Şimdi Ara

iOS ve Android için milyonlarca kez indirilen 'riskli' VPN uygulamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
3.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS ve Android için milyonlarca kez indirilen 'riskli' VPN uygulamaları

Milyonlarca iPhone ve Android kullanıcısı, internette güvende olduklarını sanırken farkında olmadan verilerini riske atıyor olabilir. Son yayımlanan Tech Transparency Project (TTP) raporu, Apple ve Google’ın resmi mağazalarında hâlâ indirilebilir olan bazı ücretsiz VPN uygulamaları için Çin merkezli şirketlerle bağlantılı olduğunu ve kullanıcı trafiğini bu şirketler üzerinden yönlendirdiğini ortaya koydu.

VPN hizmetleri, genellikle gizlilik sağladığı düşünülerek tercih ediliyor. Ancak TTP'nin belirlediği bu uygulamalar, kullanıcı verilerini gizlice toplayabiliyor ve Çin yasaları doğrultusunda devletle paylaşılma riski taşıyor. Özellikle Çin’de faaliyet gösteren firmaların istihbarat birimleriyle zorunlu iş birliği içinde olması, durumun sadece bireysel güvenlik değil, ulusal güvenlik boyutu da taşıdığını gösteriyor.

Siber güvenlik uzmanları, bu uygulamaların çoğunun sahiplik yapısının şeffaf olmadığını ve App Store ile Play Store'da kolayca yer bulabildiğini söylüyor. Üstelik bu uygulamaların bir kısmı “ücretsiz” olarak sunulsa da uygulama içi satın alma seçenekleriyle kullanıcıları yönlendirebiliyor. Görünürde masum olan bu hizmetler, cihazları eşler arası ağlara dahil ederek daha büyük bir gözetim mekanizmasının parçası haline getirebiliyor.

TTP’nin yayınladığı listeye göre dikkat edilmesi gereken uygulamalar şunlar:

Ayrıca Bkz.Galaxy S26 Ultra’da S Pen devrimi: Manyetik parazit sorunu tarih oluyor

Apple App Store’da bulunanlar:

X-VPN – Super VPN & Best Proxy

Ostrich VPN – Proxy Master

VPN Proxy Master – Super VPN

Turbo VPN Private Browser

VPNIFY – Unlimited VPN

VPN Proxy OvpnSpider

WireVPN – Fast VPN & Proxy

Now VPN – Best VPN Proxy

Speedy Quark VPN – VPN Proxy

Best VPN Proxy AppVPN

HulaVPN – Best Fast Secure VPN

Wirevpn – Secure & Fast VPN

Pearl VPN

Google Play Store’da bulunanlar:

Turbo VPN – Secure VPN Proxy

VPN Proxy Master – Safer VPN

X-VPN – Private Browser VPN

Speedy Quark VPN – VPN Master

Ostrich VPN – Proxy Unlimited

Snap VPN: Super Fast VPN Proxy

Signal Secure VPN – Robot VPN

VPN Proxy OvpnSpider

HulaVPN – Fast Secure VPN

VPN Proxy AppVPN

Uzmanlara göre bu tablo, “ücretsiz” etiketiyle sunulan uygulamaların ardındaki görünmez maliyetleri açıkça gösteriyor. Gerçek gizlilik ve güvenlik arayan kullanıcıların, ücretli ve güvenilir VPN sağlayıcılarını tercih etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak:https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2025/06/29/delete-every-free-app-on-this-list-risks-are-too-great/

• İşin içinde Rusya olunca riskli, Çin olunca riskli... Buna kim karar veriyor? Sanki Amerikan devleti kişisel verilere erişemiyormuş ya da bir şirketten talep etmesi durumunda adamların "vermiyoruz" deme lüksü varmış gibi... Şirket güvenilirse, log tutmuyorsa tercih edilebilir. Sözleşmeye aykırı bir durum varsa onu konuşmak gerekir.

Diğer taraftan ücretsiz vpn her zaman risktir. Adamlar geri zekalı değilse, işletme maliyetlerine katlanıp bedava servis vermez zaten. Kullanıcı sözleşmelerini dikkatli okuyun. Ücretli vpn servislerine de güvenmiyorsanız vps servisi alıp kendi vpn'inizi kendiniz host edersiniz. Yine de trafik izlenebilir diyorsanız vpn kullanmayacaksınız o zaman :)
  • Paralı olanların güvenilirlik açısından bunlardan farkı yok.Kimse de garanti edemez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 senedir Kaspersky VPN kullanıyorum. Sosyal medya için sürekli açık , banka vs gibi uygulamalarda Wifi'yi ve VPN'i kapatıp şebeke üzerinden uygulamaları kullanıyorum. Unutmayın VPN sizi korumaz , sizi siz korursunuz.

• İşin içinde Rusya olunca riskli, Çin olunca riskli... Buna kim karar veriyor? Sanki Amerikan devleti kişisel verilere erişemiyormuş ya da bir şirketten talep etmesi durumunda adamların "vermiyoruz" deme lüksü varmış gibi... Şirket güvenilirse, log tutmuyorsa tercih edilebilir. Sözleşmeye aykırı bir durum varsa onu konuşmak gerekir.

