nesnel olmak zorunda değil, öznel sebepleriniz varsa öğrenmek isterim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B849B3DA4 -- 20 Kasım 2021; 2:17:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İntihar Etmemek İçin Sebepler
Zor zamanlar geçiriyorsan ve intiharı düşünüyorsan, lütfen bunu yapma. Yaşamak için birçok sebep var. İşte bunlardan birkaçı:
- Seni seven insanlar var. Ailen, arkadaşların ve seni önemseyen diğer kişiler var. Onlar seni kaybederlerse çok üzülürler.
- Hayatın değerlidir. Herkesin yaşama hakkı vardır. Hayatını sonlandırmak kalıcı bir çözüm değildir.
- Yardım mevcut. İntihar düşünceleriyle mücadele ediyorsan, yardım var. Bir kriz yardım hattını arayabilir veya bir ruh sağlığı uzmanına ulaşabilirsin.
- İyileşebilirsin. İntihar düşünceleri geçicidir. Profesyonel yardımla bunların üstesinden gelebilir ve daha iyi bir yaşam sürebilirsin.
- Dünyaya katkıda bulunabilirsin. Herkesin benzersiz yetenekleri ve becerileri vardır. Dünyaya olumlu bir şekilde katkıda bulunabilirsin.
İntihar düşünceleriyle mücadele ediyorsan, lütfen yalnız olmadığını bil. Seni önemseyen ve yardım etmek isteyen insanlar var. İntiharı düşünüyorsan lütfen bir kriz yardım hattını ara veya bir ruh sağlığı uzmanına ulaş. Yardım mevcut ve iyileşebilirsin.