Şimdi Ara

iOS 26'nın yeni pil modu tüm iPhone'larda çalışmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS 26'nın yeni pil modu tüm iPhone'larda çalışmayacak
    Apple, iOS 26 ile iPhone’lara Düşük Güç moduna ek olarak Uyarlanabilir Güç adını verdiği yeni bir özellik ekledi. iPhone’ların pil ömrünün artmasına yardımcı olacak Adaptif Güç modunun tüm modellerde kullanılamayacağı ortaya çıktı.

Uyarlanabilir Güç, gerektiğinde ufak performans ayarlamaları yaparak, ekran parlaklığını hafifçe kısarak veya bazı işlemlerin daha uzun süre gerçekleşmesini sağlayarak iPhone’un pil ömrünü uzatan bir özellik.

Uyarlanabilir Güç modu hangi iPhone'larla uyumlu?

iOS 26, iPhone 11 ve daha yeni modellere yüklenebiliyor ancak ne yazık ki Uyarlanabilir Güç Modu yalnızca iPhone 15 Pro ve üstü telefonlarda aktif olabiliyor. Bunun nedeni, bu özelliğin yapay zeka destekli olması. Bu noktada Apple Intelligence özelliklerinin şu modellerde kullanılabildiğini hatırlatmakta fayda var:

Ayrıca Bkz.iOS 26 developer beta nasıl indirilir ve yüklenir?

iOS 26 Adaptif Güç özelliği nasıl açılır?

Adaptif Güç Modu varsayılan olarak kapalı tutuluyor. Ayarlar - Pil - Güç Modu menüsü altından açılabiliyor.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2025/06/21/ios-26-adaptive-power-mode-compatible-iphones/

• Eskiden modeller arasında genelde sadece kamera ya da batarya gibi küçük farklar olurdu. Şimdi ise kamera, ekran, batarya, işlemci, RAM, depolama, USB girişi, modem, çerçeve malzemesi, soğutma sistemi, Wi-Fi gibi donanımsal farkların yanında yazılımsal olarak da ciddi ayrımlar var. Bu, tamamen kullanıcıyı üst ve yeni modellere yönlendirmek için benimsenmiş bir strateji. Bu kadar basit bir özelliğin bile bilinçli olarak getirilmemesi gerçekten utanç verici.
  • Eskiden modeller arasında genelde sadece kamera ya da batarya gibi küçük farklar olurdu. Şimdi ise kamera, ekran, batarya, işlemci, RAM, depolama, USB girişi, modem, çerçeve malzemesi, soğutma sistemi, Wi-Fi gibi donanımsal farkların yanında yazılımsal olarak da ciddi ayrımlar var. Bu, tamamen kullanıcıyı üst ve yeni modellere yönlendirmek için benimsenmiş bir strateji. Bu kadar basit bir özelliğin bile bilinçli olarak getirilmemesi gerçekten utanç verici.

• Apple iyice saçmaladı. 14 Pro, 15 gibi güçlü cihazlara şöyle bir özelliği nasıl sunamazsın? Berbat bir şirket politikası.

• Klasik Apple 2 yil oncenin modelini yazilimla eksiltmeye basliyor hemen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaparsan yap 15 plus’ı kullanmaya devam apple beycim :) :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 14 pro max devam almicam ve alacagim zaman da apple almicam.

• Bunu yapmazsa yeni modelleri nasıl satsın :) iPhone 13 ile iPhone 16 arasında donanımsal olarak mutlaka geçilmeli dediğimiz bir fark var mı mesela? Yazılım desteği verilse bu cihazlar pil değişimi ile 10 sene götürür normalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt

Kendi kitlesini kaybeder. Yaptıkları büyük oe....

Mesela Ip 17 almayı düşmüyordum yurt dışı falan, Son 4 haberi gördükten sonra pek güvenilmez ve Android üreticilerden en ufak farkı olmayan hâta daha beter olam bir marka olduğunu tekrar hatırlattı. Son zamanlarda övüyordum iyi güzel, Mantıklı gelmeye başladı v.s

Bu yaptıkları büyük rezilik.

• Cstlevania kullanıcısına yanıt
    3 sene sonra alacaksın hocam. Şu anki yeni iPhone müşteri kitlesi 14-15 serisi kulananlar değil zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 14 pro serisini Samsung mu çıkarmıştı arkadaşlar?

Başka markanın mıydı bu telefon?

• Samsung'daki pil korumalı şarj geldi mi ios'a? Bence telefonu gece şarja bırakanlar için önemli özellik.

• Samsung Apple Ne Yapıyorsa Aynısı Yapıyor...
    Samsung One UI 7 İle Pil Sağlığı Özelliğini Sadece 2024 Temmuz Ayından Sonra Üretilen Cihazlara Verdi... Özelliklerden Kırpacaksan Uzun Güncelleme Sözü Vermenin Ne Manası Kalıyor... Tamamen Pazarlama Tekniği...

• Vain kullanıcısına yanıt
    Geldi mi bilmiyorum. Geldiyse de cihaz ayrımı yapma ihtimali yüksek bu habere bakınca

• Vain kullanıcısına yanıt

Samsungun değil androidin temel özelliği hocam o. Custom rom kurulu redmi note 8 de de var. Realme10 da da var. Gece takıyorum 10w şarj aletine alarm çalana kadar yavaş yavaş doluyor

• İphone 13 e yükledim. Şarjım çok çabuk bitmeye başladı. Umarım güncel sürümde düzelir. Beta pişmanlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bat-Man -- 23 Haziran 2025; 8:25:12 >
  • Yapay zeka zaten kendisi şarj yiyordur olmaması daha iyi boşverin

• Her sene telefon çıkardıkları için yenisini satma politikası olarak eskilere desteğini kesiyor. Çünkü şuan 13-14 hala çok güçlü ve kaliteli telefonlar. Güncellemeleri alıyor olsalardı insanlar 16-17'e gerek yok çünkü 13-14 ile hiç farkı yok bile diyeceklerdi.

Türkiye şartlarında bir telefona 100 verir olduk, 2 sene sonra desteğinin bitmesi çok üzücü olsa da gerçekler. Yurtdışında yaşayan insanlar için problem değil, yenisini al geç.

• KoşanBalık kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam, ben diğer telefonlarda test edemediğim için tam bilmiyorum. Forumda sanki Samsung getirmiş gibi bir haberi vardı, ondan aklımda öyle kalmış olabilir.

Adaptif modda kullanıyorum ben de gece pili %80'e şarj ediyor sonra uyanmaya yakın %100 yapıyor. Standard modu da güzel, %100 yapıyor ama %99'a düştükçe sürekli %100'e şarj

yerine %95'e düşmeden tekrar şarjı başlatmıyor bu da prize takılı bıraktıysanız pilin yıpranma payını epey azaltıyor.

• yıl olmuş 2025 adamlar daha yeni adaptif pil özelliği getiriyorlar iphone için söylenecek çok şey varda söylemek istemiyorum zira fanatikler saldırıyor hemen
    ama şunu söyleyim tersine inovasyon dediğin böyle olmalı her konuda rakiplerinin gerisinde kalmak için çalışıyor Apple isheep ler devamke

• Ne 15 Pro imiş arkadaş. Bal iile doğmuş telefon.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.