Şimdi Ara

Iphone 4 sahibiyim, HTC Desire HD ile değiştirmek Saçma mı olur ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
10.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • androidli htc desire hd ip4 ü ezer geçer.

DONANIM
    #DirenApple
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

Su an piyasadaki en iyi isletim sistemi android dir arkadasim..bunu butun dunya kabullenmis durumdadir..

Hangi dunya kabullenmis? Ornek?
    Sizin kendi kafanizda kurdugunuz, paralel evrendeki bir dunya mi?

Android iOS ten daha iyidir diyen 1 (bir) tane ciddi kaynak yoktur, zaten diyemez dese de ciddiyetini kaybeder.

dogru soze ne denir %100 katiliyorum

http://www.chip.com.tr/forum/android-iphone-u-ezdi-gecti_t169921.html
    http://kulturmantari.wordpress.com/2011/01/10/android-iphone%E2%80%99u-gecti/
    http://www.ceplab.com/haber/android-amerikada-iphonenu-gecti/

buyrun size kaynak...yani bu kadar arastırma firması işi bilmiyor da siz biliyorsunuz dimi..şimdi diyeceksinizki androidli çok telefon var o yüzden..ona bakarsak o zaman nokia en iyi firma olarak en cok satan marka olarak öne cıkması lazım ama symbian la maalesef bunu basaramıyor...ıphone kendi anavatanında bile androide boyun eğdiyse daha konuyu uzatmaya gerek yok...

• Kusura bakma arkadaşım fakat verdiğin kaynaklar da en çok kullanılan olduğu yazıyor sadece.

Sen 'en iyi' olduğunu söylemiştin.

En çok kullanılan olması en iyi olduğu anlamına mı geliyor?
  • HTC desire hd'nin sadece ekran büyüklüğü ve foto kalitesi bile iphone 4'ten iyi olması için yeterli. Androidin kullanışlılığı ve dünyanın en gereksiz saçma programı olan itunes'in olmaması, fiyatı, çoğu şeyiyle üstün. uygulama oyun v.b bol bol var hiç sıkıntı yok... internette her siteye aynen bilgisayardaki gibi girebiliyorsun... flash mlash hiçbiri dert değil.. iphonun kısıtlamaları ve itunes saçmalığı insanı öldürür...

iphone 4'e alışkın olanlar ip4'ü daha iyi sanıyor hatta htc'de daha iyi olan özellikleri bile ip4'de daha iyi sanıyorlar alışkanlıktan dolayı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 14 Şubat 2011; 13:12:45 >

quote:

quote:

quote:

Su an piyasadaki en iyi isletim sistemi android dir arkadasim..bunu butun dunya kabullenmis durumdadir..

Android iOS ten daha iyidir diyen 1 (bir) tane ciddi kaynak yoktur, zaten diyemez dese de ciddiyetini kaybeder.

buyrun size kaynak...yani bu kadar arastırma firması işi bilmiyor da siz biliyorsunuz dimi..şimdi diyeceksinizki androidli çok telefon var o yüzden..ona bakarsak o zaman nokia en iyi firma olarak en cok satan marka olarak öne cıkması lazım ama symbian la maalesef bunu basaramıyor...ıphone kendi anavatanında bile androide boyun eğdiyse daha konuyu uzatmaya gerek yok...

nasıl yani!! siz kaynak olarak verdiğiniz bu bilgilerde android in ios u ezip geçtiği kanaatine mi varıyosunuz!! böyle bi saçmalık olabilir mi ki ya, sizin koyduğunuz kaynaklar satış rakamlarıdır!! toyota yıllardır mercedes ten bmw den fazla satış yapıyor, mercedes le bmw yi ezip geçmiş mi oluyor. burda tartışılan 2 sistemin birbirine olan üstünlüğüdür sizin verdiğiniz kaynaklar bu üstünlükle ilgili bir bilgi içermemektedir!

tabiki tartışılır bu konu ben su veya bu ustundur demıyorum ama verdiğiniz kaynakların sıze gosterın denılen kaynaklarla uzaktan yakından alakası yoktur..

• quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

HTC desire hd'nin sadece ekran büyüklüğü ve foto kalitesi bile iphone 4'ten iyi olması için yeterli. Androidin kullanışlılığı ve dünyanın en gereksiz saçma programı olan itunes'in olmaması, fiyatı, çoğu şeyiyle üstün. uygulama oyun v.b bol bol var hiç sıkıntı yok... internette her siteye aynen bilgisayardaki gibi girebiliyorsun... flash mlash hiçbiri dert değil.. iphonun kısıtlamaları ve itunes saçmalığı insanı öldürür...

iphone 4'e alışkın olanlar ip4'ü daha iyi sanıyor hatta htc'de daha iyi olan özellikleri bile ip4'de daha iyi sanıyorlar alışkanlıktan dolayı...

Ben hem Iphone hem de Desire HD kullandığım için üstteki yorumları yaptım, o yüzden boş yere yazmadım ondan emin olabilirsiniz.
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i

• chip dergisini kaynak olarak nasıl verebiliyorsunuz :)))) Apple düşmanı bir dergi onalra göre 5800 bile ip4 den daha iyi

DONANIM
    #DirenApple
  • iPhone 4 kullanıyorum.Bundan önce Google Nexus One kullanıyordum.Nexustan önce de uzun süre iPhone 2G ve 3G ve aralarda da HTC HD2 HTC Hero Samsung Wave gibi cihazlar kullandım.Dokunmatik kalitesi ve stabilitesi olarak iPhone a yaklaşan cihaz hala yok,ekran hassasiyeti olarak daha iyileri bile var ancak stabilite-uyum olarak maalesef yok.O yumuşak hissi ne nexusta ne hd 2 de ne de samsung wave de alamadım kesinlikle.Bunun da sebebi iPhoneda yazılım ve donanımın mükemmel bir uyum içinde çalışması bence.Androidli bir cihazda webde yoğun bir sayfada gezerken sayfa kaydırdığınızda ya da yakınlaştırma yaptığınızda küçük küçük milisaniyelik takılmalar yaşarsınız.Ama iPhoneda bu yoktur kaymak gibi akar.

İşletim sistemi olayına gelince Androidde kişiselleştirme çok daha gelişmiştir.Home ekranı sayesinde uygulamalara girmeden direkt olarak maillerinize,takviminize,sosyal paylaşım sitelerine,haberlere,hava durumuna saniyesi saniyesine bağlı kalırsınız ve bu bence büyük nimettir.İphone da home ekranı dahi yoktur haber,borsa,sosyal ağ gibi sürekli güncellenen hizmetlere sadece uygulamaya tıklayıp çalıştırdıktan sonra ulaşabilirsiniz.Androidde olmayıp da iPhoneda olan bana lazım olacak temel uygulamalara pek rastlamadım benim için gerekli olmazsa olmaz uygulamalar(Teamviewer,Office,Google Docs,Tango,Viber,Skype,WhatssApp,File Browser vs.) her iki platformda da mevcut ama iPhone için olanlar biraz daha özenli hazırlanmış diyebilirim.

Androidin bir diğer güzelliği de bağımsız olması.Yani wifi üzerinden güncelleme yapabilirsiniz,PC den dosya aktarmak için iTunes a authorize etmeye bilmem neye vs.gerek yoktur tak-çalıştır.Birde iPhone 4 de multitasking yalancıdır belli bir zaman sonra otomatik kapanır ve kaldığınız yerden bailamaz.Androidde arkaplanda bıraktığınız bir uygulama aynen çalışmaya devam eder tabi batarya açısından bir dezavantaj olsa da kullanılabilirlik açısından avantajdır.

Eğer gmail,google contacts,calendar gibi google bazlı hizmetleri yoğun olarak kullanıyorsanız sizi Androidden başka memnun edecek platform da yoktur.Android herşeyiyle tam bir uyum içindedir bu hizmetlerle.İphoneda cihazın kendi üzerinde gelen mail programıyla gmail hesabımdan mailleri ''okundu olarak işaretle''dahi yapamıyorum.

