Şimdi Ara

iPhone' un Diğer Cihazlardan FARKI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
6.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

quote:

Orijinalden alıntı: mawice

Böyle yazıları okuyunca gülüyorum ama bunlarda lazım başka vakit geçmiyor. Zaten herkes program mühendisi donanım uzmanı forumda şimdi bişi sorsam a dan z ye cevap verirsiniz A5 işlemciyi anlatın desem cahil sınıfına girerim hemen. Bi çok insanda bu yüzden kulaktan dolma bilgilerle googleda okuduğu iki satır yazıyla ahkam kesiyor. Zaten ülke olarak tek becerdiğimiz şey dünya litaratürüne böyle yeni kelimeler kazandırmak. mesala fandroidçi mesela ayfoncu. Bu açıklamyı yapan arkadaş madem tarafsızlık yanasın en son ne zaman ve ne kadar süreyle Android işletim sistemi kullandın ? Arkadaşımda vardı lafı çok klişe olur. Ben androidi savunmayacam. Kendi ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. Biraz daha açın konuyu tarihçelerinden gelişme hızlarından bahsedin. iki işletim sistemininde nihayi amaçlarından bahsedin. Android için baştan yazılmış bir 4 sürümü var bunları kıyaslayın. Bende samsung sg2 var isteyene vereyim kullansın sıkıntı olmaz. Ama şu yargısız infazlarınızı bir kenara bırakın artık. Bunları yazarken merak etmeyin eniştede iphone 4 var değişmeli kullanıyoruz biz arada ön yargımız olmasın diye. Şurda mesaj yazanların ne kadar android tecrubeleri var si söylesinler lütfen. Bu iki satır yazı okumakla youtubeden iki video izlemekle olmuyor malasef. Ne samsung firması ne apple firması nede google firması sizi bilmem neresine bile takmaz ki kaldı karnınızı doyursun bu benim telefonum senin telefonunu döver mantığını. Sizlere samsung dyince kötü bir marka geliyor sanırım. En basit örneği kullandığım notebook r580 samsung insanlar kapakta logoyu görünce bi geri duruyorlar alışmılar çünkü pahalı sevdasına. Kullanınca sağına soluna tekrar bakıyorlar yok bu samsung olamaz diye. Demem o dur ki artık şu at gözlüklerinizi bi çıkarın körü körüne sadece elinizde olan bir işletim sistemiyle başka işletim sistemlerini eleştirmeyin. Yada lütfen bırakında bu işi işin ehli insanlar yapsın eleştirsin. Yarında başkası çıkar ben biliyorum edalarında sıkıntı olur.

siz de benim söylemek istediklerime tercüman olmuşsunuz adeta .. ben de r580 serisi sahibiyim, 1499 liraya aldığım bu dizüstü bilgisayardaki özellikler diğer bilgisayarlarda o dönemde 2000 liranın üstündeydi, hele ekran kartı ben aldığımda bu üründe tekti (nvidia geforce gt330m) ... üstelik kasa olarak da muhteşem çıktı, köklü rakipleri gibi ısınmadı, fanı ses yapmadı, patlamadı çatlamadı... ekran konusuna hiç girmiyorum; bugün dünyada samsung tan en nefret eden insan evladı bile samsungun ekranlarına kötüdür demez zaten..

telefon ve tablet konusunda da bırakalım artık bu konuları gerçekten.. bir gün gerçekten bir araya gelelim, hem tanışmış oluruz, hem bir şeyler yer içeriz.. o gün de hep birlikte hoş bir masada hoş bir sohbetle ferrari mi daha iyi lamborghini mi tartışalım güle oynaya... ama samsung ve apple ı tartışmayalım.. çok farklı hitapları var, tabi ki birbirlerinin müşterilerinden de çalmak istiyorlar ama gerçekte farklı platformları var.. iphone bir standart yaratmaya çalışıyor ve kullanıcılarını buna davet ediyor iken, samsung cep telefonları standartlara uymayarak farklı ekran boyutları ve farklı diğer özellikler ile insanların fikirlerini değiştirmeden hepsine "haklısınız" demeye çalışıyor adeta.. suçlayacaksak birisini müşteri geri bildirimlerine önem vermediği için suçlayalım, öbürünü de adeta yalakalık yapıp herkesi memnun etmeye çalıştığı için suçlayalım.. öveceksek de birisini bir standart oluşturup herkese aynı kaliteyi sunmaya çalıştığı için övelim, öbürünü de insanların fikirlerini dinleyip herkese göre çözüm üretmeye çalıştığı için övelim..

