Şimdi Ara

iPhone 3gs 3.1.3 Jailbreak ! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
0
Favori
61.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'den alınmış ve halihazırda 3.1.2'de tethered jailbreak (blackrain) ile kullanmakta olduğum iphone 3gs'im var. Telefon Turkcell paketli, dolayısı ile kilitsiz... Kilitli olsa bile turkcell kullanıyorum o yuzden unlock benim için onemli değil. Blackrain'le jailbreak'i tethered yapabildiğime gore bootrom'um yeni (oha cümleye bak yarısı ingilizce oldu... Bunlara türkçe karşılık bulsak bir ara... :D). Bootromum yeni olmasına rağmen, anladığım kadarıyla, Spirit jailbreak ile untethered jailbreak yapabiliyorum. Hazır yapacakken 3.1.3'e de geçeyim diyorum. Anladığım kadarıyla telefonu restore edip, 3.1.3'e geçirip Spirit kullanacağım. Çünkü açıkça yazmışlar "tethered jailbreakli vaziyette bu programı kullanmayın" diye.

Bu durumda telefone 3.1.3 yazılımı yukleyeceğim; ama bunu yapmadan once Spirit'in çalışacağından emin olmam lazım!! Ya da 3.1.3 kurduktan sonra Spirit çalışmazsa, 3.1.2'ye geri dönebilmem lazım. Mümkün müdür?

• ayıptır sorması kaçıncı hafta olduğunu nasıl anlıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaBeRgE
    ayıptır sorması kaçıncı hafta olduğunu nasıl anlıyoruz

Seri numaranın 4. ve 5. rakamlarından anlıyoruz.(Örn:XXX34XXXXXXX
    bu seri numara olsun iste burada 4,5. rakamlar 3 ve 4 demek ki 34. haftaymış.)Bu seri numaraya da kutu arkasından da cihaz üzerinden de bakabilirsiniz(Cihaz üzerinden Ayarlar>Genel>Hakkında kısmına girerek bakabilirsiniz.)
  • Merhaba
    Ben de yurtdisindan alinmis 3gs var. Versiyonu 3.0. ve 30. haftadan once uretilmis.http://www.redmondpie.com/unlock-iphone-3.1.3-3g-3gs-with-blacksn0w/
    bu sitede 3.1.3 icin unlock islemlerini anlatiyor ama kararsiz kaldim yapsam mi yapmasam mi diye.
    Sizce yapmali miyim?
  • @Dj_Hutnu!, ben 3.1.2 tethered jb olarak kullanıyordum, 3.1.3'e yükseltip spirit jb yaptım ve telefonu yeni almış gibi hissettim.. kapatınca pc'ye bağla derdi kayboldu, çalışıyor merak etmeyin.. ssh kaydı alırsanız 3.1.2'ye dönebilirsiniz ama gerek yok

@zirzop11, 100% çalıştığından emin olmadan yapmayın. deneyenler varsa onlara sorun..
  • peki sizin bilginiz var mi unlock konusunda. Yapildigini duydunuz mu hic?
  • benim bildiğim işe yarar bir yöntem henüz yok, zaten çıksa yer yerinden oynar forumlarda :)
  • arkadaşlar 58.hafta olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: deagle100

quote:

bu seri numara olsun iste burada 4,5. rakamlar 3 ve 4 demek ki 34. haftaymış.)Bu seri numaraya da kutu arkasından da cihaz üzerinden de bakabilirsiniz(Cihaz üzerinden Ayarlar>Genel>Hakkında kısmına girerek bakabilirsiniz.)

benimkinde 05 diyor ama belki de 2010 05 hafta üretim olabilir mi yoksa gerçekten 05 mii

• Arkadaşlar,

kardeşimin 3gs model iphone nunu 3.1.2 ile JB yaparak kullanıyor unlock olayınıda yapmıştı ama her telefon kapandıgında sacma sapan sekılde yenıden JB yapmak gerekıyor... acaba yenı cıkan yontemle 3.1.2 firmware li bu telefonu Spirit kullanarak JB yapabilirmiyiz. yaparsak bu kapanıp acılmadı sorun giderilirmi... 3.1.3 yukseltemeyız cunku su anda unlock olayı yokmuş...

fikirleriniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deagle100

quote:

cıhazı yenı aldım ,bende 15 yazıyo.yanı 15.hafta uretımımı olmus oluyor .versıyon olarakda 3.1.3 yazıo jb yapamıyor muyum ?cıhazın yabancısıyım yardımcı olursanız sevnrım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 23 Mayıs 2010; 1:37:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