Webde gezmek iPhoneda daha zevkli ve rahat olsa da Android tabanlı cihazların açamayacağı web sayfası yoktur.Androidin sahip olduğu Türkçe yazılımlar iPhone a göre devede kulaktır.İphoneda kargo,bir sürü gazete,dergi,tv,haber,banka,sinema,telekom ile ilgili onlarca kaliteli ve kullanışlı Türkçe uygulama vardır ve hayatınızı ciddi manada kolaylaştırır.Androidde maalesef bu kadar çok seçenek yoktur ve büyük eksikliktir.Ancak Androidin gelişmiş tarayıcısı ile tüm yemek,banka,sinema vs gibi işlemlerinizi yine yapabilirsiniz işinizi de görürsünüz ama iPhonedaki hazır uygulamalara göre pratik değildir.Hız olarak aralarında çok çok fark yoktur.Genel anlamda başa baş diyebilirim.Menülere erişme,uygulama açma hızı olarak hemen hemen aynıdırlar(Desire HD,Galaxy S gibi cihazlar tabii).Webde de kullandığım Nexusu göz önüne alırsam çok fazla fark yok sadece flash ağırlıklı sitelerde Nexus biraz gecikiyor ama iPhone da flash içeriklerini yüklemiyor.

Kamera olarak Desire HD nasıldır bilmem ama Nexus iPhone 4 e göre videoda da kamerada da çamur gibiydi diyebilirimSes kalitesine gelecek olursam iPhone 4 bu konuda 3GS e göre aşmış kendini.Kulaklıği ilk taktığımda iPhone 4 ün sunduğu ses kalitesi karşısında ağzım açık kalmıştı resmen.Kesa hoparlör sesi de öyle.Çok yüksek değil ama çok kaliteli bir hoparlör sesi var.Desire HD nasıldır yine bilmem ama Nexus bu konularda kötüydü.

Oyun konusuna gelince Android yavaş yavaş bu konuda güçleniyor ama iPhone kadar güçlü değil hala.

İki platform arasındaki izlenimlerimi paylaştım gerisi sizin beklentinize bağlı

• quote:

Orijinalden alıntı: carnitine

quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl yani!! siz kaynak olarak verdiğiniz bu bilgilerde android in ios u ezip geçtiği kanaatine mi varıyosunuz!! böyle bi saçmalık olabilir mi ki ya, sizin koyduğunuz kaynaklar satış rakamlarıdır!! toyota yıllardır mercedes ten bmw den fazla satış yapıyor, mercedes le bmw yi ezip geçmiş mi oluyor. burda tartışılan 2 sistemin birbirine olan üstünlüğüdür sizin verdiğiniz kaynaklar bu üstünlükle ilgili bir bilgi içermemektedir!

tabiki tartışılır bu konu ben su veya bu ustundur demıyorum ama verdiğiniz kaynakların sıze gosterın denılen kaynaklarla uzaktan yakından alakası yoktur..

orada hızdan da bahsediliyor sadece satış rakamı değil

• artı olarak android froyo 2.2 nin ios 4 ten ustunlugunden bahsetmiş..bence biraz dikkatli okuyun..

Orijinalden alıntı: Saydam

chip dergisini kaynak olarak nasıl verebiliyorsunuz :)))) Apple düşmanı bir dergi onalra göre 5800 bile ip4 den daha iyi

sevgili dostum oradaki kaynak chip dergisi değildir..yazıyı iyi okursan hangi kaynaktan aldıklarını görürsün..

Guzel ve objektif karsilastirman icin tesekkurler.

Ben su an 3GS kullaniyorum. Simdiye kadar Androidli bir telefona sahip olmadim ama arkadaslarimin telefonlarini biraz kurcaladim. Dedigin gibi cok ufak tefek takilmalar oluyor. iOS akiyor resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cakal41234

Kadfesim jailbreak in insanlari aylarca beklettigi yok yurt icinden aldigin gun emin ol aldigin an yapabilirsin senin dedigin aylarca bekleme yurtdisi cihazlarin sim kilidinj acmak icin ve sunada bir cevap vereyim en cok indirilen oyunlar en iyi oyunlar anlamina gelmez onlar ucuz ve guzel olduklari icin o kadar begenilmis appstore nin yarisindan dazlasi browser icinmis oylemi :)) tmm kardesim Allah in selameti ustunde olsun iyi geceler

Yani yurtdisindan 1000 tl ye almak varken burdaki uyanik esnaflara 2600 tl gibi sacma bi bedel odeyip keyfimize bakalim diyosun yani :))
    yine israrla soyluyorum appstore un yarisindan fazlasi web servisleridir..herkese hayirli geceler

