Şimdi Ara

iPhone' un Diğer Cihazlardan FARKI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
6.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trapattoni11

http://forum.donanimhaber.com/m_53860847/tm.htm

Android iphone' u geçmişmiş. (Biri telefon öbürü işletim sistemi ya neyse...) Neymiş efendim sonunan "S" koymakla yeni bir cihaz üretilmiş olmuyormuş. Bunu söyleyenler; gidip, her gün farklı bir ceptelefonunu piyasaya sürüp 2 ay sonra da destek vermeyi kesen Samsung' a tapan adamlar.

Bana bir tane android telefon söyleyin 3 sene önce çıkmış olsun, bu gün hala kullanılabilir olsun, sowftware desteği bitmemiş olsun ve de bu gün ikinci el piyasası bitmemiş olsun. Sizden bir tek örnek istiyorum.

Hala Samsungmuş. Apple için pazarlama dehası derler ama Samsung' un da bu konuda maşallahı var bana kalırsa. Adamlar habire çekirdek hızına abanıp, abartı rakamlarla müşterileri kandırmaktan başka bir şey yaptıkları yok. İşin tuhafı dönüp soran da yok:

*Aga senin 15 çekirdekli bilmemkaç ghz hızında işlemcin var, bilmem kaç gb ramin var AMA benim bu özellikleri kullanabileciğim programlar marketinde mevcutmu?

*Ben bu özellikleri kayıpsız verimli bir şekilde kullanabiliyormuyum?

* Tamam içindeki işlemci bilmem kaç çekirdekli ama benim şarj durumu ne olacak?

Bugün Apple dediğimiz firma; daha az güç tüketimi ve de ısınma gibi problemlerle karşılmaması için, iphone 4s e koyduğu A5 işlemcisinin çekirdek hızını underclock eden bir firma. Apple şarj süresinden ödün vererek daha yüksek çekirdek hızında işlemci koyamazmıydı cihazına? Bu tamamen şirketin tercihleri ve müşterisine sunmak istedikleri ile alakalı bir tutum.

Hala; ama işlemci, ama çekirdek hızı diye atılanlara somut örnek vermek istiyorum;

iPhone 3gs ilk çıktığında HTC HD 2 ve nokia n97 ile karşılatırılıyordu. Hatta o zamanlar bu iki cihazında iPhone 3gs' den donanım olarak çok üstün olduğu ve iPhone 3gs alacakların kibarca söylemek gerekirse yanlış tercih yapacakları konuşuluyordu. Bu gün ne HTC HD 2 ne de N97 ortalıkta yok. Biri hepten bitmiş bir cihaz diğeri ise üstünde farklı işletim sitemleri kurmaya çalışılarak durumunu kurtarmaya çalışan bir cihaz.

Ama gelgelelim, iPhone 3gs İOS 5 ile birlikte rüştünü ispatladı. 2,5 senelik bir cihaz olmasına rahmen hala eskimiş denelibilecek kıvamda bir cihaz değil. Hatta günümüz telefonlarının bir çoğuna alternatif oluşturan bir cihaz. Demek ki saf çekirdek hızı ve diğer donanım bileşenleri, uygun bir işletim sistemi, kaliteli malzeme ve mühendislik olmadan hiçbir şeymiş.

Bu gün iPhone 4s için aynı şeyler söyleniyor. Saat hızlarına bakarak telefon karşılaştırılıyor. Benim tahminim bundan 3 sene sonra tarih yine tekerrür edecek ve diğer iPhone killer' lar bir köşeye atılırken iPhone 4s yoğun bir şekilde kullanılmaya hala devam edilecek.

NOT: Yazdıklarım tamamen kendi fikrimdir. Kesinlikle tartışma başlatmak gibi bir amacı yoktur. Yorumlarınızı bu çerçevede daha dikkatli yazarsanız sevinirim.

+ 1 tuşu nerde???

