Şimdi Ara

Microsoft'tan Edge tarayıcısının silinmemesi için ilginç taktik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy şu anda #24
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft'tan Edge tarayıcısının silinmemesi için ilginç taktik
    Microsoft, resmi web sitesinde "Microsoft Edge Nasıl Kaldırılır" (How to Uninstall Microsoft Edge) başlıklı bir destek sayfası yayınladı. Ancak bu rehber Edge'in nasıl kaldırılacağını anlatmıyor. Bunun yerine, okuyucuyu Edge'i silmemeye ikna etmek için elinden geleni yapıyor.

Ayrıca Bkz.Microsoft Edge, yapay zeka ile “korkutucu” yazılımları engelleyecek

Sayfada ilk olarak tarayıcının Microsoft uygulama mağazası, Copilot yapay zeka asistanı, Bing arama motoru ve Windows widget'ları gibi dikkat çekici özelliklerinin sıralandığını görüyoruz. Hemen ardından Edge'in Google Chrome ile karşılaştırması yapılıyor ve avantajlı özelliklerine dikkat çekiliyor.

Microsoft bu aşamada Google'ın tarayıcısında Copilot entegrasyonu, dikey sekmeler, Designer adlı yapay zeka destekli görsel düzenleyici, indirim kuponu arama özelliği ve metin okuma fonksiyonu gibi faydalı özelliklerin olmadığını vurguluyor. Hepsi bununla da sınırlı değil.

Microsoft bu tip taktikleri sıkça uyguluyor

Şirket ayrıca Edge'in silinmesi durumunda kullanıcıların odaklanma, akıcılık ve çevrimiçi zaman kontrolünü kaybedeceğini belirtiyor. Ek olarak Microsoft Defender SmartScreen, parola izleyicisi, özel arama ve çocuk modu gibi çeşitli güvenlik teknolojilerinden mahrum kalınacağının altı çiziliyor.

Microsoft daha önce de Edge kulanım oranını yükseltmek için tartışmalı yöntemler kullanmıştı. Bu tür taktikler şirketin kullanıcıları Edge'e çekmek için ne kadar çaba harcadığını gösteriyor. Ancak bu agresif stratejilerin kullanıcı tarafında tepkiyle karşılandığı da bir gerçek.

Kaynak:https://www.extremetech.com/computing/microsofts-uninstall-edge-page-no-removal-steps

• Bu tarayıcı fanlığını hiç anlamıyorum. Ne Chrome ne edge ne firefox kötü değil hepsi benzer performans sunuyorlar. Zamanında ie bile kötü değildiki. Bu tamamen insanların moda algısı ile ilgili gibi geliyor bana. İçlerinde en çok veri toplayanı da Google. İlk çıktığından beri bu konuda hiç masum değil.
  • Zaten kaldırılamıyor ki, edge webview denilen bir illet var, eğer kullandığınız uygulamada bu varsa ve bilgisayarda edge yoksa uygulama düzgün çalışmayacak, Bu yüzden en iyisi tüm hizmetlerini durdurup pasif hale getirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 8 Şubat 2025; 13:10:45 >
  • Ben hiç kullanmıyorum ama kaldırmayı denediğimde kalkmıyor saçma sapan iş, kullanmak istemiyorum kardeşim buna ne zaman son verecekler merak ediyorum, kullanmak istemediğimiz her şeyi kaldırma imkanımız olmalı buna cep telefonları da dahil bu arada bir sürü boş beleş uygulama var kullanmadığım ve kaldırılmayan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

ikisini de bir uninstaller ile sildikten sonra edge ve webview2'yi buradan bloklayabilirsin tekrar kuramıyor.

• Edge kaldırılabilir. Kaldırınca form bile çıkıyor: https://www.microsoft.com/en-us/edge/uninstall

Buradan açık davet, herkes bu linke gitsin, pis pis şeyler yazıp feedback yollasın, MS delirsin. (Bill seni de yargılayacağız bi ara, unutmadık)

Ekleme: Edge, Webview2 kullanıyor kaldırınca Webview2 kullanan uygulamaları göçertebilirsiniz, MS Store, Hava durumu, Outlook ve daha çok bi uygulama düzgün çalışmayabilir. Risk almayın, varsayılan tarayıcı olmasını engelleyin yeter.

Risk budur diyip kaldırmak isteyen varsa bu da script: https://github.com/usefulstuffs/ByeByeEdge-OneCMD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 8 Şubat 2025; 13:51:15 >

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Sorun sildikten sonra bunu kullanan uygulamaların çalışmayacak olması.

ne ki bunu kullanan uygulamalar? ben 3 sistemde yaptım sorun yok. brave firefox kullanıyorum. belki silemediğin için çünkü uninstaller dedim başka şekilde sıkıntı olur tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu tarayıcı fanlığını hiç anlamıyorum. Ne Chrome ne edge ne firefox kötü değil hepsi benzer performans sunuyorlar. Zamanında ie bile kötü değildiki. Bu tamamen insanların moda algısı ile ilgili gibi geliyor bana. İçlerinde en çok veri toplayanı da Google. İlk çıktığından beri bu konuda hiç masum değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Bazı güncellemeler bile doğru düzgün yüklenmiyor silindiği için. Lanet bir tarayıcı lanet bir işletim sistemi yapmışlar

• Windows olmuş ChromeOS, EdgeOS
    her şey Chromium tabanlı

• Oyun Modu
    RTX Süper Çözünürlük
    Google Chrome Uzantıları
    Tema ve Renk Seçenekleri

Ayrıca tarayıcıya ilk girildiğinde tarayıcıdaki verilerin satıcılara aktarılıp aktarılmayacağını onayına sunması.

