Şimdi Ara

iphone installer sorunu... !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar wifi aracılığıyla internet'e bağlandım ancak (installer'i) tıkladıktan sonra beyaz bir ekran açılıyor ve sonra ana menüye dönüyor... (yani installer açılmıyor:() var mı bir bilgisi olan... teşekkürler

• benim version 1.1.2 iken aynısı olmuştu.. Burdaki arkadaşlar Restore demişlerdi bende yapmıştım.. Düzelmişti.
  • teşekkürler...
  • Önünde iki türlü seçenek var
    Birincisi kesin çözüm RESTORE.
    İkinci çözüm ise Winscp ile bunu aşmaktır.

Senin için hayırlı olan"bence" Restore etmendir."Eğer ikinci seçeneği yapabilirim dersen,sözümü geri aldım"
    İnstallerin geri geldi diyelim ama bu sefer de farklı bir sorunun çıkma ihtimali olabilir."Sadece varsayım "
    Onun içindir ki hiç zaman kaybetme ve Restore yap zamandan kazan, başın ağrımasın.

İkinci bir seçenek ise,eğer yapabilirsen;

İnstaller'in geri getirme sorununa çözüm

IPhone'unuz Jailbreak olmuştur.
    Winscp programını bilgisayarınıza indirip kuruyor,açıyor ve yeni bağlantı oluşturuyoruz.
    Winscp'e bağlanmak için gerekli tüm işlemleri yaptıktan sonra "Winscp nasıl bağlanılır altta yazıyor"

Not: Bu işlemi gerçekleştirmeden önce mutlak BSDsubsystem yüklü olmalıdır.
    Bsdsubsystem iPhone'a unix özelikleri ekler ve her türlü uygulamayı çalıştırır.

Bu işlemleri yaptıktan sonra login diyoruz. login dediğimizde bize direkt olarak root'u getirecektir. burda root'a tıklayıp
    / <root> bu şekilde yazılmış oılanını seçiyoruz. daha sonra
    Ctrl + T ile Winscp terminalini açıyoruz ve başlıyoruz yazmaya.
    cd /Applications
    chmod +s Installer.app/Installer
    chown -R root:wheel Installer.app
    chmod 4755 /Applications/Installer.app/Installer

Bu komutları yazdıktan sonra telefonu kapatıp açıyoruz ve artık installerimiz yeni restore edilmiş gibi çalışıyor.

Winscp'e nasıl bağlanılır.
    Hostname yazan yere iPhone'un ip adresini yazıyoruz.
    Ayarlar / Kablosuz Ağ / > işaretine tıklayarak ulaşıyoruz. Oradaki ip numarasını yazıyoruz.
    Username root / password alpine dir.
    File protocol tipini ise SFTP seçiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 8 Haziran 2008; 10:18:50 >

• teşekkürler... üstad...
  • quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

Önünde iki türlü seçenek var

Senin için hayırlı olan"bence" Restore etmendir."Eğer ikinci seçeneği yapabilirim dersen,sözümü geri aldım"
    İnstallerin geri geldi diyelim ama bu sefer de farklı bir sorunun çıkma ihtimali olabilir."Sadece varsayım "
    Onun içindir ki hiç zaman kaybetme ve Restore yap zamandan kazan, başın ağrımasın.

Winscp programını bilgisayarınıza indirip kuruyor,açıyor ve yeni bağlantı oluşturuyoruz.
    Winscp'e bağlanmak için gerekli tüm işlemleri yaptıktan sonra "Winscp nasıl bağlanılır altta yazıyor"

Bu işlemleri yaptıktan sonra login diyoruz. login dediğimizde bize direkt olarak root'u getirecektir. burda root'a tıklayıp
    cd /Applications

Bu komutları yazdıktan sonra telefonu kapatıp açıyoruz ve artık installerimiz yeni restore edilmiş gibi çalışıyor.

Ayarlar / Kablosuz Ağ / > işaretine tıklayarak ulaşıyoruz. Oradaki ip numarasını yazıyoruz.

üstadım 2. seçeneği yani winscp ile Ctrl T konfigürasyonunu takip ediyorum ancak hata veriyor? yani (cd applications) kabul ediyor ancak ondan sonrakiler de hata veriyor? naapabilirim bu durumda... teşekkürler (bu arada restore olayından kıllanıyorum, contac listesi vs daha bi çok yalan olur diye:(

• 2. seçeneğin hata vermemesi lazım ama bir kez daha gözden geçcirseniz diyorum.Atladığınız veya gözden kaçan bir şey mi var?Eğer olmuyor diyorsanız,Restore olayını da,imzamdaki linke tıklarsanız,orada "1. sayfada" çeşitli Backup türleri var.Onlardan biri mutlak size uyar.Ama bence bu işe giren"yani yukardaki işleme" birisinin,Backup'tan endişe duymaması gerektiğini düşünüyorum.En basitinden TimeCapsul var,Onu kur ve neyi Backup almak istiyorsan al ve herhangi bir ftp pro ile bağlan ve Bilgisayarına indir.Sonra backup'a sıra gelince,Bilgisayarına indirmiş olduğun Backup'u aynı klasörün içine atacak ve varolanla değiştireceksin.Bu kadar basit.Tırsmana hiç gerek yok.Biraz cesaret ve her şeyin bir ilki vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 9 Haziran 2008; 9:48:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone Rehber Sorunu
    14 yıl önce açıldı
    iPad 1 Update Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler... bişiiler denicem artık...
  • ya hocam rica etsem şu winscp konsolu ile ilgili benim yapmam gerekenleri yazar mısın:( yani ben deniyorum chmod +s filan:O hata veriyor şu şekiled (no such file or directory) şeklinde:( restore olayına girmek istemiyorum... uzun iş ya:( rica etsem installeri nasıl kurtarırım yardım et lütfen...
  • Bak o zaman Telefonunun USB kablosonu takıyorsun ve 2.6b Ziphone'u açıyorsun.Sadece Jailbreak tuşuna basıyor ve bekliyorsun.ok dedikten sonra,işlem bitince İnstaller yüklenecek ve ikonunu görebileceksin. Ardından BSD Subsystem ve Community Sources'i kurman gerekecektir.Sonra gereken programları.
  • ok. peki restore gibi mi oluyor.. jailbrek durumu yani... ve tüm programlar gidiyor mu? ayrıca contact list, vs
  • Merhaba,

