< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 30 Temmuz 2024; 19:28:57 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 30 Temmuz 2024; 19:28:57 > |
|
Eleştireceğin bir konu varsa bana veya bu sayfaya yorumunu yaparsın bende sayğı duyarım.. Sayfada yazan her detayda kaynağa dayalıdır… Konu başlığını açtığımda ve iOS & iPadOS 15 tanıtımında birebir çevirerek anlık tüm detayları duyurdum.Bir çok teknoloji sitesi lansman bitiminden sonra paylaşımını yaptı … DH forumda iOS ve iPadOS direk eşit şekilde bu başlıkta paylaşmaya çaba gösteriyorum..Zaman harcıyorum..Bunu bu sayfa hakediyor … Tüm testlerim makale havasında gün gün gerekli zamanlarda yazıyorum.. Hataları ve bug ları paylaşıyorum.Bende uygulama geliştirisiyim … Sizden saatlerce geride yaşıyorum…Almanca ve İngilizce teknoloji sitelernde yazılar yazıyorum ..Türkiye’de yaşamıyorum ..Başka dilde düşünüp Türkçe yazıyorum… Tüm beta süreci içinde test edip sürümlerdeki yenilikleri paylaştım ve kullanım testlerini paylaştım … Kopyala yapıştır ile bir çok kaynak gibi hazır metinleri paylaşmadım … Kişisel yorumlarım olduğunda ‘’ benim düşümcem bu yöndedir ‘’ diye belirtiyorum … Benim bir hatam varsa siz betalarda test edip bu sayfada paylaşabilirsiniz halende beta süreci devam ediyor .. Ben bu süreçleri yıllardır izliyorum…2020 yılı itibari ile Apple lansmanlarına ve developer toplantılarına katılamadım .. Apple daveti üzerine 6 yıldır aktif bulundum..Biraz süreci tahmin etme yorum yapma hakkım var..Tüm DH arkadaşların yorum yapma hakkı olduğu gibi .. Tüm süreci bir çok kaynaktan izlerken bire bir söz sahibi forum ve sitelerden yazarlar ile görüşüyorum… Ne ben nede başka biri Apple için çalışmıyor bildiğim kadarıyla …Kaynakların süreci 10 betada bitip ( RC ) GM dahildir..Apple lansmanı gecesi RC ( GM ) yayınlanacağı yorumlanıyor..Lansman sonrasında 20 ile 24 Eylül tarihleri arasında nihayi sürüm geleceğini belirten açıklamalar var … Beta 9 mu yoksa RC ( GM ) yayınlanacağını göreceğiz.Sabretmek gerekiyor … Bu süreci APPLE yürütüyor son kararı verecek neyin hangi tarihte yayınlanacağın takvim olarak karar vermiştir..Son söz Apple ‘da… Biz nekadar tahmin etsekte iOS 14 sürecinde de Apple lansmanında RC ( GM ) yayınlandı.Sonraki günlerde stock sürüm geldi … Ahkam kestiğimi dile getiriyorsunuz…. Siz betaları değerlendirip süreç hakkında yorumlarınıza açık bir sayfa.Neden paylaşmadınız.Aylarca izlediniz.?.. DH forumdur paylaşım yeridir.Forumun kurallarını uymuyorsunuz … Hafta için beta 9 mu RC ( GM ) bizzat göreceğiz … Ozaman yorumunuzu bizzat bekliyorum .. |
|
Almanya’da TL ile mi kazanç sağlıyorsunuz?
|
|
Adamın elinde iphone 11-12 var hala ios 14 kullanıcam diye diretiyor neymiş pili eskirmiş yau iphone senin neyine ruhun gariban 😂
|
|
Telefon eski bir model olsa hadi bir nebze anlarım ama iPhone 12 gibi bir telefonda ayar kısmak, hele ki efektleri kısmak komedi. Ha dese ki görsel olarak hoşuma gitmiyor göz yoruyor eyvallah ama performans artsın diye kapattım demenin hiçbir mantığı yok. Performansa zaten zerre katkısı yok. |
|
Arkadaşlar şöyle bu konuya girdiğimden beri yaklaşık 1.5 yıl falan oldu (iOS 14 konusu da dahil olan süre bu). Sürekli olarak DFU mod ile güncelleme yapanları ya da sorun yaşanınca DFU mod ile sıfırdan kurulması öneriliyor ve uygulanıyor.