Ben şu verilen absürd rakamları açıkcası anlayamıyorum.Bugün Avrupaya gidip 1.400e simkilitsiz 16gb ip4 alınır.Hiç olmadı yurtdışına çıkan yanında 2 tane ip4 getiriyor ve sahibinden gibi sitelerde 1.450-1600 arası satıyor.bizim forumumuzda da aynı şekilde gidiyor. 1 ay kadar bekleyip genpadan garantili 1.700e alınıyor.Onun dışında vodafonelu isen paket olarak ayda 100 lira ve 250 peşin ödeyerek 2050 liraya telefon geliyor.bunun içinde bedava sms bedava konuşma ve limitsiz 3G internet var.Bu paketi bile en ucuz 60 liraya konuşmak varken ayda 40 lira ip4 için para ödüyorsunuz.Bir sürü seçenek varken nerden 2600 rakamını telaffuz ediyorsunuz anlamıyorum.Elinizin altında internet varken çevrenizdeki 2-3 tane cahil takımına niye itimat edip 2600 telefon yazıyorsunuz onu anlamıyorum.

yurtdışından almak cok kolay tabiki ben sana gelirken 4 tanede getireyimm..peki bu kadar zaman unlock bekleyenler ne olacak..onlarda yurtdışından alıyo..bende bunu anlatmak istiyorum..

• quote:

ıphone kendi anavatanında bile androide boyun eğdiyse daha konuyu uzatmaya gerek yok...
    sevgili dostum oradaki kaynak chip dergisi değildir..yazıyı iyi okursan hangi kaynaktan aldıklarını görürsün..

Kendiniz bile ne dediginizin farkinda degilsiniz.
    ' Android IPhone dan iyi diyen CIDDI KAYNAK VAR MI?' Dedim.
    1- Ceplab, chip mip ciddi kaynaklar degiller

2- Android IPhone dan iyi demiyorlar. Froyo nun iOS ten ustun olan yonlerini yazanlar da var, ama ustun yonleri olmasi daha iyi olmasi anlamina gelmiyor. (Aslinda ustun yonleri de yok ya, neyse, flash calistirmasina bile ustun yon diyorlar, halbuki yazilimsal bir tercih sadece)

3- Android'in ana vatani ile IPhone'un ana vatani aynidir, hatta ikisi ayni sehirdedirler
    ( San Francisco )

4- Android satislari su an basitce IPhone ve Nokia olmayan tum smartphone'larin toplamidir, dolayisiyla iPhone u gecmesinin bi anlami yoktur.

5- Model bazinda dunyanin en cok satilan smartphone'u Apple iPhone 4'tur, ikinci siradaki rakibinin 3 kati satilmaktadir

6- Satilan Android telefonlarin %70 kadari $100 - $300 araliginda olduklarindan iPhone 4'un rakibi degillerdir. Satilan $300 uzeri telefonlarin %74 u IPhone'dur.

Ciddi kaynaklar, dunyada kabul gormus, 'tum dunya kabul etti' derken kriter olarak alinabilecek kaynaklar:
    Engadget
    Gizmodo
    CNN
    Wall Street Journal
    New York Times
    All Things Digital
    PC World
    Computer World
    Consumer Reports
    ntvmsnbc
    cnnturk
    wired
    techrunch

Hepsinde iPhone 4 en iyi secilmis mi diye bakmadim, sadece Engadget ve Consumer Reports'ta gordum. Ancak, hepsi ciddi ve onemli yayinlar oldugu icin
    Android IPhone'dan iyi gibi acayip buyuk bir sacmaligi yazmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 15 Şubat 2011; 9:29:56 >

