Şimdi Ara

İŞ BEĞENMİYORUM VAR MI ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
15.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meslek lisesi mezunu olup elinde zanaatin varsa asgari ücreti beğenmemeni anlarım. Ama hiç bir vasfın olmadan liseden mezun olduysan, asgari ücretten fazla para kazanmak için ağır iş yapman gerekir. Yoksa beğenmediğin asgari ücreti de bulamayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • design.code kullanıcısına yanıt
    Mühendisim, ikinci mühendislik diplomam yolda, ana dilim gibi ingilizce ve başlangıç seviyesinde ispanyolca biliyorum ve şimdiye kadar asgari ücretin üzerinde bir fiyat teklifi almadım. tam olarak neyi çürüttüğümü bilmiyorum ama sanırım yaptım.
  • Profesyonel iş hayatımın 20. yılında 2.Üniversitemi bitirdim. İlk 17-18 yılımı komik rakamlarla çalıştım.
    1. İş hayatında yaptıklarınızın hiç biri üniversitede öğretilmiyor. Hayır ben öğretiyorum diyen bölümler TIP %40, Mühendislik %20 diğerleri tamamen sizin öğrenmeniz gereken gerçek hayat tecrübeleridir.
    2. Lise mezunu adama iş yerinin yüksek maaş vermemesinin sebebi siz daha kendinizi gerçekleştirememiş, ispat edememiş bireylersiniz. İş olarak ne katacaksınız ki görüşüdür.
    3. Üniversite okumadan başarılı olmuş nadir sayıda insan vardır.(Kendi işini kurup yürümüşlerden bahsetmiyorum)
    4. Ne mezunu olursan ol. Çalışmak istediğin sektörün gerektirdiklerine göre kendini geliştirmiyorsan ucuz iş gücüsün. Kendini pazarlayamazsın.

    haaa bu arada Konuyu Açan Arkadaşıma: Aç kalınca çalışırsın. Büyüyünce geçer merak etme.




  • Daha üniversite okumamışsın gelmiş burada iş beğenmiyorum diyorsun... Sen ilk önce oku adam ol, bir vasfın olsun, ondan sonra bölümüne göre iş bulamazsan gelip bu konuyu açarsın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozhanbayram kullanıcısına yanıt
    Aradığım yorumu buldum gidiyorum. Ülkede Bilgisayar Mühendisi adamlar iş bulamıyorum diye ağlamaya başladı. Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyorum, ben sabah akşam yazılım çalışırken adamlar ya yatıyor ya oyun oynuyor. Zaten yarısı C programlama dersinden kodları ezberleyip geçmeye çalışıyor. Sonra kod yazamayan, Linux kullanamayan hatta Windows’u zar zor kullanan adamlar iş yok diye ağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikhail -- 16 Ocak 2020; 17:29:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: design.code

    Ben de Türkiye'de 13-14 bin mühendis maaşının yüksek olmadığını kimseye anlatamıyorum. Diğer ülkelerde aynı miktarı $ cinsinden veriyorlar ve 12 ay değil 16 ay maaş veriyorlar. Üzerine yılda 1 tatil masrafını ödüyorlar. Sağlık giderlerin karşılanıyor. Şimdi gel Türkiye'de çalış? Neden? Türkiye'nin alnı ak, çalışkan, zeki, mert insanlara 1 yararı var mı? Ancak dolandırıcılara, fırsatçılara, peşkeşcilere, yalakalara yararı var. Şimdi bu ülkede bir mühendis neden dursun? Mühendis burada aile kursa ev alsa araba alsa çocuğunu koleje gönderse 0 a 0 gider veya borca girer. Orada hem ailesine daha iyi bakar hem de bahçeli bir villa ve üstüne ferrari alır, üzerine tatile gider, isterse şirket kuracak sermayeye sahip olur, ailesi ile daha çok vakit geçirir, hem trafik çekmez. Burada adama 13 kağıt maaş verince cumartesi pazarı burnundan getiriyorlar. Aptal metropollerin trafiğini çekiyor üzerine. Gelmiş eve 10'da sabah 8'de yolcu. Böyle hayat mı olur lan. Ben de bir mühendis olarak bu ülkeden göçüp gideceğim. Bir iPhone parası alabilmek için mühendislik okuyup 10 sene piyasada çalışılmaz. Keşke ülkem vize konusunda bari avantajlı olsaydı, o kadar fakiriz ki gidip orada iş arayacak, vize alacak, otel uçak masrafını karşılayacak paramız yok. Elin Azerbaycan'daki öğrencisi bile Avrupa'ya erasmus yapıyor dil öğreniyor. Biz de Kıbrıs'ı göremedik çok şükür. Hello my name is ingilizcesi ile hayaller, 2 kuruşa kölelik devam. Defolup gitmesi bile problem geri kalmış ülkeden.
    "Ferrari alır, Şirket açar" az salla. Biraz daha inandırıcı olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    hakkini aramak falan ne diyorsun sen? basimiza anarsist mi olacaksin?
  • İlk işe girdiğimde asgari ücret net 380 YTL idi. Benim maaşımsa düz psikolog olarak net 1000 YTL. Yaşım 22ydi. Sigara içerdim Camel Soft 5 , Winston Light 4.5 YTL.

