Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (486. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.598
Cevap
211
Favori
2.043.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: UzakDiyardanYemekler

Bu hastalıkta kafaya takma sorunu gerçten var. Geçenlerde bir Youtuber Berkcan Güven'in videolarını izlerken birbirinden farklı tam 2 videoda günde 6-7 kere büyük tuvalete çıktığından bahsetmişti. Cidden kabul etmek gerekir ki günde 3'ten fazlası anormal olsa da bazı insanların yapısı farklı. Biraz özgüven kazanmak da gerekiyor bence. Acaba şuraya bu problemi çeken insanlar nasıl insanlar olduklarını yazabilirler mi? Benzer problemleri çeken rahat insanlar da tanıdım. Bizim gibi değiller. Ben daha hafif belirtiler yaşamama rağmen saatlerimi forumlarda orada burada geçirdim bu problem yüzünde. Belki de bu yüzden yıllardır geçmek bilmiyor. Ki Nisan'da 2.yılım bitmiş olacak bu rahatsızlıkla geçen.
    Benimki psikolojik. Kısa süre içinde ailede 4 kayıp verdim, bir süre ciddi maddi sıkıntılar yaşadım, herkes vefat edince hayatın tüm yükü benim omuzlarıma bindi. Son olarak ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum da tuzu biberi oldu. İBS belirtileri 14 yıl önce başladı, haftanın 2 günü anormal ise geriye kalan 5 günü normaldi, 2019 kadar gelen süreçte normal günler azalıp anormal günler çoğaldı, sonunda tüm günler anormal oldu. Anksiyete, kaygı bozukluğu, TSSB, ne ararsanız var, 1.5 yıl kadar da Prozac kullanmıştım. O ölümler yaşanmadan evvel benim için "Dünya yansa bunun umrunda olmaz" derlerdi.

Yukarıda da yazdım, diyetisyene giderek şikâyetlerimi azalttım. Hastalığın çıkış noktası psikolojik de olsa, doğru diyeti yapmazsanız sadece psikolojinizi düzeltmeniz tek başına yeterli olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bulantı yapan varmı bu rahatsızlığı olup

• Ustalar özellikle sabah ve gece 11 12 gibi fazla gaz çıkartan var mı? Hayır anlamıyorum dün akşam yemeğini saat 5'te yedim. Ve tavuk yemiştim. Saatlerce olmayan gaz gece 12 gibi geldi. Sabah da bir şey yememiş olmama rağmen yine gaz çıkardım. Yemek yerken veya 1-2 saat sonra olması gerekmiyor mu? Peki ya benimki ne? Bu arada şişkinlik olmuyor ben de gazımı çıkarabiliyorum ama beni rahatsız ediyor. Kot pantolon biraz dar. Gaz geçerken hissediyorum onu. Bu sabah hissettiğ gibi.

• UzakDiyardanYemekler U kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaparsan yap aklına geliyor mesela dün hastaneden çıktım eve gideceğim çıkarken hiç bir şeyim yoktu arabada bir süre gittim birden bire bi ağrı geldi afedersiniz altıma edecem 2 3 dakika sonra geçti. Sonra akşam 8 e kadar lavaboya bile gitmedim anlayacağınız ister istemez insanın aklında zaten bu hastalığın en büyük belirtisi dışkılamadan ağrının azalmaması veya geçmemesi.

• Echoo5 E kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu hastalıkta bulantı falan olmuyor ama başka ilaç kullanıyorsanız heleki şeker ilaçı bulantı yapıyor.

• UzakDiyardanYemekler U kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bende de aynı 4 5 saat sonra geliyor gaz bilhassa 11 12 gibi ondan sonra kıvran dur lavaboya git bişey yok gel ağrı kramp akşamları daha hafif şeyler mi yemek isteyecek bende anlamadım.

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Şeker ilacı kullanmıyorum bende bulantıyla başladı benim enson tomografide cepcik iltihabı kolit var sende dedi doktor spastik kolon aynı rahatsızlıkmı nedir? Anlamadım

• evet yoğurt mayalıyorum bende..yarın farklı bir doktora gidecem haftaya da psikayriste..benimde bu senem vefatlı ameliyatlı ve tartışmalı sıkıntılı geçti en son heyecan durumum ise patlak verdi sanırım..kolonoskopi yaptırmak istemiyorum açıkçası ama sanırım lazım gerekecek..aslında takmamak lazım da işte olur olmaz yerlerde gelirmi acaba meselesi ve yiyeceklere dikkat etme meselesi yüzünden anksiyeteye meyilli bir yapınız da varsa ekstra sorun oluyor..bende şahsen böyle..belkide günlük hayatımıza devam edip birde destek alsak kendi kendine geçecek..yani 3yılda bir gelsin razıyım en azından geçeceğini bilirim..şimdi ilk defa yaşıyorum ve sanki hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor..korkular artıyor..

