Teğmen
20 Ekim 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 199 (Bu ay: 2)
Gönderileri

Gtx 1060 6pinli ekran kartım var. PSU ise 8 pinli. Dönüştürücü kablo aradım bulamadım, hep tam tersi var? Nasıl çözüm bulurum?

Modemde 5 (4 lan çıkışı var 1 tanesini çoklayıp 5 cihazı bağladık) kablosuz ve 3 kablolu bağlantı yapıldığında herhangi bir sıkıntı olmadan kullanılıyor.

Ancak kablosuz bağlantı sayısı 6ya çıkınca kablosuz tüm bağlantılar aşırı derece yavaşlıyor lakin kablolularda bir sorun yok.

Benim bildiğim kadarı ile bağlı cihazlar interneti kullanmadıkça kaç kişi bağlanırsa bağlansın hız düşmemelidir. Haksız mıyım?

Normalde 35 Mbit internet kullanıyoruz. Kablosuz cihaz sayısı 6ya kadar herhangi bir sorun olmuyor speedtest 34-35 mbit gösteriyor. Lakin cihaz sayısı 6 olunca her cihazda tüm bağlantı hızlaır 1-2 Mbit'e düşüyor.

Ayrıca kablosuzlarda herhangi bir sorun hiç oluşmuyor sabit 35 Mbit.

Modem superonline'ın yeni modemi. Acaba arızalı olabilir yoksa bu durum normal mi?

Ayrıca evimde de superonline modem var orada 9 tane kablosuz 1 tane kablolu cihaz var ve herhangi sorun oluşmuyor.

Sizce iş yerinde oluşan bu sorun modem arızasından dolayı mı, yoksa normal bi durum mu yoksa çok fazla kablolu bağlantı yapıldığından dolayı kablosuz bağlantı limiti 5 mi oluyor?

edit: modem modelleri eklendi.

sorunu yaşadığım modem superonline huawei home gateway HG255s

evimde sorun olmayanmodem superonline huawei home gateway HG658V2

Gelin sizle bir hesap daha yapalım.

arabam.com'a girdim ve en ucuz sıfır araba olarak 1.3 motor 117.000 TL'ye Fiat Egea Sedan buldum:

https://www.arabam.com/sifir-km/fiat-egea-sedan-fiyat-listesi-yakit-tuketimi

Bu arabayı almak için maaşlı bir çalışan aylık 10.000 TL kazanmalı ve ailesi yanında kalmalı ki tüm masraflarını onlar üstlensin ve kendisi araba için para biriktirsin.

Bir yıl boyunca biriktirdiği para 120.000 TL olur.

Şimdi aylık 10.000 TL alan birinin yıllık vergi tutarını çok doğru tespitler yapan daha önce kendi maaşımdan kıyaslayarak da hesapladığım https://www.verginet.net/dtt/MaasHesaplama.aspx sitesi üzerinden hesaplayalım.

Tablodan da anlaşılacağı üzere bir yıllık toplam vergi tutarı 101.365 TL. (sigorta dahil, neticede devlete gidiyor ve o para başka kanallara aktarılabiliyor, birçok insan da ödediğini sigortanın karşılığını alamıyor)

Şimdi https://www.hesapkurdu.com/trafik-sigortasi/h/arac-otv-kdv-hesaplama sitesine girelim ve 117.000 TL'lik araçtan alınan vergi tutarını hesaplayalım:

117.000 Tl'lik araçtan alınan vergi tutarı tam 48.619 TL.

Sonuç olarak aylık 10.000 TL kazanan birisi bir yıl boyunca yemeyip içmeyip parasını biriktirse ve araç alsa devlete vergi olarak tam 149.984 TL veriyor. Zaten yıllık kazancı 120.000 TL.

Yani vergi oranı %55.55.

Ben vergi alınmasın demiyorum, devlet vergisi olmaz lakin bu kadar fahiş vergiler alınmamalı, halk da bilinçsiz olduğu için vergiler daha da artırılıyor. Lütfen öne çıkaralım herkes ne kadar vergi ödediğiniz bilsin.

Ön lisans bölümden lisans bölüme merkezi puan ile geçiş mümkün müdür?

Kuzenim yanlış tercih sonucu mühendislik yazacakken 2 yıllık bölüm yazdı. Puanı 4 yıllığa yetiyor. Şimdi 2 yıllık ilk dönem okuyacak. Dönem sonunda Merkezi Yerleştirme ile mühendisliğe geçebilir mi?

