< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 7 Nisan 2026; 20:3:2 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 7 Nisan 2026; 20:3:2 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Olursa güzel olur ama 3 seneden önce hayata geçmez 2027 yazdığına bakmayın siz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Nisan 2026; 18:40:15 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 7 Nisan 2026; 19:11:54 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 7 Nisan 2026; 20:11:44 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922 ------------------------------------------------------------------------ Referans Paylaşım Konuları: https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311 |
|
Şu anda pil değişimi için ( aynı gün değişim yapabilen yetkili servisler genelde cihazda sorun bulup sizi en az 3 hafta bekletiyor. Sorun yoksa 2 saat içerisinde yapıp teslim ediyorlar ) yetkili servis ile iletişime geçip randevu almanız, cihazı teslim etmeniz, sorun yoksa bile en az 2 saat beklemeniz gerekiyor. Avrupa birliği bu konuya el attı ve şirketlere dönüşüm ve çalışmalarını tamamlaması için 2027'ye kadar süre verdi. Sektörden gelen dedikodulara göre; bu sürenin en az 2032'ye kadar uzatılması yönünde baskı yapılıyormuş ancak birlik buna karşı çıkıyormuş. Bir kere uzatırsak, ipin ucunu kaçırır buna asla geçemeyiz diyormuş. Eskiden çantada yedek batarya taşır, pil bittiğinde değiştirir geçerdik. Servis nedir kimse bilmezdi. Yetkili satıcıdan orjinal batarya alır geçerdik. Apple veya diğer şirketlerin avurapaya özel, diğer ülkelere özel üretim yapacağına inanmıyorum. Zaten Apple'ın type c geçişinde gördük, sanki bu girişi kendi bulmuş ve insanlığa armağan ettiği bir hediyeymiş gibi sunmuş ve tüm cihazlarında istisnasız type c girişi kullanmaya başlamıştı. yine aynı şey olacak. Nasıl olacağı konusunda çeşitli sızıntılar olsa da tasarım kesinleşmiş değil. Şu an düşünülen, arka kapağın vidasının sökülerek bataryaya kolay ulaşacak bir tasarım. Gerekli tornavida zaten kutudan çıkacak. Bu yasal zorunluluk. Aynı cmf phone1 modelinde arka kapağın değişebilmesi gibi. Yani sadece kapağı değil, bataryayı da değiştirebileceğinizi düşünün. Eskiden Nokialarda kasa içerisinde bataryanın oturabileceği pinler olurdu. Oraya bataryayı taktığınız zaman pinler bataryayı sıkıştırır, batarya sıkıca kasaya otururdu. Ancak silikon karbon pillerin bu şekilde bir dönüşüm geçirmesi pek mümkün değil diyenler de var, yeterli arge ile uyumlu hale getirilebilir diyen de. Seneye bayağı eğlenceli olacak. Gelişmeleri merakla bekliyorum. Umarım geçiş sürecini ertelemezler. |
|