Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (485. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: qtenplus Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.592
Cevap
212
Favori
2.037.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 483484485486487
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün buraya kabızlık yaptı dedim ilaç 20günden beri ilkdefa yine ishal oldum ve enteresan karışık geliyor..debridat fort ile iyileşen varmı? Yada bu belirtileri yaşayan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke ömür boyu kabız olsam..ishal berbat birşey..geçiyor mu bu? Yani ömür boyu sürsede bu ataklar geçici belli aralıklarda gelici bişey mi?

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğini de anlamadım git hocam başkasına sar kimseyle derdim yok benim.

• Avkatanim A kullanıcısına yanıt
    Hocam kabız olmakta kötü bu hastalıkta her an ne olacağı belli değil ansızın isal atağı oluyor bu seferde sürekli bağırsakları yumuşak tutmak lazım.

• Yönetmennn Y kullanıcısına yanıt
    Ben 32 yaşındayım evlenemedim bundan sonra evlenebilirmiyim bilmiyorum bendeki semptomlar daha değişik hayatını çok etkilemez olumlu düşün sürekli üzüntü,stres, sinir kaldırmıyo bu hastalık

• Arkadaşlar tedavi gördünüz mü? Etki etmedi mi hiç? İshal türü hakkında soruyorum birde..muz patateslik bir durum da değil sanırım bu..

• Evlilik konusunda çok dikkat edin.bu soruyu soran kişi aslında mantıklı sordu.
    Yanlış bir evlilik, yani devamlı stressli bir yaşantı sizi sadece ruhen yormaz. İbs ve türevleri hastalıklarınız için evlilik öncesi günlerinizi mumla arayabilirsiniz..

İbs ye gelince %100 ibs yim demek için yapmanız gereken bir sürü şey var unutmayın..endoskopi ve kolonoskopinin tamamen temiz çıkması lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 25 Aralık 2019; 15:23:48 >
  • Arkadaşlar, kabızlık şikayetinin cevabı laksatifler değildir. Götünüzün ayarıyla oynuyorsunuz, sonra da tuvalete yetişmeye çalışıyorsunuz. Sizin vücudunuzun sulu dışkıyı saklama fonksiyonu yok ki? Sizin inadınız neye, anatomi mi konuşacağız bu bünyeyle? Türk Toplumu'nun en yaygın şikayetini size söyliyim mi: basur. Konunun meselesiyle de birebir aynı şikayet. Resme yarım bakmayın, hem spazmolitikleri hem laksatifleri, hem balık yağlarını hem mineralleri hem de ilaçları topyekün bırakıp sizin o yemediğiniz yeşillikleri boğazınızdan geçirmeye başlamanız gerekiyor. Et yok, yağ yok, baharat yok, çay-kahve-kola tarzı uyarıcılar yok.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Usta doktorsun galiba. Yıllardır bu forumda öylesine saçma sapan seyler gördüm ki sonunda cidden bir doktorun el atması lazımdı bu işe. Peki bişey sorucam şimdi ben dişkımı daha normal bir hale getirmek için neler yapmam lazım. Bir de bazen karnımda böyle titremeler oluyor ne yapmam lazım. Özellikle pantolonun değdiği yerde sanki içte bişeyler hareket ediyor bu normal mi? Ayrıca gaz sorunum da var. Ama karın şişkinliği yapmıyor hamile göbeği ile gezmiyorum. Gazımı çıkartıyorum. Ama mesela dün gece çok fazla çıkardım. 63 kilo 184 boyundayım. Anlayabiliyorum karnımı yani.

• UzakDiyardanYemekler U kullanıcısına yanıt
    İşte, bağırsak tembelliği.

• Arkadaşlar yeni geldim doktordan kan tahlili ve büyük abdes tahlili verdi kanın sonucu çıktı normal bişey yok dedi diğeri yarın çıkacak ilk anlattıktan sonra hemen ibs belirtileri var dedi ara ara isal olabilir dedi spasmomen iyi geldi bırakmıştım dedim ilaçı günde 2 ye çıkardı kabız oldum dedim kabız diyebilmemiz için 6 7 gün büyük abdeste çıkamaman lazım dedi yani korktuğum olmadı birde ibs diyeti var dedim ona da internetten bak dokunan ne varsa dikkat et dedi yarında büyük abdest iyi çıkarsa korkacak bişeyim kalmaz.