• Daha önceleri exper easy pad kullacısıydım yani android kullandım, şuan iphone4 ve ipad2 kullanıyorum ve kesinlikle şunu söyleyebilirim andorid ios ye yaklaşamaz bile. İster 38 çekirdekli işlemcili olsun ister 5gb ramli olsun androis ios olamaz, bence telefonda önemli olan donanım değil, stabil çalışması, kullanıcı dostu olması ve aradığın program oyun vs yi rahatlıkla bulabilmen. Konuyu açan arkadaşın yazdıklarına katılıyorum. Andoridcilere de gülmekten katılıyorum

Yorumlarda bir arkadas Ace den bahsetmis soyledigi telefonu 2-3 gun kullanma sansim oldu, gunluk kullanimi telefon tam olarak karsilayamasada parasina gore olumlu isler yapiyor. Yani bir agry birds oynarken takilmalar ve donmalar haric oyunu cok akici olmasada oynatabiliyor yani bu telefon donanim olarak 3Gs ten cok daha iyi olmasina ragmen, gelelim itunes olayina itunes evet arada donmalar yasatiyor ama bugune kadar yani kullandigim 3 sene boyunca ne bir verimi kaybetti ne de istemedigim birsey yapti bana duzen ve kolaylik saglamasi disinda.

Her cikan yeni telefon İphone cihazlarla karsilastiriliyor soyle donanimi iyi boyle super falan filan deniyor, gecmise baktigimizda ise bugun destek verilen 3Gs le karsilastirilan ve adina iphone kiler denen bir cok telefon bugun hatirlanmiyor bile ki o kadar geriye gitmeye gerek yok iphone4 ciktigindaki karsilastirilan tlf bakarsaniz ne demek istedigim cok daha iyi anlasilir.

Bir arkadasta samsung notebook ornegi vermis, bende o aralar notebook almayi dusunuyordum ve o notebookta tercih listemde vardi fakat stoklarda bulamadigim icin Hp marka bi notebook aldim. Fakat bunu iphone-samsung olarak orneklemek cok yanlis. Nasil bir Mac aldiginda parasini donanima degilde mac os ve yazilimlara oduyrsan diger notebooklari ve pcleri satin alirken sadece windows a para verildiginden ve insanlar genelde korsan yazilim kullandigindan Mac ler zengin isi hava atma araci gibi gozukuyor. En dusuk donanimli Mac en son cikan donanimli pc den daha performansli calisir ki zaten Mac in windows taki gibi donanima ihtiyaci bulunmamaktadir.

Sonuc olarak her telefon İphone la karsilastiriliyor sonra eskiyip unutulup gidiyor, sonucta taklit edip yakalamak istedikleri İphone ve bu yuzden her zman onde vede oyle olacaktir. İos taki Siri bile telefonu o kadar guzel sesli yonetebiliyor ki hala boyle bir teknoloji karsisinda hala SGS2 vs telefonlar karsilastiriliyor ya inanamiyorum, herkes istedigi seyi almakta ozgur kimi bluetooth la veri alip gondermek ister kimi fm radyo kullanmak ister kimi de İphone kullanmak ister tercihlere saygili olmaliyiz.

Ayrica Android markete deginmeden gecemeyecegim, bugun 500000 uzerinde uygulama oldugu soyleniyor fakat girin markete atari oyunlari ise yaramayan uygulamalar yuzunden kaliteli seyler bulmak neredeyse imkansiz hale gelmeye baslamis bunun acil olarak kontrol altina alinmasi gerekmektedir.

Saygilarimla,

• quote:

Orijinalden alıntı: Namütenahi

Sanki ben icimi dokmusum gibi rahatladim cok guzel yazmissiniz.

:)) Aynen

DONANIM
    #DirenApple
  • Merhabalar bende konuya katkida bulunmak isterim

Yaklasik 4 senelik n95 8gb kullanici olarak artik telefonumu degistirerek iyi bir cihaz kullanmak istiyordum. İlk olarak nokia yi direk eledim cunku hala symbianda israr etmesi bana gore nokianin bir cazibesi kalmadi

Android yada ios arasinda kalmistim ve etrafimda bu tur cihaz kullanan kimse yoktu. İnternetten yuzlerce yazi test vs okudum
    Ama onlarinda bir faydasi olmadi. Bende gittim bir elektronik markete ve ssg2 ile ip4 u elime aldim. Teshir cihazlari oldugu icin cihazlarin iclerine bir suru uygulama yuklenmis.

