Şimdi Ara

İNTERNETİN YAVAŞLAMA NEDENİ BUDUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumu araştırdım göremedim. paylaşıyım dedim.

TT’nin internet çıkışında sorun
    İtalya’da karasal kablodaki kopma, Türkiye’nin yurt dışı internet bağlantılarında Perşembe günü öğle saatlerinden sonra aksaklık meydana getirdi.

NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne açıklama yapan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Candan Toros, arızanın giderilmesi için İtalya’daki yetkililerle birlikte çalışıldığını ifade etti. Karasal fiber optik kablodaki kopmanın Türkiye ile aynı kanalı paylaşan İtalya ve Yunanistan’ı da etkilediğini belirten Candan, kabloyu döşeyen şirketin operatörlerinin kopmanın olduğu bölgeye giderek çalışmalara başladığını, sorunun çözüleceğini söyledi.

Türkiye’nin Trakya, Çanakkale Boğazı ve Marmaris üzerinden üç yurt dışı hattı bulunduğunu vurgulayan Candan, sorunun karasal Trakya hattında gerçekleştiğini ve çıkışların diğer hatlara yüklendiğini dile getirdi.

Kablodaki kopma nedeninin tespit etmelerinin çok zor olduğun vurgulayan Candan, kopmanın gerçekleştiği noktanın günboyu süren lokasyon testleri ve işortağı ülkelerle telefon trafiği sonucunda ancak akşam saatlerinde belirlenebildiğini söyledi.

NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne konuşan Candan, “Sorun yurt içinde olsa idi, daha çabuk müdahale ederdik, ancak yurt dışında olunca tespit çalışması uzun sürüyor, kopmanın yerini belirlemeden de açıklama yapamıyoruz” diye konuştu.

ÇAPA ATAN GEMİLER VE TROLCÜLER
    Tabanı uluslararası kablo ağı ile örülmüş olan Akdeniz’de jeolojik yer hareketleri zaman zaman kablo hatlarını koparabiliyor. Bunun yanı sıra demirlemek için çapa taraması yapan gemiler veya trolcü balıkçılar kabloları zedeleyebiliyor.

Trolcülerin internet hatlarına zarar vermesi ve bunun için Türkiye’nin ne yaptığı sorusu ise Candan, “Bu sorun Fransa’nın da başına sıkça geliyor, daha önce seyre çıkan tüm gemilere kablo hatlarının noktaları bildiriliyor ve dikkatli olmaları isteniyor. Ayrıca, Akdeniz’de kabloları tamir edebilecek sadece üç gemi var, Türkiye gibi Fransa da aynı gemilerden yardım istiyor” şeklinde yanıtladı.

kaynakwww.ntvmsnbc.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyildirimgs -- 17 Şubat 2006 0:46:26 >

• bilgi için teşekkürler
  • Eee sonuçta biz Türkler internet giremiyoruz. Ama Avrupadakilerin yedek sistemleri var. 2 yıl öncede Cebelitarık'ta aynı şey olmuştu ama adamlarda bir sorun olmamıştı. Çünkü adamlar hep birden fazla hattan internete bağlanıyor bizim kiler paraya kıyamıyorlar. Bakalım bu sefer kaç hafta geçmesi gerekecek. Olanda bize oldu zaten.
    su an 3 hattın 1 tanesi kopmus gibi degil

edit:
    son haber; yurtdışı internet bağlantısı 9 gbps'e düşmüş
    http://www.haberx.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashc -- 17 Şubat 2006 0:15:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • allahından bul telekom

ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUNUZ GERİ KALAN HERŞEYİ ATATÜRK E
  • Daha cok calısman lazım telekom coooookk

• az önce girdim bi maillerime bakıyım die bu nedir ya

rezalet

Orjinalden alıntı: MeTaLiTY

turk telekom bu gece baya beddua aldı

Hergün gece gündüz fark etmez. Ben günde 5-10 defa okuyorum. Hele birde fatura zamanı daha da delleniyorum.
  • evet şu an normala döndü
  • bağlantı hızı hala çook düşük. türk telekom adam akıllı bir hizmet vermiyor
  • Düzeldi dediği 500byte'la inerken şimdi 4-5 kb'de geziniyor download. Adamların son sürat internet anlayışı bu, önce 1kb altı veriyolar download'u, ondan sonra 5kb'ye çıkınca insanlar "Abooo! Ne hızlı internet yaaa! Uçuyor!" diye düşünüyor. Ama alakası yok. Bir de bu şerefsizlere bu ay 207 lira para ödeyeceğim...
    "Türk milleti tab'en demokrattır" M.Kemal Atatürk, TBMM gizli celse zabıtları, devre: ı, içtima ı, tarih: 22.1.1921.i, 31, c: 3. sayfa 334... "komünizmin memleket için, milletimiz için, dinimiz için, kabul edilmez olduğunu anlatmak, yani kamuoyunu aydınlatmak en yararlı çare görülmüştür" M.Kemal Atatürk, Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. Mustafa Kemal soygunculara karşı bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultan�ı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum Vladimir İlyiç Lenin,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.