teknik bilgilerimizi de dikkatli paylaşalım lütfen, biraz tez yazıyormuş gibi düşünelim kendimizi.. mümkün olduğunca kişisel ifadelerden uzak, baskı yapan ya da "en iyi ben bilirim" modunda değil, tam aksine teknik ve gerçek kanıtlarla dediklerimizi savunan cümleler yazmaya gayret edelim.. kişisel kalması gereken şeyleri de kişisel bırakalım.. mesela benim için bilgisayarı da telefonu da karıştırmak, herşeyin heryerde olması (tıpkı gerçek hayatımda da olduğu gibi) iyi bir şey ve bu yüzden android dosya sistemini seviyorum, kies i falan hiç kullanmıyorum ama ablam için herşeyin kategoriler altında toplanması ve bu kategoride belirleyici olanın format ve media çeşidi olması çok daha başarılı, üstelik herşeyin tek merkezden yönetilmesine de mest oluyor (itunes).. o zaman birine tavsiye verirken bunu olduğu gibi anlatıp kişiye bırakmalı.. "itunes döver" ya da "android özgür, sürükle bırak" diye defalarca sayıklamanın anlamı yok..

küçük not de iliştireyim hemen; (teknik detay vermezsem çatlarım) geekbench in testlerine göre ipad 2 işlemcileri 912 mhz olarak gözüküyor.. ancak bunun sebebi işlemcinin kademeleme özelliğinin çok sıkı olması.. yani kolay kolay en yüksek hızına çıkmıyor işlemci.. gerçek değeri 1000 mhz.. iphone 4s için de aynı şeyler geçerli, çok gerektiğinde işlemci hızı 1ghz e kadar çıkabilirken geekbench te 800 mhz gibi gözüküyor.. bir kaç yeri okudum ama 800 mhz in kalıcılığı hakkında kesin bir şey söylemiyorlar, ipad 2 de ki 912mhz karmaşasından sonra (ve tabi apple ın sitesinde de x2 kat işlem hızı dedikleri için) gerçek işlemci hızının 1 ghz olduğuna ikna oldum.. ama ekran kartının saat hızı kesinlikle %21 düşürülmüş..

bir de sevgili iphone kullanıcıları; eğer orta segmentin üzerinde bir android telefon almışsak inanın ki sandığınız gibi bizleri kanser etmiyor.. bende ace var; müzik dinliyorum, radyo dinliyorum, dizilerimi 480p kaliteye getirip izliyorum, internete flash sız olarak aynı iphone gibi giriyorum, twitter, facebook, gmail hep açık.. haritaları aktif olarak yol bulmada kullanıyorum, okulda yemeksepeti kullanıyorum, whatsapp var, bildirim çekmecesindeki 5 kısayol çok çok işime yarıyor, office yine okulda çok işime yarıyor.. 25 kadar da oyunum var.. iphone gibi yuvarlak ve karizma hatlara sahip olmayabilir menülerim.. bol bol siyah arkaplanlı benimkiler daha çok.. ama inanın bir falsosunu görmedim, takılması için 3-4 tane sekme açmam gerekiyor ki opera kullanınca o sorun da yok.. memnunum yani, istediklerim bunlardı çünkü.. iphone 3gs aldım, kurcaladım, deli ettim aleti ama günlük hayatımda çok bir yere gidemedi kullanım şeklim, daha çok meraka dayalıydı.. 1 senede resmen kodlarını ezberledim cihazın, akraba olduk.. hatta genelde kolay olarak tabir edilen, dile getirilmeyen itunes ve yavaşlama sorunları, hatalı eşlemeler yüzünden kaybolan resimlerden çok çektim.. apple dünyası da güllük gülistanlık değil sonuçta.. çok akıcı menü geçişleri ile "herşey yolunda" imajını çizse de kilitlendi mi kilitleniyor.. sonra galaxy s e geçtim ekranı büyük diye.. onu da aynı şekilde hevesle kullandım, ama günlük hayatımda (yani yollarda, okulda, misafirlikte falan) genelde müzik/radyo/facebook amaçlı kullanıldı.. sonra sattım, tablet aldım.. yanına da 2. el galaxy ace, çok memnunum şimdi..

o yüzden bütün samimiyetimle söylüyorum, iphone alanlar aptal değil!!! android alanların da pencereden atlamasına gerek yok!!! yemeyelim birbirimizi artık..

Hocam o övdüğün telefon şuan elimde ve bakarsan dükkanımda satılık. satıp hemen bi 3gs alacaz. Oynadığın 3d oyunlardan banada söylede yükleyim. Bende 3gs varken ağdan oyun oynayalım diye çabaladım. oyun yok olanlarda çalışmıyo atıyo vs. Sana şunu sorucam millet asphalt 6 oynarken sen oynayamıyosun. ama 3gs i olan adam oynayabiliyor. Ama yinede android iyi çünkü bluetut var. Peki destek bu mu güncellersen garantin biter ha bide yeni oyunları oynamak istiyosan telefon al bu mudur?

