Şimdi Ara

YEDEK PARÇA VE 10 YIL ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın bir arkadaşımda, 2001 model, full donanım Peugeot 106 GTI var.
    Geçen ay kaza yaptı. Kırmızı ışıkta geçen bir araca vurmamak için, ani manevra yapınca, takla attı.

Arabanın kaskosu vardı ve araba bir şekilde toplandı.

Yalnız; bilindiği üzere bu araçların sunroofu manuel. Sunroofun açıp kapama mekanizmasındaki bir parça, bu takla esnasında zarar görmüş ve o kadar aramamıza rağmen, parçayı bulamadık.

Şu an sunroof çalışmıyor. Mekanizmanın içinde, dişlilerin oturduğu yatak kısmı zarar görmüş. Çıkma mıkma vs.. Türkiye'de bulamadık. Yabancı dili iyi olan bir arkadaşımız sayesinde, Peugeot'un fabrikası ile diyalog kurduk ve bize bu parçayı temin edemiyeceklerini telefon aracılığıyla söylediler. Mail olarak irtibat kurup, aynı parçayı istediğimizi söyledik ama aradan 10 gün geçmesine rağmen bize yazılı olarak geri dönen olmadı. Tornacı; bu parçayı yapmak için 750 TL istiyor.

Bizim bildiğimiz kadarıyla, bir otomobilin en son üretildikten sonra 10 yıl boyunca yedek parçasınının temininin sağlanması yönünde bir yasa vardı. ( ne derece doğrudur bilmiyoruz. Kulaktan dolma da olabilir)

Araba 2001 model ve şu an 2010 yılındayız.

Peugeot'un fabrikasından, bu parçanın temin edilemiyeceğine dair, yazılı bir belge (mail, fax vs..) alabilirsek, bu belge ile dava açsak kazanır mıyız?

Bu ve benzeri konuda daha önce deneyim yaşamış, tecrubesi olan veya akıl verecek hukuk bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklemekteyiz.

Yani; Bir otomobilin, en son üretim tarihinden itibaren, 10 yıl süre ile yedek parça temini sağlaması yasal zorunluluğu ne derece doğrudur? Sıkıntımızın kaynağı burası.

• Tüketici Kanunu'nda böyle bir hüküm olması lazım.

Ben şimdi yatıyorum, o yüzden ancak yarın ayrıntılı bir cevap verebilirim ama 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'u incelemenizde yarar olacaktır.
  • Ürünün 10 yıl boyunca yedek parçasını temin etmek zorundalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türk_ay

Peugeot'un fabrikasından, bu parçanın temin edilemiyeceğine dair, yazılı bir belge (mail, fax vs..) alabilirsek, bu belge ile dava açsak kazanır mıyız?

Yani; Bir otomobilin, en son üretim tarihinden itibaren, 10 yıl süre ile yedek parça temini sağlaması yasal zorunluluğu ne derece doğrudur? Sıkıntımızın kaynağı burası.

Rahatlıkla kazanırsınız, yeterki resmiyeti olan bir şey olsun.

Yurt dışına bile gerek yok, yurt içinde herhangi bir bayiye noter kanalı ile orjinal parça no'su şu olan parçayı talep ediyorum, temin etmemeniz halinde tüm yasal haklarım saklıdır, diye ihtarname çekin.

Fakat; komple mekanizma var, değeri 5.000 liradır derlerse, yapacağınız bir şey yok.

Tek satılan ve yedek parça kataloğunda gösterilen, bir parça olması lazım.

• bu 10 yılın yazılı olarak geçtiği kanun varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardent_boy

bu 10 yılın yazılı olarak geçtiği kanun varmı ?
    quote:

Orijinalden alinti: ardent_boy

bu 10 yilin yazili olarak geçtigi kanun varmi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.