Şimdi Ara

iPhone' un Diğer Cihazlardan FARKI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
6.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Burada kimse kör değil yazacaklarınızı adam gibi boyutlarda yazabilirsiniz...

Kardeşime yeni bir İPhone 4 aldık.

1 haftalık cihaz.

Evet sadede gelelim.

Fark 1

Zamanında bir Nokia N86 sahibiydim. Forumda konu açmıştım bilen bilir. Cihazım şarjda iken iki defa alev alıp erimişti. Şarj aletinde hasar olmadan telefonun erimesine hala şaşmışımdır.

Şimdi ise Apple a bakalım. Evet 1 haftalık cihaz ve bu gün şarj aleti 10 dakika içinde eridi. Yani herhangibir koruması yok şarj aletinin. Kokuyu almasam muhtemelen alev alacaktı. Zaten o kadar küçük olmasından kıllanmıştım.

Evet 1800 liraya kalite almak harika bir şey kesinlikle tavsiye ederim, yediğiniz kazığın tadı çok başka oluyor.

Fark 2

Gelelim online olayına. Evet İTunes e kayıt olmak bile bir işkence. Allahtan tecrübeli biriyim de iş karşıklaşmadı. Kayıt olurken mail adresi istenen yerde bunun daha sonra kullanıcı adı olarak kullanılacağı bilgisini vemeyi akıl edemeyecek kadar proglamadan anlayan bir firma. Tebrik ederim.

Ayrıca ücretsiz kayıt olmak ta ayrı bir işkence. Kredi kartı vermeden kayıt olabilemenin tek yolu ücretsiz bir uygulama üzerinden devam etmek. Yani herhangibir şekilde kayıt yaptırmaya çalıştığınızda NONE seçeneği çıkmıyor.

Fark 3

Batarya ömrü. Tabiki batarya ömrü konusunda henüz açılmamış bir cihaz. Ama şu an İdeos daha iyi.

Fark 4

Evet kesinlikle daha sağlam bir telefon. Attımmı kafa yarar. KAYA parçası gibi telefon, ağırmı ağır. Ağır ya kalite işte. Şimdi anladım insanların kalite diye neyden bahsettiğini. Ama dur ya. Yarış arabaları CarbonFiber denen plastikten yapılmıyormuydu daha sağlam ve güvenli olsunlar diye.

Fark 5

Tasarım. Ehhh. Ben hiç beğenmedim. Öncekiler bile daha iyiydi. Ekran telefonda çok sırıtıyor kenarlıklar çok kalın. Eski çakma modellere dönmüş.

Basma tuşu fazla sert. Bence kullanımı zorlaştıran bir öğe. Gene ses tuşlarına ve açma kapama tuşuna ulaşmak ta zor. Keskin hatlar bunu zorlaştırıyor. Misal ben ideos X5 i alırken tipi resimlerde kötü duruyordu. Ama elime bir aldım neden öyle bir tasarım olduğunu anladım. Arkadaş biz makine değiliz ki. Elimiz kavisli. E cihazların kavizli olması doğal olur bence.

Fark 6

Yapabilirlilik. Eve neler yapabilir. Kardeşime ilk telefonu geldi beni arıyor şimdi ne ile arıyorum seni biliyor musun dedi. He İPhone dedim kapadım suratına.

Eve geldiğinde babamla konuşuyorum boşa para diye. Mesajlara girdim İdeos X5 ile. Ve 3 cümlelik bir dizi söyledim. Hatasız ekrana getirdi. Kardeşim e İPhone da yapıyor onu dedi. Ben de dedim ki e olayda orada zaten dedim. Bunun yaptıklarını o yapıyor. Yani onun yaptıklarını bu da yapıyor. Niye İPhone diye.

Arkadaşlarında da İPhone varmış. Fotograf falan çekiyorlarmış ama onda İPhone olmadığı için ( Yani İPhone ların başka cihazlara BT ile bir şey göndermemesi gibi bir saçmalık yüzünden. ) arkadaşları fotograf gönderemiyormuş.

Office desen var.

Exel i cartı curtu.

