Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (451. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • madamecocoz.. kullanıcısına yanıt
    Daha öncekileri bildiğim için öyle dedim düşman v.s. olduğunuzu ima etmedim yanlış anlama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmarator16

    Şuan ilâcı alıyormusun kinzy ?

    Bağırsak sendromu devam ediyormu ve belirtileri neydi şuan. Nasıl

    Şimdi sende büyük ihtimalle takıntı , mükemmeliyetçilik, hassaslık var değil mi ?

    Hayır kapsamıyor bnm tahmnim 2 sinin başlangıç noktası aynı yanlış sinyal gidiyor


    Bununla ilgili cumartesi günü bir deneme tedavim var

    İşe yarama durumuna göre bilgi vericem

    Alıntıları Göster
    İlaç bitti zaten 1 aylıkmış.
    Sürekli bağırsaklarda hareket,bazen ses bile yapıyorlar.Tuvalete git iki dakika sonra bile aynı bazen 2 saati bulursa dayanma sürem,günde 10 kere gittiğim zamanlar olurdu tabi bunlar ilaçtan önce kendimi sınırlayarak gün de 3 e çekmiştim ilaçtan sonra oda kayboldu.Öğlen çok yemediğim sürece öğlen gitmiyorum çünkü yediğim yiyecek anında tetikliyor bağırsağı.Şu an gece 2(gece bazen olmayabiliyor ama meret biliyor saatini gece 2 tık diye hop tuvalete) sabah 1 akşam 1 oluyor.Akşam aslında kendi isteğimle gidiyorum çünkü gece 2 yada 3 te hareketlenme oluyor.Belki inanmayacaksın ama mesela yorganı kaldırmadığın sürece sorun yok ama açınca yani hava almaya başlayınca bağırsaklar hareketleniyor.Ayrıca mesela oda penceresinden esen hava da aynı etkiyi yapıyor onu denemedim son zamanlarda ama oda kayboldu.Takıntı hastalığım bir dönem vardı ve evet mükemmelliyetçiyim de konu ile ne alakası var anlamadım.Hassaslıktan kastın ne bilmiyorum.Bu dediklerim bağırsak sendromu ayrıca aktif mesane yüzde 40 civarında devam ediyor diyebilirim.Su iç,içme değişmiyor her türlü sıkışıyorum.Bazen ikisini aynı anda sıkışıyorum düşünebiliyor musun.
    Sonucu bildirirsen sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11B71D1D1 -- 5 Temmuz 2019; 9:27:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: madamecocoz..

    Bu benim aklıma gerçekten gelmişti çünkü aktif mesanede bizim dengesiz bağırsak gibi calisan bir sistem gibi .
    Aktif mesaneyi tedavi eden bir ilac buna da etki edebilir mantıklı denemek lazım , bu forum neleri denemedi ki :))
    neyse onu yazdım üstad ayrıca muadil ilaç almayın bana kinzy yerine muadil önerdiler eczacı istemedim.Ben denedim tam verim alamasam da yüzde 70 iyi durumdayım.Özellikle sabahtan akşama kadar bağırsaklarda hareket olmaması inan bana harika hissettiriyor tabi tamamen geçmiş değil.
  • Tesadüfen kullanılan bir ilaç bile ibs e etki edebiliyor ; heralde biz burda deney faresi olarak sonunda doğru ilacı kendimiz keşfedicez :)
  • İbsden önce; dur şu antibiyotiği içeyim de iyileseyim (Antibiyotik le 1 haftada Antibiyotiksiz 7 günde geçer)

    Antibiyotikten sonra;

    İbs; MERHABALAR AQ

    😀

    YOKMU ŞU AQ HASTALİGİND KURTULAN KİMSE.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bişiy dikkatimi çekti öğün atladım mı veya öğünü 2-3 saat kaçırdım mı atak başlıyor


    Şunu da ekliyeyim akşam yemeğini yatmadan en az 5 saat önce olmasına dikkat ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmarator16

    Mide bozuksa , bağırsak bozulmuş hassaslık ve intolerans oluşmuşşa sen istersen ad ile banyo yap bu hastalık geçmez sadece uyuşur ...

