Şimdi Ara

ağdaki pc ye ping atamıyorum ama var biliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
24.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ağda 1 tane pc var açık olduğunuda biliyorum fakat ping leyince response alamıyorum.modem tablosunda hem ip hem mac olarak görüyorum fakat pingleyemiyorum.sanırım firewall benzeri birşey var ve engelletiyor.modem üzerindeki tablo çok geç güncelleniyor onun doğruluğuna tam emin olamıyorum o yüzden o pc yi ping veya benzeri yollarla cevap alabilmem gerekiyor.
    netscan tarzı programlarlada gözükmüyor.

mac ile aratma gibi bişey veya başka bir fikri olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 19 Haziran 2007; 22:50:44 >

• arkadaşım büyük ihtimal firewall engelliyoda windowsun kendi firewallu mu aktif yoksa win. inki disable da harici mi kullanıyosun?
  • firewall engellese bile bir yolunu bulupta omakinenin ağda olup olmadığını tespit edemezmiyiz.bu bahsi geçen bilgisayar laptop ağa sonradan dahil olup olmadğını tespit etmek istiyorum sadece.
  • hiç bir şey yapmadan oturduğun pc başından bilemezsin.o laptopun güvenlik duvarına ayar yapmalısın.başlat>denetim masası>windows güvenlik duvarı>gelişmiş>kullanılan ağ bağlantısını seç>ayarlar>ICMP>gelen yankı isteğine izin veri seçmelisin.harici firewall varsa da benzer şekilde olmalı.eğer ingilizce ise allow echo reply yada ICMP type echo reply'e izin vermelisin paket filtreleme kurallarından.yani TCP/IP protokolünde hata kontrolü yapan port olan ICMP portuna izin vermelisin
  • hocam açıklayıcı bilgilerin için teşekkür ederim.hani dedim belki icmp siz başka bir metotla dedim göremezmiyiz elimde ip si değişse bile sabit mac adresi var bununla ne yapılabilir diye sormuştum esasında saol yinede
  • sende sağol.valla hocanın öğrettiğini yazdım onunla ilgili bir şey anlatmadı bizebenim interneti 4 kişi kullanıyoruz komşularla arasıra deneme yapıyorum sızmak için denemelik ama güvenlik duvarı sebebiyle ping bile atamıyorum.IP sini bildiğim halde ping atamamak çok kötü halbuki kendi ellerimle hepsinin IP sini tek tek elle vermiştimistersen o an cachine yazılan MAC için arp -a komutunu lullanabilirsin hem IP de basıyo ekrana ama ben başaramadım.bulursan bi şeyler haber ver

• onuda denedim
    mesela şöyle birşeylere rastladım fakat olumlu sonuç alamadım neyazıkki

komut satırında
    arp -s ip adresi mac adresi
    arp -a (girilenleri tablo halinde gösteriyor)

sonra ping çekiyor ve görmeye başlıyormuş.fakat ben firewall dan stealthmode a çektiğim deneme maksatlı diğer pc yi bu yolla pingleyemedim.Sanırım kullanım maksadıyla başka birşey olsa gerek.

netscan tools pro diye birşey buldum fakat herkesin download etmesi gibi birşansı yok önce ücreti yatırarak talepte bulunuyorsun sonra linki mailine atıyorlar fakat esaslı profesyonel birşeye benziyor.Denemeden işimize yararmı bilinmez o ayrı konu.

arpla ilgili şöyle bir iddiada bulunmuşlar:
    The ARP (Address Resolution Protocol) Ping tool uses ARP packets to 'ping' an IPv4 device on your LAN (subnet). This tool can force responses from IPv4 devices on your subnet even if they have personal firewalls or other stealthy methods of hiding from ICMP/UDP ping or port scanners.

link: http://www.netscantools.com/nstpro_arpping.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım bi çeşit arp poisoning programı bu?
  • arp poisoning nedir hocam açarmısın biraz konuyu?
  • arp poisoning bir networkte bi pc nin kullandığı bir programla(sanırım bu programda onlardan biri) diğer makinelerin varsayılan ağ geçidi olarak gördükleri makinenin yerine geçerek tüm network dışına yani internete giden trafiği kendi üzerinden geçirmesi ve bu yolla herkesin bilgilerini alması demektir.diğer bi adı da "man in the middle attack" tır.programın açıklamasındada yanlış anlamadıysam ping isteklerine cevap verebilen bi program olduğu söyleniyo.bu yüzden böyle bi düşünce oluştu kafamda.kolay gelsin...
  • ping atmak ne anlama geliyor? kafama takıldı meraklandım şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: donur_12

ping atmak ne anlama geliyor? kafama takıldı meraklandım şimdi

şöyle açıklıyim en basitinden komut satırında " ping ipadresi " tırnaklar yok tabi ki:) yazarsan yazdığın ip adresine bilgisayarın bir paket yollar. eğer paketi yolladığın adreste bir makina varsa oda bir cevap paketi yollar.. kısaca ordamısın kardeşim diye sorulur muhatab yerindeyse oda evet burdayım diye cevap verir... muhatap yoksa cevap alamazsın.. veya bi şekilde ping paketlerini almaması konusunda ayarlanmışsa konuyu açan arkadaş gibi makinenin varlığından emin olsan bile cevap gelmez...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.