Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (475. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.595
Cevap
212
Favori
2.039.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba Mert kardeşim, öncelikle iyi olmana sevindim, çok geçmiş olsun.
    iletini hiç duyulmadık bir ilaç ismi beklentisiyle sonuna dek sabırla okudum ama sonunda Paxera deyice şok oldum,
    ümitlerim düştü yere şangır şungur kırıldı. yani özetlersek.. kısaca ● buldum, buldum yer çekimini buldum ● demişin

PAXERA yüzden fazla farklı isimdeki Serotonin Gerialım İnhibitöründen herhangi biri, tüm doktorların tüm hastalara
    şeker niyetine yazdığı serotonin hapı, halk deyimiyle mutluluk hapı. beyinde üretilen serotonin düzeyini etkiliyor.
    Doktora gidipte serotonin hapı yazılmayan yok gibidir ama senin abarttığın kadar bir işe yaradığı da yoktur.
    eğer senin IBS bu hapla ve hasta değilim demekle geçtiyse demek ki senin sorunun tamamen psikolojik miş...

Derdinin nedeni hormonal olduğu halde farkında olmayan çok sayıda ibs hastası var ama bu hormon serotonin değil,
    Dopamin ya da başka bir hormon, bunu psikiyatr da bilmiyor, ilk olarak serotonin hapı ile başlıyor ve hasta faydası yok
    dedikçe sırayla farklı gurup haplar deniyor, iyi gelecek hap, artık 15 demi 20 demi denk gelir şansına kalmış...

• Ragnar dokunanları yemeyince ibs azalıyor.
    lakin halsizlık artıyor.
    dengeyi kurmak zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkdaşlar tavsiyem ince bağırsakdaki bakteri oranını ölçtürün. bu ibs denen hastalık sibo denen hastalıkla çok karıştırılıyor.
  • Yunus senin dediğin ilacı alacağım. Ücreti ne kadar doktora rica etsem yazarmı?

İngiliz karbonatı ile hastalığı yüzde 75 kadar düzelttim ama her yöntemi de denemekte fayda var.

Bu hormon olayı çok mantıklı geldi sonuçta bağırsak beyin ilişkisi vs.

Bence ibs nin sadece bakterilerle bir ilişkisi yok çünkü herkese peynir ekmek gibi antibiyotik dağıttılar zamanında ve yiyeceklerin çoğu antibiyotikli.

Ama psikolojik hormonal olabilitesi yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbs yi gruplandirirken Roma siniflandirmasina göre ayirmislar bana göre belirtilere göre deil çünkü herkes zaten ishal kabiz.nedenlere göre gruplasinlar evet antibiyotik sonrası bu şikayetleri yaşayanlar çok ama benim ibs m tamamen sinirsel ve ben floramla uğraşmayı bırakalı çok oldu.bundan yirmi yıl onceki bilgilerle hala ibs konuşuluyor .bir vodeo açıyorum bir doktor Roma siniflandirmasindan bahsediyor bende bişey diyecek sanıyorum onlara ayırdığımız zamana yazık.burda konuşulanlar doktorların bildiği ibsnin elli yıl ilersinde.yine söylüyorum bir yil risperidon kullandım dopamin antagonisti ve barsaklarimin gevsedigini gözümle görmüş gibi hissediyordum şimdi yine kullanıyorum meresayi o da aynı turevde.atipik antipsikotik.ilk başlarda rahatlattı sonra yine biraz şikayetlerim oldu ama kullanmaya devam ediyorum dozu da arttiracagim.kolon grafimde sigmoid ve transvers kolonda ileri derecede spazm yazıyordu on yıl önce ve ben o spazmı biri barsaklarimi eline alip düğüm atmış gibi hissediyorum.buna iyi gelen illaki bir psikiyatrik ilaç vardır ve onu bulacağım inşallah.ben tıp fakültesi mezunuyum hastalığa ilk yilimda yakalandım geceleri uyumak istemiyordum sabahları uyanmak istemediğim için.kendi hocalarım bile otuz yıllık doktor beni anlamadı hastaysan ilgili bölüme git ne duruyosun dediler.disardaki insanlar nasıl anlasın.her gün ağlayarak gittim ve bitirdim okulumu Allah in yardımıyla.yasadigim travmaları anlatamam.o kadar çok istedim ki bırakıp gitmeyi evimde oturmayı ama beni anlayacak kimse yoktu.hergun mezara girdim çıktım okulum çok zordu bir saatlik devamsızlık bile kabul edilmiyordu.turlu türlü psikolojik hastaliklarim cikti bu zorluklarla mücadele ederken.bunlara katlanmak için en ağır hapları kullandım gençliğimi uyuyarak gecirdim.icinde bundugum durumu başka türlü kaldiramiyordum.simdi çalışıyorum uzman olmak sanıldığı kadar zor deil ama ben gördüğüm doktorların bana yasattigini hastalarıma yasatmamak için tercih etmedim.suan idarecilik yapıyorum mesleğimin çok uzaginda.asil meslegimi yapmak için mezun olduğumdan beri uğraşıyorum İnşallah duzelirim hepimiz duzeliriz.cok üzülmeyin benim gibi okulunuz hazırlıkla beraber yedi yıl olsaydı napacaktiniz.belki bir teselli olur.okul okuyan kardeşlerime Allah tan kolaylık diliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Yönetmennn

