Şimdi Ara

İntihar ipi koptu milyoner oldu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
18.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cherly Perkins, kendini asarak intihar etmek istedi. Ancak ip kopunca, Perkins hayatta kaldı. İpi üreten firmaya dava açan kadın 2 milyon dolar kazandı.

ABD'nin eşi benzeri yok... İntihar girişimi başarısız olan bir kadın, ipi üreten firmayı dava etti ve tam 2 milyon dolar tazminat aldı.

Sevgilisinden ayrılınca...
    Amerika ile özdeşleşmiş olan "Fırsatlar ve Özgürlükler Ülkesi" tabirinin doğru olduğu, bir kez daha kanıtlandı. Connecticut eyaletine bağlı Waterbury kentinde yaşayan Cherly Perkins, intihar etmek isterken ipin çürük çıkması sayesinde artık hatırı sayılır bir servetin sahibi oldu. İşte ilginç olay: 2004 yılının sonlarına doğru sevgilisinden ayrılan 39 yaşındaki Cherly, bunalımdan çıkamayınca intihar etmeye karar verdi.

Ölmeyince çılgına döndü
    Evde bulduğu kalın bir ipi tavana bağlayan Cherly, son dakikalarını yaşıyordu. Fakat boynuna ipi geçiren ve altındaki sandalyeyi iten Cherly, bir anda kendini yerde buldu. Çünkü ip çürük çıkmıştı. Bu olay nedeniyle çılgına dönen Cherly, ertesi gün ipi üreten firmayı mahkemeye verdi. 5 milyon dolar tazminat davası açan Cherly, intihardan da vazgeçmişti.

Artık çok zengin biri
    Tam 1 yılı aşkın bir süre devam eden dava önceki gün sonuçlandığında, Cherly'nin hayatı tamamen değişti. Çünkü yargıç, ipi üreten QAU adlı firmayı, Cherly'ye 2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti. 1 yıl önce intihar etmek isteyen Cherly, şimdi zengin biri olarak plan yapıyor. Yetkililer, Amerika'da bu ve buna benzer tazminat davalarının açıldığını ve genelde davalı olanların mahkemeyi kaybettiğini söyledi.

• ölmeye pek niyeti yokmuş zaten
  • Bencede
  • Kaynak verebilir misiniz, çok saçma.
  • Bencede çok saçma bir karar.Mahkeme ip kadını öldürmedi diye mi şirketi tazminata mahkum etti ?
  • internete yazarsanız bir sürü sitede geçmektedir.Bana da çok saçma geldi ve haberin en üstünde fırsatlar ülkesi Amerika yazmaktaydım bende düzenlerken sildim onu.Belkide ABD kendi reklamını yapıyordur olamaz mı ??? Birçok çelişkiyle dolu haber mesela kadın intihar ederken ip kopsa başka ölecek alet mi yokta gidip dava açıyor.Ve bir ip yüzünden böyle fazla bir mebla çıkması çok saçma.
  • Saçma falan değil. İnsan hakları çok şiddetli biçimde korunuyor hepsi bu. İnsanımız adaletsizliğe, hakkını yedirmeye o kadar alışmışki saçma geliyor. Evet eğer ipi üreten firma bir insanı taşıyamayacak basitlikteki bir ip üretiyorsa dava açılmalı. Bu kadar basit.

Amcam anlatmıştı. Bir adam bahçesini biçerken makine kitleniyor birden. Bıçaklara sıkışan çimleri almak için makinenin içine elini sokuyor. Tabii doğal olarak adamın eli kan revan içinde kalıyor. Hemen üretici firmaya dava açıyor. Davanın sebebi ise akıllara durgunluk veriyor; "Elinizi içeri sokmayın uyarısı yok"

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prostat oldu: Erkekliği gitti
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Saçma falan değil. İnsan hakları çok şiddetli biçimde korunuyor hepsi bu. İnsanımız adaletsizliğe, hakkını yedirmeye o kadar alışmışki saçma geliyor. Evet eğer ipi üreten firma bir insanı taşıyamayacak basitlikteki bir ip üretiyorsa dava açılmalı. Bu kadar basit.

Amcam anlatmıştı. Bir adam bahçesini biçerken makine kitleniyor birden. Bıçaklara sıkışan çimleri almak için makinenin içine elini sokuyor. Tabii doğal olarak adamın eli kan revan içinde kalıyor. Hemen üretici firmaya dava açıyor. Davanın sebebi ise akıllara durgunluk veriyor; "Elinizi içeri sokmayın uyarısı yok"

Hukuk bireylerin gördükleri kararları tazmin etmeleri için gerekli olan parasal miktar için dava açılmasına müsaade eder. Yoksa tazminat davaları kşileri milyoner eden şeyler değildir. Hele ki burada kişinin intihar etmesi gibi bir sebep için böyle bir karar verilmiş olamaz. Yani şöyle düşünün benim Colt. marka tabancam var, düşmanımı vuracağım ama silah ateş almıyor ve ben tutup düşmanımı öldürecektim silah nasıl tutukluk yapar diye dava açıyorum ve 2 milyon dolar tazminat alıyorum. Yukarıdaki örnekle bu örnek arasında hukuki olarak bir fark yok. Şayet bir hakim böyle bir tazminata hükmetsin meslekten atılır, hele ki Amerika gibi hakimlerin halk oyları ile kıdem alabildiği bir ülkede sıkar bu şekilde hukuka aykırı karar almak.