Sıfırdan kurulumu sorun yaşayınca başvurulmasını normal buluyorum ama sürekli olarak her güncellemede DFU mod ile update yapmak büyük bir eziyet. Harbiden bu kadar para verilen cihazların yazılım yönünde ne olursa olsun başarılı olan bir sistemin normal güncellenmesindense sürekli sıfırlanıp yüklenmesi çok absürt. Şöyle örnek vermem gerekirse Windows'a gelen her güncellemede format atıp yüklemek nasıl garipse aynı şekilde bu cihazların genelinde de sıfırdan kurulum yapmak garip. Android tarafında sistem genelde 1-2 yıl civarı kullanımdan sonra şişiyordu son kullandığımda hatırladığım kadarıyla, aynı şekilde Windows için de geçerli bu olay ve belli dönemler yani 1-2 yıl gibi aralıklarla sıfırlamak daha olağan bir durum aslında. Android için bu şekilde sistemin şişmesiyle ve bu yüzden sıfırlanmasının gerekmesi kullanıcıların bir kesimi tarafından epey eleştiriliyorken bu konuya girdiğimden beri sürekli DFU kullanıldığını gördüğümde çok şaşırdım ve hala daha şaşırıyorum. Elbetteki sistemi sürekli sıfırlamak ayrı bir şey, rahatlatıyor ama bunu sürekli yapmak ucuz telefon kullanıyormuş gibi de hissettiren bir şey. Sadece şaşkınlığımı dile getirmek istedim, doğal olarak herkes istediğini yapabilir |
|
Yukkeyip biraz kurcaladim. Gorsel olarak iOS14 sadece birkac widget eklenmis Mail widgeti gibi.
Cekilen fotograftaki Texti kopyala ozelligi iyi calisiyor, etkileyici. Gozume carpan baska bir yenilik Ersilebilirlik altinda Uygulamaya ozel ayarlar gelmis. Uygulamalara ozel yazi kalinligi buyuklugu ve renkleri akilli tersine cevir ve daha bircok ozellik eklemek mumkun. Bu sayede sistem yazi boyutundan harici olarak her uygulamaya ozel yazi boyutu vs ayarlamak mumkun oluyor. Birkac yeni arkaplan resmi gelmis. E Postami gizle ozelligi iCloud+ a ozel. Anladigim kadariyla Apple yavas yavas kullanicilarini yuksek gizlilik ayarlari icin kasaya davet etmeye baslamis. iCloud+ ta bunun en guzel kaniti. Yalniz ayda 0,99€ ya 50GB bir alan ve gelistirilmis gizlilik sunuyor. Fiyat olarak uygun. Hava Durumu uygulamasi guzel olmus. Memoji ozelliginde halen daha cekilen fotograftan otomatik olustur ozelligi yok. Safaride onemli degisiklikler var. Url bolmesi asagiya alinmis, benim hosuma gitti ama daha duzeltilmesi gerekiyor bu hali tam pratik degil. Turkceye kaydirarak yaz halen daha gelmemis. Canli ceviri ozelligi guzel calisiyor ama Turkceye yok. Merak edenler icin soyluyorum arkaplandaki tum uygulamalari kapat ozellig yok Multitasking Melahat hanimin buyuk degisimi gibi hicbir degisiklik yok. Shared ozelliklerini baska iOS15 cihaz olmadigi icin deneyemedim. Sonuc olarak iOS14.9 olmus. |
|
E hani 15.4 çok iyiydi batarya konusunda, bataryam az gidiyor diyenler saçmalıyordu her şey harikaydı falan. Apple kendisi kabul etmiş bataryanın erken bittiğini, ne oldu şimdi? 15-20 yıldır bu forumdayım. Her güncellemeden sonra daha 2 saat geçmeden pil hızlı gidiyor falan diyen tiplere gıcık olurdum hep, yazılımla ne kadar fark olabilir ve bu insanlar bu kadar kısa sürede nasıl pilin hızlı bittiğini fark ediyorlar diye düşünürdüm. Yıllardır iPhone kullanırım, ilk kez bir güncellemeden sonra pilin daha hızlı bittiği benim bile dikkatimi çekmişti 15.4'le. Ama burada öyle bir savunuluyordu ki pil konusunda mükemmel diye kendimden şüphe etmeye başlamıştım. |
