|
Bildirim
Bu tarayıcı fanlığını hiç anlamıyorum. Ne Chrome ne edge ne firefox kötü değil hepsi benzer performans sunuyorlar. Zamanında ie bile kötü değildiki. Bu tamamen insanların moda algısı ile ilgili gibi geliyor bana. İçlerinde en çok veri toplayanı da Google. İlk çıktığından beri bu konuda hiç masum değil.
|
Zaten kaldırılamıyor ki, edge webview denilen bir illet var, eğer kullandığınız uygulamada bu varsa ve bilgisayarda edge yoksa uygulama düzgün çalışmayacak, Bu yüzden en iyisi tüm hizmetlerini durdurup pasif hale getirmek.
|
Sorun sildikten sonra bunu kullanan uygulamaların çalışmayacak olması.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 8 Şubat 2025; 13:10:45 > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ikisini de bir uninstaller ile sildikten sonra edge ve webview2'yi buradan bloklayabilirsin tekrar kuramıyor. |
Edge kaldırılabilir. Kaldırınca form bile çıkıyor: https://www.microsoft.com/en-us/edge/uninstall Buradan açık davet, herkes bu linke gitsin, pis pis şeyler yazıp feedback yollasın, MS delirsin. (Bill seni de yargılayacağız bi ara, unutmadık) Ekleme: Edge, Webview2 kullanıyor kaldırınca Webview2 kullanan uygulamaları göçertebilirsiniz, MS Store, Hava durumu, Outlook ve daha çok bi uygulama düzgün çalışmayabilir. Risk almayın, varsayılan tarayıcı olmasını engelleyin yeter. Risk budur diyip kaldırmak isteyen varsa bu da script: https://github.com/usefulstuffs/ByeByeEdge-OneCMD < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 8 Şubat 2025; 13:51:15 > |
|
ne ki bunu kullanan uygulamalar? ben 3 sistemde yaptım sorun yok. brave firefox kullanıyorum. belki silemediğin için çünkü uninstaller dedim başka şekilde sıkıntı olur tabi. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Chromium tabanlı Edge'i ilk sunduklarında Canary ve Dev Channel kullanarak başladım ve alıştım. Ama birkaç yıl sonra tarayıcıya çok fazla bloatware doldurdular. Hepsini kapattım gerçi ama sistemi baştan kurunca uğraştırıyor. O yüzden Chrome'a geçmeyi düşünüyorum, o daha az uğraştırıyordu. Şimdi kontrol ettim, Edge'de kaldırma seçeneği yok zaten. Fakat bu benim Windows'u kurarken ülkeyi ABD dili de İngilizce seçtiğim için olabilir diye düşündüm. Avrupa ülkelerinde kaldırma seçeneği var diye biliyorum. Bir daha ki sefere Windows kurarken ülkeyi Avrupa ülkelerinden seçeceğim. 3. parti yazılımlarla kaldırmayı sevmiyorum. Firefox'u zaten font'undan dolayı kafadan eliyorum. Alışana iyi görünebilir ama Edge ve Chrome'dan geçince ilkel görünüyor bence. Ayrıca Chrome ve Edge daha seri çalışıyor. Brave, Opera, Vivaldi falan da ciddiye aldığım tarayıcılar değiller zaten. |
katılıyorum. Ben sadece kayıtlı şifrelerim için yandex yüklüyordum yaklaşık 100 şifremi yandexteydi. . Yani öyle extra bir sevgili yok bende. şifrelerim için de artık Microsoft Authenticator kullanıyorum, yavaş yavaş tüm şifrelerim geçer artık. edge kullanıyorum şu an, arama motoruyum olarak yandex e alistigim için, sadece arama motorunu yandex yapıyorum. bence sırada hatta ileri bir kullanıcı için edge hayli hayli yeter. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 8 Şubat 2025; 17:51:57 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
bu normalde sürücü silme programı ama kurarken windows update extended kuruyor bende güncellemelerde sorun yok. normal win update'yi kapatıyor. şu kısımlarını da ilginç bulabilirsiniz ama adam demiş ki defenderi silmeyi tavsiye etmiyorum. ![]() defenderi şununla kapatıyorum çünkü komple silmek sıkıntı yapabilir ama silmişliğim var. düzgün yapmışım ki sorun olmamıştı ama sonra gene yaptım sorun olmuştu diye hatırlıyorum defender'den bir şey kapatmak gerekti ama ortada defender yoktu. önce defenderin real time korumasını kapatın yoksa siliyor bunu. şifre: sordum |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Microsoft edge webview sildigim için Outlook açılmıyordu. Bende outlook kullanmayı bıraktım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 8 Şubat 2025; 17:40:31 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|