Aslında ÖSYM sitesine bakınca yazıyor:https://www.yok.gov.tr/ogrenci/guz-ve-bahar-donemi-ek-madde-1-uygulama-ilkeleri

quote:

4. Öğrencilerin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanları ile geçmek istedikleri yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirme puanını sağlamaları şartıyla ön lisans veya lisans programlarına geçiş yapabilecekleri (ön lisanstan lisansa veya lisanstan ön lisansa),

Lakin önlisanstan lisansa olmaz diyenler de var? Bu durumla karşılaşan veya böyle geçiş yapan tanıdığı olan var mı?
Merhaba, ilgili bit forum bulamadığım için en alakalı dişündüğüm bu başlık altında sormak istedim.

İnternetten ikinci el bilgisayar buldum. Satıcının yanıns gidip alıcam ama sonrasında satıcı bana hırsız muamelesi vb. durumlar yapmaması için kasayı alırken notere gidip satış sözleşmesi yaptırılabilir mi? Ürün 7bin tl olduğu için notere gitmek mantıklı geliyor çünkü 5bin motosiklet için bile gidiliyor.

Eğer böyle bir imkan varsa ücret ne kadardır?

Eğer notere onaylatmak mümkün değilse başka nasıl güvenceye alınabilir?
Bugün içini açıp incelediğim HP workstation'da 4 tane 8 GB DDR4 Ram olduğu farkettim. Yani toplamda 32 GB. Ancak Windows Sistem özelliklerinde, BIOS'dan ya da CPU-Z ile RAM miktarına baktığımda 64 GB olarak gösteriyor. Workstation'da 2 tane işlemci var. Ondan dolayı RAM miktarı iki ile mi çarpılmalı?
Bilgisayarın ekranını kasada nvidia ekran kartının hdmi girişine bağladığımda bilgisayar açılırken görüntü geliyor, yani bilgisayar markası gözüküyor ve f2'ye basıp bios'a girebiliyorum.

Ancak ekranı kasada anakartın hdmi girişine bağlarsam ilk başta görüntü gelmiyor. Ancak windows açıldıktan sonra login ekranı yüklenince görüntü geliyor. Bundan dolayı oradan bağlıyken bios'u görüntüleyemiyorum. Sebebini bilen var mı?
Merhaba. Bilgisarımın CPU kullanımı arttıkça FAN hızı artıyor, bu normal bir şey mi?

HWMonitor ile CPU sıcaklığını ölçtüm ve şun farkettim. Boştayken 40C olan CPU'yı herhangi bir işlem yaptığımda ve CPU kullanımını %100'e çıkardığımda sıcaklığı bir anda 90-95C'e çıkıyor ve kalıyor, sonra programı kapattığımda yani CPU kullanımı %1-2 seviyesine indiğinde sıcaklık tekrardan 40C civarına düşüyor.

Yeni açılan soğuk bilgisayar basit bir işlemde dahi CPU kullanımı %50 gibi orana çıktığında fan çok çalıştığını için çok uyuz ediyor. Sistemin böyle bir özelliği olabilir mi yoksa FAN mı bozuk yoksa FAN'a sıcaklığı bildiren sistem mi bozuk? Böyle bir sorunla karşılayan ya da tavsiye verebilecek var mı?

NOT: Kasada iki tane fan var; CPU ve Top fan. Sorun CPU Fan'da. Garanti kapsamında servis çağırdım ve iki fanı da değiştirdiler ancak sorun çözülmedi. Format at dediler attık yine çözülmedi. Sorun en baştan beri vardı ancak bunun sorun olduğunu bilmiyorum, şuan da emin değilim gerçi, sizde de böyle bir şey oluyor mu?

Bilgisayar Dell XPS 8930.

NOT 2: Bilgisayar açılırken Diagnostic seçeneceği ile Dell'in test aracı ile cpu stress testi yaptığımda CPU sıcaklığı 40'dan anca 60'a çıkıyor. Ancak Windows'da HWMonitor ya da başka programla baktığımda sıcaklık artığı anlık olarak 40'dan 90'a kadar çıkabiliyor.

