Şimdi Ara

Ios taki stabiliteyi sağlayan şey nedir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: O.Beverly

iOS 7'ın stabil olmadığını düşünen arkadaşlar iPhone mu kullanıyorlar merak ediyorum.

Cihazım iPhone 5 sıkıntı yok

+1
    Sıkıntı yok.

Bunlar iphone kullanmıyor, hayal ediyor. Samsung tayfası çoğunluğu. Kedi ulaşamayacağı ete mundar dermiş ya, o hesap işte.

Hayatımda bir kere note 2 kullandım, kullanmaz olaydım.

Uygulamalar hata verip kapanır, işletim sistemi şişer, güneşli günde ekranı göremezsin, eşek gibi batarya koyarlar 1 gün dayanmaz, artı plastik oyuncak ve niceleri.

Hele geçen gün birisinde, Samsung tablet gördüm ama şu 7 inç olanlardan, bildiğin çin malı ürünlere benziyor, bir de masaya koymuş eleman :)

Ya bir gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 17 Ekim 2013; 12:33:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JakSocket

quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

ios 6.1.3 jbsiz gayet stabil.
    önce şunu söyleyeyim. 4.3.3den beri jb ile kullandım.
    şarjı mahvediyor. stabiliteyi bozuyor jb.
    5.1.1 jb kullandım geçen ios7den dönerek. yine aynı şarjı 1 gün gitmiyor.şuan 6.1.3 deyim. jb yok malumunuz. şarjı 2 gün gidiyor. telefon çok stabil. ne takılma ne yavaşlama söz konusu. şuan adam akıllı 2 versiyon var iphone 4 için
    5.1.1 ve 6.1.3

Eğer jb yapıp önüne geleni yüklersen stabiliye bozabilirsin ama sadece jb yapıp başka hiçbir şey yapmadan stabilitesi bozulan bir cihaz görmedim.

5.1.1 için cihazı bozan bitesms oldu.
    2 kez temiz restore yaptım. 5.1.1 için bitesms telefonu bozdu.
    telefonu kapatıp açınca telefon kendisini sürekli baştan başlatıyordu..
    diğer tweaklerde sıkıntı yoktu. zaten 5-6 tane yükledim yüklemedim felan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reason

Senede 1 güncelleme yapılan bir telefon ve bir tablete ait olan (iphone+ipad), tamamiyle kullanıcı müdahalesine kapalı, neredeyse sistemin hiçbirşeyine karışamadığınız, ve arabirimi sadece sağa-sola çekiştirilen ikonlardan oluşan sistemi stabil yapamamak için epeyce özürlü olmak lazım herhalde....

Android'in stabil olmayışına gelince... Onlarca farklı markanın, yüzlerce farklı donanımlı modeline göre yazılmış bir işletim sistemi düşünün... Üstelik neredeyse her türlü kullanıcı müdahalesine sistem dosyaları da dahil olmak üzere açık... Tüm bu ekosistemde elbette bazı stabilite problemleri olur.. Ama iyi bir Android kullanıcısı, iyi bir marka-model ile neredeyse hiçbir stabilite sorunu yaşamaz.. Aslında bu android stabil değil geyiğinin aslı şudur; %90 oranında iphone kullanıcılarının avuntusu, kuruntusu, %10'da android kullanıcılarının beceriksizliğidir...

Bilmem açıklama oldu mu...

Ara birimi yukarı aşağı yapınca bir şey mi oluyor ?

Sistem dosyaları açık oldu da ne yaptınız? Uygulama açılışında pat kapanan hatalara çözüm bulabildiniz mi?

Elbette bazı stabilite problemleri olur öyle mi?

Android ile IOS yan yana dahi gelemez. IOS Kullanımını sizin yakalamanız için arada on yıllar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: JakSocket

quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

ios 6.1.3 jbsiz gayet stabil.
    önce şunu söyleyeyim. 4.3.3den beri jb ile kullandım.
    şarjı mahvediyor. stabiliteyi bozuyor jb.
    5.1.1 jb kullandım geçen ios7den dönerek. yine aynı şarjı 1 gün gitmiyor.şuan 6.1.3 deyim. jb yok malumunuz. şarjı 2 gün gidiyor. telefon çok stabil. ne takılma ne yavaşlama söz konusu. şuan adam akıllı 2 versiyon var iphone 4 için
    5.1.1 ve 6.1.3

Eğer jb yapıp önüne geleni yüklersen stabiliye bozabilirsin ama sadece jb yapıp başka hiçbir şey yapmadan stabilitesi bozulan bir cihaz görmedim.