• Anteni çekmemektedir, yenisinde aynı dertlidir, jailbreaksiz herhangi bir telefon gibidir, yazılım çokluğu avantajını kaybetmiştir, amoled ekran daha canlı görüntü verir, yani retina süper demeyin amoled de süper hatta daha iyi, ikiside samsung, flash yazılmsa koyunda görelim o zaman, ip4 kötü değil ama yetersiz, kabul edin, android son versiyonla tıklama falan yapmıyor, üstelik yeni çıkan modellerin yanında ip4 bait kalır, lo optimus 3d hm 3d foto çekiyor hem gösteriyor, hem daha hızlı, yani iphone a kilitlenip kalmayın, kızdığım şey birtek ip4 varmış gibi sürekli konuşmanız, ardeşim tamam güzel ama aman aman değil abartmayın şu aleti, bu yüzden apple havaya giriyor, yarın ip 5 gelir zaten demode olan özellikleri koyarlar atlarsınız hemen, biraz araştırın ip5 in muhteşem özelliklerine bakın, adamlar çağrı engelleme koymuş devrim diyor, hdmi koyucaklarmış başka devrim, bunlar zaten var, nfc çip olucakmış e buda var, hangi yenilik.
    Apple tek iyi olduğu yan akıcı çalışan yazılımı, onuda kaybetti artık yeni markalar da aynı hatta daha hızlı, daha dün dokunmatiği süper kimse yetişemez derdiniz şimdi geçildi, yani teknolojiyle baş edemez, devrim yaptı ve orda kaldı apple, işi çoooook zor artık, şu kazık ip olayına kitlenip kalmayın, bende ip4 kullanıyorum ve sinir olmadığım an yok, sıkılıdım resmen, her şey bir yana aman düşüp kırılmasın diye korkmaktan kullanamaz oldum, kırıldı albaşına dert hadi amerikaya, Allahtan diğer markalar uçtu gittide bu gıcık apple dan kurtulyorum, çok daha iyi alternatifler var artık.

• quote:

quote:

ıphone kendi anavatanında bile androide boyun eğdiyse daha konuyu uzatmaya gerek yok...

Kendiniz bile ne dediginizin farkinda degilsiniz.
    ' Android IPhone dan iyi diyen CIDDI KAYNAK VAR MI?' Dedim.
    1- Ceplab, chip mip ciddi kaynaklar degiller

2- Android IPhone dan iyi demiyorlar. Froyo nun iOS ten ustun olan yonlerini yazanlar da var, ama ustun yonleri olmasi daha iyi olmasi anlamina gelmiyor. (Aslinda ustun yonleri de yok ya, neyse, flash calistirmasina bile ustun yon diyorlar, halbuki yazilimsal bir tercih sadece)

3- Android'in ana vatani ile IPhone'un ana vatani aynidir, hatta ikisi ayni sehirdedirler
    ( San Francisco )

4- Android satislari su an basitce IPhone ve Nokia olmayan tum smartphone'larin toplamidir, dolayisiyla iPhone u gecmesinin bi anlami yoktur.

5- Model bazinda dunyanin en cok satilan smartphone'u Apple iPhone 4'tur, ikinci siradaki rakibinin 3 kati satilmaktadir

6- Satilan Android telefonlarin %70 kadari $100 - $300 araliginda olduklarindan iPhone 4'un rakibi degillerdir. Satilan $300 uzeri telefonlarin %74 u IPhone'dur.

Ciddi kaynaklar, dunyada kabul gormus, 'tum dunya kabul etti' derken kriter olarak alinabilecek kaynaklar:
    Engadget
    Gizmodo
    CNN
    Wall Street Journal
    New York Times
    All Things Digital
    PC World
    Computer World
    Consumer Reports
    ntvmsnbc
    cnnturk
    wired
    techrunch

Hepsinde iPhone 4 en iyi secilmis mi diye bakmadim, sadece Engadget ve Consumer Reports'ta gordum. Ancak, hepsi ciddi ve onemli yayinlar oldugu icin
    Android IPhone'dan iyi gibi acayip buyuk bir sacmaligi yazmazlar.

sevgili kardeşim senin okuman yazman var dimi ?? bu konuda chip ciddi bi kaynak olabilirmi ?? chip teknoloji sitesidir ve bu haberlere aracılık yapar..oradada kaynagı vermiş zaten...yukarıdaki arkadaşım her şeyi cok guzel özetlemiş daha da konusmaya gerek yok...

bu arada flash gereksizse evdeki yada işyerindeki bilgisayarından kaldır flash eklentisini de goreyim gereksizligini...

ios dandirikten 3-5 ozellik koyuyo devrim yapmış oluyo android devrim yapıyo flash koyuyo gereksiz oluyo

• htc de galiba dualboot ozelliği var. ve android, windowsu aynı anda çalıştırmak gibisi yok(yanlış olabılır dediğim tanıdıgımda gormustum)

iphone 4 kullanıcısıyım bende onuda değişmem hiç birşeye ama ;)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.