Yunus senin dediğin ilacı alacağım. Ücreti ne kadar doktora rica etsem yazarmı?

İngiliz karbonatı ile hastalığı yüzde 75 kadar düzelttim ama her yöntemi de denemekte fayda var.

Bu hormon olayı çok mantıklı geldi sonuçta bağırsak beyin ilişkisi vs.

Bence ibs nin sadece bakterilerle bir ilişkisi yok çünkü herkese peynir ekmek gibi antibiyotik dağıttılar zamanında ve yiyeceklerin çoğu antibiyotikli.

Ama psikolojik hormonal olabilitesi yüksek.
    Yönetmen, Solian 200 mg 60 tablet 101 TL imiş.. sağlık sigortan yokmu, psikiyatri poliklinikde yazdırıver.
    Düne kadar herkese peynir ekmek gibi antidepresan dağıttıkları (2018 de 56 milyon kutu reçete edilmiş)
    için bakanlık kıstlama getirdi, artık her doktor antidepresan yazamıyor.

▬►● https://www.ilacrehberi.com/v/solian-200-mg-film-kapli-tablet-ddcc/

maysavebulut arkadaşın kullandığı *MERESA 50 mg 30 kapsül* daha ucuzmuş 17 TL
    ama reçetesiz olmaz sanırım, sen yinede eczaneye bi sor hastaneye gitmeden önce.
    Dr. numunesi, hasta artığı yada kullanan birinden 3 tablet olsa test için sana yeterli olur.

▬►● https://www.ilacrehberi.com/v/meresa-50-mg-30-kapsul-a794/

═══════════════════════════════════════════
    Bak şimdi gene ingilize takıldım.. İngiliz dediğine göre karbonatı eczaneden alıyondur heralde!
    onun yerine birde BiM ya da A101 deki İngiliz olmayan ve 100g = 75 kuruş olan sade karbonat al,
    renk tat koku ve TDS Metren varsa ayrı bardaklarda yarımşar çay kaşığı eritip ppm değerini ölçerek
    senin ingiliz olanla karşılaştır ve ingiliz kelimesine fazladan kaç lira ödediğini hesapla.!. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus2tr -- 17 Kasım 2019; 4:46:46 >

• Yönetmennn Y kullanıcısına yanıt
    İngiliz karbonatını ne şekilde kullandın ve ne işe yaradı merak ettim doğrusu ?
  • Arkadaşlar tekrar yazıyorum bende ishal kabızlık yok. Fakat gastroenteroloji tarafından ibs teşhisi kondu. Sürekli karın sağ alt ağrı var ve ağrı olan yerde guruldama mevcut fakat sık değil ama ağrı sık... Ve sağ kaburga altı inceden bazen sürekli guruldama oluyor. Yanılmıyorsam ince bağırsak...
    Sizce bakteri yada herhangi bir şey mi var (bağırsak)?
    Kolonoskopi sonucu temiz ve normal...
    Doktora gidicem tekrar tabiki ama fikri olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: queer

İngiliz karbonatını ne şekilde kullandın ve ne işe yaradı merak ettim doğrusu ?
    Her gün sabah aç karnına içtim yarım çay kaşığı kadar suyla karıştırıp belirtileri azaltıyor rahatlatıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus2tr

Yönetmen, Solian 200 mg 60 tablet 101 TL imiş.. sağlık sigortan yokmu, psikiyatri poliklinikde yazdırıver.
    Düne kadar herkese peynir ekmek gibi antidepresan dağıttıkları (2018 de 56 milyon kutu reçete edilmiş)
    için bakanlık kıstlama getirdi, artık her doktor antidepresan yazamıyor.

▬►● https://www.ilacrehberi.com/v/solian-200-mg-film-kapli-tablet-ddcc/

maysavebulut arkadaşın kullandığı *MERESA 50 mg 30 kapsül* daha ucuzmuş 17 TL
    ama reçetesiz olmaz sanırım, sen yinede eczaneye bi sor hastaneye gitmeden önce.
    Dr. numunesi, hasta artığı yada kullanan birinden 3 tablet olsa test için sana yeterli olur.