CPU'nın sıcaklığını hangi cihaz ölçüyor?
Maaşımzı TL ile ölçüyoruz ama asıl önemli olan alım gücü. 3.5 yıldır tam zamanlı olarak çalışıyorum ve her sene maaşım TL bazında arttı. Şimdi bi hesap yapayım dedim gram altın üzerinden. Maaşım 3.5 yılda 2 gr azalmış. :( Siz siz olun az da kazansanız tüm biriktirdiğine hemen gram altın alın.
Gelin şimdi sizinle bir hesap yapalım. Sonuca şok olacaksınız. Bunu çoğu kimse bilmiyor çünkü Türkiye'de çoğu işçi NET maaş alıyor. Bunu da bilerek yapıyorlar ki Devlet'in aldığı para gizlensin. (ben brüt alıyorum bunları biliyorum diyenler de okusun çünkü onlar da bilmiyor. Brüt maaş demek işveren'in senin için verdiği maaş değil, işveren onun dışında da senin için Devlet'e para ödüyor.)

Patron sana 5000 TL bütçe ayırsın şirketten. Bu paradan devlete gideni açıklıyorum.
Günde 25 TL'den ayda (hafta sonları tatil) 550 TL yapar. Bundan %8 vergi alınır: 44 TL.
250 TL senin adına servis ücreti için versin. (Büyük firmalarda birden fazla servis olduğu için ortalama ücret alınır ve bu civarlarda minimum).
(Devlet bundan vergi alıyor, ne kadar bilmiyorum. Bilen varsa aydınlatsın.)
Yukarıdaki yol ve yemek çıkınca senin için 4200 TL kalıyor. Şimdi bu paradan alınan vergiler ve SGK tutarları hesaplayalım:
703,15 TL SSK işveren ödeme yapar (brüt ücretin %20.5'i).
68,60 işveren İşsizlik payı öder.
Bunlar çıkınca senin brüt maaşın 3.430 TL oluyor. Şimdi devlet bundan tekrardan SGK primi alıyor.
480,20 TL SGK İşçi payı ödeniyor.
34,30 TL İşsizlik işçi payı ödeniyor.
491.43 TL Gelir Vergisi ödeniyor. (Yıl içinde artan bir tutar olduğu için ortalamasını aldım. Maaşınız ne kadar fazla ise bu tutar o kadar artıyor. Son dilimde %30'a çıkıyor)
26,03 TL Damga Vergisi ödeniyor.
Senin elinde 2.452,14 TL + 220,73 asgari geçim indirimi (bu indirim tutarı maksimum 375 TL oluyor. Yani Eğer evli ve 3 çocuk sahibi olursan devlet sana 155 TL indirim yapıyor)
ile toplam 2.672,87 paran oluyor. Bitti mi? Bitmedi!
Şimdi sen bu parayı temel ihtiyaçlar ve alışveriş için harcayacaksın. Devlet bundan da vergi alıyor. KDV tutarı %8 ile 18 arasında değişmekte ve en temel yaşam giderleri için bile vergi alınıyor (Amerika gibi gelişmiş ülkelerde temel ihtiyaçlar için vergi alınmaz). Ortalama %13 dersek 347.47 TL KDV için gidiyor.

Sonuç olarak patronun cebinden çıkan sizin için ayırdığı 5000 TL'den size 2,325 TL kalıyor. Şaka gibi ama değil. Yani 5000 TL'den elinize geçen ücret asgari ücret. (peki diyeceksiniz asgari ücret brüt ücreti 5000 TL değil ki. Asgari ücret brüt ücreti dışında patron sizin adınıza ekstra harcamalar yapıyor. Ancak burada %5 SGK İşveren desteği ve asgari geçimde indirimde sadece asgari ücret için uygulanan özel bir durum var. Ayrıca burada hesap yapılırken elinize geçen parayı biriktirmeyip temel ihtiyaçlar ve alışveriş için harcadığınız düşünlerek kdv tutarı eklenmiştir. Bundan dolayı işveren maaliyeti biraz düşüyor. Eğer hiç bir yerden destek alınmıyorsa işveren size asgari ücret + yol + yemek ödemek isterse cebinden 5000 TL çıkıyor ve bu tutardan sizin elinize kalanı asgari ücret oluyor.)

kaynak:https://www.verginet.net/dtt/MaasHesaplama.aspx

kaynak2:https://www.pwc.com.tr/asgari-ucret-ve-asgari-ucretin-isverene-maliyeti

kaynak 3:https://www.parasut.com/blog/bir-personelin-isletmeye-olan-maliyetinin-hesaplanmasi

