Şimdi Ara

Iphone 4 sahibiyim, HTC Desire HD ile değiştirmek Saçma mı olur ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
1
Favori
10.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İp4 un dokunmatigi ekranı bambaşka.
    İp4 kullanan biri kolay kolay diger telefonlara geçmez.
    Htc kotu demiyorum iPhone kafa tutacak seviyede artık ama androidle kullanıyor.
    Androidi birçok tel. Kullanıyor bu nedenle stabil degil ve uygulama çeşidi az.
    Ama iOS U sadece Apple kullanıyor ve gercekten piyasadaki en iyi işletim sistemi.
    Ve sık sık güncelleniyor.
    Yani telefona sürekli yeni birseyler geliyor:)
    Sakın değişmeyin derim pişman olursunuz:)
  • ya android çok karışık.bugün androidli telefona uygulama yükleyecem diye canım çıktı

ugraşılsa çözülmeyecek birşey degil ama iphone daki kullanım kolaylığını değişmem şahsen.

diger sebepleri saymıyorum bile retina ekran,ios,app store vs...

Orijinalden alıntı: batakci
    android de bu kadar uygulama bulamazsiniz
    Bence de ip4 ten vazgecmeyin

+1
  • Takas etmeyin sonra pişman olursunuz.
    Retina ekranı yerer İ4 'ün
  • Su an piyasadaki en iyi isletim sistemi android dir arkadasim..bunu butun dunya kabullenmis durumdadir..yok iphone un dokunmatigi iyimis yok stabilmis hepsi gecmiste kaldi..siradan bi arayuz ve bir suru kisitlamayla anca stabil olan bi cihaza stabil demem ben..dokunmatik konusundada galaxy s olsun htc olsun ip4 olsun ayni seviyede cihazlardir hic suphen olmasin..desire hd yi bir tek pil ömrü ve ekran kalitesi için tavsiye etmem..biraz daha bekle galaxy s2 al derim..yerinde olsam ozelliklerine bi bakarim..ayrica ip4 un cozunurluk ve appstore olayina da pek takilma..bende galaxy s esimde ip4 var..android de ne ararsan var ve hizla buyuyor..galaxy s in super amoled ekrani gercekten buyuleyici..o yuzden bekle 4.5 " super amoled plus ekranli galaxy s2 al derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtguardian

Takas etmeyin sonra pişman olursunuz.
    Retina ekranı yerer İ4 'ün

retina ekran nedir hocam ? nasil bir teknoljidir? Lcd ve oled i duydum ama retina ne olaki?

ekran çözünürlüğü ve ips kullanımından dolayı ekran daha iyi htc desire hd'e göre ama dhd'nin de ekran da kötü bir ekran değil kesinlikle hakkı yenmesin. kontrast oranı belki biraz daha yüksek olabilirdi bunun dışında pek bir sorun göremiyorum.

iphone 4'te daha çok uygulama var, göze hitap etme açısından gayet başarılılar ve profesyonelce hazırlandıkları belli ama millet bu uygulama işini çok abartıyor. ben düzenli olarak 15 uygulamadan fazlasını kullanıyorum diyenin ya çok "nerd" bir hayatı vardı, ya da sıkıyordur. 70-80 uygulama yüklemenin telefona veya sana kazandırdığı bir şey yok çoğu öylece duruyor işte orada, olan o, ne kadarı lazım sana gerçekten bir düşünmek lazım. ayrıca android platformunda ihtiyacımı karşılayacak her şeyi buldum ben, iphone'daki kritik uygulamaların %95 nin en az android karşılıkları var. android'de olan kritik uygulamaların iphone'da karşılıkları yok ve büyük ihtimalle apple'ın politikası yüzünden olmayacak. bi de tabi flash gayet tatminkar biçimde çalışıyor dhd'de.

htc sense arayüzü oldukça kullanışlı bir arayüz, iphone'un kişiselleştirme özürlü arabiriminden sonra ilaç gibi geldi açıkçası. istediğin uygulamanın widget'ını istediğin yere monte et, istediğini istediğin yere koy. iphone böyle değil illa dizeceksin diye diretiyor.

