Şimdi Ara

iPhone Kendini nasıl soğutur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilginç bir soru ancak gecenin bu vaktinde anca bu tip bir soru çıkar Soruyu şu sebeple soruyorum: Babamın Samsung Galaxy S II'si katalitik soba gibi birşey iPhone ile infinity Blade II gibi oyunlar oynarkende çok farksız değil sonuçta her ikisinide baya sağlam ısıtma işlemlerinden geçirdim

Ancak Samsung'dan çok daha hızlı soğuyor gibi iPhone, kısaca sorum şu iphone ve diğer akıllı telefonlar kendilerini hangi tip sistemler ile çalışırken işlemcisini soğutuyor?

Açıkcası gereksiz bir bilgi ama öğrenelim zararı olmaz özellikle telefoncular bu konuda fikir sahibidir.

• pervaneli bir fanı yok tabi ki yalıtım için telefonu bir bütün olarak düşünmek lazım aslında.. işlemci ve ısınan diğer parçaların yanlarındaki parçalar ısı iletkenliği yüksek materyallerden seçilir.. cihazlar zaten çok kalın olmadıklarından dolayı ısınan parçalar direk olarak dış koruma kapakları ile dolaylı yoldan temas haldedirler.. dış kaplamayı da ısı iletkenliği yüksek malzemeden seçerseniz eğer içerideki parçaları çabuk soğutmuş olursunuz.
  • Mesela oyundasın işlemci gpu tavan yapmış durumda kapasitesi neyse sonuna kadar kullanıyor,yani kullanan uygulamayı kapatırsan işlemcinin kullanımı zaten düşecek,bunun yanında mhz anlık dalgalı olarak düşüyor,sonuna kadar zorlanmadıgındada işlemci zaten kapasitesi düşmüş oluyor,yaktıgı voltaj düşmüş ısınmıyor üzerindeki fazla ısıda oda sıcaklıgı denilen dereceye düşüyor atıyorum hayvan gibi kastıyorsun cihazı işlemci olmuş 40 45 derece ama oldugun mekanın yada yerin sıcaklıgı 20 derece işlemci kapasitesi düşünce sıcaklıkta düşüyor,iphone ısısının korumasının bence sebebi orta kasa metal alaşımlı maddeden imal edilmiş işlemci pilin sıcaklıgı direk buna temas ediyor elde kullanırken e haliyle vücut ısını direk yansıtıyor zaten ek ısı oluşturuyor cihazda ısındıgı zaman ısıyı metal yüzeye dağıtıyor sana daha fazla ısınmış gibi geliyor tabi birde kullanılan uygulamaya göre farklılık olması gayet doğal sonuçta androidde infinity blade 2 gibi grafik ağırlıklı oyun kaçtane var ? belki blood & glory belki gta 3 zorlar gibi baya uzun oldu neticede kabaca böyle yani gecenin bir vakti daha fazla yormaya gerek yok kafa iyice açılabilir

• Yararli bir baslik. Takip...
  • TuffkiLLe arkadaşın dediği gibi yalıtım şeklinde çözmüş olabilirler ama yalıtım ile bu kadar hızlı bir soğuma sağlanabilir mi? Sanki içinde başka soğutma sistemide var fan olmadığı kesin :D

@Delphi Diesel evet haklısın belkide işlemci ve pilden yansıyan ısı direk metal yüzeye yansıdığı için bize sıcak gibi geliyor ama işlemci kendini soğutuyor kendini yakmıyor en azından :)
  • macbook'larda olduğu gibi pasif soğutma sistemi...
    tüm sistem kendini soğutuyor.
    materyal üzerinden ısı iletimi ile kendiliğinden soğuyor ama bunun da sınırları var tabiki.
    çok abartınca ekranda ısı uyarısı alabilirsiniz..
    kendini kilitler bir süre cihaz.

yazın arabada unutunca mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

macbook'larda olduğu gibi pasif soğutma sistemi...
    tüm sistem kendini soğutuyor.
    materyal üzerinden ısı iletimi ile kendiliğinden soğuyor ama bunun da sınırları var tabiki.
    çok abartınca ekranda ısı uyarısı alabilirsiniz..
    kendini kilitler bir süre cihaz.

yazın arabada unutunca mesela.

macbook kullanıyormusunuz? sıcaklık değerleri nasıl oluyor merak ettimde sürekli çalışan bir fan yok anladığım kadarıyla sadece çok ısındığı anlarda devreye giriyormuş. Bacağımızda 3. dereceden yanık bırakan netbooklardan bıktım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iphone 3g de arka kapakta batarya altinda bir madde var sokenler bilir siyah kotu kokan bir bant.tahminim bu bant isiyi yalitip kapagin renk degisimini onluyor.ek bilgi olarak vereyim bende
  • Buzu al dolaptan, arka tarafina koy.

Su girmez zaten, gecmez de, biraz oyle sogutabilirsin kanimca?
  • İşlemcinin tam onunde buyuk bir bakır tabaka var. o yayılmasını ve sogumasını saglıyor bir nevi pasif sogutucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

İşlemcinin tam onunde buyuk bir bakır tabaka var. o yayılmasını ve sogumasını saglıyor bir nevi pasif sogutucu.

Li-ion piller'in sıcağa karşı alerjisi varmış bu bir nevi kötü birşey değilmi sıcaklık pile illaki geçiyordur kullanım ömrünü oldukça düşürdüğü söyleniyor sıcaklığın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

Buzu al dolaptan, arka tarafina koy.

Su girmez zaten, gecmez de, biraz oyle sogutabilirsin kanimca?

Sıcak, soğuk farkından ekranı çatlatır.
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

İşlemcinin tam onunde buyuk bir bakır tabaka var. o yayılmasını ve sogumasını saglıyor bir nevi pasif sogutucu.

Li-ion piller'in sıcağa karşı alerjisi varmış bu bir nevi kötü birşey değilmi sıcaklık pile illaki geçiyordur kullanım ömrünü oldukça düşürdüğü söyleniyor sıcaklığın

Hocam zaten butun telefonlardaki li ion piller olmeye mahkum eger o bakır tabaka olmasaydi isiyi direkt pile yonlendirecekti buda pilin omrunu daha hızlı yemesine sebep olurdu , direk yonlendirmeyerek ısıyı paylastırınca zaten telefonun arka veya on kısmından ısı atılıyor arada bosluk olmadıgından iletim yapiliyor direkt.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.