Şimdi Ara

iPhone almak istiyorum, tavsiyelerinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, kuzenim ekranı kırık iPhone 6+'ını servise vermem ve denemem için bana bıraktı. Hayatımda hiç Apple ürünü kullanmadım. LG G3'üm serviste parça değişimi bekliyor, sonra para iadesi için başvuru yapacağım.

Telefonu 2 gün kadar kullandım ve genel olarak hoşuma gitti. Malzeme kalitesi mükemmel değil ama iyi, yazılım ve kamerası kullanışlı. Beni en zora sokan ise kısıtlamalar oldu.

Kuzenimin Apple şifresini bilmediğimden uygulama vb. indiremedim. APK gibi sideload da olmaması ve müzik bile atamamış olmam telefondan uzaklaştırdı. Oyunların Save dosyalarına da müdahale edilemiyor sanırım. Çok şükür ki Jailbreak ile bu sorunları çözebilirim.

Diğer bir sorun ise 1GB Ram'in ömrü. Eski olmasına rağmen iPhone'un yarısı kadar RAM'e sahip olan Galaxy Ace 2 telefonumda bile Custom Rom'larla Android 5.1 akıcı çalışıyordu. 4-5 yıl eski telefonda bile 512MB RAM varken Apple'ın 1GB Ram koyması gelecekte tedirginlik oluşturuyor. Telefon aldığım zaman uzun kullanmayı seven biriyim.

Telefonu sıfırladım, ancak açmam için SIM istiyor, bende de nano sim mevcut değil. Açılış bile böyleyse bana ne zorluklar çıkarır bilemiyorum

Özetle şunları eski Apple kullanıcılarından merak ediyorum:

1) Jailbreak telefonu yavaşlatıyor mu?
    2) Telefon gelecekte oyunlarda sorun çıkartır mı?
    3) Eski alışkanlıklardan vazgeçip biraz özgürlükten feragat ederek iPhone mu almalı yoksa Galaxy S6 alıp Custom Rom'ların dibine vurmak mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB

• 1-hiç jailbreak yapmadım. Bilmiyorum
    2-oyunlarda sorun çıkaracağını sanmam. Şuan ip5 bile çok güçlünoyunları çalıştırıyormuş. Ram konusunda android deki ram ile iosda ki tam kıyaslanamaz. İkisi ayrı işletim sistemi. Sen android telefona ios yüklesen telefon uçar o özelliklerle ama ios a android yüklesen ölür herhalde. Değerlere bakarak konuşuyorum. Apple daha çok işletim sisteminin verdiği stabile, hız vs önde. Ram le felan değil.
    3-biraz farklılık istiyorsan iphone alabilirsin. Müzik konusunda da kolay atılıyor. İtunes programını pc ye kurup kolaylıkla atabiliyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Eğer eski cihaza jb yaparsanız kısmen biraz yavaşlatır,atıyorum cihaz 4s falansa + olarak pil süresini etkiler,ne kadar çok tweak yüklerseniz o kadar çok pil ömrünüz azalır,hangi cihaz olursa olsun çok tweak demek pili sömürüyor demektir.

2) Telefon gelecekte oyunlarda sorun çıkartır mı?
    Geçmişe bakın iphone 5 bile bugün çoğu oyunu rahatça oynatıyor,oyunlarda sorun çok eski değilse olmuyor pek.

3) Eski alışkanlıklardan vazgeçip biraz özgürlükten feragat ederek iPhone mu almalı yoksa galaxy S6 alıp Custom Rom'ların dibine vurmak mı?
    Ben de şuan hem htc one e8 hemde g2 var,g2 için rom deryası emrimize amade bilirsin,bintane rom vardır ama herşeyi ile 4 4 lük rom yok,işte kamerası iyi pil iyi 3g iyi kasmayacak ağırlaşmayacak ısıtmayan pili yemeyecek rom mesela yok,bunları tek tek iyi yapan romlar var sadece snapdragon demek zaten daha çok rom,s6 biliyorsun samsung işlemcisi var o konuda sorun olabilir,geçmişte note 3 bakalım bir 800 lü birde samsung işlemcilisi var,ben o hataya düştüm gittim samsung işlemcilisini aldım o romları yükleyemedim kendi romuda ağır o dandik arayüz şişiyor kasıyor falan,nalet ettim.
    + olarak android cihazın olmazsa olmazı bence pil ve hafıza kartıdır,s6 da bunlar yok,pil alayım takayım yok,kart alayım hafızayı arttırayım yok.
    Bence iphone 6s bekle o bellek 2 yapacaklar,a9 işlemciyle a7 göre daha iyi bir performans artışı a8'e göre elde edilecek bunlar kesin,kamerada iyileşir o yüzden bence şurada az kalmış zaten 6s bekle derim,6 o yüzden ele ha kötü değil tabi cihaz ama olsun mağdem öyle iphone alemine giriyorsun bari az daha bekle derim.
    Zaten dolar euro uçmuş durumda bir seçim oldu tak fırladı.

