Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (488. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.599
Cevap
211
Favori
2.047.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: i_brahi_m

Aynen dediğiniz gibi işlenmiş gıdalar döner hamburger vs bunlar mahvediyor hazır kahve çikolata cips yağlı gıdalar en büyük düşmanı hemen mideği bozuyor. Ben çoğunu yemiyorum artık.
    Hocam bugun buna emin olmuş oldum Sabah canım çekti rulo pasta aldım anında ishal yaptı. Sanırım hayat boyu çekeceğiz bu hastalığı
  • KAEC kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ya inşallah ömür boyu olmaz yediğimiz içtiğimiz önemli ona biraz dikkat edelim 2 3 aya düzene giriyor ben daha önce bu kadar dikkat etmeden atlattımdı şimdi baya dikkat ediyorum. Hocam ibs de büyük abdes de çıkarsam isal falan olmazsa baya rahatım ama isal atakları olursa mahvediyor. Ne diyelim hepimize geçmiş olsun acil şifalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam psikolojik diyorlar afedersin lavaboya gitmede gör psikolojik mi değil mi tamam beyinde bitirmek önemli de ilk önce bağırsaklar düzelsin kafa otomatikman unutuyor ve düzene kendisi giriyor zaten.

• IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız olabilir, bilakis mayalı fermente gıdalar bağırsak florasını düzenliyor. Toksik kolonu bile çözüyor rakipçi engelleme yoluyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Yanlışınız olabilir, bilakis mayalı fermente gıdalar bağırsak florasını düzenliyor. Toksik kolonu bile çözüyor rakipçi engelleme yoluyla.
    Her Gıda için geçerli değil bu mesala Turşu vb yarar sağlarken yogurt gibi mayalı besinler fayda sağlayamayabiliyor kişiden kişeye değişiklik gösteriyor bu durum.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Oyle lan diye hakaret edip hor gorucegine biraz arastir yanlis bilgi verme.Ince bagirsakta bakteri cogalmasi var ise fermente gidalar yangina korukle gidip olasi symptomlari daha da azdirir.Ben demiyorum tip diyor.Hangi zararli bakterinin cogaldigi tespit edilip, ona gore bir probiyotik kullanimi etkili olabilir.Hatta burada toprak bazli probiyotikleri arastirmanizi oneririm.Cunku toprak bazli probiyotikler ince bagirsakta koloni olusturmazlar.Yapilmasi gereken SFS veya microbiome test adindaki testi yapip bir gostrocu esliginde uygun probiyotik kullanimi olabilir.Buna ek olarak gecici olmak kaydiyla low FODMAP diyetini oneririm.Bagirsak toparlana kadar bir sure Low fodmap diyetinin yararli oldugunu soyluyorlar.Oyle her fermente gida her probiyotik marka herkese ayni etkiyi gostermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oztradamus -- 29 Aralık 2019; 6:25:42 >
    Merhaba kardesim,semptomlarimin en kotu oldugu bir zamanda brain fog diye tabir edilen tarif edemeyecegecim bir sey olustu.Boyle fokuslanmayla alakali sikinti yasiyordum.Doktoruma sordugumda leaky guy (sizintili bagirsak) olustuysa kana karisan toksit ya da protein tam emin degilim beyne sikinti yaratabiliyor.Bazi yiyeceklere karsi tolere zorlugunun olusmasi ise vucudun bazi proteinleri zararli gorup antikor uretip saldirmasiyla iliskili diye biliyorum.Mesela ben kalamar yedigimde ve ya sut ictigimde ibs den farkli olarak afedersin dakikalar iceriisinde kendimi tuvalete zor atiyorum kramp olusturup ishal yapiyor beni(normalde kabizlik versiyonu var bende).Doktor laktoz intoleransi ve histamin intoransi olusmus olabilir dedi ama gida intoleransi testi onermedi cunku cogu yanlis dedi.Alerji ise bambaska bisi.Bagirsak tamir olunca gecer dedi doktor.Sinuzit bit alerjik rraksiyon olabilir ama arastirmadim.Sinuzitim yoktu hic bununla baraber geldi.Yuzumde hic sivilce yoktu ibs olunca yuzume sivilce basti.Bunlarin hep allerjik reaksiyon oldugunu soyluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oztradamus -- 29 Aralık 2019; 6:21:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oztradamus

Oyle lan diye hakaret edip hor gorucegine biraz arastir yanlis bilgi verme.Ince bagirsakta bakteri cogalmasi var ise fermente gidalar yangina korukle gidip olasi symptomlari daha da azdirir.Ben demiyorum tip diyor.Hangi zararli bakterinin cogaldigi tespit edilip, ona gore bir probiyotik kullanimi etkili olabilir.Hatta burada toprak bazli probiyotikleri arastirmanizi oneririm.Cunku toprak bazli probiyotikler ince bagirsakta koloni olusturmazlar.Yapilmasi gereken SFS veya microbiome test adindaki testi yapip bir gostrocu esliginde uygun probiyotik kullanimi olabilir.Buna ek olarak gecici olmak kaydiyla low FODMAP diyetini oneririm.Bagirsak toparlana kadar bir sure Low fodmap diyetinin yararli oldugunu soyluyorlar.Oyle her fermente gida her probiyotik marka herkese ayni etkiyi gostermez.
    Önüne Gelen Tıpcı kesilince böyle direk mayalı gıda faydalıdır hede hüde yapıyolar işte anlatmak istedigim tam buydu.Candida vb birçok septom var bazı durumlarda mayalı gıdaların tamamen kesilmesi gerekiyor önüne gelen tıpçı ülkemizde malesef.

