Şimdi Ara

Ios taki stabiliteyi sağlayan şey nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok merak ediyorum araştırdım bulamadım stabiliteyi sağlayan şey çok mu zor ki android stabiliteyi sağlıyamıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan stabillik falan yok maalesef,çöp yani.iOS 7

• Senede 1 güncelleme yapılan bir telefon ve bir tablete ait olan (iphone+ipad), tamamiyle kullanıcı müdahalesine kapalı, neredeyse sistemin hiçbirşeyine karışamadığınız, ve arabirimi sadece sağa-sola çekiştirilen ikonlardan oluşan sistemi stabil yapamamak için epeyce özürlü olmak lazım herhalde....

Android'in stabil olmayışına gelince... Onlarca farklı markanın, yüzlerce farklı donanımlı modeline göre yazılmış bir işletim sistemi düşünün... Üstelik neredeyse her türlü kullanıcı müdahalesine sistem dosyaları da dahil olmak üzere açık... Tüm bu ekosistemde elbette bazı stabilite problemleri olur.. Ama iyi bir Android kullanıcısı, iyi bir marka-model ile neredeyse hiçbir stabilite sorunu yaşamaz.. Aslında bu android stabil değil geyiğinin aslı şudur; %90 oranında iphone kullanıcılarının avuntusu, kuruntusu, %10'da android kullanıcılarının beceriksizliğidir...

Bilmem açıklama oldu mu...

• İos7 de stabiliteyle ilgili sorun yaşamadım. Nasıl ios 7 de stabilite sıfır diyorsunuz anlayamıyorum.
  • Reason kullanıcısına yanıt
    Olmaz mı düşünüp bu konuya girmeniz yeter teşekkür ederim ilginize

• Windows phoneda son derece stabildir çünkü markette kuracak uygulaması yoktur.

the bomb has been planted

• Reliq kullanıcısına yanıt
    Sesli güldüm hocam gece gece :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stabil kelimesi tamamen fanboylarin uydurdugu birsey hem ios hem android kullanan biri olarak söylüyorum android 4.2.2 ile artik o "ios stabil android cop tamam mi .s .s "

Artik hikaye oldu

• Geçen arkadaşın S4'ü elime aldım ram kullanımına bakayım dedim. 1.54GB hiçbir uygulama açık değilken ram yiyordu. Kendi telefonuma baktım hiçbir uygulama açık değilken 376MB yiyor, 639MB boşta. Farkı burdan anlayabilceğini umuyorum.

Not: 639 + 376 MB = 1015 yapar. iPhone 5'te ram 1015 mb olarak gözükür kendini zeki sanan arkadaşlar aradan fırlamasın diye önlemimi alayım dedim.
  • iOS 6'ya kadar soruyorsan eyvallah da iOS 7'de cidden stabilite falan yok. İlk defa uygulamaların kendini kapatması, ekranın kararması gibi sorunlar gerçekleşmeye başladı. Cihazım iPhone 4, tamam eskide kalmış olabilir ama iPhone 3GS'de iOS 6'yı canavar gibi kaldırıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reason

Senede 1 güncelleme yapılan bir telefon ve bir tablete ait olan (iphone+ipad), tamamiyle kullanıcı müdahalesine kapalı, neredeyse sistemin hiçbirşeyine karışamadığınız, ve arabirimi sadece sağa-sola çekiştirilen ikonlardan oluşan sistemi stabil yapamamak için epeyce özürlü olmak lazım herhalde....

Android'in stabil olmayışına gelince... Onlarca farklı markanın, yüzlerce farklı donanımlı modeline göre yazılmış bir işletim sistemi düşünün... Üstelik neredeyse her türlü kullanıcı müdahalesine sistem dosyaları da dahil olmak üzere açık... Tüm bu ekosistemde elbette bazı stabilite problemleri olur.. Ama iyi bir Android kullanıcısı, iyi bir marka-model ile neredeyse hiçbir stabilite sorunu yaşamaz.. Aslında bu android stabil değil geyiğinin aslı şudur; %90 oranında iphone kullanıcılarının avuntusu, kuruntusu, %10'da android kullanıcılarının beceriksizliğidir...

yani yanlış anlamayın ama o kadar kolay anlatmışsınız ki.bu kadar kolaysa oturun kendiniz yazın işletim sistemi bizde sizden satın alalım hem sizle gurur duyalım hem size kazandıralım.ios daki stabiliteyi sağlayan şey yazılım&donanımdaki mükemmel uyumdur.android cihazlardada stabilite var.mesela htc one 1 hafta filan kullanın çok stabil çok düzgün çalışıyor.ama telefon yada tablet uygulama sayısı arttıkça ve kullanım süresi uzadıkça(yani sanal bellek doldukça) şişmeye,stabilitesini kaybetmeye başlıyor.apple nin şu anki en büyük farkı bu.zaten sizinde cihazdan beklentiniz uzun süre kullanım ve iyi bir kullanıcı deneyimidir.ios bunu mükemmel yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: semih861

quote:

Senede 1 güncelleme yapılan bir telefon ve bir tablete ait olan (iphone+ipad), tamamiyle kullanıcı müdahalesine kapalı, neredeyse sistemin hiçbirşeyine karışamadığınız, ve arabirimi sadece sağa-sola çekiştirilen ikonlardan oluşan sistemi stabil yapamamak için epeyce özürlü olmak lazım herhalde....

yani yanlış anlamayın ama o kadar kolay anlatmışsınız ki.bu kadar kolaysa oturun kendiniz yazın işletim sistemi bizde sizden satın alalım hem sizle gurur duyalım hem size kazandıralım.ios daki stabiliteyi sağlayan şey yazılım&donanımdaki mükemmel uyumdur.android cihazlardada stabilite var.mesela htc one 1 hafta filan kullanın çok stabil çok düzgün çalışıyor.ama telefon yada tablet uygulama sayısı arttıkça ve kullanım süresi uzadıkça(yani sanal bellek doldukça) şişmeye,stabilitesini kaybetmeye başlıyor.apple nin şu anki en büyük farkı bu.zaten sizinde cihazdan beklentiniz uzun süre kullanım ve iyi bir kullanıcı deneyimidir.ios bunu mükemmel yapıyor.

