Merhaba, 2013 model 145bin'de euro 5 1.3 multijet linea aracım var. Bu zamana kadar hep yetkili servis'e bakımlarını yaptırdım. 10.000 KM yapmadığım ve 1 yılı doldurduğum için bakımını yaptırmak istedim. Yetkili servis 2000 TL fiyat verdi. Sonra aradım taradım güvenilir bir satıcı buldum, internetten filtrelerimi aldım. Opar marka yağların ve diğer marka yağların sahtesi olduğu için opet fuchs'u aradım. Opar yağları da Opet üretiyormuş. Opet müşteri hizmetleri anadolu yakasından sorumlu kişinin numarasını verdi, onunla görüştüm evime yakın bir yedek parçacıya yönlendirdi, Opet marka 1.3 multijet için özel olan yağı aldım. Totalde 670 TL'ye geldi hepsi. Sanayide de uzaktan da olsa akrabam var. Ona yaptıracağım işlemleri. Bu seviyedeki bir araba için 2000 TL istenmesi çok enteresan geldi. Geçen sene 400-500 TL gibi bir tutara yaptırmıştım yetkili serviste. %300 artış oluyor. Maaşım'a aldıgım zam sene sonu enflasyonu olan %36. Çok enteresan bir zamandan geçiyoruz. ![]() ![]() ![]() ![]() |