Şimdi Ara

Internet kafede neden ping olmuyor ? Sistem eve nasil taşınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Buyuk bir sorunumuz var. Evde oyun oynarken bir yerden video acilsa ping 200 300 500 lere cikmakta. Iki kisi ayni anda film izlese interner ölmekte. Altyapi da cok saglam degil bulundugum yerde; yavasligin uzerine ping cabasi oluyor.
    Bu internet kafelerde nasil 40 50 Pc ayni anda birsuru sey yaparken ping olmuyor da ben oyun oynarken video acilsa internet ölüyor? Bunun cozumu icin nasil bir yol izleyebilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla ping oluşmasının sebebi oyunun sunucuya attığı isteğin gecikmesi. Bu gecikme gönderilecek paketin hat dolu olduğu için hemen gönderilememesinden kaynaklanıyor. Gönderme işlemi için yüksek upload hızına ihtiyaç duyuluyor. Eğer evde birisi interneti kullanıyorsa zaten çok kısıtlı olan upload hızı yetersiz geliyor. Aynı şey gönderilen paketler geri gelirken de oluyor. Eğer download hızınız çok düşükse veya siz oyundayken birisi hattın kapasitesini tam olarak kullanıyorsa, indirme yapıyorsa, yine ping sorunu yaşanıyor.

Bildiğim kadarıyla 2 çözüm var. Ya simetrik ve hızlı internet hizmeti kullanılacak. Böylece kullanıcılar hatta çok fazla yüklenememiş olacak. Ya da hız sınırlaması yapabilen ağ ürünleri alınıp oyun bilgisayarına özel bant genişliği verilecek. Bu dediğim uygulama yüksek hızlı simetrik internet ile birleşince daha güzel oluyor.
    İnternet kafelerde de sistem kabaca böyle işliyor. Onlar hız sınırlayıcı yerine bant genişliğini akıllı olarak yöneten veya QOS kullanan cihazlar kullanıyor olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Modeminizde varsa hız sınırı koyabilirsiniz.

• Verdiginiz cevaplar icin cok sag olun ancak bekledigim cevaplar bunkar degil aslinda. Yani hiz sinirlamasi diger cihazlara nasil yapilir bilmiyorum ancak öğrenirim de. . mesele su ki hiz az da olsa cok da olsa ortak kullanim sirasinda ping oyunu iynanmaz kılıyor. bunu net cafelerde nasik cozuyorlar tam olarak bunun cevabini merak etmistim. Yani adamlarda sanki 50 pc icin 50 ayri internet aboneliği var gibi . Ne ping oluyor ne bisey. Uzun mesaj icin afedersiniz ama bu durum benim icin su an cok ciddi boyutta :(

• Bunu bende hep merak ettim. Bant genişliği veya hız sınırı vs. ile alakası yok. Gayet stabil oluyor her şeye rağmen. 4 Mbps upload var, çok fazla NAT, Port göndermesi yapan uygulama açayım, ping ölüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 1 Ağustos 2020; 19:57:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kesinlikle. Ve hicbiryerde net bir cevap bulamıyorum. Hiz siniri da dediginiz gibi ister 1mbps ister 1000mbps olsun ayni anda 500kbps ile bile islem yapılsa ping uzaya cikiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jr09

Evet kesinlikle. Ve hicbiryerde net bir cevap bulamıyorum. Hiz siniri da dediginiz gibi ister 1mbps ister 1000mbps olsun ayni anda 500kbps ile bile islem yapılsa ping uzaya cikiyor.
    İnternet kafeler genelde birden fazla modem ve hat kullandığı için ve alt yapı sağlam olduğu için böyle sorunlar olmuyor. Önceden benim evde de aynı sorun vardı. LoL, CS gibi online oyunlar oynarken evdekilerin internete girmemesini rica ediyordum. Sonra VDSL geldi mahalleye ve artık sorun yaşamıyorum, evde 4-5 kişi aynı anda bağlansa video izlese sorun olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.