|
elinde zaten son model cihaz var ve güncelleme sonrası akıcılık/batarya vs diyorsun. ne diyeyim, rabbim akıl fikir versin. :)
|
iOS & iPadOS 15.8.3: Son Güncelleme Özellikleri
Apple, iOS 15.8.3 ve iPadOS 15.8.3 yazılım güncellemelerini yayınladı. Bu güncellemeler, güvenlik düzeltmelerinin yanı sıra çeşitli hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler içeriyor.
iOS 15.8 güncellemesiyle gelen önemli özelliklerden biri, Fotoğraflar uygulamasında tanıtılan hata düzeltmesidir. Bu hata, bazı kullanıcıların iCloud Paylaşılan Fotoğraf Albümlerinde fotoğraf ekleyememesine veya görüntülememesine neden oluyordu.
iOS 15.8.3, iCloud yedeklemelerinin daha güvenli bir şekilde saklanmasını sağlayan bir güvenlik açığını da gideriyor. Bu açıktan yararlanılarak, bir saldırganın iCloud hesabınıza erişebilir ve yedeklerinize erişebilirdi.
Önceki sürüm olan iOS 15.7.3, Sesli Mesajlar uygulamasında gelen aramaları bildirmeme sorunu, Ayarlar uygulamasında geçmiş aramaların silinememe sorunu ve bazı durumlarda FaceTime aramalarında siyah ekran sorunları gibi bir dizi hatayı da gidermişti.
iOS 15.7.3 güncellemesiyle birlikte, Apple Music uygulamasına şarkı sözleri desteği de eklenmişti. Kullanıcılar artık uyumlu şarkıların sözlerini görüntüleyebiliyor ve bunlarla etkileşime girebiliyordu.
Genel olarak, iOS ve iPadOS 15.8.3 güncellemeleri, cihazların güvenliğini ve performansını iyileştirmeyi amaçlayan önemli düzeltmeler sunuyor. iOS 15.7.3 güncellemesinin sunduğu özelliklerin yanı sıra, bu güncellemelerle birlikte hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler de getirildi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Ağustos 2021; 17:31:32 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Widget getirdiler Investing uygulaması hariç hiçbir uygulama yok. Bari WhatsApp vb. geliştiricilere baskı yapın da widget eklesinler uygulamalarına. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 4 Haziran 2021; 15:34:34 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 4 Haziran 2021; 15:43:25 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Türk insanının alım gücü çok düştü o da bir etken Apple kullanıcısı Türkiye de sadece hava atmak için alıyor bu tür servislere çok az kullanıcı para veriyor Apple Music hala 13.99tl yerel fiyatlandırma da cihazlar hariç kötünün iyisi Apple iOS 15 ile beraber Apple TV de mutlaka hizmete girmesi gerekiyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 1 Temmuz 2021; 20:37:18 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 1 Temmuz 2021; 20:35:37 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 6 Haziran 2021; 16:51:52 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 6 Haziran 2021; 17:8:6 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 6 Haziran 2021; 17:15:0 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yani kısacası kapitalizm < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|