Kullanılan oranlar:
Maaşın %34.5'i SGK için (emekli olamadan ölenler, devlet hastanesinde sıra alamayıp muayene olamayanlar, sıra alsalar da ilgisiz doktor yüzünden özensiz muayene sonucu iyileşemeyenler, iş değiştirdiği için yüksekten prim öderken düşük prime geçip önceki ödedikleri boşa gidenler (bknz: sgk emekli maaşı hesaplarken son yıllara bakar). vs. gibi durumları unutmayın.)
%3'i İşsizlik Primi (düzgün şartlarda çalışmadığından dolayı işten ayrılanlar kullanamıyor)
Gelir Vergisi %15, %20, %27,%35, %40 (yıllık olarak değişiyor ve %50'a kadar çıkabiliyor.)
Damga Vergisi %0.759

Siz de internette araştırıp bulabilirsiniz. Ben kendim uzun süredir araştırıyorum. Bu kadar olabileceğine inanamadım ve şirket muhasebecisine sordum ve onay aldım. Bu miktarlar gizleniyor insanlar. Ve bizim insanımız eline geçen rakama bakıyor. Ben işveren değilim burada işvereni de savunmuyorum ancak bu kadar vergiler alınmasa işverenden bize gelen tutar artacak. Tabi vergi alınmalı, yoksa devlet yürümez ancak bu kadar fahiş vergiler olmamalı ve büyük şirketlerin vergi borçları silinmemeli hatta onlardan daha çok vergi alınmalı. Bizim gibi işçilerin vergi kaçırma, vergi affı gibi durumları olmadığı için aslında Devlet'i biz besliyoruz. Halbuki çok kazanan firmalar daha çok vergi ödemeli. Ama tabi para onlarda olduğu için ve para her şey olduğu için yöneticileri parayla satın alıp, rüşvet verip bu sistemi ayakta tutuyorlar. Ayrıca

Yani işveren sizin için 5000 TL ayırıyor ve bunun 1925 TL'si devlete gidiyor. %38.5

Bu kadar vergi alınıyor ama bu vergiler çoğu boşa gidiyor. Bu konu hakkında da ayrı başlık açmak gerekir ama bildileri yazarsam:http://www.diken.com.tr/20-yilda-toplanan-verginin-beste-biri-faize-gitmis/

(Yukarıda linki verdiğim özel bankaların kazanması engelleyen çok güzel bir sistemi zamanında Erbakan getirmiş ancak engellemiş. bknz:https://www.youtube.com/watch?v=LbX1EzT3JOE&ab_channel=ARGONOM%C4%B0)

Bir ülkede bankalar en çok kazanan ise o ülke iyiye gitmiyordur:

İşçiler bu kadar vergi versin, vergi borcu silinen zenginlerin listesi ve oranları:

https://duzgunhaber.com.tr/tanrikulu-vergi-borcu-silinen-holdingler-kimler/

NOT: ÖTV, MTV, evrak işlemleri vergiler vs. diğer vergiler bu hesaplamaya katılmamıştır. Alınan tüm vergiler için bakınız: tüm vergiler

NOT 2: Aklıma takılan ve bilemediğim bir durum daha var. Bilen varsa lütfen aydınlatsın. Mesela ben yerli üretim bir elektronik cihaz alacağım. Örneğin akım ölçer cihaz alayım. Bu cihazı gidip satıcıdan alırsam %18 KDV ödüyorum. Ancak üretici bu ürünü üretmek için gerekli hammaddeleri alırken vergi ödüyor mu bilmiyorum. Diyelim akım ölçer cihazın satışı 100 TL olsun. Ben satın alırsam bunu devlete 18 TL para gidiyor. Satıcıya 82 TL kalıyor. Satıcı bu ürünü 70 TL'ye mal etsin. Karı 12 TL oluyor. Ancak bu ürünü 70 TL'ye mal etmek için hammadde bedeli olarak 50 TL ödesin (20 TL işçilik, fabrika çalıştırma masrafı vs.). Bu 50 TL hammadde alımı için işveren KDV ödüyor mu ödemiyor mu? Bunu bilen var mı? Eğer ödüyorsa aslında o üründen devlete giden tutar 18 TL değil, daha fazla?????

NOT 3: Öne çıkaralım, insanlar bilinçlensin.
Hakkında
Meslek: forumcu
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
macBook
Mobil cihaz
xiaomi
Operatör
turkcell
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 651
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 455)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 544 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.