Bana bunların haricinde diğerlerini üstün kılan özellikleri biri yazabilir mi ?

• Chromium tabanlı Edge'i ilk sunduklarında Canary ve Dev Channel kullanarak başladım ve alıştım. Ama birkaç yıl sonra tarayıcıya çok fazla bloatware doldurdular. Hepsini kapattım gerçi ama sistemi baştan kurunca uğraştırıyor. O yüzden Chrome'a geçmeyi düşünüyorum, o daha az uğraştırıyordu. Şimdi kontrol ettim, Edge'de kaldırma seçeneği yok zaten. Fakat bu benim Windows'u kurarken ülkeyi ABD dili de İngilizce seçtiğim için olabilir diye düşündüm. Avrupa ülkelerinde kaldırma seçeneği var diye biliyorum. Bir daha ki sefere Windows kurarken ülkeyi Avrupa ülkelerinden seçeceğim. 3. parti yazılımlarla kaldırmayı sevmiyorum.

Firefox'u zaten font'undan dolayı kafadan eliyorum. Alışana iyi görünebilir ama Edge ve Chrome'dan geçince ilkel görünüyor bence. Ayrıca Chrome ve Edge daha seri çalışıyor.

Brave, Opera, Vivaldi falan da ciddiye aldığım tarayıcılar değiller zaten.

• acr kullanıcısına yanıt

katılıyorum.

Ben sadece kayıtlı şifrelerim için yandex yüklüyordum

yaklaşık 100 şifremi yandexteydi. . Yani öyle extra bir sevgili yok bende. şifrelerim için de artık Microsoft Authenticator kullanıyorum, yavaş yavaş tüm şifrelerim geçer artık.

edge kullanıyorum şu an, arama motoruyum olarak yandex e alistigim için, sadece arama motorunu yandex yapıyorum. bence sırada hatta ileri bir kullanıcı için edge hayli hayli yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamam da webview amacı zaten uygulamalar için yerleşik bir Web viewer çözümü sunmak. Onu silersen ona ihtiyacı olanlar tabii ki çalışmazlar. Bu directx'i silip directx kullanan oyun oynamaya çalışmak gibi olur. Windows Android ios macos hepsine yerleşik olarak geliyor webview. Bir örnek vermek gerekirse Tauri gibi frameworklerle geliştirilen uygulamalar arayüz için bunu kullanıyor mesela. Eğer geliştirici webview olmadan çalışsın istiyorsa bu sefer de electron gibi bir çözümle içine chromium gömüyor uygulamanın. 1-2 MB uygulama oluyor 150MB.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 8 Şubat 2025; 17:51:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt

bu normalde sürücü silme programı ama kurarken windows update extended kuruyor bende güncellemelerde sorun yok. normal win update'yi kapatıyor.

Microsoft'tan Edge tarayıcısının silinmemesi için ilginç taktikgithub
    Releases · SimonMacer/AnWave
    https://github.com/SimonMacer/AnWave/releases

şu kısımlarını da ilginç bulabilirsiniz ama adam demiş ki defenderi silmeyi tavsiye etmiyorum.

defenderi şununla kapatıyorum çünkü komple silmek sıkıntı yapabilir ama silmişliğim var. düzgün yapmışım ki sorun olmamıştı ama sonra gene yaptım sorun olmuştu diye hatırlıyorum defender'den bir şey kapatmak gerekti ama ortada defender yoktu.Microsoft'tan Edge tarayıcısının silinmemesi için ilginç taktik kurcalamaya karşı koruma mı ne onu da kapatmak lazım. smartscreen vs ne varsa kapatıyorum.

önce defenderin real time korumasını kapatın yoksa siliyor bunu. şifre: sordum

• Keşke böyle şeylerle uğraşacağı vaktini daha işlevli bir tarayıcı yapmaya harcasaydı yada Firefox ekibini bünyesine katsaydı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Microsoft edge webview sildigim için Outlook açılmıyordu.

Bende outlook kullanmayı bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 8 Şubat 2025; 17:40:31 >
  • Windows’ya son kullanıcı odaklı kullanılabilecek en iyi tarayıcı LibreWolf. Windows kullanıyorsam başka tarayıcıya bakmaya gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Ec kullanıyorum, gayet de memnunum abi? Ne sıkıntısını gördünüz, fıstık gibi tarayıcı.

• 1 sene civarında kullandım. Edge ilk çıktığında iyiydi ama ilk çıktığında... Hala Edge övenler var forumda bana aşırı komik geliyor. Ne kadar saçma sorunların Edge'den kaynaklandığının farkında değilsiniz (bulanık görüntüler vs.) İkinci bir red flag da performans. Tarayıcıyı şişirdiler ve optimizasyon pek umurlarında değil. Klasik Microsoft

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.