Arkadaşlar merhaba. Bugün bir arkadaşım çift simli yurtdışı iphonesinin kapanan imeisini telefoncudan 4 ay boyunca 1.500 TL ye uzattırmış. Ve telefoncu kapanmayacağına garanti vermiş ve arkadaşta kapanan telefonunu şuan kullanıyor. Sadece kapanan sim yerinin imeisi veriyor ve telefoncu 15 dakika içerisinde açtırıyor. Bunu nasıl yapıyorlar veya gerçekten sağlıklı oluyor mu bilgisi olan var mı ? |
Yurtdışı iphonelerin kapanan imeilerinin telefoncular tarafından uzatılması
-
-
Söz konusu para olunca yapamiyacaklari şey yok,ama imei klonlama olursa calinirsa vay o telefonun haline..büyük risk almiş umarim başina birşey gelmez -
Hocam imei klonlama tarzı bir muhabbet olmadığına eminim, nasıl yaptıklarını söylemiyorlar fakat verdiğin imein süresini bir şekilde uzatıyorlar. Konu hakkında tek bildiğim uzatma yapılabilmesi için hali hazırda kullanıma kapanmış imei olması lazım.
Bu konuda yardım almak isteyenler olursa pm den yazın, telefoncu arkadaşlarla iletişime geçerim. En son 4 ayı 1k tl ye yapıyorlardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 31 Ağustos 2024; 18:26:30 > -
Evet hocam ben de nasıl yaptıklarını anlayamadım bir türlü acaba kesin olarak 4 ay açılıyor mu veya bir problem yaşanır mı diye sordum yok diyorlar. Acaba sadece iphoneye mi oluyor yoksa bütün telefonlara yapılabiliyor mu bilginiz var mı ?
-
Hocam anladığım kadarıyla telefonun ne olduğu önemsiz çünkü ne zaman muhabbeti olsa kimseye marka model sormuyorlar müşterilere direk "imei gönder abi" diyorlar.
Edit: Hocam şuana kadar şikayet görmedim, telefoncular kendi telefonlarında da yapıyor bu işlemi. Sorunlu bir işlem olsa kendileri yapmazlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 31 Ağustos 2024; 22:4:9 > -
Tek seferde 4 ay uzatma yok tek seferde max 2 ay uzatma var. 2 ay sonra tekrardan yaptırabiliyorsunuz
İmei numarası yeterlidir bu işlem için.
İşlem resmi btk üzerinden yürüyor sağlıklı yani.
İmei numarası kopyalama işi ancak şöyle olabilir kötü niyetli biri imei numarasını kenarda tutar yazılım ile imei atılan cihaza sizin imei numaranızı yazar vs haliyle sizin cihazınızda çöp olur ancak bunu kötü niyetli birine denk gelirseniz yapar
Bütün telefonlara olur imei ile işlem yapılıyor cihaz farketmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsairms -- 31 Ağustos 2024; 22:7:48 > -
Teşekkürler hocam cevabın için. Peki bunu btk üzerinden resmi bir şekilde yapabiliyorlarsa, biz kendimiz de yapamaz mıyız ?
-
Anladım hocam. Ben de yurtdışı cihaz alıp almama arasında kararsızdım bu şekilde oluyorsa o zaman yurtdışı cihazlara yöneleceğiz gibi duruyor.
-
Hocam bir anda çıkıp "yurtdışı cihazlar artık çekmicek imei kaydı zorunlu olucak, kayıtlarda 100k olucak" demedikleri sürece bu devran böyle devam edicek.
Amerika alkole ulaşımı zorlaştırmıştı, kaçak alkol satan mafyalar güçlenmişti.
Birşeylere ulaşmayı zorlaştırırsak insanlar başka yollarını bulur. -
Aslında 4 ay değil de çift sim olduğu için sim başına 2 ay ek uzatma yapılıyor. Son gelen yasada yurtdışında yerleşimi olan kişiler için 2 aylık uzatma hakkı verildi. Telefoncular yurtdışı oturumu olan kişiler adına sizin IMEI eleştiriyor ve uzatma işlemi gerçekleşiyor -
Yapamazsınız hocam bu açık gibi birşey zaten bi ara kapandı bu sistem sonra koşulları değişti tekrar yapıyorlar işte bilgilere kimin en çok erişimi var telefoncuların :D
bi ara diplomat pasaportytu kaydı muhabbeti vardı mesela hala vardır direk eski kayıt gibi oluyor cihaz tabiki onun riski var kapanır.