SoundHound var.

Oyunlar var.

Nette gezinme var.

Multitouch var.

Kardeşimi biliyorum zaten pek kullanmaz öyle şeyleri.

Fark 7

Kullanabilirlik.

Evet piskolojik olarak çok güzel kullanılabilirliği var harika bir şey.

Ama bilgisayara takıp bir müzik atmak için 40 dereden su getirmek kadar heyecan verici değil.

Sonuç : Evet Apple İPhone un diğerlerinden çok farkı var.

Çünki başka bir marka telefonda bu kadar uğraşmazdı millet. Gelir burada s...rim lan böyle icadı diye küfür basardı. Ama bu İPhone farkı çok.

Bunlar kişisel görüşlerimdir.

Ve İPhone u birkaç özel uygulama için kullananlara değil. Kardeşim gibi olanlara hitaben yazılmıştır. Tabi İPhone alanların %80+ inin de bu kitle olduğu ise trajik nokta.

• bu yazıyı kesinlikle ve kesinlikle tarafsızca yazıyorum. Önyargılı arkadaşlara biraz olsun farklı alternatiflerinde varolduğunu ve aslında o farklı alternatiflerin tahmin ettiğiniz gibi kötü olmadığını anlatmak amacıyla yazıyorum

eskiden sıkı bir iphone cuydum. 2g, 3g, 3gs ve 4 kullandım. Son 1 seneye kadar iphone der başka birşey demezdim. o dokunmatik ve güzel ekran, o oyun ve uygulamalar vs. vs. hiçbir telefonda yok derdim hep, seve seve kullanırdım. Günlerden birgün (1 ay önce) çıktığı günden beri gerek videolar gerekse haberleri olsun herşeyiyle takibe aldığım galaxy s2 yi aldım. Kutuyu açana kadar izlediğim tüm videolardaki o akıcılığın, o hızın, o dokunmatiğin bu telefonda belkide olmayacağını düşünüyordum. Kutuyu açtım ve hem galaxy s2 ile hem de android dünyası ile tanıştım. Nemi oldu? böyle forumlarda bilip bilmeden samsung ve android e verip veriştiren ben, bir an için durdum ve düşündüm. Demekki bir cihazı alıp detaylıca incelemeden yorum yapmamak lazımmış dedim kendimce.

iphone u çok iyi tanıyan biri olarak söylüyorum sgs2 her alanda ip4 'e koyar abi. İstediğinizi yazıp çizin. Yiğidi öldür hakkını yeme. Samsung gitsin işlemci çekirdeğiyle uğraşsın diyenlere şunu söyleyeyim. sgs2 çift çekirdekli işlemciye sahip evet ama android 2.3 te çift çekirdek desteği yok ve şu an sgs2 ler tek çekirdek olarak çalışıyor ve bu haliyle bile her alanda ip4 'e koyuyor . android 4 güncellemesi ile çift çekirdek desteği de geliyor 1 ay sonra falan. O zaman bu cihaz nasıl uçar hayal bile edemiyorum.Ayrıca iphone gibi dokunmatik hiçbi telde yok diyenler içinde şunu söyleyeyim; o devir artık kapanmış kardeşim. Adamalr zaten iphone un panel üreticisi. Artık kendi telefonunda da aynı dokunmatik var. sgs2 aldıktan sonra birde şunu farkettim. evdeki bilgisayarım 1 aydır tozlu vaziyette duruyor. hiç ama hiç açma gereği duymadım. iphone var iken mutlaka açardım evde bilgisayarı. flash desteği bambaşka birşey. her websitesi için uygulama yüklemek gibi birşey yok kardeşim. çatır çatır bilgisayarda neyi nasıl açıyorsan bundada böyle. kimse kalkıpta "efendim biz bu işi jailbreak ile yapıyoruz" demesin! telefonun garantisini etkilemeden bunları yapabilmek önemli. ben burada herkes gibi efendim iphone un şuyu şöle sgs2 nin busu böyle gbi maddeler halinde özelliklerini kapıştırmayacağım. çünkü alet her alanda koyuyor ip4 'e. bakınız 4s demiyorum daha elime alıp incelemedim. appstore şöyle böyle diyenlere de şunu söyleyeyim. önce gidin bi android telefon alın. marketine girin bakın dolaşın ondan sonra yorum yapın. sizin para verdiğiniz uygulamalar androidde beleş kardeşim. onu geçtim dünya kadar hd oyun var kalitesi iphone ile aynı olan. ayrıca paralı hd ounmu istiyorsun. gir telefonun browser ından crackli oyun indirebileceğin bir webstesine download et. kur telefonuna. bilgisayarla bile işin yok. itunes muş zartmış zurtmuş. apple 'ın şu an 1800 tl ye sattığı telefona bakıyorum. birde 1500-1600 lere satılan sgs2 ye. 1800 tl ip4 e harbi harbi çok. birde kimse kusura bakmasın sgs2 varken ip4 kullanmak enayilikmiş bunu anladım