JB ' nin stabiliteyi bozduğuna inanmıyorum ama Cydia' dan yanlış şeyler yüklersen sıkıntı olur, yıllardır JB' li cihaz kullanırım, tek sorun yaşamadım. Ha sorunlu tweakler olur mesela, kaldırıp yenisini kurarsın hepsi bu.

• bu arada iphone 4 için ios7 çok çok kötüydü.
    stabillikten eser yoktu.
    geçişler yavaştı.
    hadi herşeyi geçtim. zil seslerini kısmışlar. dışarda sms sesi duyulmuyordu bile..

mesela bu bugı yaşayan kimse olmadı mı ?

Ios taki stabiliteyi sağlayan şey nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ExpendabLes

quote:

Orijinalden alıntı: Reason

Senede 1 güncelleme yapılan bir telefon ve bir tablete ait olan (iphone+ipad), tamamiyle kullanıcı müdahalesine kapalı, neredeyse sistemin hiçbirşeyine karışamadığınız, ve arabirimi sadece sağa-sola çekiştirilen ikonlardan oluşan sistemi stabil yapamamak için epeyce özürlü olmak lazım herhalde....

Android'in stabil olmayışına gelince... Onlarca farklı markanın, yüzlerce farklı donanımlı modeline göre yazılmış bir işletim sistemi düşünün... Üstelik neredeyse her türlü kullanıcı müdahalesine sistem dosyaları da dahil olmak üzere açık... Tüm bu ekosistemde elbette bazı stabilite problemleri olur.. Ama iyi bir Android kullanıcısı, iyi bir marka-model ile neredeyse hiçbir stabilite sorunu yaşamaz.. Aslında bu android stabil değil geyiğinin aslı şudur; %90 oranında iphone kullanıcılarının avuntusu, kuruntusu, %10'da android kullanıcılarının beceriksizliğidir...

Bilmem açıklama oldu mu...

Kullanici mudahelesine kapali mi?

Jailbreak nedir acaba hic arastirdiniz mi? Yalnizca beles oyun uygulama mi saniyosunuz?

Jb kullanıcıya erişim verdiği için stabiliteyi bozuyor, telefon kendi kendine kapanıyor, kamera açılmıyor, uygulamalar kapanıyor vs vs...

Tweakları iyi ayarlamak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

Stabil kelimesi tamamen fanboylarin uydurdugu birsey hem ios hem android kullanan biri olarak söylüyorum android 4.2.2 ile artik o "ios stabil android cop tamam mi .s .s "

Artik hikaye oldu

ben de her ikisini de kullandım ve ayrıca üniv. mezunu 25 yıllık yazılım geliştiriciyim, android ios kadar stabil değil. aynı windows gibi, ne zaman patlayacağı belli olmuyor. ayrıca aynı windows gibi çok fazla sistem kaynağı istiyor.
  • Ram yönetimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

İos7 de stabiliteyle ilgili sorun yaşamadım. Nasıl ios 7 de stabilite sıfır diyorsunuz anlayamıyorum.

• sadece ios ta değil.
    örneğin mutfağınıza gitmek istiyorsanız,
    1-eve girilir
    2-sağa dönüp 5 adım gidilir
    3-mutfak kapısı açılır

ama bu algoritmayı sadece kendi evinde kullanabilirsin, arkadaşının evine girdiğinde sağ tarafta duvar olabilir.
    androidde ise 100 lerce farklı konfrügasyon var. Bu kadar açıklayabiliyorum, umarım anlamışsınızdır.
  • vahsisalata V kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam saolun

• Kalite farki var. bosuna bu kadar para vermiyoruz, sonuna kadar helal olsun param diger telefonlar oyuncak gibi geliyor gozume, birakin stabiliteyi falan arayuzun yazi fontlarinda bile kalite var...

• quote:

Orijinalden alıntı: nibbleArt

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

ios' diğerlerine göre çok daha stabil olduğu zamanlar vardı.
    İlk iphoneların ekran hassasiyetine hiç bir telefon yaklaşamıyordu. Hatta bastırmalı dokunmatik telefonlar vardır.
    Multi touch kimsede yoktu.
    app store ve tonlarca uygulama diğerlerinde yoktu.
    Sistem diğerlerine göre çok daha stabildi.
    Zaten o zaman herkesin elinde iphone vardı.
    Şimdi herkesin elinde samsung vs var.
    yinede çok merak ediyorsan yabancı dilin varsa şu linkte gayet güzel anlatmışlar.
    http://siliconstation.com/the-story-android-lag-ios/

Çoklu dokunmatiği ilk gerçekleştiren mitsubishi electronics'dir. Telefonlarda ise 2002 yılında pda sistemininde htc ve motorola kullanmıştır multitouch'u.