itunes vb saçma senkronizasyon zımbırtılarından kurtuluyorsun daha ötesi var mı bilmiyorum. istediğin gibi sürükle bırak çalışıyosun. oh be daha güzeli var mı. filmleri çevirme derdi yok, müziği çevirme derdi yok, sürükle bırak çalışsın mis gibi.

stabillik konusunda iphone 4 önde. htc desire hd'me ara sıra restart atmam gerekebiliyor. iphone 4 kullanırken çok nadir durumlar dışında hiç gerekmedi diyebilirim. ara sıra dediğim dhd'de dört-beş günde bir bazen cins bir uygulamaya denk geliyorm, kitlenebiliyor ya da yavaşlıyor en kolay çözümü restart oluyor. uğraşsan task manager'dan çözebilirsin aslında.

tip olarak iphone 4 çok daha iyi duruyor bence. malzeme kalitesi de çok güzel ancak htc desire hd de bir o kadar dayanıklı bir plastikten yapıldığı belli oluyor eline aldığında o premium hissi alabiliyorsun rahatlıkla. 4,3 inç ekranı yüzünden iphone 4 kadar kompakt değil tabi, ama film dizi izlerken ya da web'de dolaşırken o ekranın avantajını hissediyorsun, diğer telefonlar küçük geliyor.

bataryası iphone 4'ün bariz daha iyi. ancak htc desire hd de taşıma kapasitene ve bütçene göre sınırsız pil ömrü ve depolama kapasitesi var. aletin her şeyini (pil, kart) değiştirebiliyorsun iphone 4 gibi kısıtlı değil. micro sim'le falan uğraşmıyorsun tak çalıştır oluyor bütün sim kartlar.

ya daha yazarım da aslında, teknolojiden anlıyorsan falan htc desire hd daha avantajlı kısaca... aleti full kapasite kullanabilirsin attıramayacağın takla yok android'e, ios'a göre çok çok daha özgür bir ortam...ama çoğu son kullanıcı gibi her şey çok kolay olsun, karışık bir şey olmasın, advanced ayarlar adına çok kısıtlı şeyler yapmak benim için sorun değil diyorsan. janjanlı şeyleri seviyorsan iphone iyidir baya fazlasıyla işini görür. gerçi android'de yapacağın özelleştirme ile ios'un janjanlığı göz yaşları içinde kalabilir ya neyse.

iki telefonu da kullanmış biri olarak diyeceklerim bunlar. iphone 4 25 gün kadar kullandım, dhd'de bir o kadar oldu daha da devam ediyorum kullanmaya. iki telefon da çok iyi bence. karar senin. hangisini alırsan al pişman olmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu
    Su an piyasadaki en iyi isletim sistemi android dir arkadasim..bunu butun dunya kabullenmis durumdadir..yok iphone un dokunmatigi iyimis yok stabilmis hepsi gecmiste kaldi..siradan bi arayuz ve bir suru kisitlamayla anca stabil olan bi cihaza stabil demem ben..dokunmatik konusundada galaxy s olsun htc olsun ip4 olsun ayni seviyede cihazlardir hic suphen olmasin..desire hd yi bir tek pil ömrü ve ekran kalitesi için tavsiye etmem..biraz daha bekle galaxy s2 al derim..yerinde olsam ozelliklerine bi bakarim..ayrica ip4 un cozunurluk ve appstore olayina da pek takilma..bende galaxy s esimde ip4 var..android de ne ararsan var ve hizla buyuyor..galaxy s in super amoled ekrani gercekten buyuleyici..o yuzden bekle 4.5 " super amoled plus ekranli galaxy s2 al derim..