saygılar sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

iphone 4s in fiyasko olduğunu saklamaya çalışıyorlar.

satışlar git gide düşüyor.

bir kısım sadece sitiv jobs için alıyor.

anlaşmalı operatörlerin aldıklarınıda satışlara sayıyorlar.

herkes önce meraktan siri için almak istedi ama internette siri ile ilgili bir sürü saçma sapan video var. resmen özürlü olarak çalışıyor ve bizim bildiğimiz 10 senedir var olan botlardan farklı değil kurduğu cümleler. siriyi çok isteyenler internetteki sesli bot lara baksınlar. cevapları bile birebir aynı neredeyse. kullanan bir çok kişide bir süre sonra sıkılıyor. bunu belirtiyorlar ki bunlar ingilizce konuşan insanlar.

kısacası apple bu sene ekranı 4 inç yapmayıp pil performansını artırmamakla bence çok büyük hata yaptı. Kullanıcıların beklentilerini, isteklerini yerine getirmedi ki; bu bir çok apple formunda belirtiliyor.

Arkadaşı hemen silikon vadisine alalım al al al bunu al al.

Apple mühendisi ol dostum sen gerçekten. Harcama kendini burlarda. Hatta mühendisliğin yanında birde satış pazarlamaya gir belliki rahmetli pek beceremedi. Git bir el at. Cook'a fln fikir ver. Hasbinallah ve ni'mel vekil.

• quote:

Orijinalden alıntı: karti

bari android foruma yazaydınız daha anlamlı olurdu

hortlamışken konu ben de devam edeyim
    zaten androidçiler bu bu bölümü daha çok takip ediyor
    ben de birşey söyleyeyim belki de 1 sene önce çıkan telefona destek veremeyecek acizlikte olan bir firma belki de 6 ay sonra galaxy note'a desteklerini çekecekler 1 yıl içinde de galaxy 3'e kim bilebilir
    ha dersenizki adamlar tekrardan düşünmeye başlamış.ben de derim ki tükürdüğünü yalayan bir firma nasıl olur da müşterisini düşünebilir madem olabiliyordu niye en baştan desteklemediler

• hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: anlmk

bu yazıyı kesinlikle ve kesinlikle tarafsızca yazıyorum. Önyargılı arkadaşlara biraz olsun farklı alternatiflerinde varolduğunu ve aslında o farklı alternatiflerin tahmin ettiğiniz gibi kötü olmadığını anlatmak amacıyla yazıyorum

eskiden sıkı bir iphone cuydum. 2g, 3g, 3gs ve 4 kullandım. Son 1 seneye kadar iphone der başka birşey demezdim. o dokunmatik ve güzel ekran, o oyun ve uygulamalar vs. vs. hiçbir telefonda yok derdim hep, seve seve kullanırdım. Günlerden birgün (1 ay önce) çıktığı günden beri gerek videolar gerekse haberleri olsun herşeyiyle takibe aldığım galaxy s2 yi aldım. Kutuyu açana kadar izlediğim tüm videolardaki o akıcılığın, o hızın, o dokunmatiğin bu telefonda belkide olmayacağını düşünüyordum. Kutuyu açtım ve hem galaxy s2 ile hem de android dünyası ile tanıştım. Nemi oldu? böyle forumlarda bilip bilmeden samsung ve android e verip veriştiren ben, bir an için durdum ve düşündüm. Demekki bir cihazı alıp detaylıca incelemeden yorum yapmamak lazımmış dedim kendimce.

