendislik okuyup 10 sene piyasada çalışılmaz. Keşke ülkem vize konusunda bari avantajlı olsaydı, o kadar fakiriz ki gidip orada iş arayacak, vize alacak, otel uçak masrafını karşılayacak paramız yok. Elin Azerbaycan'daki öğrencisi bile Avrupa'ya erasmus yapıyor dil öğreniyor. Biz de Kıbrıs'ı göremedik çok şükür. Hello my name is ingilizcesi ile hayaller, 2 kuruşa kölelik devam. Defolup gitmesi bile problem geri kalmış ülkeden.
    İnşaat mühendisiyim, 13-14 bin lira maaş için günde 25 saat çalışabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aydinölü kullanıcısına yanıt
    sabah 7.30 ve şimdi saat akşam 7.30 ders çalışıyorum (üni hazırlığı) daha yeni eve geldim bilgisayarı açtım
    ve evet asgari ücret.
    ben çalışırken dışarıda manitalarıyla gezen cafelerden spor salonuna ordan ortama giden adamlar
    5 sene sonra böyle saçma sapan başlıklar açacak BİZ BOŞA ÇALIŞMIYORUZ KARDEŞİM hayatının 12 yıllık eğitim kısmını layylaylom
    geçiren adam bizle aynı yaşam standartlarını beklemesin
  • ------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 9:55:6 >
  • 19

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askeri ücretle gayette geciniyorlar görüyorum ben 1000 lira kira veriyor 18 liralik sigara içiyor tatilede gidiyor her hafta sonu da eğleniyor gözümle gördüğüme mi inanayım sizemi baskada bir geliri yok ben sordum nasıl oluyor dedim valla 2020 lira alıyorum her ay dedi hatta ben bazen ondan borç bile alıyorum askeri ücretin neyini beğenmiyorsun esas askeri ücretten fazla maaas alanlar geçinemiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZenciPriapus

    İnşaat mühendisiyim, 13-14 bin lira maaş için günde 25 saat çalışabilirim.

    Alıntıları Göster
    Ben 2 katını alıyorum ama 1 saat çalışıyorum ilk 1 milyon lirayı sormazsaniz size herşeyi açıklarım boyle bir hikaye vardı sanirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3K1X

    Standartlarımız,alım gücümüz çok düşük maaşlar yetersiz amenna ama iş beğenmemek için vasıflı olman gerekiyor güzel kardeşim.
    şu vasıflı olmak o kadar büyük bir yalan ki, inan bana. polisler çok mu vasıflı 5.5k-6k maaş alıyor. Dershane örğetmenleri çoğu devletteki öğretmenden daha deneyimli, bilgili asgari ücretlere çalışıyorlar ama. Benim anladığım doktor vasıflıdır, mühendis vasıflıdır. Ünide bir yerde okumuş vasıflıdır kardeşim, arkeoloji mezunu olan adam da vasıflıdır, o alanda vasıflıdır. Türkiye'deki sorun vasıflı olup olmamak değil. Herkes asgari ücrete çalışıyor, ülke memur-asgari ücretli diye ayrılmış durumda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.