• Ben turkce yabanci ne kadar kaynak varsa okuyup kendimi bilgilendiriyorum.Burada da elimden geldigince tavsiyelerde buluyorum.Fakat bu arkadasimiz bana hakaret edip degisik yorumlarda bulundu.Onceki yazilarimda da yazdigim gibi once test ve kayginiz var ise biraz rahatlamak ve tabiki gecici ve yeterli bir diyet.Arastirmalara gore ibs semptomlarinin olusma nedeni %70 bagirsaklardaki bakteri dengesinin bozulmasi,asiri cogalmasi.Sorulacak soru bunun nedeni ne? altta yatan neden belirli degil ise , evet antibiyotik ve ya herbal bitkilerle temizleme yapilarak belirli bir sure rahatlayabiliniyor.Bende daha once bu oldu.Fakat sonra tekrar ibs semptomlari geri geliyor.Bana iyi gelen su oldu 1)spor yaparak anksiyetemi iyilestirmem (benim ibs anksiyete ile basladi o yuzden altta yatan neden olarak nu tani konuldu.Tam olarak anksiyete neden ibs ye yol aciyor tam.bir muamma)2) saglikli bir diyet(gecici olarak low fodmap i oneririm sonra besinleri teker teker ekleyip dokunup dokunmadigini kontrol etmen) probiyotik konusu cok onemli.Dedigim gibi once hangi bakterinin ne kadar cogaldigini ve ya hangi bakterinin sayisini azligina gore bir probiyotik secimi yapmak lazim.Bence SFS (Microbiome testi)testi cok yararli bir test.Sana yol gosteriyor fakat kendi basina yorumlamadan bir doktor esliginde uygun probiyotik ile bu isin ustesinden gelinebilir.Bagirsak dengesi cok bozulmussa uzun surer sabir gerektirir.Hepimizin sabirli ve sakin olmasi gerek.En onemlisi isteyip inanmasi gerek.

• Bu hastalıkla mucadelede
    1 numara beslenme oldugu aşikar
    digerlerı bundan sonra gelsede hareket etmek ve stresi azaltmak(ki bu zor) etken.
    probiyotik olayi kiminde ise yaramıyor.hergun turşu yogurt kefir densede ozellikle ilaclar ticari gibi.
    kisacası yeme-icme en önemlı gorunuyor.
    dokunanı yiyınce tolere etsede devamında azmaya baslıyor tekrardan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gren

Bu hastalıkla mucadelede
    1 numara beslenme oldugu aşikar
    digerlerı bundan sonra gelsede hareket etmek ve stresi azaltmak(ki bu zor) etken.
    probiyotik olayi kiminde ise yaramıyor.hergun turşu yogurt kefir densede ozellikle ilaclar ticari gibi.
    kisacası yeme-icme en önemlı gorunuyor.
    dokunanı yiyınce tolere etsede devamında azmaya baslıyor tekrardan
    İlaç Artı Spor Aktif olmak gerçekten çok önemli ondan sonrada Stress geliyor ama bu şuan ülkemizde pek mümkün değil.
  • Hareket ve haliyle spor gercekten önemli.ilaclara cok baglanmamakta fayda var.hem gecici cozum hem yan etkiler var ama gerektiginde kullanılır tabikide

Hocam öyle demeyin ilaçlarda çok önemli onlar olmadan tedavi yarım sayılır ama hareket etmek dengeli ve sağlıklı beslenmek de lazım.

• IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Ülkeyle de ilgisi olmuyor bazen kendi kendimize stres de yapıyor insan dünya hayatı işte istesende istemesende oluyor.

• tedaviden sonra beslenme bozulunca tekrarlıyor yani nasılsa ilac var diyerek herşeyi yememek gerek

Aynen kardesim, diyette olmayqn yiyecekleri teker teker ve azar azar eklemeli.Hafta basi ne yiyecegine gun gun karar verince kendini ne yiyecem stresine sokmuyorsun. Sonunda ise dengeli ve saglikli bir beslenme duzeni.Cunku unutmamak lazim bu bir sendrom ve eger eski duzene donup israr edilirse geri geliyor bana oyle oldu.Burada antidepresanla iyi olan bir kac arkadas vardi.Hepsi yeniden yazdi bir sure sonra geri geldi daha kotu oldu diye.Cunku iyilestik diye gittiler sekerli karbonhidratli gelsin kolalar cipsler...bu yiyecekler zaten saglikli adami hasta eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oztradamus -- 30 Aralık 2019; 2:13:7 >
  • Aynen oyle

• Randevuyu geç tarihe verdiği için aile hekimine gittim alflorex önerdi gaz için. Kullanan var mı faydası oluyor mu? eczane 109 tl diyor n11 gibi stielerde 50 tl sahte olma şansı var mı?
  • probiyotık takvıyesiymiı
    gastreontelejiye gorunun de devlet sektoru imkanlari nedir ne kadar ilgilenir bilmiyorum.

• KAEC kullanıcısına yanıt
    Hocam bir an önce gastroentroloji ye görünün uzman ekip işi bu tamam aile hekimide iyi de başka tahliller ister daha iyi anlaşılır nedir ne deyildir. 2 3 güne kadar randevu verirler veya direk sabahtan gidin alınıyor sıra bana da 1 haftaya dedi ben saat 10 da gittim yine muayene oldum.

• 
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.