dün iphone'un 2.0 gibi görünmesini sağlaycağı söylenen programı (adını hatırlamıyorum) yükledim installerden, sonuçta görüntü değişmedi ve programı sildim.
    Fakat installerin adı "AppStore" olarak değişti ve düzelmedi. Dolayısiyle yüklediğim temalarda da installerin görünümü değişmiyor.
    Başına gelen veya çözümü bilen var mı acaba ?

İkinci bir soruda, update etmeme rağmen iscores ve Term vt-100 programları sürekli Installerin update bölümünde duruyorlar. Buna ne yapmam lazım ?

Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Bak o zaman Telefonunun USB kablosonu takıyorsun ve 2.6b Ziphone'u açıyorsun.Sadece Jailbreak tuşuna basıyor ve bekliyorsun.ok dedikten sonra,işlem bitince İnstaller yüklenecek ve ikonunu görebileceksin. Ardından BSD Subsystem ve Community Sources'i kurman gerekecektir.Sonra gereken programları.

Jailbreak yaptım ve iphone dfu moddan çıkmıyor? ne yapmalıyım?
  • iTunes'u açıp Restore edeceksin.
  • benimde bi kac sorunum var

birincisi => iphone'da wallpaper degistiremiyorum resmi secip uygula dedigim halde halen eski resim duruyor?
    ikincisi => iphone'a sources yüklemeye calisiyorum ama kaynak güncellenemedi diyor ( installer türkce ) bi türlü bisi ekleyemedim sebebi nedir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tecno

benimde bi kac sorunum var

birincisi => iphone'da wallpaper degistiremiyorum resmi secip uygula dedigim halde halen eski resim duruyor?
    ikincisi => iphone'a sources yüklemeye calisiyorum ama kaynak güncellenemedi diyor ( installer türkce ) bi türlü bisi ekleyemedim sebebi nedir acaba?

Ayarlar / Duvar kağıdı / Beğendiğin duvar kağıdını seçiyorsun ve tıklıyorsun / Çıkan pencerede AYARLA var ona tıklıyorsun.Hepsi bu. Sonra On/Off tuşuna bi kere basıyor ve kapatıyorsun.
    Tekrar bir kez bastığında,seçmiş olduğun duvar kağıdını görüyorsun.
    Sources eklemeye gelince, bi kere yazmış olduğunuz sources adresinin noktasına,aradaki üst - alt _ çizgilere,org,net,com olmasına ve daha da önemlisi yazdığınızı iyice kontrol edip onayladıktan sonra tamam demelisiniz.Zaten sources kabul edilirse katagorisine ayrılacak ama kabul edilmezse "Untitled sources" yazar en altta ayrı bir katagoride olur. Kaynağın güncellenebilmesi için de Refresh veya Güncelleştirin var ona tıklarsınız,kaynak güncelleştirilir. Tabi bunu yaparken de Wi Fi açık olması gerekiyor ki kaynağı güncelleştirsin. Eğer kaynak hala güncelleştirilemedi yazıyorsa,mutlaka adresi yanlış yazıyorsunuz veya adresinizin kendisinde bir sorun vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 12 Haziran 2008; 19:20:13 >

• himmmm ya bende söyle bi kac sayfa sources var söyle 3 tanesini falan denedim hep hata verdi yanlis yazmadigima da eminim yani...

wallpaper olayi ise dedigin gibi yapiyordum zaten ama olmuyor... Ben gecen bi sources sildim ondan sonra iphone costu yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tecno

himmmm ya bende söyle bi kac sayfa sources var söyle 3 tanesini falan denedim hep hata verdi yanlis yazmadigima da eminim yani...

wallpaper olayi ise dedigin gibi yapiyordum zaten ama olmuyor... Ben gecen bi sources sildim ondan sonra iphone costu yani...

Sources'a yazılan adres doğru ise ve çalışıyorsa hata vermemesi gerekiyor.Tabi buna sizin de o adresi doğru girmiş olmanız gerekmektedir. Hala kendimden eminim diyorsanız o zaman yazmış olduğunuz sources de bir sorun vardır.

Silinen sources'la ipone'un hata vermesi veya coşması sözkonusu değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ugur31

Merhaba,

dün iphone'un 2.0 gibi görünmesini sağlaycağı söylenen programı (adını hatırlamıyorum) yükledim installerden, sonuçta görüntü değişmedi ve programı sildim.
    Fakat installerin adı "AppStore" olarak değişti ve düzelmedi. Dolayısiyle yüklediğim temalarda da installerin görünümü değişmiyor.
    Başına gelen veya çözümü bilen var mı acaba ?

İkinci bir soruda, update etmeme rağmen iscores ve Term vt-100 programları sürekli Installerin update bölümünde duruyorlar. Buna ne yapmam lazım ?

Şimdiden teşekkürler

Kimse bu konuda sorun yaşamamış galiba..
  • quote:

Önünde iki türlü seçenek var

cd /Applications

http://iphonetap.blogspot.com/2008/03/installer-problemleri-ve-zmleri.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.