< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 10 Haziran 2025; 18:36:25 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
iOS 26 I ANA KONU | Beta 1

-
-
Görsel olarak değişiklilerin olacak olması sevindirici. Yıllardır kayda değer bir şey pek olmadı. Ai konusunda da umarım ciddi değişiklikler olur ve rahatlıkla kullanabiliriz.
Yavaştan yerimizi alalım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kişisel düşüncem ,IOS 18 devamı ve akıllı zeka alt yapısı gelişimine devam niteliğinde bir sürüm olacak …
Alıntı
metni:Apple her şeyi değiştiriyor! - WWDC 2025 ile neler gelecek? ShiftDelete.Netyoutube
Apple, 9 Haziran Pazartesi günü gerçekleştireceği WWDC 2025 etkinliği ile teknoloji dünyasının dikkatini bir kez daha üzerine çekmeye hazırlanıyor. Türkiye saatiyle akşam 20:00’de başlayacak olan etkinlik, bu yıl donanımdan çok yazılım odağında geçecek. En büyük yenilik ise artık numaralı sürümlere veda edilerek yıl bazlı isimlendirmeye geçilmesi. Böylece iOS 18 değil, doğrudan iOS 26 sürümüyle karşı karşıya olacağız. Apple, iOS 26 ile birlikte kullanıcı arayüzünde köklü değişikliklere gidiyor. Artık uygulama simgeleri dairesel forma sahip olacak ve renkleri kullanıcı tarafından özelleştirilebilecek. Tasarımda sadeleşmeye gidilirken, tek renkli temalar ve yarı saydam paneller dikkat çekecek. Bu yenilik, iOS 7’den bu yana yapılan en büyük görsel güncelleme olarak değerlendiriliyor. Apple, geçen yıl kullanıcıları memnun etmeyen yapay zeka özelliklerini bu kez Apple Intelligence 2.0 ile geliştirerek karşımıza çıkaracak. Siri artık sadece sesli komutla değil, ekran erişimiyle çok daha akıllı bir asistana dönüşüyor. Kullanıcı ekranındaki içerikleri analiz edebilecek ve tıpkı ChatGPT veya Gemini gibi doğrudan etkileşimli yanıtlar sunabilecek. Ayrıca Siri yerine Google Gemini gibi farklı asistanların da iPhone’da kullanılmasına izin verilecek. Ancak tam sohbet botu yeteneklerine sahip Siri’nin 2026 yılında gelmesi bekleniyor. Yeni özellikler: • Yapay Zeka Destekli Pil Yönetimi: Telefon kullanım alışkanlıklarına göre şarj döngüsü optimize edilecek. • Yeni Gaming App: iPhone ve Mac’te oyun performansını artıracak yeni uygulama, eski Game Center’ın yerini alabilir. • AirPods Canlı Çeviri: Yüz yüze konuşmalarda eş zamanlı çeviri sunması beklenen bu özellik henüz deneme aşamasında. • USB-C iPhone’larda Harici Ekran Desteği: iPhone’lar, Mac benzeri arayüzle harici ekranlarda kullanılabilecek. • Kestirmeler ve Sağlık Uygulamalarına Zekâ Desteği: Yapay zeka tabanlı öneri sistemleri geliyor. Yeni sürüm isimleri ve platformlar: • iPadOS 26, macOS 26 “Taho”, watchOS 26, tvOS 26 ve visionOS 26 gibi sürümler de duyurulacak. • macOS 26 “Taho” ismini Kaliforniya’daki Tahoe Gölü’nden alıyor. • VisionOS’ta yüzde 30 daha düşük gecikmeyle pencere yansıtma özelliği geliyor. Hangi iPhone Modelleri Güncellemeyi Alacak? • iPhone 11 ve sonrası tüm modeller iOS 26’yı alabilecek. • Ancak yapay zeka özellikleri yalnızca iPhone 15 Pro, 16 ve 17 serilerinde aktif olacak. A17 Pro ve üzeri çiplere sahip cihazlar bu yenilikten faydalanabilecek. • iPhone XR, XS ve XS Max ise güncelleme dışında kalıyor. Etkinlikte donanım tanıtımı beklenmiyor. M4 Ultra işlemcili yeni Mac Pro ihtimali olsa da güçlü sızıntılar henüz mevcut değil. Apple, geçtiğimiz yıl yaşanan beklenti kırıklığını bu yıl “önce bitir, sonra açıkla” stratejisiyle aşmayı hedefliyor. Pek çok özelliğin etkinlik sırasında tanıtılsa bile sonbaharda yayımlanacak ara güncellemelerle aktif hale gelmesi bekleniyor. WWDC 2025 etkinliği, ShiftDelete.Net YouTube kanalında canlı olarak yayınlanacak. Etkinlikte tanıtılacak yazılım yenilikleri ve yapay zeka entegrasyonları teknoloji dünyasında geniş yankı uyandıracağa benziyor. Ayrıcalıklardan yararlanmak için katılın: 👉 https://bit.ly/SDNKatil Teknoloji dünyasına dair her şeyi kaçırmamak için kanalımıza abone olun: 📢 https://goo.gl/ylUFmZ 📌 Bizi Takip Edin! 