• Güzel yazılmış, katiliyorum

• canım iphone kullanmak istiyor. tartışma bitmiştir.

Orijinalden alıntı: 1megabayt

Yazdıklarınız yukarıda alıntı yaptığım yakışıksız ifadeye kadar dikkatle okudum, sonrasını da acaba sonunda ne çıkacak diye okudum, pek faydalı bir şey yazmadığınızı düşünüyorum. Her şeyden önce bunlar kâr amacı güden firmalar:

Türk Dil Kurumu:
    a. (kâ:rı) 1. Alışveriş işlerinin sağladığı para kazancı. 2. İş. 3. mec. Yarar, fayda: Bundan benim hiçbir kârım yok. 4. ekon. Üretim faktörlerinden biri olan girişimcinin üretimden aldığı pay. 5. tic. Maliyet fiyatıyla satış fiyatı arasındaki fark.

Biz yoksak onlar da yok, bu kadar basit. Sizin ifadenizle "bilmem neresine bile takmaz ki" şeklinde düşünürlerse, pazarın en büyüğü ve prestijlisi (örn. Vertu) iken bugün dalga geçilen, sonu meçhul Nokia haline gelebilirler. Ayrıca siz Apple'ı seçenlere "Demem o dur ki artık şu at gözlüklerinizi bi çıkarın körü körüne sadece elinizde olan bir işletim sistemiyle başka işletim sistemlerini eleştirmeyin." diyorsunuz aynı şekilde Apple kullananlarda bunu Samsung kullanıcıları için düşünüyor ve bu düşüncenin daha genel bir doğru olarak kabul edildiğini satılan ürünlerden de görebiliyoruz. 2009 yılında çıkan telefon hala yok satıyor, bu kadar insan mı körü körüne alışveriş yapıyor?

"Arkadaşımda vardı lafı çok klişe olur." olmaz çünkü "Bunları yazarken merak etmeyin eniştede iphone 4 var değişmeli kullanıyoruz biz arada ön yargımız olmasın diye." yazmışsınız. Arkadaşıyla da insanlar "değişmeli" olarak kullanabilir.

Ben markayı fanatik bir biçimde hiç savunmadım bugüne kadar ama bezdirdi Android kullanıcıları, tartışıp doğruyu bulmak değiş amaçları sadece ve sadece "Evet biz Apple aldık hata ettik, siz haklıymışsınız"ı duymak ve egolarına sırt masajı uygulamak ama olmayacak öyle bir şey çünkü herkes memnun cihazından ah bir de Android fanatikleri ya da Samsung tutkunları olmasa veya kendilerine ayrılan bölümde kalsalar tıpkı iPhone kullananlar gibi.

Konularda okuduğum tartışmalarda hep aklıma gelen "Acaba bu insanlar sanal ortamda değilde yanyana olsalardı nasıl davranılardı?" büyük ihtimal pek medeni bir tartışma olmazdı. Ama ilginç bir şekilde sataşmalar, aşağılamalar, iPhone kullananlara hakaretler (özellikle yaptıkları bu alışverişten ötürü zekâlarına), hep özellikle "Samsung" kullananlar tarafında yapılıyor. Anlamadığım nokta bu cihaz alınamayacak kadar pahallı değil, operatörlerden bile bulabildiğiniz bir cihaz ve niye özellikle iPhone'a saldırı? Neden Backberry'e bu şekilde kin kusmuyorsunuz veya yıllarca paramızı plastik telefonların harcadığımız Nokia'ya ve nicelerine? Diğer taraftan Samsung ya da HTC bedava mı ya da uygun fiyatlı mı? Bknz. HTC Evo 3D ya da SGS 2 fiyatları kafa kafaya iPhone'la (lütfen Darty vb. açgözlü firma ve şahısları örnek vermeyin işin gerçeğini herkes biliyor). En önemlisi de kimi ne ilgilendirir hangi markayı aldığı ya da ne kadar para verdiği. Ne kadar insanların parasını, özgürlüğünü, iyiliğini vs. vs. düşünen Samsung ve Android kullanıcısı varmış meğerse ve en az onlar kadar kaça, neyi, niye aldığını bilmeyen. Hakikaten sıktı bu tartışmalar arkadaşlar, ne okumak keyif verir oldu ne de okuyanlara bir şey katıyor çünkü amaç sadece kavga çıkması ve laf yarışı.