Arkadaşlar,

kardeşimin 3gs model iphone nunu 3.1.2 ile JB yaparak kullanıyor unlock olayınıda yapmıştı ama her telefon kapandıgında sacma sapan sekılde yenıden JB yapmak gerekıyor... acaba yenı cıkan yontemle 3.1.2 firmware li bu telefonu Spirit kullanarak JB yapabilirmiyiz. yaparsak bu kapanıp acılmadı sorun giderilirmi... 3.1.3 yukseltemeyız cunku su anda unlock olayı yokmuş...

fikirleriniz nedir?

aslında yapabilirsiniz çünkü spirit'in kendi sitesinde 3.1.2 içinde uygulanabileceği yazıyor.. fakat şöyle bi sıkıntı var, halihazırda jb'li olan cihazınıza spirit uygulayamassınız, önce temiz bi restore yapmanız lazım.. 3.1.2'de olan cihazınızın ssh kaydını alıp tekrar 3.1.2'ye temiz bi restore yapıp daha sonra spirit ile jb yapabilirsiniz.. sonra cydia'dan unlock için gerekli uygulamaları yükleyebilirsiniz.. ama bunu daha detaylı olarak bilen birinden yardım alarak ya da nette yazan yerleri iyice araştırarak uygulayın ki sıkıntı olmasın..

@gs_mert, jb yapabilirsiniz.. bu kaçınca hafta olduğu muhabbetinin bir anlamı kalmadı artık :)

• niye kaçınıcı hafta olduğunun muhabbeti kalmadı anlamadım ? hocam bırde forumda blackrain,cydia,unlock gibi şeyler duydum.bunların farkları neler ? ne işe yarıyorlar ?araştırdım ama bulamadım.birisi bu konu hakkında benı aydınlatırsa sevınırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 24 Mayıs 2010; 19:18:01 >
  • artık her şekilde jb yapılıyor ondan. spirit'i uygula telefonuna forumda anlatılıyor
  • tesekkurler buldum spiriti ama blackraın,cydıa onları anlamadım. spiriti ye baktım soyle yazıyor; Yurtdışı simkilitli iPhone sahipleri kesinlikle uygulamayınız. 3.1.3 için Unlock mevcut değil. dıyor,ben ıphone u vatan bılgısayardan aldım yurt dısı sayılmıyor degıl mı bu ?
    2- Rehberinizi mutlaka yedekleyiniz.
    3- Her ihtimale karşı resimlerinizi ve diğer özel bilgilerinizi yedekleyiniz. demıs yedeklemeyı bılmıyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs_mert

tesekkurler buldum spiriti ama blackraın,cydıa onları anlamadım. spiriti ye baktım soyle yazıyor; Yurtdışı simkilitli iPhone sahipleri kesinlikle uygulamayınız. 3.1.3 için Unlock mevcut değil. dıyor,ben ıphone u vatan bılgısayardan aldım yurt dısı sayılmıyor degıl mı bu ?
    2- Rehberinizi mutlaka yedekleyiniz.
    3- Her ihtimale karşı resimlerinizi ve diğer özel bilgilerinizi yedekleyiniz. demıs yedeklemeyı bılmıyorum ?

blackrain eski jailbreak türü, cydia jailbreakli telefonda kullanılan ana program. tabi ki vatandan aldığın telefon yurtdışı değildir
    itunesta Mert's iPhone'a sağ tıkla back up de yedeklersin
  • cok saolun cok tesekkur edıyorum bır sorun olursa gene sıze mesaj atarım tesekkurler
  • bende bugün yarın alıcam turkcell'den bi tane 3gs fakat illa 39. hafta ve öncesimi olması gerekiyor. 3.1.3 versionuna kesinlikle jb yapılabiliyormu şimdi ve jbli iphone garanti dışı kalıyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertoxin -- 25 Mayıs 2010; 13:33:22 >
  • İlla 39.hafta üretimi olması gerekmiyormuş artık her sekilde jb yapilabliyormus .jb li telefon garanti dısı kalmaz diye biliyorm forumdada onceden konuşulmuştu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertoxin

bende bugün yarın alıcam turkcell'den bi tane 3gs fakat illa 39. hafta ve öncesimi olması gerekiyor. 3.1.3 versionuna kesinlikle jb yapılabiliyormu şimdi ve jbli iphone garanti dışı kalıyormu ?

3.1.3 versiyon için çıkan jailbreak yöntemi ile 39. hafta öncesi ya da sonrası farketmiyor artık hepsine normal bir şekilde jb uygulanabiliyor.. garanti durumu şöyle, bir problem olduğunda telefonu restore (formatlamak, fabrika ayarlarına döndürmek) yaptığınız zaman jailbreak silinir ve jb yapıp yapmadığınız anlaşılmaz dolayısıyla garantide bi sıkıntı olmaz.. kaldı ki jb'li bi şekilde servise gidip yenisiyle değiştirilen cihazlarda olmuştur..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.