Şimdi Ara

internet explorer 7 nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni windows xp home kurulumu yaptım.Lisanslı.Bütün kritik güncellemeleri yaptım.Eskiden daha fazla sayıda güncelleme oluyordu sanki.Çoğu da internet explorer ile ilgiliydi.Şimdi bir tek kritik güncelleme görüyorum.O da internet explorer 7 yüklemesi.Şu an sistemde İE 6 yüklü.5-6 ay önce bir kere İE 7 yi yüklemiş ve bir iki gün denemiştim.Yadırgadığım için kaldırıp tekrar IE6 ya dönmüştüm.Şimdi öyle görünüyor ki yeni kurulan bir sistemde IE 6 için pek güvenlik güncellemesi yok.Microsoft IE7 ye geçmememizi istiyor.Kullanan arkadaşlar ,tavsiye eder misiniz? İE 6 dan sonra çok sıkıntı yaratıyor mu? Üçüncü parti bir tarayıcı(firefox,opera vs..) kullanmak istemiyorum.İE 6 dan memnunum.Ancak onda güvenlik açığı olabileceği için İE 7 ye geçmeyi düşünüyorum.İE 7 kullananlar görüşleriniz nedir acaba bu konuda?? Zaten eninde sonuda geçeceğiz gibi.Zira bir kere kurduktan sonra kaldırsak bile IE 6 eskisi gibi olmuyor artık..

IE7 ile çalışma nasıldır.Çok sayıda pencere ile çalışırken.Kasılma falan yapıyor mu?(İE 6 da 15-20 pencere ile rahatça çalışabiliyorum. mesela..)

Tereddütde kaldım arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 18 Haziran 2007; 22:42:55 >

• ben işletim sistemim orjinalken kullanmıştım.çok memnundum.zaten fazla yadırganmıyor.kullanması zevkli. yalnız ingilizceydi.ama oda fazla sorun omamıştı benim için.kesinlikle tavsiye edebilirim.
  • ben çok memnunum özellikle sekme olayı çok kullanışlı.pc yi formatlayıp xp kurdğum zaman yaptığım ilk iş ie7 yi yüklemek oluyo.
  • eğer başka bir tarayıcı kullanmak istemiyorsan ie 7 kullan.ama yinede hiç kullandın mı bilmiyorum.opera tavsiye ederim.çünkü ie çok yavaş.ama başka tarayıcı kullanmak istemiyorsan ie 7 kullan.
  • Arkadaşlar teşekkür ederim.Olumsuz görüş bildiren pek yok gördüğüm kadarıyla.Bu durumda IE 7 ye geçiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

Arkadaşlar teşekkür ederim.Olumsuz görüş bildiren pek yok gördüğüm kadarıyla.Bu durumda IE 7 ye geçiyorum..

Dostum madem ie7 kullanacaksınız lütfen ie7pro.yu da yükleyiniz. Reklam engellme, flash engelleme, youtubeden direk kayıt etme, hava durumunu durum çubuğundan takip etme...vs özellikler katıyor..

Buradan İNDİR !!!!

• Tavisye Ederim çok iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Arkadaşlar teşekkür ederim.Olumsuz görüş bildiren pek yok gördüğüm kadarıyla.Bu durumda IE 7 ye geçiyorum..

Dostum madem ie7 kullanacaksınız lütfen ie7pro.yu da yükleyiniz. Reklam engellme, flash engelleme, youtubeden direk kayıt etme, hava durumunu durum çubuğundan takip etme...vs özellikler katıyor..

Buradan İNDİR !!!!

teşekkür ederim bunu da deneyeceğm.Acaba Freeware bir program mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 18 Haziran 2007; 22:48:18 >

• Kullanımı basit ve zevkli ayrıca media player 11 de tavsye ederim arkadaşım.
  • quote:

quote:

quote:

Buradan İNDİR !!!!

Firewall programı mı demek istediniz, orayı anlayamadım. Neyse Ben size COMODO FİREWALL 'ı öneririrm hem Türkçe hem de ücretsiz.

Comodo
    http://www.personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html?currency=USD®ion=Asia%20%26%20Pacific&country=TR

Ekleme: Comodoyu indirirken dil seçeneklerinden Türkçeyi seçmeyi unutmayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 18 Haziran 2007; 23:08:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Buradan İNDİR !!!!

Firewall programı mı demek istediniz, orayı anlayamadım. Neyse Ben size COMODO FİREWALL 'ı öneririrm hem Türkçe hem de ücretsiz.

Comodo
    http://www.personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html?currency=USD®ion=Asia%20%26%20Pacific&country=TR

Ekleme: Comodoyu indirirken dil seçeneklerinden Türkçeyi seçmeyi unutmayınız

Freeware "bedava" demek istediği

• Ben de 1 yıldan fazla firefox kullanıyordum. İE7 çıkınca firefox'u bıraktım
  • İE7 son derece kullanılışlı bence fakat sanki 6 ya göre biraz kasıyor gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Ben de 1 yıldan fazla firefox kullanıyordum. İE7 çıkınca firefox'u bıraktım

Görsel açıdan haklı olabilirisin ama şu da var. mozilla ie7den daha az işlemci-ram kullanıyormuş.