işte hemen savunma gelicekti zaten de öyle oldu yoksa kötü hissedicektiniz kendinizi anlamadığınız hususlar var malesef. Birinci yazımı ne denle anlayarak okudunuz bilmiyorum ama amacım iphone kötü almayın değil almak isteyen elbet alır kötüde değildir. iyidir mutlaka. Forumlardaki bıktırmadan bahsetmişsiniz dilerseniz karşılaştırma yapabilirz kim hangi foruma nekadar girmiş. Siz şimdi kardeşim ben girmiyorum oralara burda mutluyum diyebilirsiniz ama gidip android konusundaki iphone kullanan arkadaşlara bir bakın derim. Varmı orda kimse yok mu ? Bizlerde bıktık mı bıkmadık mı ? Usandıkmı usanmadıkmı ? Bu bildiğin danışıklı dövüşe dönmüş. Burda bile birbirimizi tanımadan daha ismini bilmeden ayırmışız birbirimizi siz ve biz diye ne garip dimi. Size sorsam suçlusu Android kullanıcılarıdır bize sorsak iphone kullanıcıları otaya daha bir suçlu bile koyamıyoruz.

İphone kullanıcılarının benim sevmediğim yönü şu 2007 2008 çıkmış bi telefon diğerlerinin 5 yıl önüne geçmiş. Tmm anladık da yıllar geçti teknoloji değişti. Neden kimse diğer ürünlerin geliştiğini kabul etmek istemiyorki ?? Samsung ne yaparsa apple ı geçemez !! Bunu insanlar gerçekten mantıklarını zekalarını kullanarak mı yazıyorlar ? Bunlar birer firma gelişen teknoloji ile neden geçemesin ki ?? Hala iphone kullanan arkadaşlar samsungun donanımı iphone dan daha iyiymişmiş diyor dikkat edin. Hİç biriniz çıkıp evet donanım olarak daha iyi demediniz bundan sonra da demessiniz sanırım.

İşte şimdi Siri çıkmış bunun tartışmaları yapılıyor büyük yenilik büyük devrim deniyor. Peki samsungun sisteminden farkı ne ? Bakın artısı varmı yokmu tartışmıyorum yeni bir program artısı olacaktır ama temel olarak farkları ne ? Şimdi olayı tersine çevirin ve kabul edin İphone siriyi çıkardıktan sonra samsung kendi uyulamasını çıkarsaydı nasıl yorumlar yapacaktınız ?? Ben size söyliyim ilk lafınız taklit devam ediyor diye sür manşet geçecektiniz !! Ama şimdi ne oldu adından bile söz edilmiyor çünkü apple asla taklit yapmaz siri bambaşka bişeydir dimi :)

Ben android kullanıcısıyım ama teknolojiyide takip ediyorum sözde iphone 5 çıkmadan insanların beklentilerini okurken ekrandan artık büyümesi gerektiği söylenip durdu. Günler bitti tanıtım yapıldı iphone 4s te ekran aynı !!! Sonra ne dikkatimi çekti biliyormusunuz insanlar bu ekran yeterli demeye başladılar hatta işi abartıp zaten büyük ekran çıkarsa ben elime almazdım diyenler bile oldu :)) Bu arkadaşlar bile o kadar bilgisiz konuşuyolarki fandroidçi dediklerinize malzeme işte bi ekrandan sebeb bıraktılar iphonu başka numarası yok diye :) Hiç gerek yok. Peki Steve Jobb amca ben ios 4 den 3 geri dönüyorum deseydi ne olacaktı sanırım bu seferde ios 4 zaten iyi değildi 3 daha stabil diyeceklerdi büyük kısım... Neden peki böyle suskunluğu giriyorsunuz ?

Android market 35000 itune da 50000 uygulama var ( Rakamlar gerçek değil ben misal verdim ) Şimdi soruyorum telefonunuzda bu 50000 uygulamadan kaçı var şu anda ?? 5000 ?? 7000??? kaç tane varmerak ediyorum. Ben telefonuma 140 uygulama + oyun kurmuşum geçen baktım bana fazla geldi sanki ama sırf bu market uygulaması muhabbetlerinden kurmayı düşünüyorum telefonuma 10-15 bin uygulama kadar belki rekorlar kitabına girerim :) İnsanlar android marketin ve uygulamaların geliştiğine nedense inanmıyorlarr. Bir program söyleyin güzel kardeşlerim bakalım androidte varmı yok mu nasıl çalışır stabilmidir. Bizde görmüş olalım hataları. Ama yok sadece laf var o kadar :))

• iPhone'nun diğerlerinden farkı "iPhone" olmasıdır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha 1 ay kadar önce bir Nokia fanboy ile forumda bir başlık üzerinden tartışma vesilesiyle konuştuk. Nokia Ceo'su açıklamış; Apple'ın telefonları bizim yapabileceğimzin çok ilerisinde gibisinden adam kabul etmiyor. Gene Nokia'nın açıklaması Symbian'ı bırakacaklarına dair. Adam bana en iyi ve en güveninir işletim sisteminin Symbian oldığunu savunuyor.