    Ama oldu 2020 ve asgari ücret de arttı ama 14 yıl geçtikten sonra ilk işimde alabileceğim Camel sayısı çok azaldı. O zamanlar ayda 200 paket alabilecekken şu anda 100 tane.

    Bunu unutmayalım. Artık birçok maaş asgari veya az üstünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazar tezgahındaki kıvırcığın isyanı :) sen olmazsan diğer tezgahtada kıvırcık var. Gazını çıkaramayan 6 aylık bebek gibi nedir bu isyan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bekara hatun boşamak misali 19 yaşındaki kardeşimin yazdıkları. 3-4 yıl sonra keşke bir yerlerden başlasaydım diyeceksin. Lise mezunu olman hiç önemli değil. Ünv okumuş biri olarak iş hayatında tecrübe ve iş bilgisi çoğu yerde diplomanı tokatlıyor Çalışmayı düşünmüyorsan bile kendini bir yerden geliştirmeye başla. İmkanın varsa kurslara falan git.
  • darkwood0 kullanıcısına yanıt
    oto döşeme işine başlıyacağım yakında ama o asgari ücrete köle işlerini ölsemde yapmıcam...
  • Seni kim beğensin . Maas beğenmemek için vasfın olması lazım. Vasfi olanların çoğunluğu da zaten asgari ücret almıyor. Vasıflı olup da geçici süreyle çalışan asgari ücret alsa da geçici diye takılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iau

    Bu mesaj silindi.
    Yanlışın var s.ke s.ke değil s.kile s.kile çalışmak zorunda bu zihniyet :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonucu tartışıyoruz sebep ne ona bakın. Siz fakirleşirken kim zengin oluyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DamsizDaGirebilenAdam

    Dedelerimizin zamanıyla şu zamanı kıyaslayamazsın bile neden bahsediyorsunuz.Yiyecek yemek yoktu yatacak yer yoktu
    Eskiden üretim azdı ama arsa almak çok kolaydı devlete girmek çok kolaydı iş sahibi olmak çok kolaydı.
    O zamanlar az biraz aklını çalıştıranlar en değerli arsaları çok çok ucuza aldılar. Şimdi bir sürü daireleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ergen hep 19 kalacağım sanıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'deki asgari ücreti savunmuyorum ve kiniyorum ama Almanya da ev kirasi 1000 turklirasi değil nerden baksan en ucube yer 400 Euro =2400 yol parası susu busu aynı yere varıyor demeyelim bizden iki çıta yüksek hayat yaşıyor tek fark bu ortak olansa zengin zengin oluyor fakir köle gibi çalışıyor eskiden Türkiye de insanımıza ovunurduk yok kadini sapiklardan kurtardi kope Sünni teneffüs yaptı şimdi ise yok eşini kesenmi ararsın çift taraflı aldatmami arasın suriyelimi ararsın her b.k var yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.