Anroid işletim sistemi malesef dediğiniz gibi degil.
    Yeterli uygulama yok sadece bir şirkete bağlı degil bu yuzden stabil calışması hakkında katılmıyorum.
    Samsung galaxy s i bende kullandım.
    Dokunmatigi gercekten guzel.
    Fakat ne bileyim iPhone U insan eline alınca hissediyor.
    Birçok uygulamayı aynı anda açabiliyor ve hic kasmadan istediğinizi yonetebiliyorsunuz.
    Fakat diger işletim sistemlerinde boyle birsey mümkün degil çünkü yeterli seviyede değiller.
    Fakat iOS her gecen gun kendini yeniliyor.
    Android yerinde sayıyor demiyorum tabikide onlarda gelişiyor.
    Fakat Apple ürünlerine yetişemiyorlar.
    Bu bir gercek.

• quote:

Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

ya android çok karışık.bugün androidli telefona uygulama yükleyecem diye canım çıktı

ugraşılsa çözülmeyecek birşey degil ama iphone daki kullanım kolaylığını değişmem şahsen.

diger sebepleri saymıyorum bile retina ekran,ios,app store vs...

Pardon ama androide uygulama yüklemenin nesi karışık ?

Orijinalden alıntı: Perseus1

quote:

Su an piyasadaki en iyi isletim sistemi android dir arkadasim..bunu butun dunya kabullenmis durumdadir..yok iphone un dokunmatigi iyimis yok stabilmis hepsi gecmiste kaldi..siradan bi arayuz ve bir suru kisitlamayla anca stabil olan bi cihaza stabil demem ben..dokunmatik konusundada galaxy s olsun htc olsun ip4 olsun ayni seviyede cihazlardir hic suphen olmasin..desire hd yi bir tek pil ömrü ve ekran kalitesi için tavsiye etmem..biraz daha bekle galaxy s2 al derim..yerinde olsam ozelliklerine bi bakarim..ayrica ip4 un cozunurluk ve appstore olayina da pek takilma..bende galaxy s esimde ip4 var..android de ne ararsan var ve hizla buyuyor..galaxy s in super amoled ekrani gercekten buyuleyici..o yuzden bekle 4.5 " super amoled plus ekranli galaxy s2 al derim..

Anroid işletim sistemi malesef dediğiniz gibi degil.
    Yeterli uygulama yok sadece bir şirkete bağlı degil bu yuzden stabil calışması hakkında katılmıyorum.
    Samsung galaxy s i bende kullandım.
    Dokunmatigi gercekten guzel.
    Fakat ne bileyim iPhone U insan eline alınca hissediyor.
    Birçok uygulamayı aynı anda açabiliyor ve hic kasmadan istediğinizi yonetebiliyorsunuz.
    Fakat diger işletim sistemlerinde boyle birsey mümkün degil çünkü yeterli seviyede değiller.
    Fakat iOS her gecen gun kendini yeniliyor.
    Android yerinde sayıyor demiyorum tabikide onlarda gelişiyor.
    Fakat Apple ürünlerine yetişemiyorlar.
    Bu bir gercek.

Bencede android ios kadar stabil değil.Uygulama yönünden biraz daha kötü fakat çıkışından itibaren kısa süre baya bir ilerleme kaydetti ve geliştirilmeye ios tan daha uygun.Bence android bütün segmentlerde olması ve geliştirilebilir olması yönünden çok kısa bir zamanda iosu yakalayacaktır.

• quote:

Su mantigi bir turlu anlayamiyorum.diyorlar ki android 1numara olacak en iyi olacak hepsini gececek. Tamam hakli olabilirsiniz. Android iOSu gecebilir ama suan appstoreu ile uygulama destegi ile stabilligi ile en isgorur telefon iphone4tur. Apple fan degilm ama bunlar gercekler. İ4 bulunmaz hint kumasi degil ama hakkini da yedirecek bir telefon degil. Son olarak Android iosu gececek diyenlere tamam madem android gelecekte iosu sollayacak(zamani tam belli degil) e biz de sollayinca alalim android kullanalim. Gelecekte iyi olacak diye niye gidip android alayim? Android appstorea yetisene kadar benim telefon islevselliginj zaten kaybetmis olacak ve ben yeni bir androidli bir telefon alacagim. O parayi zaten vermis olacagim. O zaman bugun i4 kullanacagim ilerde de android alirim. Sonucta bunlar halka hizmet icin var memnun kalirsam alirim. Futbol klubu tutmuyorum ki taraftarlik yapip sirketlere para kazandirayim. Kim calisiyorsa o hak eder para d ona gider.onun icin iOs ölene kadar iosa devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: neverdom
    buradaki çoğu kişi iki telefonu eline almadan konuşuyor. benim ikisini de kullanma şansım oldu. iphone 4'ün üstün yanlarını söyleyeyim sana,

