Şimdi Ara

Katı hal pilli bu powerbank, delinse bile çalışmaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Katı hal pilli bu powerbank, delinse bile çalışmaya devam ediyor
    Günlük kullandığımız cihazlarda ve elektrikli otomobillerde yer alan klasik lityum iyon pillerin birçok avantajı olsa da, içlerinde bulunan yanıcı sıvı elektrolit sebebiyle yangın riski oluşturabiliyorlar. Katı hal pilleri ise bu noktada öne çıkıyor; çünkü katot ile anot arasına yerleştirilen çoğunlukla katı bir elektrolit kullanıyorlar.

BMX isimli bir girişim, bu teknolojiyi taşınabilir bir powerbank'e entegre ederek telefonunuzu güvenle şarj etmenizi sağlamayı hedefliyor. Katı hal batarya sayesinde şişme, patlama ya da alev alma gibi termal kaçak sorunlarıyla karşılaşma ihtimaliniz ortadan kalkıyor.

BMX, SolidSafe isimli powerbank'inin ısıya, darbelere ve yangına karşı dayanıklı olduğunu belirtiliyor. Hatta üzerine çivi çakılmasına veya köşesinin kesilmesine rağmen çalışmaya devam edebiliyor. Bu da taşınabilir güç bankalarını sıkça kullananlar için büyük bir avantaj.

BMX SolidSafe neler sunuyor?

SolidSafe serisi, bu teknolojiyi kullanan üç farklı güç bankasından oluşuyor. Hepsi alüminyum kasaya sahip ve MagSafe ile iPhone’a manyetik şekilde tutunabiliyor, 15 W kablosuz ve 30 W kablolu çıkış sunuyor. Bu sayede bir iPhone 16 Pro’yu yarım saatte %50 seviyesine getirebiliyorlar. Ayrıca renkli LCD ekranlarla geliyorlar.

Seride 5.000 mAh kapasiteli, yalnızca bir USB-C portu bulunan, 11,5 mm kalınlığında ve 137 gram ağırlığında bir model; 10.000 mAh kapasiteli, çift portlu, 18,9 mm kalınlığında ve 209 gram ağırlığında bir model; bir de 10.000 mAh kapasiteli ve microSD kart yuvası eklenmiş model yer alıyor. MicroSD kartlı model, 200 MB/s hıza kadar bellek kartlarını destekliyor.

Katı hal pilli bu powerbank, delinse bile çalışmaya devam ediyor
    Cihazlar, diğer MagSafe powerbank'lerde olduğu gibi, aynı anda birden fazla cihazı şarj edebiliyorlar. Ayrıca “pass-through” şarj özelliği sayesinde, prizdeyken hem kendilerini hem de bağlı cihazları aynı anda doldurabiliyorlar. Powerbank'lerin kendisi ise %0’dan %80’e bir saatte şarj olabiliyor (5.000 mAh modelde 15 W, 10.000 mAh modellerde 27 W giriş desteği var). Kutudan bir adet Type-C - Type-C kablo da çıkıyor.

Ayrıca Bkz.Samsung, 27.000 dolarlık devasa ekranlı televizyonunu tanıttı

BMX, bu ürünleri Kickstarter üzerinden fonluyor ve şu anda indirimli fiyatlarla sunuyor. SolidSafe 5K’nın satış fiyatı 79 dolar iken, kampanya kapsamında 49 dolara alınabiliyor. 10K modeli 100 dolar yerine 59 dolara, microSD kart destekli 10K modeli ise 129 dolar yerine 79 dolara satılıyor. Üçlü veya beşli set alanlara çoklu şarj istasyonu da hediye ediliyor.

Şirket, sertifikasyon ve üretim sürecinin devam ettiğini ve Ekim ayında küresel sevkiyata başlayacağını belirtiyor.

Kaynak:https://newatlas.com/mobile-technology/bmx-solid-state-power-bank/
    Kaynak:https://www.kickstarter.com/projects/bmx/solidsafe-safer-solid-state-battery-for-iphone-wireless-usb?ref=3prq0k&utm_campaign=8046adeb&utm_content=link&utm_medium=kickbooster&utm_source=newatlas.com

• BİRKAÇ seneye bu teknoloji Elektrikli Araçlarda da yaygınlaşmaya başlayacak. Eldeki araçları satmak için köprü öncesi son çıkış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Katı hal bataryanın avantajı güvenlikten ziyade Wh/kg değerlerinin yüksek olması. Ancak bu ürünün ağırlığı 10A da 220 gr nmc bataryalılar ile aynı değerde. katı hal bataryalar daha emekleme aşamasına ile geçebilmiş değil. nmc ve lfp yatırım yapan milyar dolarlar döken firmalar kazanca geçmeden katı hale geçiş yapmazlar. 2030 dan önce elektrikli araçlarda yaygın olarak göreceğimizi düşünmüyorum.

• Del beni, yala beni, yut beni.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • termometre T kullanıcısına yanıt

ben de mazda cx5 almıştım 10 yıllık araç. kayın babam ile babam düşük model al kaza yaparsan elden çıksa da can acıtmaz demişti. bayadır sürmüyordum. neyse diesel 2.2 awd vs sürüş dinamikleri de hoştu. başında 6 ay kullanıp sonra satarım diyordum ama bu katı hal olayı aklımı çeldi.

ben normalde satıp tesla vs diyordum ama 500km menzil seviyelerini 800km+ çıkaracaksa 2 sene bunla idare ederim dedim. eşim de bana uydu. biz de o yüzden katı halli bataryalı versiyonları beklemeye karar verdik. sonra alıcaz tesla, 2 sene sonra katı haller çıkacak 800km menzilli, ama elinde sen hala tesla parasını 3 sene daha ödeyeceksin vs. en mantıklısı bence de beklemek.

çin fark yaratacaksa önce davranmak zorunda. batılı godamanları bekleyeceğini sanmam. bir iki seneye çin bu işi iyice piyasaya salar.

aman ha böyle deme çok üzülüyor ve kızıyorlar

Madem katı hal bataryaları son derece güvenli, yangın, patlama vs riski yok... O zaman bizi neden bu canlı bomba lityum iyon ve türevleri bataryalara bağladılar hocam. İlaç endüstrisi, futbol endüstrisi gibi bir de lityum endüstrisi mi var?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Evet güvenli ayrıca Katı hal piller, lityum iyon pillere göre daha yüksek enerji yoğunluğu sunabilir, bu da aynı miktarda alanda daha fazla enerji depolayabilecekleri anlamına gelir. Ancak katı hal piller henüz geliştirme sürecinin erken aşamalarındadır ve ölçeklenebilir üretim ve maliyet etkinliği gibi çeşitli teknik zorluklarla karşı karşıyadır. birnevi oled panel gibi düşünebilirsin yavaş yavaş gelişip ucuzlayacak.

• Micro sd kart ne işe yarıyor anlamadım

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.