▬►● https://www.ilacrehberi.com/v/meresa-50-mg-30-kapsul-a794/

═══════════════════════════════════════════
    Bak şimdi gene ingilize takıldım.. İngiliz dediğine göre karbonatı eczaneden alıyondur heralde!
    onun yerine birde BiM ya da A101 deki İngiliz olmayan ve 100g = 75 kuruş olan sade karbonat al,
    renk tat koku ve TDS Metren varsa ayrı bardaklarda yarımşar çay kaşığı eritip ppm değerini ölçerek
    senin ingiliz olanla karşılaştır ve ingiliz kelimesine fazladan kaç lira ödediğini hesapla.!. :)

Alıntıları Göster
    Deneyeceğim en kısa zamanda.

• Merhaba arkadaşlar bu hastalık 2 sene falan önce bana da oldu her sabah tuvalet ihtiyacım olmasada en az 3 4 kere tuvalete gitmeden evden çıkamazdım bu olay yaklaşık 5 6 ay devam etti en sonunda dayanılmaz hale geldi ve doktora gitmek zorunda kaldım neyse uzatmayın tahliller sonucu bişey çıkmadı doktor psikolojik de olabilr dedi bende çok kötüyüm dedim ve bi ilaç yazayım 3 ay kullan bırak dedi. İlaçın adı spasmomen inanır mısın ilk gün etkisini gösterdi isali kesti kırapmları azalttı. Her neyse 3 ay 3 kutu kullandım baya bi geçti neyse hapı bıraktım. 5 6 ay sonra tekrar etti yine 3 kutu kullandım yine geçti.
    Yaklaşık 2 buçuk 3 sene olacak 15 20 gün önce tekrarladı yine 2 kutu yazdırdım kullanıyorum şuan eskisine göre daha iyiyim.
    Son olarak bu hastalık inatlaşmayı seviyor ama dikkat etmek lazım yoksa dona doldurmamak elde bile değil 😀. 

• Guruldama şikayetlerim nedeniyle meteospasmly, debridat ve lustral kullanıyorum. Uzun zamandır antideprasana direndim ama baya rahatlatıyor insanı lustral iyi fakat az az guruldama şikayetim ve şişkinlik durumum devam ediyor. Hamile gibi göbek çıkıyor. Içimdeki gaz bir o yana bir bu yana gürül gürül ses yapıyor...
    Tv de reklamı dönen gaspass ilacında baktım aktif karbon ve simetikon diyor.. mantıklı geldi kullanan veya yorum yapan olursa sevinirim.

• Gastroenterolojiye gittim ve doktor ibs dedi.
    Sabahları uyanınca ılık su içmemi, zeytinyağı içmenin faydalı olabileceğini,makarna bulgur gibi glutenli yiyecekleri azaltmami (okul zamanı yemeyip haftasonunu bekleyeceğim)laktoz hassasiyetim varsa laktozsuz ürünler almamı söyledi.Ve de akşamları sıcak su tutmamı..
    Simflat adında ilaç yazdı şu an tatilde olduğum için etkisini anlamadım ,okul zamanı tekrar buraya yazarım ..

• quote:

Orijinalden alıntı: mycherry

Gastroenterolojiye gittim ve doktor ibs dedi.
    Sabahları uyanınca ılık su içmemi, zeytinyağı içmenin faydalı olabileceğini,makarna bulgur gibi glutenli yiyecekleri azaltmami (okul zamanı yemeyip haftasonunu bekleyeceğim)laktoz hassasiyetim varsa laktozsuz ürünler almamı söyledi.Ve de akşamları sıcak su tutmamı..
    Simflat adında ilaç yazdı şu an tatilde olduğum için etkisini anlamadım ,okul zamanı tekrar buraya yazarım ..
    Simflat çok gaz yapıyor bırakmıştım
  • Bugün itibariyle solien 200 başladım. Bakalım birde bunu deneyelim. Yani doktor sabah duxet 60 mg akşam solien 200 mg...!