Tekrar söylüyorum, O yüzden siz tatlı canınızı hiç sıkmayın. Onlar kullanamadıkları sistem kaynakları ile övünürken biz bize vaad edilenin %100'ünü kullanıyoruz.

¯\_(ツ)_/¯
  • quote:

Orijinalden alıntı: soda23

iPhone'nun diğerlerinden farkı "iPhone" olmasıdır...

+1

Orijinalden alıntı: vugur

quote:

Orijinalden alıntı: darkknight88

Bunu diğer bir konuya yazmıştım aynısını burada da belirtmek istiyorum "
    ben ilk olarak n97 ile dokunmatik akıllı telefon piyasasına girdim. Ozamanlar herkes N97 ile iphone 3gs yi karşılaştırıyodu. Hatta N97 nin özelliklerini saya saya bitiremiyolar, iphoneda hiç bişi yok çok pahalı almayın diyolardı. Bende bu yazanlara inandım, 32 gb hafızası, 5 Mp kamerası, FM transmitterı şusu busu. Gittim N97 aldım. Bir kaç gün iyi güzel, telefonu inceliyosun. Ama ondan sonra ugyulama aradığında Ovi store da hiç bişey yok. Hatta bana İphone uygulama yönünden zengin dediklerinde ne yapacaklar telefonu uzaya mı çıkaracaklar demiştim. Ayrıca N97 symbian işletim sistemine sahip ve inanılmaz hantal. Gps i hatalı 30 dk da zar zor bağlanıyo. Fm transmitter radyonun içine sokarsan anca çalışıyor. Dokunmatiği zaten facia.Mesajları okumayı geçtim göndermiyo bile. Tabi uygulama yüklemeyen, 3310 gibi kullanan herkes süper hızlı diyordu o ayrı konu :) Bende dayanamdım 1yıl olmadan sattım ve iphone 4 aldım. Zaten görünüş falan mükemmel :) ugyulamaları bir bir indirmeye başladım gözlerime inanamadım :). Uygulamalrın Görünüşleri gerçekten çok şık ve kaliteliydi. Ayrıca işlevsellik açısından da iphone da uygulamalar sadece uygulama değil :) telefona özellik olarak yükleniyor. yani telefon normalde face'e girmekle kalmıyor face kapalı olduğunda da bildirim geliyor, yada ligtv ile maç sonuçları geliyo, yada iftar vaktinde seni uyarıyo vs vs :) Normalde N97 de böyle bişey imkansız. Ligtv uygulamasını yüklersen sadece o program açıksa sana söyler . Tabiki her uygulamayı sürekli olarak çalıştırmakta olanaksız. Ayrıca iphone şu bira içme uygulaması, tansiyon ölçme, mükemmel grafikteki oyunlar, facebook uygulaması , msn uygulaması gibi birbirinden kaliteli o kadar çok uygulama gördüm ki gözlerime inanamadım. Hani bira uygulaması falan millete saçma gelebilir ama gerçekten arkadaş ortamında keyifli anlar yaşatıyor :).Telefonumda jailbreak de var ki böylece uygulama sayısıda katlanıyor :) yaklaşık telefonumu alalı 3 ay oldu ama sanki her gün yeni bir telefon almışım gibi hissediyorum. Gerçekten temel olarak bilgisayarda yaptığım herşeyi iphonde rahatlıkla yapıyorum :) Bu yüzden uygulama inanılmaz derecede önemli ve iphone da bu konuda gerçekten çok iyi bir konumda. Üstelik iphone nun uygulamaları o kadar kaliteli ki gerçekten app storede vakit geçirmekten bile keyif alıyorum :)

"

Samsung Galaxy S2 yi einize alin, android markette gezin ondan sonra bu yorumlari yapin. ben iphone a hicbir zman kotu demiyorum, muhtesem bir telefon. apple'in tek eksigi 2007-2011 donemi arasinda mesafe katedemiyor ama android ve samsung oyle degil adamlar cok hizlilar, piyasayi elelrine almaya basladilar. apple'in devrim yapmasi lazim tekrardan. 2007 de iphone ciktiginda ne dediler revolutionary phone ve rakiplerinden gercekten 5 sene ilerdeydiler ve bu 5 sene fark kapandi android one gecmeye basliyor. ben apple'a olan inancimi yitirmedim iphone 5 le beraber teknolojiyi bir 5 sene daha ileriye goturecektir.

