Şimdi Ara

İnternetten yağ satın aldım ancak hata mı ettim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Aracımın bakım zamanı geldi. Filtre seti ve yağ satın aldım ancak henüz taktırmadım. Aracım 104bin km de. DPF li Euro5 1.3 dizel punto.

Aldığım yağ bu. 5w30 ACEA C2 ve C3 yazıyor. Araştırmalarım sonucu DPF li araçlarda C3 kullanımı tavsiye edildiği için bu yağı seçmiştim.
    https://urun.n11.com/motor-yagi/mobil-1-esp-formula-5w-30-4-lt-motor-yag-2017-hediyeli-P213284000

Ancak aracın kullanma kılavuzundaki ibareler kafamı karıştırdı. Hem C2 den yüksek kullanmayın hem de C2 den düşük kullanmayın diyor.

İnternetten yağ satın aldım ancak hata mı ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 27 Aralık 2017; 13:46:28 >

• mobil sitesinden bak.n11 de bazen yanlış yazıyorlar.selenyadan çok daha kaliteli bir yağ.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiat onayı yok ki o yağı neden aldınız?
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    Garip bir şekilde Mobil1 kendi sitesi benim araç için DPF siz motorlar için olan 0w-30 yağ öneriyor ve kriterleri de karşılamıyor karşıladıkları

ACEA A1/B1, A5/B5
    API SL, SJ veriyor.

Aracın Kullanım kılavuzunda 5w-30 C2 kriterini karşılayan yağ öneriliyor. Mobil1'in sitesinde 5w-30 ise DPF li dizeller için tavsiye edilmiş. Karşıladığı kriterler ise

ACEA C2, C3
    API (Motor Test Gereksinimlerini Karşılar) SM / SN
    JASO DL-1.

Bende 5w-30 DPF li olanı aldım. Yani görünüşe göre sadece fiat onayı eksik gözüküyor. Fiat onayı yok ama sanayide adama direk gitsem hiçkimsenin bırakın fiat onayına baktığını DPF li DPF siz farkına bile baktığını sanmıyorum. Çakıyor ordan 5w30 10w40 0w30 eline ne gelirse. En azından DPF dostu bir yağ alayım dedim ancak tam türk aklıyla kullanma kılavuzuna bakmadan aldım. Kullanma kılavuzunda alttaki yazılar aklımı kurcaladı sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 27 Aralık 2017; 15:22:23 >
  • hiçbi şey olmaz bence. kaliteli yağ almışsınız. ustanın eline bıraksaydınız dediğiniz gibi ne idüğü belirsiz yağlardan koyacaktı.
  • Üstteki arkadaşın dediği gibi aldığın yağ kaliteli bir yağ...Üstelik daha ziyade dizel motorlar için üretilmiş...Hiç bir şey olmaz,gönül rahatlığı ile aracına koydur...Ben yıllardır benzinli aracıma aynı yağı koyduruyorum...
  • Özellikleri ve Potansiyel Faydaları

Mobil 1 ESP Formula 5W-30, dizel araçlarda bulunan en yeni dizel partikül filtreleri (DPF'ler) ve benzinli araçlarda bulunan katalitik konvertörler (CAT'ler) ile tamamen uyumlu olan, patentli özel bir karışım olarak üretilmiştir. Mobil 1 ESP Formula 5W-30, üstün performans ve korumanın yanı sıra yakıt ekonomisinde yarar sağlamaya yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır.

Bu zaten DPFli motor yağı bir sıkıntı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aldığınız yağda bir sıkıntı yok.orada anlatılmak istenen acil bir durumda yağ eklemesi yapmanız gerektiğinde en düşük acea c2 spesifikasyonunu sağlayan bir yağ ile ilave yapabilirsiniz diyor, daha düşük kalitede bir yağ kullanırsanız motora zarar verebilir.
  • Yağ markalarının hiçbir güvenilirliği olmayan tavsiyelerine bakana kadar aracın kitapçığında belirtilen performans seviyelerine bakın.

• Yag orjinal oldugu surece guvenle kullanabilirsiniz. 0.6% saps kullenme oeani ile piyasadaki en iyi dizel 5w30 yagidir. Bu nesenle hem c2 hem de hths 3.58 oldugu icin c3 onaylidir.

• FIAT 9.55 diye başlıyan onaylar şekil olsun diye var o zaman.C2 C3 buldun mu hemen koy motora.
  • Bir iki şey okudum yorumlarda. Birincisi tam sentetik olduğu için 100binden sonra pek tavsiye edilmediği. Aşınmış motorda kaçak olabileceğinden bahsetmisler.

İkincisi ise buharlaşmadan bahsetmisler. Yağ kapağında buhar oluşmuş ve yağdan kaynaklandığını düşünmüşler.