• tkar kullanıcısına yanıt
    Aynı türden 2 ilacı birden aynı anda kullanmak doğru değil bence.
    Yarın oluşacak iyi yada kötü bir etkiyi hangisinden bileceen, nasıl anlıyacan?
    Ayrıca bu her 2 ilacın birbiriyle hiç etkileşmediği kesin biliniyor mu?
    Burda benim tavsiyem vede mantıklı olan, önce sadece 1 tek Solian sabahları al,
    (akşam demişin, gece uykuda dopamini nidecen, sabah alki günün aydınlık olsun)
    normalde ilk gün etkiyi görmen gerekir ama sen yine enaz 3 gün deneyi sürdür.
    Hiçbi etki olmazsa bırak ve yine sabahları 1 kapsül Duxet almaya başla,
    ama onun etkisini hemen görmeyebilirsin, enaz 2 hafta.. kutunun yarısını kullan.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    _____●Solian 200 mg 60 tablet - (Amisülpirid)
    Vücutta doğal olarak üretilen dopamin'in bağlandığı reseptörleri seçici ve güçlü bir şekilde bloke ederek etkisini gösterir.
    Solian, şizofreni, psikoz hastalığının tedavisinde kullanılmakta olup, bu hastalığın tüm semptomlarına etkilidir.

Solian, vücutta doğal olarak üretilen dopamin'in bağlandığı reseptörleri seçici ve güçlü bir şekilde
    bloke ederek insan üzerindeki etkisini göstermektedir.

_____●DUXET 60 mg 28 Kapsül - (Duloksetin hidroklorür)
    Duxet Kapsül, beyinde dengesiz hale gelerek endişe, kaygı ve depresyona sebep olabilecek kimyasalları etkileyen
    antidepresan bir ilaçtır. Depresyon tedavisi ve genel anksiyete bozukluğu (sürekli endişe hali, gerginlik hali )
    tedavisi; yaşam kalitesini ciddi şekilde bozan fibromiyalji ( tükenmişlik sendromu, kronik ağrı sendromu veya
    kronik yorgunluk sendromu) tedavisi ile şeker hastalığına bağlı sinir hasarının neden olduğu ağrılar (nöropatik ağrılar)
    ve kronik ağrıların (kas,kemik ve eklemlerde hissedilen devamlı ağrıların) giderilmesinde kullanır.

İlk kez antidepresan kullanan kişilerde intihara yeltenme söz konusu olduğundan özellikle 24 yaş
    altı kişilerde ilacı kullanmaya başladıktan sonra 1-2 hafta doktor gözetiminde bulunulmalıdır.
    18 yaşın altındaki gençlerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır.
    İlacı kullanmaya başladıktan sonra kendinizi iyi hissetmeye başlamanız bir kaç haftayı bulabilir.

• yunus2tr Y kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. Evet akşam almıştım ama bu sabah başlim o zaman. Doktor sersemletir akşam al demişti. Önemli değil sabah başlarım. Duxetin ağrıma yada ibsye bir faydasını görmemiştim.

• Arkadaslar tahmin ettigim gibi potolojilk endoskopi sonucunds midemde gastrit cikti ve helicobakter pylori pozitif cikti.Doktorum Ibs semptomlarinin bu bakteriden kaynaklandigini soyledi ki inaniyorum.Suan antibiyotik tedavisi goruyorum.bu sikayetlerim 2012 2014 arasinda da vardi fakat kendiliginden kaybolmustu.sanirim bagisiklik sistemim cok fazla ureyemeden bu bakteriyi atmis olacakki 2 sene rahatttim derken 2016 da yeniden baslamisti.Bu bakteri tedavi sonrasi tekrar geliyor mu?, bir cok kaynak cok kucuk bir ihtimal vermis olsada bazilari tedavi sonrasi geri gelmesinden bahsetmis.Tedavi sonrasi bagisiklik sitemini ve ya bu bakteriden koruma amacli tavsiyeleriniz nelerdir.Herkese acil sifalar.

• oztradamus O kullanıcısına yanıt
    HocAm bende de gastirit ve ulser var ne yesem sirf gaza dönüyor sizce bundan midir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,
    Gastrit ve ulserin nedeni cogu zaman helicobacter pyloridir fakat bazi durumlarda bakteri bulgusuna rastranilmaz.Zaten tip dunyasinda cogu kiside olan bu bakterinin bazilarinda neden midede asiri cogalma gosterdigi tartismalidir fakat varliginda da antibiyorik tedavisi gerekir.

Sana tavsiyem vakit kaybetmeden biopsili endoskopi yaptirman ve sorunun kaynagini ogrenmen.Eger endoskopiden dolayi endiseliysen rahat ol. sanildigi gibi zor bir islem degil.

Iyi bir gastrocu bulmani tavsiye ederim.Turkiyedeki doktorlarin cogu afedersin kicin acikta kalmis dur sana antidepresan yazayim deyip endoskopi dahi yapmadigi icin 3 sene semptomlarimi hep ibs ye bagladim.3 senenin sonunda endoskopi oldum ve helicobakteri cikti.Bir an once tedavisini ol aksakma ve rahat ol.Sadece bu hastalikta degil butun hastaliklarda stres dolayli bir etmendir.

• 
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.