İyide ben yorumumda samsunaga bişi mi dedim. N97 kullandım, ve bunun sonucu izlenimlerimi paylaştım. N97 den bahsetmek içinde samsung mu kullanıcam

• iphone 3gs ve galaxy tab 10.1 sahibi birisi olarak diyorum ki: ikisi de birbirinden guzel :) birakin kirsinlar birbirlerini de bize yarasin :)

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

iphone 4s in fiyasko olduğunu saklamaya çalışıyorlar.

satışlar git gide düşüyor.

bir kısım sadece sitiv jobs için alıyor.

anlaşmalı operatörlerin aldıklarınıda satışlara sayıyorlar.

herkes önce meraktan siri için almak istedi ama internette siri ile ilgili bir sürü saçma sapan video var. resmen özürlü olarak çalışıyor ve bizim bildiğimiz 10 senedir var olan botlardan farklı değil kurduğu cümleler. siriyi çok isteyenler internetteki sesli bot lara baksınlar. cevapları bile birebir aynı neredeyse. kullanan bir çok kişide bir süre sonra sıkılıyor. bunu belirtiyorlar ki bunlar ingilizce konuşan insanlar.

kısacası apple bu sene ekranı 4 inç yapmayıp pil performansını artırmamakla bence çok büyük hata yaptı. Kullanıcıların beklentilerini, isteklerini yerine getirmedi ki; bu bir çok apple formunda belirtiliyor.

1) operator e satilanlar tabi ki sayilacak.
    Operator firmalarinin sahipleri kullanmayacak degil mi hepsini?
    Onlarda tek tek kullanicilara ulasacak.
    Kaldiki samsung'un satislari da sayiliyor ki dogru olan bu...

2) siri gayet stabil ve duzgun calisiyor.
    Apple bir seyi gelistirmede cok basarili.
    Ayrica kullandigi kelimeler basma kalip degil.
    Gayet mantikli cevaplar veriyor...
    Espri bile yapiyor arkadasim ne istiyorsun otursun seninle dertleşsin mi ?
    Tabi konu apple olunca siri ile sohbet bile etsen karsilikli az gelir insanimiza...

Samsung'un 2cekirdekli islemcisi varmis mis...
    Daha androidin cift cekirdegi destekleyen yazilimi yok...

Yazilimdan anlamayan gider donanima tav olur...
    Fakat bilmiyorsunuz ki o donanimin yarisi ile iphone samsung u 2ye katliyor uygulama bakimindan.
    Biz bunu stabil calisma diyoruz.
    İos tek bir cihaz icin vardir.
    Android cakma iphone larda bile vardir...

tabiki tercih sebebi ve benim fikirlerime de saygı duymak zorundasınız. öyle yapmazsanız o çok kızdığınız androidfanboy lardan bir farkınız kalmaz.

her yorum yazanı androidci olarak görmeyin. Mesela ben androidli telefon kullanmadım. Benide ilgilendirmiyor açıkcası.

herkesin fikirlerine saygı göstermezsek saygı duyulmasını istemek gibi bir hakkımızda olmaz ki; bu ürünler sonuçta babmızın malı değil ve bedava pazarlamasını yapmak gibi bir misyonumuz yok.

Ben söylediklerimin arkasındayım:

benim beklentim iphone için ( özellikle belirtiyorum):

1) 3,8-4.0 inç bir telefon ( bu ölçüler bir telefon için normal, gs2 bana göre de büyük bir telefon)

2) daha yenilikçi bir ios

3) daha iyi bir pil performansı

4) daha yuvarlak hatlar ve daha ince bir telefon.

şimdi ben beklentilerimi belirtince androidfanboy oluyorsam, bunu sizin ne kadar dar kapsamda olaylara baktığınıza veririm. Sizin için yeni iphone yeterli olabilir veya siz bilinç altınızda (savunma psikolojisi) öyle düşünebilirsiniz. Açıkcası böyle düşünen arkadaşların fikirleri beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Kendi dogmaları altında ezilmek tercihleriyse, ezilebilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 23 Ekim 2011; 17:57:30 >

• Doğru konulara eğilmişsiniz..Maalesef Android şu anki haliyle iOS'a yaklaşabilmiş değil.Fakat gün geçtikçe gelişiyor Android,özellikle ben Ice Cream Sandwich sürümünden umutluyum..
    Mevcut donanımlardan yazılımsal desteği olmadığı için yararlanamadığı da bir gerçek,bu son sürümle gelecek..Ben birtek Galaxy S2'min hızını internette dolaşırken farkedebiliyorum.İnanılmaz download hızı var,sayfa açılışları da Pc'den bile daha hızlı..Fakat bunun dışında oyunlarda,uygulamalarda bu bariz hız yok.