🔹 Discord: Topluluğumuza katılın → https://bit.ly/SDNDiscordYouTube 🔹 İnceleme Videoları: Tüm içeriklerimiz → https://goo.gl/IIKYIK 🔹 Instagram: https://goo.gl/r4AJDv 🔹 Facebook: https://goo.gl/k1D1JL 🔹 Twitter: https://goo.gl/vTwhws 🔹 SDN Forum: Teknoloji sohbetlerine katılın → https://bit.ly/2AQ2DR7 ShiftDelete.Net YouTube hesabı, Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesinin video kanalıdır. En yeni teknoloji haberleri ve inceleme videoları için bizi takip edin!https://www.youtube.com/watch?v=4B5vlLnCUzU&feature=youtu.be -
güzel yenilikler geliyor gibi inşallah hemen toparlanır bu sürüm
güzel görsel değişiklikler, türkçe destekli adam akıllı yapay zeka bekliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim en çok beklentim stabilte sistem
Artık sistem oturması lazım hatalar buglar düzeltilmesi lazım
Yoksa kullanıcı isyan edecek zaten kullanıcı dolmuş bir kıvılcıma bakıyor haklı olarak
Sanırım çok şey bekliyorum görünen köye klavuza gerek yok Apple ayrı telden geliştiriciler ayrı telden çalıyor
Eğer bunlar düzelmezse Apple çok şiddetli tepki alır dediğim gibi kullanıcıda dolmuşluk var ve sistem stabil olmayıp hem de kısıtlı olunca kullanıcı androide geçiş yapmayı düşünmeye başlayacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 4 Haziran 2025; 19:57:51 >
Nesne silme olayı berbat Aİ fos çıktı siri çok aptal oldu umarım iOS 26 ile bunlar düzeltilir yenilik gelmesin geçen seneki yenilikler eksik verildi onlar tamamlansın bize yeter
-
bunların hiçbirinin düzeltileceğine inancım yok.
-
Rez
iPhone 17 alıp alamama etki edecek güncelleme, ilk önce SE ile deneyeceğim normal betaları da 16 Pro da, aynı bozukluk devam ediyorsa çok vahim
Beta ne zaman düşer ?
Lansman bitiminde yayınlanması bekleniyor. ..
Teşekkürler
TR saatiyle gece 11-12 gibi betayı salarlarsa iyi
İOS 26 çıkacak anladık bari insan kutudan köşeden sızdırırlar yeni arayüzü merak ediyorum umarım uygulama simgeleri de değişir
Fake değilse instagramda sızdırıldı şeffaf cam benzeri bir tema geliyor eski android temalarına benzemiş 😀
Buda linki hocam
İkonlar yuvarlak olmayacak bence.
Arayüz berbat. 2007 senesinde yaşamıyoruz. artık flat minimal devrine geçtik. 3d vari arayüz getirmişler. utanmasalar ikonlara shadow efekti ekleyecekler :D apple bitti artık, inovasyon yapamıyor. eskiden bir update tüm cihazları eşit olarak karşılardı. pilin yüzde 80 dolumundan sonra sarj etmemesini 14 serisine bile getirmediler. hadi diyelim pil teknolojisinden dolayıdır kendimizi gerizekalı yerine koyalım, pil yüzde döngüsünü bile getirmediler. tarihte ilk defa güncel bir telefonun kısa sürede çöp olmasını gördük 14 serisinde. ios 26 yı da yükleyelimde cihaz hepten çöp olsun. Çöpsün Apple. Yapay zeka özelliklerin bile 5 para etmez. 3gs den beri apple kullanıyorum, bu saatten sonra kullanmanın bir artısı kalmadı. Elimde airpods pro, ipad, watch 8 var. hani beni eleştirecek arkadaşlara şimdiden söylim. şu soktuğumun ekosistemi müthiş olmasa 1 dakika durmam. ama ekosistemi adamı bağlıyor işte kopamıyorsun. 14 pro max son telefonum. bu elimdekilerle gittiği yere kadar. sarjın ne zaman dolacağını gösteriyormuş vay anassını yaw. millet android jelly beanda görüyordu bunu. olması gereken özellikleri yenilik inovasyon safsatasıyla kullanıcıları kekliyorlar. bunu yaparken yüzleri de kızarmıyor. |
Yani arkadaşlar ben Apple harici telefon almıyordum. Bunun sebebi iOS’un sade, kusursuz çalışması, kolaylığıydı.