• Birde doktorun dediği beni korkuttu belki cerrahi müdahale gerekebilir kolonun bir kısmı çıkartılabilir dedi. Ona çok takıyorum sersemlik yapıyo bu meret bide bende

• Avkatanim A kullanıcısına yanıt
    Hocam doktora gidip tabiki eğer kan tahlili ve büyük abdes tahlili verdiyseniz orda gözükür doktor soruyor zaten büyük abdes de kan gördün mü veya 1 ay sürekli isal oldun mu 1 haftadan fazla kabız oldun mu hemen kolonoskopi yapalım demiyor zaten korkmana gerek yok. Biz alışmışız sanırım sürekli tuvaletim gelirse endişesi ile yaşamaya ister istemez sürekli tuvalete gidiyoruz psikiatri ilaçı kullansan sürekli unutum bi bakmışız istem dışı dona doldurmuşuz bana da git dedi ama biraz gitmeyeceğim ibs diyeti ve yemeye içmeye dikkat edeceğim bakalım ne olacak.

• Echoo5 E kullanıcısına yanıt
    Yaşadınız şehirde araştırma hastanesi varsa oraya git baştan aşağı ne varsa bakıyorlar iyice emin ol. Hastalık mı sersem yapıyor ilaçlar mı.

• irritabl barsak hastalıgı ile
    iltihabi barsak hastaligi farklı tutamama gibi durumlar ve barsakta yara yapar.chron ve ulserli kolit

yani bu ayrim kolonoskopide belli olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kramplar icin duspatalin spasmomen gibi ilaclar verıliyor bakteri varsa antibiyotık mantar varsa antifungal ilac veriliyor.
    dokunanlardan kacmak şart
    halsizlik icinde tahlile gore takvıye.
    iltihabi barsak hastalıgı dahada farkli bir durum tabi.yani burdaki herkes aslında farkli farkli hastaliklari var bunu tetkik etmeden buyum dememek gerek

• gren kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi olabilir dünki verdiğim büyük abdes tahlilinde bişey görmüş doktor enfeksiyon olabilir diye enfeksiyon bölümü bi görsün demiş bu günde doktor yokmuş ben gitmedim di hastaneye herhalde yarın yine hastane yolu göründü bize inşallah kötü bir şey çıkmaz artık korkar oldum herşeyden.

• Ben 4 yıl çektim bu hastalığı son 1 yıldır yaşam standardım süper hastane yolunu unuttum.

(ulseratif kolit , ibs hastasıydım)

Şundan eminim ki bu hastalık ile psikoloji tamamen doğru orantılıdır.

Birisini düzeltmeden diğerini düzeltemezsiniz ilaç beslenme fln hepsi yalan denemediğim kür, bitkisel karışım kalmadı ama psikolojim düzelince geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaTuranizmo -- 26 Aralık 2019; 15:1:41 >
  • Sindirım sistemi sorunlarında dokunani yememek ılk kuraldir.
    hareketli olmakta 2. kuraldır.
    streste etken ama kontrol edilmesi daha zordur.
    iltihabi barsak hastalıgi daha farklı bir durum en bariz belirtisı tutamama hali ve bagırsak yaralaridir.

• gren kullanıcısına yanıt
    Hocam tutamama falan bişey yokta sürekli tuvalete gitme isteği var şimdi ilaç geldi flagyl diye bi ilaç araştırdığım kadarıyla antibiyotik sanırım ama yok etkileri çok fazla inşallah daha kötü olmam günde 3 kez 1 hafta kullanılacakmış.

• Arkadaşlar daha önce flagyl kullanan oldu mu internette baktım bir çok yan etkisinden bahsetmişler.

• En fazla enfeksıyon cikar gibi.doktor gereken birsey olursa söyler zaten

• Valla aynen böyle bence de. Cidden çok farkli etmenler var bu hastalıkta. Bu hafta havalar kötüydü yine başladı ben de. Ondan önceki 1 hafta havalar muhteşemdi hiç bir sıkıntım yoktu. Havalar ne zaman kötü olsa yağmur yağsa falan ben de kötü oluyorum.

• 
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.