ekran çözünürlüğü ve ips kullanımından dolayı ekran daha iyi htc desire hd'e göre ama dhd'nin de ekran da kötü bir ekran değil kesinlikle hakkı yenmesin. kontrast oranı belki biraz daha yüksek olabilirdi bunun dışında pek bir sorun göremiyorum.

iphone 4'te daha çok uygulama var, göze hitap etme açısından gayet başarılılar ve profesyonelce hazırlandıkları belli ama millet bu uygulama işini çok abartıyor. ben düzenli olarak 15 uygulamadan fazlasını kullanıyorum diyenin ya çok "nerd" bir hayatı vardı, ya da sıkıyordur. 70-80 uygulama yüklemenin telefona veya sana kazandırdığı bir şey yok çoğu öylece duruyor işte orada, olan o, ne kadarı lazım sana gerçekten bir düşünmek lazım. ayrıca android platformunda ihtiyacımı karşılayacak her şeyi buldum ben, iphone'daki kritik uygulamaların %95 nin en az android karşılıkları var. android'de olan kritik uygulamaların iphone'da karşılıkları yok ve büyük ihtimalle apple'ın politikası yüzünden olmayacak. bi de tabi flash gayet tatminkar biçimde çalışıyor dhd'de.

htc sense arayüzü oldukça kullanışlı bir arayüz, iphone'un kişiselleştirme özürlü arabiriminden sonra ilaç gibi geldi açıkçası. istediğin uygulamanın widget'ını istediğin yere monte et, istediğini istediğin yere koy. iphone böyle değil illa dizeceksin diye diretiyor.

itunes vb saçma senkronizasyon zımbırtılarından kurtuluyorsun daha ötesi var mı bilmiyorum. istediğin gibi sürükle bırak çalışıyosun. oh be daha güzeli var mı. filmleri çevirme derdi yok, müziği çevirme derdi yok, sürükle bırak çalışsın mis gibi.

stabillik konusunda iphone 4 önde. htc desire hd'me ara sıra restart atmam gerekebiliyor. iphone 4 kullanırken çok nadir durumlar dışında hiç gerekmedi diyebilirim. ara sıra dediğim dhd'de dört-beş günde bir bazen cins bir uygulamaya denk geliyorm, kitlenebiliyor ya da yavaşlıyor en kolay çözümü restart oluyor. uğraşsan task manager'dan çözebilirsin aslında.

tip olarak iphone 4 çok daha iyi duruyor bence. malzeme kalitesi de çok güzel ancak htc desire hd de bir o kadar dayanıklı bir plastikten yapıldığı belli oluyor eline aldığında o premium hissi alabiliyorsun rahatlıkla. 4,3 inç ekranı yüzünden iphone 4 kadar kompakt değil tabi, ama film dizi izlerken ya da web'de dolaşırken o ekranın avantajını hissediyorsun, diğer telefonlar küçük geliyor.

bataryası iphone 4'ün bariz daha iyi. ancak htc desire hd de taşıma kapasitene ve bütçene göre sınırsız pil ömrü ve depolama kapasitesi var. aletin her şeyini (pil, kart) değiştirebiliyorsun iphone 4 gibi kısıtlı değil. micro sim'le falan uğraşmıyorsun tak çalıştır oluyor bütün sim kartlar.