2 telefonuda elime alir almaz ilk anda acikcasi ip4 e hayran kalmama yetti. Daha sonra bir kac oyun ve uygulama gormek ise tamamen artik o telefondan baska cihaz dusunememe neden oldu :)

Kisacasi ilk defa bir iphone kullanici olmam boyle basladi ve gercekten cok memnunum telefonla msj yazmak internete girmek mail okumak vs akliniza gelebilecek hersey cok zevkli. Sahsen cogu isi pc ile degil iphone ile yapmak hosuma gidiyor. Artik bundan sonra apple disinda bir telefon kullanabilecegimi sanmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güzel yazmışsın hocam.
  • samsung jeti büyük bir hevesle alıp hüsrana uğrayıp, sırasıyla iphone 2g, 3g ve 4g (ki halen kullanıyorum) kullanan biri olarak, kalite ve hizmetten son derece memnun ve mutluyum, sıra iphone 5 te !!! haziran 2012 kısmet olursa :)

Orijinalden alıntı: wapcep_scrol

Merhabalar bende konuya katkida bulunmak isterim

Yaklasik 4 senelik n95 8gb kullanici olarak artik telefonumu degistirerek iyi bir cihaz kullanmak istiyordum. İlk olarak nokia yi direk eledim cunku hala symbianda israr etmesi bana gore nokianin bir cazibesi kalmadi

Android yada ios arasinda kalmistim ve etrafimda bu tur cihaz kullanan kimse yoktu. İnternetten yuzlerce yazi test vs okudum
    Ama onlarinda bir faydasi olmadi. Bende gittim bir elektronik markete ve ssg2 ile ip4 u elime aldim. Teshir cihazlari oldugu icin cihazlarin iclerine bir suru uygulama yuklenmis.

2 telefonuda elime alir almaz ilk anda acikcasi ip4 e hayran kalmama yetti. Daha sonra bir kac oyun ve uygulama gormek ise tamamen artik o telefondan baska cihaz dusunememe neden oldu :)

Kisacasi ilk defa bir iphone kullanici olmam boyle basladi ve gercekten cok memnunum telefonla msj yazmak internete girmek mail okumak vs akliniza gelebilecek hersey cok zevkli. Sahsen cogu isi pc ile degil iphone ile yapmak hosuma gidiyor. Artik bundan sonra apple disinda bir telefon kullanabilecegimi sanmiyorum

hocam yazmak istediklerimin birebiri gerçekten.
    2-3 senelik n95 8GB modelini aldım. iyi hoş güzel ama symbian öldürdü bitirdi beni. o hantallığı vs..

sonra iphone4 sII yada HTC gibi telefonlara baktım. HTC kullanmışlığım olduğu için seviyordum. Bilgisayar bölümü mezunu çok ilgili bir arkadaşımda htc hd2 modeli vardı. uzun süre kullandı. farklı işletim sistemleri kurdu vs.. yapılacak herşeyi yaptı..

ona sorduğumda iphone apayrı bir dünya al kullan git onu al farkı anlarsın dedi.

gittim iphone4 16gb modelini aldım. her ihtiyacımı karşılıyor hatta fazlasıyla.

büyük konuşmayım ama iphone'dan vazgeçmem :)

Arsız güçlü olunca, Haklı suçlu olurmuş...

• Bu Konuyu açmandaki amaç ne Kötülemekse Yanlış yere açmışın.Egonu tatmin etmekse dogru yerdesin.

Orijinalden alıntı: caddydsg

quote:

Orijinalden alıntı: wapcep_scrol

Merhabalar bende konuya katkida bulunmak isterim

hocam yazmak istediklerimin birebiri gerçekten.
    2-3 senelik n95 8GB modelini aldım. iyi hoş güzel ama symbian öldürdü bitirdi beni. o hantallığı vs..

sonra iphone4 sII yada HTC gibi telefonlara baktım. HTC kullanmışlığım olduğu için seviyordum. Bilgisayar bölümü mezunu çok ilgili bir arkadaşımda htc hd2 modeli vardı. uzun süre kullandı. farklı işletim sistemleri kurdu vs.. yapılacak herşeyi yaptı..

ona sorduğumda iphone apayrı bir dünya al kullan git onu al farkı anlarsın dedi.