    Psikolojiye inanıyorum ama ad değil !!!

    Alıntıları Göster
    Aksini soylemiyorum ki zaten. Sonucta agri kesici gibi bu. Problem orada hala duruyor fakat gunluk yasantima etkisini azaltiyorum o kadar.
  • Kolajen tedavisine giricem. Valla sizi bilmem ama uzmanların birçoğu ibs geçici diyor tedavi edilir. Tamamen geçer diyor. Biz doğru tedaviyi bir bulsak anasini sikicez bu aq hastaliginin.

    Kolajen tedavisine basliyorum 2 ay boyunca hergun aksam ve sabah aç karnına akşam yatmadan önce ilikli kemik suyu içicem..

    Az yicem öğünleri Azalttim günde 2 öğün iyidir. Anladim ki laktoz içeren şeyler bende ters tepiyor o yüzden sütü yogurdu yemicen. Probiyotikleri meyve sebze sularinda aktiflestirip kullanicam ya da yemeğin üstünde ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibs diyip geciyorlar
    sindirim sistemi bir butun gibi.karaciger-safra-pankre
    mide-barsak hepsi bir butun gibi.yenen icen herseye dikkat gerekiyor ki heleki heryerin gdo hazir gida gazli icecek kimyasal oldugu bir cagda.bu yuzdende tamamen cozulcegine inanmayanlardanim.
    eksi mayali koy ekmegi biraz ise yarıyor gibi ama hicbirsey tam cozmuyor gibi.tabi cozende vardirda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt
    bak kardesim ben gida isi ile ilgilendigimden yillardir ciddi dikkat eden birisiyim.bu hastalik bende 2018 mayista basladi.
    ve kendimi bildim bileli ev yogurdu,koy yumurtasi,organik ivir zivir alirim..
    evde kullandigim tuz bile 30 liralik tuz..normalde billur tuz markette 3 lira bilirsin..
    enayilik mi yoksa durum iyiyken bari saglikli beslenmeye ozen gostermemi ne derseniz diyin..
    ama bu hastalik kanser gibi.adam gunde 2 paket sigara icer 80 yil yasar.sen sigara icmezsin 30 yasinda akciger kanserinden gocersin..

    bu yuzden ibs veya herneyse bu da bizim hastaligimiz..yok gidaymis,saglikli beslenmeymis..istedigin kadar dikkat et.olacagi varsa oluyor..

    gelelim tedavi olayina..tip artik oyle maddi cikarli bir is kolu haline geldi ki ancak isin icine girdiginizde anliyorsunuz..doktorlar ibs vb hastaliklari icin direk size takintili - birseyi yok - havasinda yaklasiyor..ve tipta bu konuda kendini gelistiren doktor yok.cunku tip kitaplari diyor ki bu hastaligin tedavisi yok.gaz mi ishal mi , en basiti teshis koyamadiniz mi ; stress e bagli ibs diyin gecin diyor tip..
    sonra sizi oldurmeyen ama surunduren bir hastalikla basbasasiniz.deneyeceginiz seyler ile totalde tip sektorune binlerce lira kazandirmasi asil olay.

    en basiti sunu soyleyecegim.adam prof olmus onlarca yil okumus; ve bu adamin muayene ucreti 300 lira..

    ama misal fitekran ornegini vereyim,gencecik doktor,tecrubesi daha 5-10 yil ya var ya yok.muayene ucreti 700-800 lira..ama diyor ki ibs icin kendimi gelistirdim vs vs..bunun gibi onlarca fitoterapi uzmanini arastirdim.alayi 500 tl + muayene ucretine sahip..

    fakat daha oncede yazdigim gibi; direk bagirsaga yogunlasmayin..mideniz en basta duzeltmeniz gereken yerdir bana gore..mideden bagirsaklara yiyilen icilen seylerin sadecee % 1-2 si geciyor bunu unutmayin..
    benim pylori tedavisinden sonra ;

    agiz kokusu
    dilde tabaka
    civik diskilama

    bu 3 sorun tamamen gecti

    ama geri gelenler ;

    full time fokurdayan karin bolgesi
    gogus-karin ust kisim agrisi.