ya daha yazarım da aslında, teknolojiden anlıyorsan falan htc desire hd daha avantajlı kısaca... aleti full kapasite kullanabilirsin attıramayacağın takla yok android'e, ios'a göre çok çok daha özgür bir ortam...ama çoğu son kullanıcı gibi her şey çok kolay olsun, karışık bir şey olmasın, advanced ayarlar adına çok kısıtlı şeyler yapmak benim için sorun değil diyorsan. janjanlı şeyleri seviyorsan iphone iyidir baya fazlasıyla işini görür. gerçi android'de yapacağın özelleştirme ile ios'un janjanlığı göz yaşları içinde kalabilir ya neyse.

iki telefonu da kullanmış biri olarak diyeceklerim bunlar. iphone 4 25 gün kadar kullandım, dhd'de bir o kadar oldu daha da devam ediyorum kullanmaya. iki telefon da çok iyi bence. karar senin. hangisini alırsan al pişman olmazsın.

Dediklerinize katılıyorum
    .Apple malesef müşterisini kolelestiriyor.
    Apple in tek kotu yani bu özgür deilsin cihazda
    Bana göre burada devreye jailbreak giriyor
    Ornegin bir klasorun icine yanlış hatiramiyorsam 10dan fazla uyg. Koyamiyorsun.bu cidden saçma ötesi.
    Ama jb yaptıktan sonra gerekli programlarla istediğin kadar uyg. Koyabiliyorsun klasore
    Bu sadece basit bir ornek bunun gibi birsuru kotu yani var iphonenin dogruyu söylemek gerekirse...
    Ama benim icin önemli degil çünkü jb kullanıyorum ve kendi cihazımda istediğimi yapabiliyorum.
    Jb=özgürlük bana kalırsa
    Bunuda göz onunde bulundur derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 13 Şubat 2011; 1:11:23 >

• quote:

Apple malesef müşterisini kolelestiriyor.

Bana kalırsada asıl Google müşterilerine bütün servislerini kullandırarak ve bunu açık kaynak adı altında yaparak kölelik düzeni yaratıyor ve kişisel bilgilerinizi çalarak bunları bir güzel reklam gelirine dönüştürüyor. Ve siz bunun farkında bile olmuyorsunuz.

Özgürüz diyede göbek atıyorsunuz.

Orijinalden alıntı: anelka39
    Tamamiyla android-ios kavgasi cikartmak ve forumdakileri bir birine düsurmek icin acilmis icin Bos bir konu yok desire hd ile degistirsinmi yok belki yazdiklarimizla onu vazgecireymisik

Dostum iOS android kavgasından ne çıkarım olabilir ki. Sagolsun yazan tüm arkadaslardan birseyler kaptım ve android kendini biraz daha gelistirene kadar Apple a bağlı kalmayı tercih ettim. İp4 ile devam ediyorum. Bildiklerini tecrubelerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.
    Saygilarimla
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenqfb

quote:

Su mantigi bir turlu anlayamiyorum.diyorlar ki android 1numara olacak en iyi olacak hepsini gececek. Tamam hakli olabilirsiniz. Android iOSu gecebilir ama suan appstoreu ile uygulama destegi ile stabilligi ile en isgorur telefon iphone4tur. Apple fan degilm ama bunlar gercekler. İ4 bulunmaz hint kumasi degil ama hakkini da yedirecek bir telefon degil. Son olarak Android iosu gececek diyenlere tamam madem android gelecekte iosu sollayacak(zamani tam belli degil) e biz de sollayinca alalim android kullanalim. Gelecekte iyi olacak diye niye gidip android alayim? Android appstorea yetisene kadar benim telefon islevselliginj zaten kaybetmis olacak ve ben yeni bir androidli bir telefon alacagim. O parayi zaten vermis olacagim. O zaman bugun i4 kullanacagim ilerde de android alirim. Sonucta bunlar halka hizmet icin var memnun kalirsam alirim. Futbol klubu tutmuyorum ki taraftarlik yapip sirketlere para kazandirayim. Kim calisiyorsa o hak eder para d ona gider.onun icin iOs ölene kadar iosa devam.