iOS 26 beta’yı meraktan kurdum şu an ve net bir şekilde “sanırım artık apple’a bağlı kalmamam lazım.” Dedim. Çünkü cihaz gerçekten android gibi oldu. iOS 15 son gerçek iOS sürümüydü. Sonrasında her defasında cihazı ağırlaştıracak bir takım problemli sistemler çıktı. iPhone 12 mini kullanıyorum zaten, Intelligence falan kullanamayacağım zaten, bu yüzden iOS 18’e geri döndükten sonra asla cihazı güncellemeyeceğim. Ve emin olun, iOS 26 çıktıktan 1-2 yıl sonra “Gerçek iOS” adıyla sosyal medyada iOS 18 ve aşağısının övgüsü yapılacak. İnanın bana. iPadOS, MacOS bazında belki güzel bir sistem olabilir ama iOS bazında benim için sınıfta kaldı. |
Kesinlikle hocam. Samsung ilk dalga geçme twitini atmış. İlk bu tasarıma Samsung geçecek demektir. Ne zaman Apple ile dalga geçse ilk kendisi yapıyor 😅
|
16 pro'ya kurdum beta sürümünü. Benim aşırı hoşuma gitti. Hiçbir sorun yaşamadım. Çok ufak kasmalar elbette var ama bu daha ilk developer sürüm zaten bunu bilerek yüklemek lazım ama beklentimin çok üzerinde akıcılık ve sorunsuzluk var. Ayrıca bazı küçük detaylar işleri o kadar kolaylaştırmış ve tasarım olarak çok hoş hissiyat katıyor ki, bu sürümle beraber android piyasadan tamamen silinirse şaşırmam. Elime s25 ultrayı aldım, 16 pro'nun yanında bildiğiniz renkleri soluk, boğuk, insanın içini daraltan, saçma sapan uygulama simgeleri, sıkıcı renk paleti vs. bana çok ucuz ve basit hissettirdi.
|
Evet yüklendi şimdi. benim ![]() ![]() |
gerçekte bir karşılığı olmayan çöp iddia. 18.5 sürümü iş yerindeki iPhone14 cihazımızda kutusundan çıkan iOS 16 sürümlerinden daha seri akıcı çalışıyor. doğru bilinen yanlış mitler yüzünden eski sürümlerde cebelleşiyorsunuz. |
o yorumları yapanların çoğu iphone kullanıcısı bile değil ekseriyeti 7/24 apple b.klayan ezik sünepe dandroit tayfa. ben saydam tasarımı çok beğendim ama beta sürümlerin bugları ile uğraşmamak için yüklemiyorum |
iOS 26’ya yükseltip hemen pişman olanlar için önerim: indeksleme bitene kadar bekleyin. Isınma ve takılma problemi azalıyor. Pil ömrü normalleşiyor gibi oluyor ama emin değilim. Acele ile geri dönmeyin kendimden biliyorum yarın yeni betalarda kendinizi tutamayıp yine güncellersiniz sonra tekrar pişman olursunuz. Bence hevesimiz geçene kadar biraz daha iOS 26’da takılalım. :)))
|
Bence bu tasarım tema gibi ek olarak gelen bir özellik olmalıydı. Ben hiç beğenmedim. Kurmadım bile. Hele o bildirim merkezi nedir abi. Zaten kötüydü. İyice kötü olmuş…. Bu kısacası zorunlu bir özellik olmamalı!!!
Ben anlamıyorum abi gittikçe kötüye gidiyor. 40 yaşımıza geldik concon tasarımını zorla dayatmaya çalışıyorlar. Standart denilen bir algı kalmadı. Sürekli tasarım algısı eşcinselliğe yönelik aldı başını gidiyor. Yani şu tasarıma bakıyorum. Alsın bayanlar kullansın abi valla onlar çok severler böyle gösterişi. Ben siyah tema kullanan birisiyim yada standart. Şimdi akıl var mantık var siyah bir temanın üstüne şeffaf klasör olur mu? Bakın bu konuda çok eleştiri alacak. İleriki sürümlerde bunu seçenek olarak getirmezlerse yada acilen bir düzeltme yapmazlarsa bu görünümde Apple bir çok kullanıcısını kaybedecek. Yılların Apple kullanıcısıyım artık güncelleme gelmesin tasarım değişmesin istiyorum. Rezalet ötesi çünkü. Edit: Ayrıca o açık kapalı anahtarlar simgeleri nedir öyle. Kapsül tasarım ne güzeldi niye değişiklik olsun diye simetri algımızı bozuyorsun aplleeeeee |
Benzer içerikler
- iphone model numarası ülke kodları
- yasal uyarı mesajı nedir
- iphone ekran kapalıyken saat gösterme
- repo hile
- icloud numara değiştirme
- jailbreak nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X