Şimdi Ara

Türk telekom kronik kopma ve hız sorunu[Kendiliğinden Düzeldi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 senedir sıfır sıkıntı kullandığım 35 megabitlik türk telekom internetim 2 gün önce bir anda 20 megabit civarına düştü (kotamı geçmedim) ve sık sık kopma olmaya başladı kronik gibi yarım saat 1 saat civarı sürekli oluyor. Neyse arıza kaydı yaptırdım gelip baktılar. Apartmanın bahçesinde ki kutudan apartmana giden kablonun eskidiğini değişmesi gerektiğini söylediler. Şimdi benim derdim 1 senedir sıfır sorunsuz kulladığım internet bir anda kablo eskimesinden dolayı böyle mi oldu ? değerlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? aşadağıda ki değerlerden bu anlaşılır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 8 Haziran 2018; 16:43:38 >

• Hat zayıflamanız biraz fazla. Apartmanınızın bahçesindeki kutudan yapılan ölçümlerdeki değerler sorunsuz fakat size gelen bağlantıda sorun varsa dedikleri gibi kabloları değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Gelen görevliler ölçüm yaparken ellerindeki cihazdaki sonuçlara baktıysanız modeminizdeki değerlerle karşılaştırabilirsiniz.
    Evet ölçüm yaptılar ancak evdeyken hızınız normal 35 gözüküyor dediler. Ben 20 civarlarında olduğunu ve kopma yaptığını söyleyince aşağıdan baktık. Bir anda böyle bir değişim olması garibime gitti sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 52CM

Enteresan gerçekten... Port değişikliği mi yaptılar acaba
    Olabilir hocam, ben hala kablo sorunu olduğunu düşünmüyorum.

Düzeliyor bir daha ki ay hop yine aynı.

Hat değerlerim de çok iyi.

Evde ki ve bina içi hatta sıkıntı olmadığına eminim farklı modem ile denedim yine aynı.

Ama gece olunca hiç sıkıntı yok gayet düzgün çalışıyor.

Gündüz olunca başlıyor.

Netspeed,e geçtim bakalım port değişikliği veya sinyal değişikliği olunca düzelecekmi görücez.

• Bu gündüz vakitleri internet niye kopuyor veya 10kb gibi komik bir hıza düşüyor? Ben TTNet kullanırken de aynı sorun vardı şu an turknet kullanıyorum bu iki haftadır yine aynı sorun. Bu neyin nesidir bilen var mı acaba? Hep sorunlar aynı. Superonlineda da aynı sorunu yaşayan çok. Ülkede resmen internet çöktü çökecek o hale gelmiş anlaşılan.

Orijinalden alıntı: psychomax13

Bu gündüz vakitleri internet niye kopuyor veya 10kb gibi komik bir hıza düşüyor? Ben TTNet kullanırken de aynı sorun vardı şu an turknet kullanıyorum bu iki haftadır yine aynı sorun. Bu neyin nesidir bilen var mı acaba? Hep sorunlar aynı. Superonlineda da aynı sorunu yaşayan çok. Ülkede resmen internet çöktü çökecek o hale gelmiş anlaşılan.
    Bilmiyorum hocam hat değerlerini kontrol et. Benim kendi kendine düzeldi gündüz gece 35 mb alıyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.