Android 1 numara olacak demiyorum arkadasim 1 numara diyorum..bana ios un beceripte androidin beceremedigi birkaç sey yazarsan sevinirim..ama ben sana birçok şey siralayabilirim..bende android fani veya sirket ortagi degilim ama gercekleri gormek gerek..ayrica belirttigim gibi 2 tel de var bende..appstore a bakiyorum ivir zivir dolu..ios un yapamadigi herseyin acigini app lerle kapatiyorlar..oysa android zaten bunlari temel ozellik olarak yapabilen bir sistem..arti olarak flash i sayesinde teli app ile doldurmaya gerek kalmadan browser dan herseyi yapabilirsin.. iosun eksiklerini saymaya gerek yok bu konuda googleda cok guzel yazilar var..su retinayida anlamis
    Degilim...dunyanin en iyi ekrani super amoled kabul edildi hala retina avuntusu var..tabiki cozunurluk olayi guzel bisey ama maalesef superamoledin tahtina gecemiyor..

• quote:

quote:

quote:

Android 1 numara olacak demiyorum arkadasim 1 numara diyorum..bana ios un beceripte androidin beceremedigi birkaç sey yazarsan sevinirim..ama ben sana birçok şey siralayabilirim..bende android fani veya sirket ortagi degilim ama gercekleri gormek gerek..ayrica belirttigim gibi 2 tel de var bende..appstore a bakiyorum ivir zivir dolu..ios un yapamadigi herseyin acigini app lerle kapatiyorlar..oysa android zaten bunlari temel ozellik olarak yapabilen bir sistem..arti olarak flash i sayesinde teli app ile doldurmaya gerek kalmadan browser dan herseyi yapabilirsin.. iosun eksiklerini saymaya gerek yok bu konuda googleda cok guzel yazilar var..su retinayida anlamis
    Degilim...dunyanin en iyi ekrani super amoled kabul edildi hala retina avuntusu var..tabiki cozunurluk olayi guzel bisey ama maalesef superamoledin tahtina gecemiyor..

Hahahahah sakin ol sampiyon android in yapip ios un yapamadigi bir cok sey den 1 tanesini soyle bakalim :) appstore ivirzivir la doluymus :) bende bu kadar uygulama yok demiyorda ivirzivir diyor :) ios un stabilitesi ne erisebilen bir tane android li telefon gostersene bana ve kullanim rahatligina.. Yook sen hala amoled daha iyi diyirsun retina dan en yakin zamanda bir goz doktoruna gorunmeni tavsiye eferim haaa ben abartili dogal olmayan renklerden hoslaniyorum diyorsan o baska..

• Mesaj başlığına yanıt yazayım....

Evet saçma olur

Orijinalden alıntı: cakal41234

quote:

quote:

quote:

Hahahahah sakin ol sampiyon android in yapip ios un yapamadigi bir cok sey den 1 tanesini soyle bakalim :) appstore ivirzivir la doluymus :) bende bu kadar uygulama yok demiyorda ivirzivir diyor :) ios un stabilitesi ne erisebilen bir tane android li telefon gostersene bana ve kullanim rahatligina.. Yook sen hala amoled daha iyi diyirsun retina dan en yakin zamanda bir goz doktoruna gorunmeni tavsiye eferim haaa ben abartili dogal olmayan renklerden hoslaniyorum diyorsan o baska..