iphone u çok iyi tanıyan biri olarak söylüyorum sgs2 her alanda ip4 'e koyar abi. İstediğinizi yazıp çizin. Yiğidi öldür hakkını yeme. Samsung gitsin işlemci çekirdeğiyle uğraşsın diyenlere şunu söyleyeyim. sgs2 çift çekirdekli işlemciye sahip evet ama android 2.3 te çift çekirdek desteği yok ve şu an sgs2 ler tek çekirdek olarak çalışıyor ve bu haliyle bile her alanda ip4 'e koyuyor . android 4 güncellemesi ile çift çekirdek desteği de geliyor 1 ay sonra falan. O zaman bu cihaz nasıl uçar hayal bile edemiyorum.Ayrıca iphone gibi dokunmatik hiçbi telde yok diyenler içinde şunu söyleyeyim; o devir artık kapanmış kardeşim. Adamalr zaten iphone un panel üreticisi. Artık kendi telefonunda da aynı dokunmatik var. sgs2 aldıktan sonra birde şunu farkettim. evdeki bilgisayarım 1 aydır tozlu vaziyette duruyor. hiç ama hiç açma gereği duymadım. iphone var iken mutlaka açardım evde bilgisayarı. flash desteği bambaşka birşey. her websitesi için uygulama yüklemek gibi birşey yok kardeşim. çatır çatır bilgisayarda neyi nasıl açıyorsan bundada böyle. kimse kalkıpta "efendim biz bu işi jailbreak ile yapıyoruz" demesin! telefonun garantisini etkilemeden bunları yapabilmek önemli. ben burada herkes gibi efendim iphone un şuyu şöle sgs2 nin busu böyle gbi maddeler halinde özelliklerini kapıştırmayacağım. çünkü alet her alanda koyuyor ip4 'e. bakınız 4s demiyorum daha elime alıp incelemedim. appstore şöyle böyle diyenlere de şunu söyleyeyim. önce gidin bi android telefon alın. marketine girin bakın dolaşın ondan sonra yorum yapın. sizin para verdiğiniz uygulamalar androidde beleş kardeşim. onu geçtim dünya kadar hd oyun var kalitesi iphone ile aynı olan. ayrıca paralı hd ounmu istiyorsun. gir telefonun browser ından crackli oyun indirebileceğin bir webstesine download et. kur telefonuna. bilgisayarla bile işin yok. itunes muş zartmış zurtmuş. apple 'ın şu an 1800 tl ye sattığı telefona bakıyorum. birde 1500-1600 lere satılan sgs2 ye. 1800 tl ip4 e harbi harbi çok. birde kimse kusura bakmasın sgs2 varken ip4 kullanmak enayilikmiş bunu anladım

saygılar sevgiler.

en çok buna güldüm

• Ne değişik adamlarsınız ya sizine kim ne alırsa alsın o android kullansın sen iphone neyin kavgası bu hepimiz binlerce tlyi veriyoruz apple samsung kar üstüne kar yapıyor sizlerde gelip burda birbirinizle onlar için kavga ediyosunuz. Alın kullanın başkası ne almış napcaksınız. Bu kadae gereksiz tartışma olmamamı. Bunlar android için oturup kelimelerce methiye düzüp iphone kullananları karalayanlar içinde geçerli.