Yani htc oneda da zamanla sisip takilmalar baslicak mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Avienova

Geçen arkadaşın S4'ü elime aldım ram kullanımına bakayım dedim. 1.54GB hiçbir uygulama açık değilken ram yiyordu. Kendi telefonuma baktım hiçbir uygulama açık değilken 376MB yiyor, 639MB boşta. Farkı burdan anlayabilceğini umuyorum.

Not: 639 + 376 MB = 1015 yapar. iPhone 5'te ram 1015 mb olarak gözükür kendini zeki sanan arkadaşlar aradan fırlamasın diye önlemimi alayım dedim.

Androidin çalışma mantığı farklı, boş ram sevilmez. Programların büyük bolumu bellekte bekler buda ramin dolmasına neden neden olur. Boşta 0 mb ram bile kalsa sorunsuz çalışır çünkü sistem rama ihtiyaç olunca kendi kendine rami boşaltır, işin bitince yine doldurur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

Geçen arkadaşın S4'ü elime aldım ram kullanımına bakayım dedim. 1.54GB hiçbir uygulama açık değilken ram yiyordu. Kendi telefonuma baktım hiçbir uygulama açık değilken 376MB yiyor, 639MB boşta. Farkı burdan anlayabilceğini umuyorum.

Androidin çalışma mantığı farklı, boş ram sevilmez. Programların büyük bolumu bellekte bekler buda ramin dolmasına neden neden olur. Boşta 0 mb ram bile kalsa sorunsuz çalışır çünkü sistem rama ihtiyaç olunca kendi kendine rami boşaltır, işin bitince yine doldurur.

Yahu arkadaş ne kadar körü körüne savunuyorsunuz. Yemin ediyorum telefonu elime almamış olsam 0 mb ram varken bile kasmıyor sanıcam. En basitinden Dolmuş Driver denen oyunu açıyorum fps kayıpları oluk oluk o kadar belli ediyorki kendini, klavyeden birşey yazayım diyorum resmen geriden geliyor. FPS kayıplarından geçilmiyor, telefon sanki arada bir perde varmış gibi kullanılıyor. Android denen çin malı cihazlarda bile kullanılan mobil işletim sistemini savunanları hiçbir zaman anlayamadım, anlayamayacağımda.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

Yahu arkadaş ne kadar körü körüne savunuyorsunuz. Yemin ediyorum telefonu elime almamış olsam 0 mb ram varken bile kasmıyor sanıcam. En basitinden Dolmuş Driver denen oyunu açıyorum fps kayıpları oluk oluk o kadar belli ediyorki kendini, klavyeden birşey yazayım diyorum resmen geriden geliyor. FPS kayıplarından geçilmiyor, telefon sanki arada bir perde varmış gibi kullanılıyor. Android denen çin malı cihazlarda bile kullanılan mobil işletim sistemini savunanları hiçbir zaman anlayamadım, anlayamayacağımda.

Ben kasmaz demedim ki, sizin ram kıyaslaması yapmanızı eleştirdim. O zaman benim eski xperia u sizin iphonelardan hızlı çünkü sistem 280 mb ram kullanıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimuzum1

quote:

Orijinalden alıntı: semih861

quote:

Yani htc oneda da zamanla sisip takilmalar baslicak mi

kullanıcı deneyimi olarak söylüyorum.arayüzde hayır,uygulamalarda evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

Stabil kelimesi tamamen fanboylarin uydurdugu birsey hem ios hem android kullanan biri olarak söylüyorum android 4.2.2 ile artik o "ios stabil android cop tamam mi .s .s "

Artik hikaye oldu

katiliyorum, bir suredir s4 kullaniyorum ve takilma, stabilite vs sorunlari yok.

ama zaten bildigim birseyden emin oldum, cep telefonundan oyun oynamayan ve film izlemeyen, tableti olan icin 4.8-5" gibi ekranlar anlamsiz. bir de android'in genel olarak kotu tasarimi, pratik olmayışı eklenince 5s ile ios'a donmek icin gun sayiyorum. telefon dedigin tek elle pratik kullanılmalı. android ile sanki her islemi 2-3 fazla dokunus ile yapıyormuşum gibi geliyor.

ozleyecegim ozellikler olacak ama benden buraya kadar, fazla bile dayandim.

• ios' diğerlerine göre çok daha stabil olduğu zamanlar vardı.
    İlk iphoneların ekran hassasiyetine hiç bir telefon yaklaşamıyordu. Hatta bastırmalı dokunmatik telefonlar vardır.
    Multi touch kimsede yoktu.
    app store ve tonlarca uygulama diğerlerinde yoktu.
    Sistem diğerlerine göre çok daha stabildi.
    Zaten o zaman herkesin elinde iphone vardı.
    Şimdi herkesin elinde samsung vs var.
    yinede çok merak ediyorsan yabancı dilin varsa şu linkte gayet güzel anlatmışlar.
    http://siliconstation.com/the-story-android-lag-ios/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 6 da ekran biraz daha buyur umarim ilk ios deneyimimi ona sakliyorum

• Kameranın altında küçük bişiy var o sağlıyormuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.