Birgün gelir biri ios'u Galaxy'ye port edebilse işte o zaman tadından yenmez bir telefon olur benim için..

savunma olarak algıladınız yanıtımı, belki de doğru savunma amacıyla yazdım ama savunmam "akıllı" adı altında satılan aptal bir telefonu savunmak değildi. Durum o kadar komik bir hale geldi ki sizin de yazdığınız gibi birbirini tanımayan insanlar, belki yüzyüze olsalar çok iyi anlaşacaklar, burada tartışmayı geçip kavga ediyorlar resmen, onlarca örneği mevcut.

Apple kullananların da gelip Android forumunda rahatsızlık verdiğini yazmışsınız, rica ederim bir bakın, Apple ya da iPhone ile ilgili herhangi bir Ana Sayfa haberinin altına hep Apple'ı yeren, Samsung ya da Android'i öven mesajlarla dolu. Bunun kimseye bir fayda sağlamadığını aksine insanların daha fazla antipati duymasına neden olduğunu anlatmaya ya da en azından savunmaya çalıştım.

Neyse bu konu ile ilgili milyonlarca şey yazıldı, söylendi ama çözüme ulaşmadı çoğu arkadaş kendi doğrusunun en doğru olduğuna diğerlerini ikna etmek için uğraşıyor ama ironik bir biçimde konuya özgürlükten giriyorlar.

Konu çözüme ulaşmayacağı için, en azında siz ve ben bunu sağlayamayacağız o yüzden kısa süreliğine katıldığım bu döngüden ayrılıyorum ve iyi akşamlar diliyorum :).

Saygılar.

• Bir farkıda şu forumda ; Apple'a iyi-hoş diyenler eksi manyağı diğer platformlara iyi diyenler artı manyağı olur

Nelerle uğraşıyorsunuz ya,kasmayın bu kadar kendinizi ergenler..

quote:

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

quote:

iphone 4s in fiyasko olduğunu saklamaya çalışıyorlar.

satışlar git gide düşüyor.

bir kısım sadece sitiv jobs için alıyor.

anlaşmalı operatörlerin aldıklarınıda satışlara sayıyorlar.

herkes önce meraktan siri için almak istedi ama internette siri ile ilgili bir sürü saçma sapan video var. resmen özürlü olarak çalışıyor ve bizim bildiğimiz 10 senedir var olan botlardan farklı değil kurduğu cümleler. siriyi çok isteyenler internetteki sesli bot lara baksınlar. cevapları bile birebir aynı neredeyse. kullanan bir çok kişide bir süre sonra sıkılıyor. bunu belirtiyorlar ki bunlar ingilizce konuşan insanlar.

kısacası apple bu sene ekranı 4 inç yapmayıp pil performansını artırmamakla bence çok büyük hata yaptı. Kullanıcıların beklentilerini, isteklerini yerine getirmedi ki; bu bir çok apple formunda belirtiliyor.

1) operator e satilanlar tabi ki sayilacak.
    Operator firmalarinin sahipleri kullanmayacak degil mi hepsini?
    Onlarda tek tek kullanicilara ulasacak.
    Kaldiki samsung'un satislari da sayiliyor ki dogru olan bu...

2) siri gayet stabil ve duzgun calisiyor.
    Apple bir seyi gelistirmede cok basarili.
    Ayrica kullandigi kelimeler basma kalip degil.
    Gayet mantikli cevaplar veriyor...
    Espri bile yapiyor arkadasim ne istiyorsun otursun seninle dertleşsin mi ?
    Tabi konu apple olunca siri ile sohbet bile etsen karsilikli az gelir insanimiza...

Samsung'un 2cekirdekli islemcisi varmis mis...
    Daha androidin cift cekirdegi destekleyen yazilimi yok...

Yazilimdan anlamayan gider donanima tav olur...
    Fakat bilmiyorsunuz ki o donanimin yarisi ile iphone samsung u 2ye katliyor uygulama bakimindan.
    Biz bunu stabil calisma diyoruz.
    İos tek bir cihaz icin vardir.
    Android cakma iphone larda bile vardir...

tabiki tercih sebebi ve benim fikirlerime de saygı duymak zorundasınız. öyle yapmazsanız o çok kızdığınız androidfanboy lardan bir farkınız kalmaz.

her yorum yazanı androidci olarak görmeyin. Mesela ben androidli telefon kullanmadım. Benide ilgilendirmiyor açıkcası.

herkesin fikirlerine saygı göstermezsek saygı duyulmasını istemek gibi bir hakkımızda olmaz ki; bu ürünler sonuçta babmızın malı değil ve bedava pazarlamasını yapmak gibi bir misyonumuz yok.