Ek olarak belirteyim, fırsatlar ülkesi olabilir ama tazminat sadece mevcut zararların karşılığıdır kişilerin zarar gören haklarının bedelidir. Yoksa piyango filan değil.

• İpin çürük olduğundan dolayı koptuğunu nasıl ispatlamış, anlamadım doğrusu.

Ayrıca daha önce açılmıştı bu konu, yeni bir olay değil.
  • inandırıcı değil....
  • Adamlara dua etmesi gerekirsen, dava mı etmiş?

quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

internete yazarsanız bir sürü sitede geçmektedir.Bana da çok saçma geldi ve haberin en üstünde fırsatlar ülkesi Amerika yazmaktaydım bende düzenlerken sildim onu.Belkide ABD kendi reklamını yapıyordur olamaz mı ??? Birçok çelişkiyle dolu haber mesela kadın intihar ederken ip kopsa başka ölecek alet mi yokta gidip dava açıyor.Ve bir ip yüzünden böyle fazla bir mebla çıkması çok saçma.

Aslında saçma değil diyecektim. Fakat, sizin de dediğiniz gibi kadın, ip koptuktan sonra, ölemediğinden dolayı deliye dönmüş. Ölmekten vazgeçseydi eğer, ölmediğine şükrederdi. Ya da en azından ölmediği için deliye dönmezdi. İp koptuysa başka bir şeyle de hayatına son verebilirdi. Tazminat miktarı da çok saçma ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 16 Mayıs 2010; 2:06:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Bencede çok saçma bir karar.Mahkeme ip kadını öldürmedi diye mi şirketi tazminata mahkum etti ?

Hayır. İpi üreten firmalar kalite standartlarını sağlamadığı için ceza ödedi.
    Bu tür haberler hep eksik olarak verilir. Haberi ilginç kılmak için böyle yapılır.

Yıllar önce bir adam akciğer kanseri olduğu için patronuna dava açıp kazanmıştı. Biz şehirlerarası otobüslerde sigara içerken Amerika'da kapalı alanda sigara yasağı uygulanıyordu. İşveren bu şartları sağlamadığı için adam akciğer kanseri oldu ve açtığı davayı kazandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

İpin çürük olduğundan dolayı koptuğunu nasıl ispatlamış, anlamadım doğrusu.

Ayrıca daha önce açılmıştı bu konu, yeni bir olay değil.

Özür dilerim görmemiştim o konuyu internette gördüğüm için paylaşmak istedim.
  • Bazi arkadaslara inandirici gelmemis ama ABD orasi, hersey mumkun

Benim zamaninda kapisinin onundeki kari temizlemedigi icin dusup ayagini kiran bir kisi dukkani mahkemeye vermisti ve hatiri saylir bir para kazanmisti.

Haberi dogru mu , degilmi bilmiyorum ama dogru cikarsa da sasirmam acikcasi.
  • ABD yi bu kadar övmeye gerek yok benim için emperyalizmin bekçisi olmaktan öteye gidemez.
  • Aslında hepimiz intihar olayı üzerinde durmuşuz ama tersi olsa ipin çürüklüğü yüzünden bir insan ölseydi?
    neyse artık tazminatı tahsil ettikten sonra kadın yaşam sevinciyle dolmuşştur
  • Hort olsun, benim olsun. Bu tür bir haberi feyste paylaşmışlar bir araştırayım dedim, hepsi Türk menşeyli çıktı. Asparagasın önde gideni. Bir de bu tür habere yukarda olduğu gibi inananlar yok mu?

Şu vidyo geldi direkt aklıma :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 9 Ağustos 2012; 22:19:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erci541

Hort olsun, benim olsun. Bu tür bir haberi feyste paylaşmışlar bir araştırayım dedim, hepsi Türk menşeyli çıktı. Asparagasın önde gideni. Bir de bu tür habere yukarda olduğu gibi inananlar yok mu?

Şu vidyo geldi direkt aklıma :

Bir iki haberi araştırdın ve asparagas çıktı diye bütün bu haberler asparagas diyebiliyorsun yani :)

• Bu tür bir haber derken, bizzat bu haberin kendisi kolpadır. İsimler falan hep aynı. Zaten o paylaşımdan yola çıkarak bu konuyu buldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.