Şimdi Ara

BİR iPhone’u KAÇ YIL KULLANIYORSUNUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone’lar uzun ömürlü cihazlar. Bende bir adet iPhone 6s var, 10 yıllık tertemiz bir cihaz, her şeyi ile orijinal, pil sağlığı yüzde 80. Hala ikinci ve bazen yedek telefon olarak kullanılıyor. Tamamen sorunsuz, gayet hızlı ve kendi limitleri dahilinde yeterli bir cihaz. İstense birincil cihaz olarak da kullanılabilir, tabi kullanım tarzları kişiden kişiye değişir. Ben telefonda yüksek teknoloji gerektiren uygulamalar kullanmıyorum.

Bir iPhone aldığınızda kaç yıl boyunca kullanma amacı ile satın alıyorsunuz?

Planlı eskitme ve tüketim kültürüne (consumer culture) pek çok insanın hem çevresel, hem ahlaki/ideolojik, hem iktisadi sebeplerden eleştirel yaklaştığını biliyorum.

Soruya yanıt vermek adına, ben kendi cihazımı eğer bozulup kullanılamaz/tamir olmaz hale gelmezse gittiği yere kadar kullanma düşüncesi ile alım yapıyorum. Pil de çok eskidiğinde yetkili serviste orijinali ile değiştiririm. Yani ortalama en az 7-10 seneyi hedefliyorum.

Aynısı iPad için de geçerli. Bir iPad’i baştan ortalama ne kadar bir kullanım süresi düşüncesi ile satın alıyorsunuz? iPad’lerde batarya değişimi yapılmıyor ancak pil kapasitesi baştan yüksek olduğu için genellikle uzun yıllar pil durumu sorun yaratmıyor.

Herkesin tüketim motivasyonu farklı olabilir, tek bir tüketim tarzı herkes için doğru veya geçerli değildir. Seviyeli bir tartışma olmasını dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 24 Ağustos 2026; 12:41:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• iPhone 6s hâlâ güvenlik güncellemeleri alıyor.

Ana telefonumu 3 senede bir değiştiriyorum. 15 PM kullanıyorum, nasipse 18 PM'ye geçeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Değiştirme motivasyonunuz nedir?

Keyfi. 16 pro'dan 17 pro'ya geçişin başka açıklaması olamaz sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.