Not: apple kullanıcısıyım. Fanboy falan değilim. Yanlış bilgilendirmeyi düzeltiyorum.

Siz de daha telefon yokken kuruyemişçilere gelen firma satıcılarında multitouch pda vardı.

tamam ona bakarsan ilk tablet bilgisayarı da apple yapmadı sanırım ilk dokunmatik teknolojisini de apple geliştirmedi.
    İyi de bunların bütün kaymağını apple yedi.
    Bundan bahsediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist

quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly

iOS 7'ın stabil olmadığını düşünen arkadaşlar iPhone mu kullanıyorlar merak ediyorum.

Cihazım iPhone 5 sıkıntı yok

+1
    Sıkıntı yok.

Bunlar iphone kullanmıyor, hayal ediyor. Samsung tayfası çoğunluğu. Kedi ulaşamayacağı ete mundar dermiş ya, o hesap işte.

Hayatımda bir kere note 2 kullandım, kullanmaz olaydım.

Uygulamalar hata verip kapanır, işletim sistemi şişer, güneşli günde ekranı göremezsin, eşek gibi batarya koyarlar 1 gün dayanmaz, artı plastik oyuncak ve niceleri.

Hele geçen gün birisinde, Samsung tablet gördüm ama şu 7 inç olanlardan, bildiğin çin malı ürünlere benziyor, bir de masaya koymuş eleman :)

Ya bir gidin.

+1
    Arkadaslar biraz mantikli dusunun android le ios u bir de soyle kiyaslayin; android dedigin sistem birden fazla cihaza uyarlanmasi gereken sistem dolayisiyla kasar, siser, hatalar verir ve genelde bunlar oldugunda tam ihtiyacin vardir ve resetlenir, ios dedigin sistem belli bir chipset, ram ve islemciye gore uyarlanmis bir sistemdir onun disina cikmadigi icin cok nadir kasmalar yavaslamalar olur stabil kalir.

He bir de ios kullanmadan 'ios 7 cok kotuymus len' diyenler var! Arkadasim sen android kullan yanasma buraya. Burdaki bir cok insan android den kacti ve %95 i ios da mutlu. Android yeni versiyon cikardikca bir cok telefon eleniyor islevselligi azaliyor. Apple hala 3gs i destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarath -- 17 Ekim 2013; 17:29:25 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nibbleArt

quote:

ios' diğerlerine göre çok daha stabil olduğu zamanlar vardı.
    İlk iphoneların ekran hassasiyetine hiç bir telefon yaklaşamıyordu. Hatta bastırmalı dokunmatik telefonlar vardır.
    Multi touch kimsede yoktu.
    app store ve tonlarca uygulama diğerlerinde yoktu.
    Sistem diğerlerine göre çok daha stabildi.
    Zaten o zaman herkesin elinde iphone vardı.
    Şimdi herkesin elinde samsung vs var.
    yinede çok merak ediyorsan yabancı dilin varsa şu linkte gayet güzel anlatmışlar.
    http://siliconstation.com/the-story-android-lag-ios/

Çoklu dokunmatiği ilk gerçekleştiren mitsubishi electronics'dir. Telefonlarda ise 2002 yılında pda sistemininde htc ve motorola kullanmıştır multitouch'u.

Not: apple kullanıcısıyım. Fanboy falan değilim. Yanlış bilgilendirmeyi düzeltiyorum.

Siz de daha telefon yokken kuruyemişçilere gelen firma satıcılarında multitouch pda vardı.

tamam ona bakarsan ilk tablet bilgisayarı da apple yapmadı sanırım ilk dokunmatik teknolojisini de apple geliştirmedi.
    İyi de bunların bütün kaymağını apple yedi.
    Bundan bahsediyorum.

Orası öyle tabi :)

• Reason kullanıcısına yanıt
    katılıyorum

Ne yazıkki durum böyle
  • Yazılım

• Stabilite tarifiniz genelde hatalı, ayrıntılı anlatmaya üşeniyorum. Bunlar icin cok derin teknik bilgiye sahip olmanıza gerek yok. X yazılım 101 dersi almıs olmanız, ve bir 10 yıllık farklı isletim sistemleriyle tecrube yeterli olacaktır.