Ama yine de en azından deneyeceğim. Kışın rahatlayacağını düşünüyorum motorun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    quote:

Fiat 9.55535-S1

Qualification for Diesel and gasoline engine, with exhaust treatment system, lubricants, granting fuel economy and extended drain. OEM recommended product is also approved to ACEA C2.

Fiat 9.55535-S2

Qualification for Diesel and gasoline engine, with exhaust treatment system, lubricants, with extended drain. OEM recommended product also meets: ACEA C3-04, MB 229.51 and API: SM/CF.

Fiat 9.55535-GS1

ACEA C2 based, 0W30 viscosity, mid-SAPS engine oil for the latest gasoline engines of the Fiat Group (Fiat, Alfa-Romeo, Lancia).

Fiat 9.55535-DS1

ACEA C2 based, 0W30 viscosity, mid-SAPS engine oil for the latest diesel engines of the Fiat Group (Fiat, Alfa-Romeo, Lancia).

Illa spesifik onay almasi sart degil , mesela S2 oldugu onayi esdegeri 229.51 MB onayi bu yagda var, bazi markalar belli basli ureticilerden onay alir. MOBIL1 5w30 esp kesin konusuyorum piyasada bulabileceginiz en cok markaya uyan ve cogu gereksinimden daha iyi olan bir dizel 5w30 yagdir.

Gelelim 0w30 ile 5w30 arasindaki farki, ankaranin batisi ve iliman iklim olan bircok yerde 5w30 kullanabilirsiniz, dogu illerimizde ise 0w30 daha makbul olur.

100.000KM siniri diye birsey yok 265.000KM de 1.6hdi aracim var hala 5w30 kullaniyorum. Hicbir sorun yok.

Yaglamanin 2 kurali vardir yaglama filmi olusmasi ve yag basinci

Yaglama filmi olusmasi icin kalin yag kullanilmasi ama yag basinci saglanmasi icin ince akiskan yag kullanilmalidir. Eger uretici w30 kullanacak diyorsa demekki motorda ince yag kanallari ve yag galerileri ile yaglama yapiliyor ama yuksek basinca sahip. Bu nedenle w30 isteniyordur.

Bazi yorumlar asinma nedeniyle yag ile yikanan parcalarin asindigi mesafeler sonunda w40 kullanilmasinin yag filmini daha iyi olusturdugu yonunde ama ben diyorum ki yag basinci da onemlidir w40 nedeniyle daha fazla kurum olusmasindansa daha ince ama daha baaincli yag ile yaglama yapmak daha faydalidir.

Bu nedenle uretici 5w30 diyorsa 1.000.000km de olsa 5w30 kullanin. Yapacaginiz en guzel sey motor yaslandikca daha sik araliklarla bakim yapmak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 27 Aralık 2017; 21:51:38 >

• ben linea ya aldım bu yağı ilk 30 bin servis te 5w-30 opar koydular,sonra kitapçık tavsiye edilen selenia 5w-30 koydurdum 40 binde
    50 binde castrol stop start 5w-30 koydurdum,60 bin bakımında usta tutturdu mobil 0w-40 daha iyidir c3 diye onu koydu.şimdi kısmetse bu yağı 70 binde koyduracağım.bu yağ c2 karşılıyor ve dpf'li araçlar için uygun.

unutmadan ustanın koyduğu hariç hepsini internetten aldım hiç sorun çıkmadı ama satıcıyı iyi araştırın puanı yüksek, herkesin aldığı yer olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urene -- 27 Aralık 2017; 21:57:22 >
  • İnternetten alışverışın de boku çıkti yaw

• Aynı yağı bugün alıp bagaja attım 150 lira ödedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Neden ki

Opar marka komple bakım seti, mobil1 yağ ve valeo marka rulmanıyla set olarak baskı balata aldım internetten. Tam bakıma girecek araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 27 Aralık 2017; 23:53:39 >
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    internetten yedek parça almayı düşünüyorum satıcıya şase numarasını mı attınız, o uygun parçaları yolladı yoksa siz mi oem numaralarını söyleyerek aldınız?
  • urene kullanıcısına yanıt
    bizim motorlar euro 4 ve euro 5 olarak ikiye ayrılıyor. Direkt olarak punto euro 5 olarak satın aldım. Baskı balata için ise siparişi geçtikten sonra telefonla arayıp şasi numarası istediler ancak o gün araç ile işe gitmemiştim ve ruhsat yanımda yoktu. Model ve motor bilgisi verdim uygundur onayı aldıktan sonra kargo yaptılar. En kötü ihtimalle zaten oem numaralarını da ilanlara yazıyorlar. Forumlardan teyit ederek seçmiştim.
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    ben bir defasında sipariş verdim ama polen yağ hava yakıt filtresi.aradı satıcı ruhsat yanımda yoktu euro 5 linea dedim tamam dedi
    sonuç:polen ve yakıt filtresi uymadı satıcı ilgiliydi de yakıt filtresinin yerine 2 hava filtresi ve yağ filtresi yolladı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.