gittim iphone4 16gb modelini aldım. her ihtiyacımı karşılıyor hatta fazlasıyla.

büyük konuşmayım ama iphone'dan vazgeçmem :)

Biri benim düşüncelerimi birebir foruma yazmış sandım :D Tamamen katılıyorum yazdıklarına

• apple in herşeyini gözüm kapalı alırım. kalite koku heryerinde cihazların. bide ucuz olsa biraz daha :D
  • tamam da abartmışsınız.apple ın çok satmasından,değeri düşmesinden,androidçilerin ios a laf atmasından size ne yahu.tam bir fan yazısı olmuş.yahu elinizdeki bir telefon.siz ise apple ın sahibi değil tüketicisiniz.bir cihaza bu kadar körü körüne bağlanmayın.hayır benim de iphone um var ama hiçbir zaman iphone un ios u böyle,kasası şöyle,değeri böyle diye konu açmadım.isteyen istediğini alsın kullansın.herkes parasını kendi kazanıyor istediğini alır.benimki iyi sizinki kötü mantığını bırakın artık.

PSN:EmR_07
    PlayStation 5
    BMW 318i (2016) LCI Estoril Blue
  • İPHONE 5 ÇIKMADI NE VAR YANİ. İKİDE BİR BU MESAJI GÖRÜYORUMMM

Androidcilere cevap verdiğiniz sürece de daha çok yüklenecekler ve kendi savunduklaırnı haklı görecekler.. Bence buırakın onlar tartışsın bizlerde telefonlarımızın keyfini sürelim..

Kime neyi anlatmaya çalışıyorsunuz ki? Onlar kısıtlı dünyalarında mutlu mesut yaşasınlar..
  • ayfonun yoksa ayfonun yoktur

Şampiyon olmak mümkün, FENERBAHÇE olmak imkansız ...
  • iphone un rakipleri emekleme aşamasından yürümeye geçtiler.

iphone a adam gibi tek rakip geçen sene samsung galaxy S ile geldi..samsung un diğer modellerini saymayın hepsi çöp.

galaxy s2 ile samsung iphone a kendini ispatladı ve pazar payında onu geçmeyi başardı.

s2 kullanıyorum..ipad2 de kullandım. ikiside harika cihazlar.

s2 ile web de gezmek anlatılmaz yaşanır. o kadar söylüyorum. s2 den bir süre ayrı kaldım. htc hd2 kullandım..inanın telefona 1 gün tahammül edemedim..bildiğin leş...iphone un yükselttiği standartları yakalayan tek telefon samsung s ve s2 modelidir bana kalırsa. htc falan geçin bunları.

kısaca;

iphone: komple bir yaşam tarzı
    samsung: s ve s2 modelleriyle kendi tarzını yakalayan iphone a mükemmel bir alternatif
    HTC: tam bir ingilizce "nerd" tabir edilen inek tayfanın telefonu..estetik sıfır..buna para veren adam klasik "nerd" işte...süveter gömlek gözlük falan..kafanızda canlandırın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AthabaskA -- 1 Kasım 2011; 9:40:04 >

Muhammed Ali

• "VİRÜS" mevzusu bile iPhone almak için gayet yeterli bir sebep..

Virüs ün V sinden bahsedemezsin apple ürünlerindeki yazılımlarda..

Oysaki Android markette antivirus programları mevcut!..

112 çekirdekli işlemcileriniz ve çay tepsisi ekranlarınızla telefonda konuşmaya devam edebilir isteyenler..

Saygılar sevgiler..
  • Elimde ki iPhone 4 u heveslenen birtanıdığıma verdim, elimde Samsung galaxy vardı idare ederim falan dedim yok arkadas olmuyor , iPhone un rahatlığını hiç bir telefonda bulamadım. Şimdi MacBook cihazım CDROM arızası sebebiyle serviste. İ5 işlemcili. bir Toshiba var kullanana kadar canım çıkıyor :S multitiouch padin gözünü seviym :))
    isin enteresan yanı macde hiç mouse kullanmamama ragmen şimdi pc cihazlardaki touchpadi sanki 10yildir kullanmamış gibi acemilik çekiyorum :)

Kim ne derse desin; su an için telefon ve bilgisayar dunyasının devi appledir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.