Diğer taraftan ücretsiz vpn her zaman risktir. Adamlar geri zekalı değilse, işletme maliyetlerine katlanıp bedava servis vermez zaten. Kullanıcı sözleşmelerini dikkatli okuyun. Ücretli vpn servislerine de güvenmiyorsanız vps servisi alıp kendi vpn'inizi kendiniz host edersiniz. Yine de trafik izlenebilir diyorsanız vpn kullanmayacaksınız o zaman :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 30 Haziran 2025; 11:56:23 >
  • Adguard VPN candır. Dilediğiniz sitede aktif oluyor sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf İpek bununla ilgili bir içerik yapmıştı mutlaka izleyin. Instagram her yasak yediğinde bunları yükleeyip kabak gibi tüm bilgilerinizi bu sunuculara vermiş oluyorsunuz.

iOS ve Android için milyonlarca kez indirilen 'riskli' VPN uygulamalarıYusuf İpekyoutube
    🗞️ En yeni teknoloji haberleri e-posta kutunuza gelsin - https://go.yusufipek.me/bulten 🔗 Beni bulabileceğiniz diğer platformlar için - https://link.yusufipek.me/@yusuf 00:00:00 Giriş 00:00:52 Secure VPN 00:01:42 VPN'ler Arka Planda IP'nizi Satıyor Olabilir 00:02:19 VPN Super Unlimited Proxy 00:02:48 Turbo VPN 00:03:31 Express VPN 00:05:29 Proton VPN 00:07:04 Hotspot Shield 00:08:18 Thunder VPN 00:08:50 SurfShark 00:10:27 Speedy Quark VPN 00:10:51 Nord VPN 00:12:13 VPN Proxy Master 00:12:35 Mulvad 00:14:39 CloudFlare WARP 00:16:07 Tunnel Bear 00:16:56 Windscribe 00:18:22 CyberGhost VPN 00:19:21 AdGuard VPN 00:20:34 LetsVPN 00:21:01 Browsec VPN 00:21:33 Betternet VPN 00:22:15 Touch VPN 00:22:28 X-VPN 00:23:55 Panda VPN 00:24:22 Private VPN 00:24:54 Opus VPN 00:25:07 Octohide VPN 00:25:34 Tierlist Genel Değerlendirme 00:28:08 Kendi VPN sunucumuzu kursak?
    https://www.youtube.com/watch?v=2__kYs3EvgI&t=398s
  • Güvenilir VPN servisi olarak mullvad ve proton VPN kullanılabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En güzeli Vpn kullanmamak. Hergun yeni bir tehlikeli sızıntı olabilir. Haberiniz de olmaz.

• Çinlilere feda olsun.

• En iisi intra

• Kolayı var.

Cloud tarafında bir hesap oluşturuyorsunuz. Aylık 7-8 Dolar ile bir ubuntu sunucu kurup kendi VPN uygulamanızı ayağa kaldırıyorsunuz bunun yanında iptables firewall ve adgruard ile reklam engelleyiciyi devreye alıyorsunuz ve telefondan kendi VPN'inize bağlanıyorsunuz. Kafanız böylece rahat oluyor. Hemde VPN yönetiminiz sizde olmuş oluyor.

• slmgs S kullanıcısına yanıt

Türkiye'de yaşamıyorsunuz herhalde

• crazydange kullanıcısına yanıt

Hangi cloud bu?

• gnsnc G kullanıcısına yanıt
    Hayır Türkiye deyim ihtiyacım olmuyor.

• kkartaln kullanıcısına yanıt
    Reklam vs ile uğraşmıyorsunuz o zaman ayrıca hız farkı ve daha fazla ülke seçeneği de var. Ama tabii ki güvenilir diye bir şey illaki yok. Ama zaten bu servisleri kullanıyorsanız ona göre iki telefon taşırsanız hiç sorun kalmaz. Ayrıca yine de güven arayan bir kaç ekstra güvenlik önlemi alır isterse zaten. Limit belirler ekstra onay ister vs!

• slmgs S kullanıcısına yanıt

Tamam da Türkiye'de insanlar VPN'i yasaklanan site/platformlara erişmek için kullanıyor, keyiflerinden değil ki. Biz gizlilikten çok yasaklanan, filtrelenenen platformlara girebilmek için kullanıyoruz. Discord aylardır kapalı mesela geçen seneden beri. (Hoş ben VPN yerine farklı bir çözüm kullanıyorum Discord için ama bu çmzğm her İSS ile açlışmıyor günün sonunda yine VPN'e dönmek gerekebiliyor.) Bir ara Instagram vs kapandı geldi. Ya da mesela Twitter'da haber paylaşılıyor tıklıyoruz linke haber bizim ülkede filtrelenmiş, görünmüyor. VPN açıp sayfayı yenileyince haberi görüyorum. Sansürün, yasağın cirit attığı Türkiye'de VPN kullanmayın demek internetinizi sınırlandırın, at gözlüğü takın demek gibi bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Haziran 2025; 16:4:40 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Haklısınız . Ben savunma yapmadım. Sadece uygun görmediğim için kullanmıyorum dedim. Pek aktif kullanmıyorum vaktim yok o yüzden.

• çin dinliyor takip ediyor peki abd takip edip dinlemiyormu.

• Vpn gibi o kadar çok şeye at gözlüğü takıyor ki bazı kurumlar sayfalar yetmez anlatmaya. Kullanana da kullanmayana da saygımız sonsuz.

• Çin'e güvenmiyorum ama Mossada oluk gibi data aktaran ABD Vpnlerine de güvenmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.