- Batarya (pil) değiştirilemez! Pilin bitti oğlum senin, takmalısın hemen fişe, nerde kaldı mobilite? Pilin ömrü biterse o zaman gör sen seyri. (Bu arada pil ömrünü savunanlar olacaktır, bende hiçbir işlem yapmasam arkaplanda pilim 1 ay giderdi)
    - Hafıza kartı yoktur, gerektiğinde genişletilemez. Baştan seçersin ya 16 GB ya 32 GB, fark ise uçurumdur hep.
    - Sadece Apple tarafından onaylanan uygulamalar çalışır, özgürlüğün “Ö” harfi bile takılır o onaylama mekanizmasına. Bugüne kadar bir çok uygulama komik sebeple reddedilmiştir.
    - Gerçek bir multitasking (aynı anda birden fazla uygulama çalıştırma) yoktur, yalandan olanı da komedidir. Ey ruh geldinse iki kere Home tuşuna tıklat :P
    - Telefonumu kişiselleştiremem, arkaplana bir resim atmak kişiselleştirme değildir, program kısayollarını ekrana serpiştirmek gruplamak ne işkencedir. En başta zaten model seçeneğim de yoktur, ya bunu alırsın ya da yine bunu alırsın vardır.
    - Adobe Flash desteklemez ve desteklemeyecektir. O zaman kendi siteme bile giremeyeceğim telefonu ne yapacağım?
    - Bilgisayardan uygulama kuramazsınız, hele kendiniz için yazdığınız bir uygulama imkansızdır. AppStore’a giremedikten sonra uygulama üretemezsiniz, AppStore harici yayamazsınız.
    - Mevcut Windows yüklü bilgisayarınızla uygulama geliştiremezsiniz, uygulama gelişirme platformu sadece Mac olup, orada da yüksek fiyatla sizi öpecek amcalar beklemektedir.
    - Widget desteği yoktur, bu devirde en aptal Nokia telefonlarda bile olan şeyler sözde akıllı telefonların kralında neden olmaz? Çünkü arkaplanda aktif çalışırsa donanımın foyası ortaya çıkar korkusu vardır.
    - Ücretsiz GPS navigasyon yoktur. Zaten ücretsiz iyi birşey olma ihtimali de yoktur kendilerinde.
    - Mobile Hotspot yani 3G ile gelen interneti Wifi üzerinden evdeki diğer cihazlara dağıtma özelliği yoktur.
    - Ücretsiz mp3, film indirip dinleyemez, izleyemezsiniz. iTunes’e göbekten bağlanmalısınız.
    - Bir uygulamayı aldınız ama beğenmediniz, iptal edemezsiniz. Oysa Android size 48 saat deneme imkanı verir, iptal eder paranızı geri alırsınız. Şu an iPod Touch’um bir daha asla kullanmayacağım ücretli uygulama kaynıyor.
    - Dosya senkranizasyonu için bile iTunes şartı bir komedidir. Kendi bilgisayarınız olmayan biryerden dosya ekleme çıkarma yapmak imkansızdır.
    - Size gelen bildirimler kabak gibi ekrana yansıması, o an cevap verilmezse kaybolmasının mantığı yoktur. Android’in bildirim ekranının yakınından bile geçemez.
    - Kendi mikrofonlu kulaklığınız ile çalışmaz, illa pahalı kendi malı kulaklık bekler.
    - OTA (Over The Air) yoktur, her güncelleme sizi PC başına bağlar. Oysa Android ile ROM güncellemeyi bile 3G veya Wifi ile halledebiliyorum ben.

Daha bir sürü örnek sayılabilir ki, iyice soğuyup evdeki bir kaç iOS yüklü cihazı kırıp atmamak adına kendime hakim oluyorum. Evet iPhone satın alanlar bilgilendirilmediklerinden dolayı çok şeyden mahrumdur ama herşeyi yaptıklarını sanır. Ama ben en çok iPhone ‘u Android karşısında ölümüne savunacak kadar bilgisiz olanlara acırım.

Eğer sizin için iPhone bir hava atma aracıysa gidin hemen bir tane edinin, ama o verdiğiniz paraya daha mükemmel bir sistem ve cihaz olduğunu unutmayın.
    iPhone’un belkide tek üstün tarafı olan oyun ve web servis ağırlıklı uygulama sayısı avantajını da hızla kaybettiğini, Android’in aradaki açığı kapatmaya yakın olduğunu bilin yeter.

Sevgili yazilimci ersin koc un makalesinden alintidir...

Arkadasim bende 2 tel de var ve gozlerim gayette iyi goruyor...bence sen okuma anlama kursuna git :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.