Cogunuzun yasları yazılımın nerden gelip nereye gittigini dogru yorumlamak icin yeterli degil. Acıkcası ben 20 yıl microsoft ürünleri kullandıktan sonra 1.5 yıl once Apple ürünlerine yöneldim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Operating_system bu linki okuyup anlamanız baslangıc icin iyi olacaktır. Ozellikle sag taraftaki grafigi iyice anlamanız, kullandıgınız cihazı o grafik uzerinden yorumlayabilmeniz güzel olur.

Ote yandan cep telefonuyla ilgili bir iki birsey soylemek istiyorum. Evinde bilgisayarı ve televizyonu ya da oyun konsolu vb olmayanları tenzih ediyorum.

Cep telefonu, mobil Telefon ya da cep bilgisayarı. Bu cihazı satın alıp kullanmamın nedeni, cebimde heryere goturmek, ve uygulamalar aracılıgıyla, kendi lokal agım ve global aglardaki spesifik kaynaklara erisim saglayabilmek, dunyayla devamlı iletisim halinde olabilmek. IOS bunu
    kullandıgım ipad ve iphone la bir kere bile kufur ettirmeden bana saglıyor.

Film seyretmek icin evdeki 140cm lik televizyonu tercih ediyorum. Oyun oynamak icin PS3. Mac seyrederken, twitteri takip edip, bir yandan email yazarken bir yandan da script yazmayı ise external monitorle destekli mac airimle yapıyorum.

Hic kullanmamıs olmama ragmen android cihazların dogru duzgun calısması icin neler yapmam gerektigini anlıyorum. Ama neden mobil cihazın düzgün calısması icin extra caba sarfetmem gerektigini, bunun nasıl bir mantık oldugunu, buna neden zaman ayırmam gerektigini anlamıyorum.

Baska bir baslıga yazmıstım ama burayada uygun

"mesaj sahibi ve destekleyicileri, "5 lira veriyom herboku acıyo" kafası sahipleri, herseyi anladımda forumda bu konunun altında ne halt aradıgınızı anlamadım ? Valla ben ilk defa gecen hafta onyargılı olmayayımda samsungcular ne diyor diye bir bakayım dedim ilgili konuya, "pil şişti ekrandan pörtledi" ayarında baslıkları gördüm cıktım. Hic kimseye laf yetistirme ihtiyacı hissetmedim. Ama siz, hic sevmediginiz, begenmediginiz bir firmanın konu baslıkları altında neden kastırıyorsunuz ?

Burdaki insanlar bilmiyor mu android telefon fiyatlarını ? Sadece siz mi biliyorsunuz hakkaten S4 ne kadardır, 5 lira verdigin telefon ne " oyun açıyo!" ..

Mesela benim arabam hyundai i20, gireyim ozaman mercedes forumuna bende, yedek parcası ucuz benim arabanın diyeyim. Hepsi g.. olsun. Çünkü en akıllı benim.. Dünyayı böylemi görüyorsunuz.

Ne biçim adamlarsınız olm ?!..

Ben ilk defa iphone kullanıyorum mesela. 2009 da nokia e72 almıstım. 2013 un sonunda da iphone 5s aldım..

Oglum elinizdekiyle mutlu olun lan. Hayat zor, zenginin zengini, iyinin iyisi var, sıkıntı yapmayın milletin ne halt ettigini.

Allah akıl fikir versin.

Ayrıca biri bana su iphone la hava atma olayını anlatsın. kime hava atıyoruz. nasıl oluyor tam olarak. Haftada kac kere sevisiyoruz ? nedir ne degildir ogretin, madem telefonu gorene hatunlar teklif ediyor.. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seckinau -- 5 Kasım 2013; 11:17:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Windows phoneda son derece stabildir çünkü markette kuracak uygulaması yoktur.

the bomb has been planted

baya guldum ya

• İphonedaki stabillik kendi arayüzünün çok sade olmasiydi. Yani her sey çok sade telefonu yormuyor ama androidde ise bir çok özellik var arayüzünü özleştir özleştirebildiğin kadar işte ios 7 nin çıkmasıyla esli sadelik gitti yerine daha yeni görsellik sunan sistem geldi ama ne yazıkki bu sistemi iphone kaldiramadi. Eski stabillikten eser yok yani androiddeki gibi widget olsun canli duvar kagidi çözünürlük olsa iphoneda iphone öle hantallaşirki diceğim bu kadardir.

Not:İphone 4s kullanicisi olarak söledim bunlari

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.