Ben söylediklerimin arkasındayım:

benim beklentim iphone için ( özellikle belirtiyorum):

1) 3,8-4.0 inç bir telefon ( bu ölçüler bir telefon için normal, gs2 bana göre de büyük bir telefon)

2) daha yenilikçi bir ios

3) daha iyi bir pil performansı

4) daha yuvarlak hatlar ve daha ince bir telefon.

şimdi ben beklentilerimi belirtince androidfanboy oluyorsam, bunu sizin ne kadar dar kapsamda olaylara baktığınıza veririm. Sizin için yeni iphone yeterli olabilir veya siz bilinç altınızda (savunma psikolojisi) öyle düşünebilirsiniz. Açıkcası böyle düşünen arkadaşların fikirleri beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Kendi dogmaları altında ezilmek tercihleriyse, ezilebilirler...

Soylediklerimde tek bir saygisizlik kelimesi yok.
    Bende fanboy degilim merak etmeyin.
    Rakip olmasi her zaman iyidir...
    Ben sizin dokundugunuz noktalar icin gerekli cevabi verdim.
    İncelik konusunda bende katiliyorum fakat piyasada arkali onlu cam telefon yok iphone dan baska.
    Hepsi plastik...
    Benim fikrim plastik kasadan yana degil malesef cunku telefonda hos durmuyor.
    Tekrar belirteyim applefanboy degilim sizi de androidfanboy ilan etmedim zaten bu sekilde sacma koru korune savunmalara hic girmedim.
    Suanda girmedigimi dusunuyorum.
    Sizin yazdiklariniza cevap olarak onlar gerekiyordu bende oyle yaptim...

• iPhone olarak değil de konuyu Apple geneline yayacak olursak

• Apple'ın ürünlerin bana göre her zaman en büyük artısı kullandığı yazılımlardır. Kişisel bilgisayar dünyasında MacOS X olsun, cep telefonu alanında IOS olsun gerçekten kullanıcısının rahatını, ergonomisini ve çalışma verimliliğini artıracak şekilde tasarlanmıştır. Yıllarca PC ortamında QuarkXpress kullandıktan sonra MacOS X'e geçen birisi olarak bunu çok rahat hissedebiliyorum. MacOS X ile çalışmak Windows ile çalışmaktan çok daha keyifli.
    • Apple kullanıcısının yaşamını kolaylaştıracak ve ürüne değer katacak ince ayrıntılara önem verir. Örnek vermek gerekirse Windows kullanan bir dizüstünün kablosuna takıldığınız zaman bilgisayarı da peşinizden sürükleyip yere düşürme ve kırma olasılığınız vardır. Fakat MagSafe gibi ustaca düşünülmüş bir ayrıntı sayesinde MacBook'unuzun kablosuna takıldığınızda kablo anında bilgisayarınızdan ayrılarak binlerce dolar verdiğiniz bir ürünün çöpe gitmesini önler.
    • Apple ürünlerinde hem tasarım, hem kullanılan malzeme kalitesi her zaman üst seviyededir. Markasını bilmeseniz bile bir Apple ürünü tasarımının son derece göze hitap etmesinden dolayı rakip ürünlerinin arasında hemen öne çıkarak kendini gösterir. Aynı duyguyu dokunduğunuzda, kullandığı malzemenin kalitesi ile yeniden yaşatır çünkü kaliteden asla ödün vermez.

• aplle iyidir iyi...

Düşününki işletim sistemimiz DOS, proğramlarımız DOS tabanlı ve elimimizde;
    12 çekirdekli, 16gb ramli, GTX580m li bir bilgisayar var..

Şu iyi, bu kötü diye tartışmaya girmek anlamsız. Yazılımı iyi olan her yönden kazanır ve kazandırır.
  • Taş Olsun Apple Olsun
    || Cooler Master CM690 Full Modding || Cooler Master 650W PSU PLUS 80 || MSİ P67A GD55 B3 || İNTEL i7 2600K 3.4Ghz || ASUS AMD Radeon HD6970 GDDR5 256BİT 2GB || Kingston Hyperx DDR3 1333Mhz CL7 4*4 8GB || Western Digital 7200Rpm SATA 3 640GB || Pioneer Double Layer DVD 24x SATA || Zalman ZM MFC3 Multi Fan Controller || XIGMATEK Balder CPU Cooler || XIGMATEK Blue Led 120MM 7' || XIGMATEK Red Led 120MM 1' || Western Digital My Book 1TB || Samsung 2230N 21.5 Full HD || Microsoft Wireless Desktop 1000 || Logitech F710 Wireless Gamepad || Logitech Z5500 5.1 505W Rms Dolby Digital DTS THX || Sony Ericsson W810i WALKMAN Full Modding ||
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.