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Hocam hemen kolonoskopi veya endoskopi yapmıyorlar ki doktorun dediği en az 1 ay isal olmak veya 7 gün tuvalete çıkamamak. Büyük abdeste koku renk değişimi kan görmek hepsi veya bunlardan bir kaçı olursa. Şuan ilk tanı ibs diyorlar zaten bişey olsa kan tahlili ve büyük abdes tahlilinde belli olur çünki her gidişimde bu tahlilleri veriyor bilmiyorum artık gerisini benim anladığım bu.

• Sizde ishal mi vardı? Yumuşak dışkılama şeklindemiydi? Debridat benimde sabah akşam aç ve hiç ara vermedim..ona rağmen bu sabah ishal çıktım..dün kafeinsiz türk kahvesi içeyim dediydim kabızlıktan dışarı çıkmak için o mu dokundu acaba bilemedim..kahveden uzak durum diyorlar çünkü..inşallah bişeyiniz çıkmaz yarın aldığınızda sonuçları..

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim haftada 2 kere nerdeyse 1 gün süren isal vardı 2 haftadır devam ediyor du. Hocam kahveyi ben nerdeyse 2 3 aydır içmiyorum bana dokunuyor zaten internette ibs diyetleri var onları deneyin hızlı yemek yemeyin dışarıda yemek yemeyin bunlara dikkat edin. Birde spasmomen deneyin isterseniz bana iyi geldi doktorunuza bi sorun ne diyecek hocam bazı ilaçlar hemen etkisini göstermez bilhassa böyle kronik hastalıklar 1 ay falan bekleyin isterseniz.

Buna bi göz atın isterseniz. Birde yoğurt gaz yapar derler ama ibs ye yoğurt iyi geliyormuş ben yiyorum sizde ev yapımı yapabilirseniz bi deneyin.
    Birde sizin ilaç kabız yaptı mı.

• Yoğurdu keçi sütünden mayalayin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakın inek sütü içmeyin ve laktoz ve gluten den uzak durun ekşi mayalı ekmek yiyin

• Ben 32 yaşındayım 16 senedir kabızlık ve şişkinlik sorunum var hiç bir doktor ibs demedi evlilik konusuna gelince de ibs sorunu olan biriyle evlenebilirim çünkü ben de sindirim sistemi sorunları yaşıyorum ayrıca moral bozucu bir hastalık olduğu için antidepresanların da iyi geleceğini düşünüyorum bir yandan da sağlıklı beslenilmesi gerekiyor Allah yardımcımız olsun

• Aysel222 A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun sadece kabızlık şikayeti ibs olarak geçmiyor demekki. İbs de gaz karında guruldama isal atakları ve kabız birde sürekli tuvalete gitme isteği vede yapınca rahatlama en büyük belirtiler bunlar. Birde evliliği çok kafaya takmamak lazım herkesin bi kusuru oluyor genelde ibs çok kişide oluyormuş az veya çok ben kaç kişiyle konuştum karın ağrısı hariç çoğu belirti oluyor ama biz biraz fazla takıyoruz sanırım. Ben şahsen birde psikiatri ilaçı kullanmak istemiyorum yeterince ilaç kullanıyoruz zaten inşallah bir an önce Allah herkesin şifasını versin.

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Bu hastalıkta kafaya takma sorunu gerçten var. Geçenlerde bir Youtuber Berkcan Güven'in videolarını izlerken birbirinden farklı tam 2 videoda günde 6-7 kere büyük tuvalete çıktığından bahsetmişti. Cidden kabul etmek gerekir ki günde 3'ten fazlası anormal olsa da bazı insanların yapısı farklı. Biraz özgüven kazanmak da gerekiyor bence. Acaba şuraya bu problemi çeken insanlar nasıl insanlar olduklarını yazabilirler mi? Benzer problemleri çeken rahat insanlar da tanıdım. Bizim gibi değiller. Ben daha hafif belirtiler yaşamama rağmen saatlerimi forumlarda orada burada geçirdim bu problem yüzünde. Belki de bu yüzden yıllardır geçmek bilmiyor. Ki Nisan'da 2.yılım bitmiş olacak bu rahatsızlıkla geçen.

• 
Sayfa: önceki 483484485486487
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.