    -----

    ek olarak bu hastalikta bakiyorum adam gazim var ishalim hop ibs yim diyor..yok oyle birsey..kendinize kesin teshis konulana dek ibs degilsiniz bunu unutmayin..

    burada ismi verilen antibiyotikler,ilaclarin tamami sizin altta yatan daha ciddi bir sorunu baskilayabilir ve ileridedaha ciddi sikinti yasayabilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 9 Temmuz 2019; 21:36:41 >




  • merhaba, ben 20 yaşında genç bir kızım. bu hastalığın bende olmasından şüphelendiğim için üye olup yazmaya karar verdim. küçüklüğümden beri kabızlık problemim var, bu zamana özel bir şey değil. buna bağlı olarak hemoroid problemim de var maalesef. son zamanlarda hemoroidden yana sıkıntılarım çok arttı ve ben de bunu çok kafaya taktım. sürekli hastalık araştıran, forumları okuyan birine dönüştüm kısacası. son bir haftadır da midem ya da bağırsaklarım tam olarak bir fikrim yok bu konuda beni çok rahatsız ediyor. beş altı gün önce bolca kayısı, su, kayısı suyu tükettiğim için tuvalete çok fazla çıktım ancak ishal değildim. ilk bu ağrılar o yüzden sandım ama devam ediyor hala. tuvaletimi yaptıktan sonra rahatlayamıyorum, sanki tuvaletim varmış gibi bir ağrı hissediyorum. çok yoğun bir ağrı değil ancak insanı rahatsız eden ince bir sızı gibi. umarım anlamışsınızdır. e doğal olarak bu ağrıyı hissedince kalkıp tuvalete gidiyorum ama hiçbir şey yapamıyorum. gaz bile çıkartamıyorum sanki bağırsaklarım BOMBOŞ gibi. kabızlıktan korunmak için her sabah kayısı yiyip üstüne su içiyorum. kayısının gaz yapabileceği ihtimali üzerinde durup bununla alakalı olabileceğini düşündüm ilk başta çünkü normalde günde bir kere bile tuvalete zor giden ben iki kere gitmeye başladım. çok yoğun kabızlık dönemlerinde dahi dört beş kayısı yemek iyi geliyordu. aç karnına iki tane, üstüne su fazla mı geldi acaba diye kendimi rahatlamaya çalıştım ama sanırım sorunum bu değil. hastalığın belirtilerinde karın ağrısı, gaz sancısı ve rahatlayamama gibi şeyler görünce şüphelendim. sizce korkmama gerek var mı yoksa bu geçici bir süreç olabilir mi? perşembe günü ailemin yanına döneceğim ve cuma günü önce bir genel cerrahiye görünüp bütün testlerimi yaptırmayı düşünüyorum. ardından da onun yönlendirmesiyle gastroya. bu anlattıklarıma göre bana görüşünüzü belirtirseniz çok sevinirim. sanırım biraz rahatlamaya ihtiyacım var çünkü takıntılı biriyim ve bu ağrıyla yaşama hissi beni çok korkutuyor. psikolojim bozulacakmış gibi hissediyorum. lütfen yardımcı olun, teşekkür ederim.

    son bir haftadır yaşadığım rahatsızlıklar
    *kabızlık: bebeklediğimden beri var. öğrenciyim, ailemden ayrı yaşıyorum sadece dışardan besleniyorum son zamanlarda daha da arttı bu yüzden.
    *gaz
    *hafif karın ağrısı

    ishal, karın hareketliliği, karın guruldaması gibi şeyler yok.

    önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leviosami -- 10 Temmuz 2019; 4:7:56 >




  • leviosami L kullanıcısına yanıt
    Dediğinizin ibs ile alakası yok.geçici stress e yönelik bir durum.
    Ancak şu gerçekki internette karnım ağrıyo yazsanız karşınıza mide kanseri çıkıyor
    Bu yüzden nette hastalık araştırmayı bırakın bence..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim cevabınız için. burda ibs'nin üç farklı çeşidi olduğunu görmüştüm o yüzden şüphelendim. tuvaletten sonra rahatlayamama ve karın ağrısı yazdığımızda internette çıkan ilk şey bağırsak sendromu olunca insan ister istemez korkuyor.
    peki bu hastalığın belirtileri, sizin yaşadığınız şeyler genel olarak neler? vaktiniz olduğunda yazarsanız çok sevinirim.
  • leviosami L kullanıcısına yanıt
    mide - bagirsaklarda siddetli gaz
    devamli ac tok farketmeksizin guruldama
    civik diski
    tam tuvalet bosaltim hissi olmamasi
    gunde 4+ tuvalete cikmak
    karin ve gogus bolgesinde agri

    ve bunlari en az 6 ay yasamaniz lazim.
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. gerçekten çok zor bir hastalık, umarım stres ve dengesiz beslenme sonucu geçici bir sorundur benimki. geçmiş olsun size de. iyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leviosami

    çok teşekkür ederim. gerçekten çok zor bir hastalık, umarım stres ve dengesiz beslenme sonucu geçici bir sorundur benimki. geçmiş olsun size de. iyi günler
    En son ne zaman Antibiyotik veya antidepresan, doğum kontrol hapı, mide koruyucu vs tarzı ilaç içtiniz?

    Ve çok aşırı stressli olduğunuz bir olay yaşadiniz mi bir yakininizi vs kaybetmek gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yönetmennn Y kullanıcısına yanıt
    penisilin alerjim olduğu için uzun yıllardır antibiyotik kullanmıyorum. antidepresan ve doğum kontrol hapı da kullanmadım. sadece karın ağrımın olduğu ilk gün bir mide ilacı içmiştim o kadar, işe yaramadı zaten. hemoroidim için daflon kullandım uzun bir süre. bazen de arttığı dönemlerde ara ara içmeye devam ediyorum. bu bendeki ağrı daha çok makat ağrısı. aslında tuvaletim varmış ama tutuyormuşum gibi bir ağrı özür dilerim umarım anlatabilmişimdir.

    çok çok stresli bir şey yaşamadım. hemoroid ve bu ağrılar üst üste gelince çok moralim bozuldu sadece. bir de ailemin yanında olmadığım için kendimi çok yalnız hissettim psikolojik açıdan yaşadığım sorunlar bunlardı.
  • 1 kere bile olsun hayatinda Antibiyotik ictiysen bu hastalıktan olmasi normaldir ayrıca dışarda marketten vs tavuk yiyorsan da bol Antibiyotik var onlarda.

    Artık herkes ibs olacak yavaş yavaş çünkü antibiyotik sadece haplarda sinirli kalmadı.

    Anlicaniz fakirler büyük bir soykırıma giriyor yavaş yavaş öldürecekler insan nüfusunu azaltma politikası bunlar.

    Bizde bir Ortadoğu ülkesi olduğumuz için daha çok hastalık yaşicaz ben bunu bildiğim için ilerki yasamimi buna göre planliyorum.

    Anlicaniz zor günler geçti şimdi daha zor günler geliyor.

    Ama bunun önüne tek engel solcular olabilir. Solcular ülkeyi yonetirse sistem baştan aşağı değişir ama zaman neyi gösterecek bilemeyiz şimdilik herşey daha da kötü olmak zorunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yönetmennn Y kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim ama bağırsaklarımın bana amerikan komplosu düzenlediğini düşünmüyorum
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    özür dilerim sizi rahatsız ediyorum ama bilgili olduğunuzu düşünerek size sormak istedim, umarım rahatsız etmiyorumdur. tuvalet konusunu çok fazla kafaya taktığım için uyandığım an bile aklıma direk bu geliyor. ve yemeklerden hemen sonra -en fazla beş on dakika sonra- tuvalete gidiyorum. yediğim şeylerin tam sindirilmemiş olması bu soruna sebep olabilir mi sizce?
  • 
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.