Bildigim şu öyle maliyeti yüksek falan filan değil kim neye tutturuyorsa iteliyor fiyatı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsairms -- 31 Ağustos 2024; 22:36:40 > -
Bende bu aralar YD Kapali kutu cihaz almayi dusunuyorum,
Tam hakim degilim ama sormak istiyorum;
Kayitsiz nasil kullanabilirim ? 4 ay + 4 ay diyorlar ama guncel mi bu olay ? Yardimci olur musunuz -
Çift sim girişli (benim tavsiyem çift fiziki sim kartlı al çünkü e sim olursa bayiye gidip gelmen gerekiyor) telefon alıyorsun 4 ay bir sim de 4 ay diğer simde kullanabiliyorsun. her yıl bu hak yenileniyor ve tekrar 8 ay kullanabiliyorsun eğer konu başlığında ki olay kapanmazsa 4 ay da telefoncudan açtırılarak 1 yıl tamamlanabiliyor.
-
mesela benim de yurtdışında tanıdıklarım var onlar üzerinden yapamıyor muyum ?
-
iyi cesaret vallahi imei yazılması mümkün olmayan iphone imesini gidip telefonculara vermek :) türkiye cihazı olsa hadi neyse, yurtdışı cihazların faturası da yok gidip kendi adına olan hattına açtırabilesin bu riski hiç düşünmüyor mu bu işlemi yaptıranlar? imei klonlanınca telefonun tablete döneceğini falan? android olsa hadi diyeceğiz başka bir telefonun imesini yazdırırlar iphone da nasıl bi çözüm bulunacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingstonn -- 1 Eylül 2024; 4:22:48 > -
bu sizin kullanabielceiginiz ama telefoncular bunu kullanmıyor olabilirler tabiki
www.turkiye.gov.trYurt Dışında Yerleşik Türk Vatandaşları veya Mavi Kart Sahiplerinin Cihaz Kullanım Sürelerinin Uzatılmasıhttps://www.turkiye.gov.tr/btk-yurt-disinda-yerlesik-vatandaslarin-kayitsiz-cihaz-kullanim-surelerinin-uzatilmasi-basvurusu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsairms -- 1 Eylül 2024; 8:43:20 > -
Yurtdışında yaşayanlara 2 ay lık hak geldi ise bile hat sahibi bu kişiler olmalı. Mesela benim adıma olan hat ile yurtdışında yaşatan biri adına uzatma olmaz ki? Bu yapılıyorsa bile başka bir yolunu bulmuşlardır. -
Evet ben de araştırıyorum hala ve btk sistemine kayıtta 30 ar günlük süre ile 2 defa ve tek imei adresine uzatıyorlarmış. Bu da demek oluyor ki telefoncular daha farklı bir sistem yapıyor.
-
Takip
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cebel.tarik -- 2 Eylül 2024; 8:0:56 > -
Atom bombası değil ki bu sıradan bir alet, ülkemizde bir telefon için bile bu kadar uğraşılıyor olması çooooooook üzücü.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Aslında 4 ay değil de çift sim olduğu için sim başına 2 ay ek uzatma yapılıyor. Son gelen yasada yurtdışında yerleşimi olan kişiler için 2 aylık uzatma hakkı verildi. Telefoncular yurtdışı oturumu olan kişiler adına sizin IMEI eleştiriyor ve uzatma işlemi gerçekleşiyor
|
Benzer içerikler
- apple lazer baskı sonradan yapılır mı
- telefoncudan yurtdışı iphone almak
- iphone kapalıyken alarm çalar mı
- pasaport kayıtlı telefon hat değiştirme
- ithalat yoluyla kaydedilen imei
- iphone 15 pro max yurtdışı fiyatı
- iphone se 2025
- samsung s23 ultra, iphone 14 pro max karşılaştırma
- iphone 15 pro max şarj girişi
- uygulama indirmeden karekod okutma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X