Birde şu tarafı var mozilla-opera olmasaydı explorer 7 çıkarırmıydı, mozillaya devam
  • çok süper ama rami fazla yiyo

forever MOZİLLA
  • Evet dün İE 7 yükledim.Menülerdeki farklılklara alışmam çok zor olmadı.Ama bazı sayfalarda açılma sorunları yaşayınca biraz keyfim kaçtı ve sannki IE6 ya göre daha yavaş geldi.Örneğin telekomun speed test sayfasını bir türlü açamadım.Oysa laptotan o sırada kontrol ettiğim bu siteler IE6 ile hemencecik açılıverdi.Alıştığım internet explorer performansını bulamadım kısacası.

Diğer bir konu internet geçmişini ve kaşesini tamamen silmeme rağmen hatta ayarlarını sıfırlayıp varsayılana getirmeme rağmen,bir kere girmiş olduğum sitelerin küçük ikonları kaybolmuyor.Mesela mynete girdiyseniz sık kullanılanlar klasöründe bulunan kısayolda İExplorerin "e" simgesi yerine mynetin "m" harfi şeklindeki simgesi görünür.Mesela donanımhabere girince sitenin kısayolu ikonu minik bir gazete resmi şeklinde oluşur.Bu bazı sitelerde olur.hepsinde yok.Ama kaşe temizlenince bunlar da silinir ve tekrar IE nin kendi "e" harfi şeklindeki ikonu görünür.

Çok küçük bir ayrıntı bu belki ama.IE7 de bir şeylerin sistemden silinemediği ve kalıcı olduğu izlenimini verdi.bir de alışkın olduğumuz cookies klasörü yok bunda.Normalde documents and settings/kullancı adı altında olması gerekir.Yaptığım aramada taa windows/system32 klasörünün oralarda buldum.Oysa İE yardım konularında cookies klasöürünün yine alışkın olduğumuz yerde bulunacağını yazıyordu.

Diğer bir ayrıntı: internet sayfası üzerindeki bir resmin üzerine geldiğinizde resmin sol üst köşesinde buton açılır.Bu resmi kaydet,bu resmi bastır,bu resmi e posta ile gönder,resimlerim klasörünü aç ..şeklinde.Aynı işlemi resim üzerinde sağ tıklayarak açılan menüden de yapabiliriz.Ama işte bazı siteler sağ tıklamaya izin vermez.özellikle belgesel materyal içeren sitelerde böyledir.Resmin kopyalanmasını istemez.Fakat bu durumda bile resim üzerinde açılan kısayol butonları çalışıyor ve çok işime yarıyordu.Oysa IE7 de böyle bir imkan yok.Resmi sadece sağ tıklama ile kaydedebiliyoruz.İşte bu bence büyük eksiklik.Daha ilk günden bulduğum fakat çözümünü göremediğim bu eksiklikler canımı sıktı.Ben IE7 yi sevmedim.Tıpkı windos live mesenger 8.1 sevmeyip MSN 7.5 kullanmamgibi, tıpkı K-litelite codec pack 3.08 çıkmasına rağmen benim halen en iyi sonucu 2.75 versiyonunda almam gibi.Quick time 6.5'in 7.versiyonundan daha iyi olması gibi.(HD fragmanlar için mecburen 7.1 kullanıyorum ama hiç memnun değilim) Yani özetle arkadaşlar demek ki her zaman en son çıkan en iyi olmak zorunda değilmiş.Bence yeni çıkan bir şey eskiyi aratmamalı.Eskisi üzerine eklemeler yapılmalı ama eskinin özellikleri korunmalı.Son olarak bu örneği maalesef IE7 de yaşamış bulunuyorum.

Sanırım bu IE 7 vista için üretilmiş.Xp için tam uyumlu değil.Bir şeyler anormal yani.
    Belki servis pack 3 çıkarsa o zaman mecburen geçicez.Ya da 1 yıl sonra falan vistaya geçersem kullanıcam.Şimdilik tekrara IE 6 ya dönüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 19 Haziran 2007; 15:35:05 >

• bende memnunum genel olarak fakat bazen öyle oluyoki sekmeler kendi kendine açılmaya başlıyo doluyo üst taraf peş peşe boş sekmeler açılıyo başa çıkamayınca görev yöneticiden kapatıyorum hemen.kaç pencecre varsa sekmeler ardı ardına açılmaya başlıyo. bunu neden yapıyo anlamıyorum ama böyle malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkarahanli61 -- 21 Haziran 2007; 13:27:16 >
  • her siteyi sorunsuz açar(hepsi ie 7 ye göre tasarlanıyor çünkü)

ancak yavaş açar bunaltır
  • Arkadaşlar ben uzun zamandır ie7 kullanıyorum. Memnunum. Hız deseniz firefox'tan hızlı, yetermi sizce bukadar :)
  • IE 7 de cookies klasörü olması gereken yerde değil.Documents and settings klasörü altında değil.Geçmiş dosyaar tüm silinse bile sık kullanılanlar klasörü altındaki kısayollardaki site ikonları silinmiyor.Hatta IE7 yi resetledim varsayılan ayarlara getirdim yine olmuyor.Yani bir şeyler tam silinmiyor.Resimleri farklı kaydet fonksiyonu yetersiz.Yok sevmedim ben bu IE7 yi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.