Orijinalden alıntı: mawice

Böyle yazıları okuyunca gülüyorum ama bunlarda lazım başka vakit geçmiyor. Zaten herkes program mühendisi donanım uzmanı forumda şimdi bişi sorsam a dan z ye cevap verirsiniz A5 işlemciyi anlatın desem cahil sınıfına girerim hemen. Bi çok insanda bu yüzden kulaktan dolma bilgilerle googleda okuduğu iki satır yazıyla ahkam kesiyor. Zaten ülke olarak tek becerdiğimiz şey dünya litaratürüne böyle yeni kelimeler kazandırmak. mesala fandroidçi mesela ayfoncu. Bu açıklamyı yapan arkadaş madem tarafsızlık yanasın en son ne zaman ve ne kadar süreyle Android işletim sistemi kullandın ? Arkadaşımda vardı lafı çok klişe olur. Ben androidi savunmayacam. Kendi ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. Biraz daha açın konuyu tarihçelerinden gelişme hızlarından bahsedin. iki işletim sistemininde nihayi amaçlarından bahsedin. Android için baştan yazılmış bir 4 sürümü var bunları kıyaslayın. Bende samsung sg2 var isteyene vereyim kullansın sıkıntı olmaz. Ama şu yargısız infazlarınızı bir kenara bırakın artık. Bunları yazarken merak etmeyin eniştede iphone 4 var değişmeli kullanıyoruz biz arada ön yargımız olmasın diye. Şurda mesaj yazanların ne kadar android tecrubeleri var si söylesinler lütfen. Bu iki satır yazı okumakla youtubeden iki video izlemekle olmuyor malasef. Ne samsung firması ne apple firması nede google firması sizi bilmem neresine bile takmaz ki kaldı karnınızı doyursun bu benim telefonum senin telefonunu döver mantığını. Sizlere samsung dyince kötü bir marka geliyor sanırım. En basit örneği kullandığım notebook r580 samsung insanlar kapakta logoyu görünce bi geri duruyorlar alışmılar çünkü pahalı sevdasına. Kullanınca sağına soluna tekrar bakıyorlar yok bu samsung olamaz diye. Demem o dur ki artık şu at gözlüklerinizi bi çıkarın körü körüne sadece elinizde olan bir işletim sistemiyle başka işletim sistemlerini eleştirmeyin. Yada lütfen bırakında bu işi işin ehli insanlar yapsın eleştirsin. Yarında başkası çıkar ben biliyorum edalarında sıkıntı olur.

4 sene android kullandım s3 s4 s3 mini kısa bi süre s5, inanın samsung 20 çekirdekli 20 gb ramli cihazı 1000 tl ye versin acaba alayımmı diye düşünürüm...
    Sebebi pc ye format atar gibi 3 ayda bi cihazı sıfırlamak gerekiyor yoksa stabil çalışmıyor, rehbere giremiyorsun, telefonun en başlıca özelliği aramada bile sıkıntılar yaşıyorsun.. 2.elde yaşadığın değer kaybıda cabası... Şuan bana hiç kimse 2 bin tl ye hatta 1500 tl ye sıfır android cihaz aldıramaz, evet 1000 lira civarı olur alırım.1500 liraya aldığım s3 200 lira ediyor asla androide ve samsunga 1000 lira üzeri vermem, şimdi bu telefon sen ticaretini mi düşünüyorsun diyenlerede sözüm evet ben düşünürüm her sene 1000 lira samsungun kasasına kazandıramam.

• apex2121 A kullanıcısına yanıt
    4 yıl geçmiş aradan o zaman doğan bebekler yürümeye konuşmaya başlamış. Ülkenin cumhurbaşkanı değişmiş. Telefon piyasası değişmiş sen hala değişmedin mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

4 yıl geçmiş aradan o zaman doğan bebekler yürümeye konuşmaya başlamış. Ülkenin cumhurbaşkanı değişmiş. Telefon piyasası değişmiş sen hala değişmedin mi ?

4 yıl android kullandım dedim 4 sene önce android cihaz kullandım demedim zaten s5 cihazın çıkış tarihini bile düşünüp cevap verebilirdiniz..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Peki 4 yıllık bir mesaja böyle insanları kışkırtıcak bir cevap yazma isteği nereden geldi. Siz eleştirmemişsiniz direk yerin dibine sokmuşsunuz.

Hahahahha konu hortmuş şimdi farkına vardım... Ama android cihazlarda görüşüm aynı :)

MacBook Air M2 Space Gray
    Xbox Series S
    AirPods, AirPods 3
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.