• 1) JailBreak telefonu yavaşlatmaz.
    2) 1Gb Ram e aldanmayın. Android' e 3GB Ram bile yetmezken iOS için 1GB bile fazla.
    Oyunlarda asla takılma kasma yapmaz.
    3) O soru size kalmış. Telefonu ne için ve nasıl kullanacağınız önemli, telefondan beklentileriniz önemli. Şahsen ben olsam iOS' u tattıktan sonra asla Android' e dönmezdim (Hiç Android kullanmadı )
    Ama inanın bana iOS' u kullanmak Android' i kullanmaktan daha zevkli (kurcaladım :) )

• Ben de sizin gibi Android kullanıcısıyken iOS'a geçtim. Başlarda yeni telefon olmasının verdiği heyecanla her şey güzel geliyor ama sonra iOS'un Android'e göre gerçekten sıkıcı olduğunu anlıyorsunuz. Bu sorunu da Jailbreak ile çözmek istiyorsunuz.

Ben de Jailbreak yaptım ve kullandığım ve faydasını gördüğüm özellikleri eklemeye başladım. En basitinden karşıdaki kişi telefonu cevaplayınca telefonun titremesi gibi.

Kurduğunuz tweaklere göre telefon etkileniyor. Yavaşlayabiliyor ya da şarjı daha az gidebiliyor. Bu tamamen sizin kuracağınız tweaklere bağlı.

Ben Android buglarından bıktığım için iOS'a geçmiştim ama iOS 8'de Android'de bile olmayan buglarla karşılaştım. Dayanamayıp tekrar Android'e döndüm.

Şuanda Android kullanıyorum fakat tekrar iOS'a dönmeyi düşünüyorum.

iOS sıkıcı bir işletim sistemi olabilir fakat düzgün sürümleri gerçekten çok stabil ve en ufak bir sorun yaşamıyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jailbreak yavaslatmiyor.yaptim fark hissetmedim.

Itunes'la muzikleri kolay tasiyamazsin.yok oyle bisey.3 yildir android telefon ve ipad sahibiyim.itunes kadar uyuz bir arayuz gormedim.sarkilari ozenle dizersin.bir atar bakarsin ipad'de calma listesi corba olmus.android'de ise bilgisayarda diz sonra tutup telefona koy bitti.nasil koyduysa oyle duruyor.muzik onemliyse iphone onermem.

Ios'ta sevmedigim bir olay da pin girme ekraninda turkce kullaniyorsan "Tama..." yazmasi.yahu duzgun font ayarla da "Tamam" yazsin bi zahmet :)

Stabilite olarak android'le ios ayni.ios da web'de gezerken ara ara takilir ana ekrana doner falan.biri otekinden iyi denemez stabilite olarak.

Cektigin resimlerde whatsapp'te paylasma secenegi yok.whatsapp'a girip eklemek gerekiyor.bluetooth dosya paylasamiyor.bu tarz paylasimlar pek pratik degil

Ios'un bir avantajiuzerinden yil gecince sisme yapmiyor bir de kullanimda bellek yonetimi daha iyi.arka plandaki uygulamayi pasif yaptigindan yani mutitask yapmadigindan daha az bellek kullaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 18 Haziran 2015; 18:45:33 >

• Ben de geçmeyi düşünüyorum. Note 3'üm var ve custom romlarla çok akıcı çalışıyor. Fakat eskiden 4s kullanmış biri olarak iOS'i özledim. O eşsiz stabilite hâlâ var. Ayrıca iOS'in geçiş efekleri, arayüzü bir harika. Android'de özleyeceğim tek şey microSD ve ekran olur herhalde, yoksa özleyeceğim pek bir şey yok. (5s almayı düşünüyorum)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.