Şimdi Ara

İnternet bağlatmak istiyorum, Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ARkadaşlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Ben Apart bir dairede kalıyorum.Bilmeyenler için herkes farklı odalarda kalıyor aylık ücret veriyoruz. HEr neyse ortak bir wifi var apartta ama haliyle çok ağır. Ben de odaya internet baglatmak istiyorum. Bu konuda ne yapmam gerekiyor. Böyle bişey mümkün mü? odada telefon hattı falan yok.NEt baglatmam için neler gerekiyor. BU konuda biraz yardıma ihtiyacım var. TTnet şubesine sordum telekom bazen izin vermiyor falan zırvaladı.

• mevcut bir telefon hattı var ise sıkıntı olmaz o hattaki bakır kabloda 2 adet hat mevcuttur ayrıca ilk önce altyapınız ne kadar desteklediğini öğrenin 2. olarak mümkünse superonline bağlatın bayi var ise cevrenizde
    || MSI GAMİNG M5 || Intel® Core™ i7-6700K 4.0GHz || Kingston HyperX Fury Black 16GB 2666MHz DDR4 || AMD 7990 6GB 384 BİT || ZALMAN Z3 PLUS ||Zalman Psu 600W 80Plus Bronze || WD 2 TB SATA 3 64 MB 7200 Rpm || Samsung Evo 250GB || BENQ 1MS/144MHZ 24" LED || Rampage Gaming Keyboard || Rampage Mouse Pad || Rampage SN-R3| Rampage SGM-X7 Mouse || Logitech F710 Wireless Gamepad ||Logitech Driving Force GT ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: exileteam

mevcut bir telefon hattı var ise sıkıntı olmaz o hattaki bakır kabloda 2 adet hat mevcuttur ayrıca ilk önce altyapınız ne kadar desteklediğini öğrenin 2. olarak mümkünse superonline bağlatın bayi var ise cevrenizde

hocam kaldıgım apartın telefon hattı var diye düşünüyorum en alt katta zira internet baglantısı var. ağrı patnos ta superonline olacagını sanmıyorm . bir de benim için çok önemli değil hız yani 4 5 mb bana yeter. sıkıntı olacak şey şu taaahhüt meselesi. temmuz ayına kadar kullanıcm çünkü interneti
    || MSI GAMİNG M5 || Intel® Core™ i7-6700K 4.0GHz || Kingston HyperX Fury Black 16GB 2666MHz DDR4 || AMD 7990 6GB 384 BİT || ZALMAN Z3 PLUS ||Zalman Psu 600W 80Plus Bronze || WD 2 TB SATA 3 64 MB 7200 Rpm || Samsung Evo 250GB || BENQ 1MS/144MHZ 24" LED || Rampage Gaming Keyboard || Rampage Mouse Pad || Rampage SN-R3| Rampage SGM-X7 Mouse || Logitech F710 Wireless Gamepad ||Logitech Driving Force GT ||
  • @exileteam

yapmayın hocam moralim bozuldu şimdi. taahhütsüz paketi yok mu ttnetin hiç anlamıyorum bu işlerden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnet'in de taahhütsüz paketleri var. Benim tavsiyem Ttnet harici bir servis sağlayıcıyla uğraşmayın. Bunu biraz da yaşadığınız yerden dolayı söylüyorum. En azından direk muhatap bulursunuz Ttnet'te.

Yaşadığınız yerin yönetimi ile görüşün. Eğer hukuken orada kiracı statüsünde iseniz, bence telekomdan hat alabilirsiniz. Ama öğrenci yurdu gibi bir statüsü var ise apartın, belki hat sat(a)mayabilirler. Önce apart yönetimine sorun, onlar "olur" derse Türk Telekom'a başvurursunuz. Gerekirse 2 ya da 3 aylık yazlık tarifesine abone olur 2-3 ay sonra aboneliği bitirirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Ttnet'in de taahhütsüz paketleri var. Benim tavsiyem Ttnet harici bir servis sağlayıcıyla uğraşmayın. Bunu biraz da yaşadığınız yerden dolayı söylüyorum. En azından direk muhatap bulursunuz Ttnet'te.

Yaşadığınız yerin yönetimi ile görüşün. Eğer hukuken orada kiracı statüsünde iseniz, bence telekomdan hat alabilirsiniz. Ama öğrenci yurdu gibi bir statüsü var ise apartın, belki hat sat(a)mayabilirler. Önce apart yönetimine sorun, onlar "olur" derse Türk Telekom'a başvurursunuz. Gerekirse 2 ya da 3 aylık yazlık tarifesine abone olur 2-3 ay sonra aboneliği bitirirsiniz.

teşekkür ederim açıklamalarınız için. apart sahibi sorun çıkarmaz da işte telekom bağlar mı onu bilemiyorum

• resmen paramızla rezil oluyoruz dedikleri şey bu olsa gerek :) param var ama şartlardan dolayı bağlatamıyorum internet şaka gibi
  • Apart sıkıntı çıkarmazsa bence sorun olmaz. En kötü ihtimal şöyle olur; apartın girişine hattı bağlarlar, o noktaya kendinize ait modemi koyar şifrelersiniz. Ethernet girişlerini kapatır sadece wifi'ı açarsınız. Sağlam bir şifre + MAC filtresi de koyduğunuzda sizden başkası kullanamaz.
  • quote:

Apart sıkıntı çıkarmazsa bence sorun olmaz. En kötü ihtimal şöyle olur; apartın girişine hattı bağlarlar, o noktaya kendinize ait modemi koyar şifrelersiniz. Ethernet girişlerini kapatır sadece wifi'ı açarsınız. Sağlam bir şifre + MAC filtresi de koyduğunuzda sizden başkası kullanamaz.

Hocam ne yazık ki az önce ttneti aradım. Müşteri hizmetlerindeki arkadaş odamda telefon hattı olup olmadıgını sordu doğal olarak telefon hattı yok odada. 20 tane odadan oluşan bi apartta kalıyorum. O zaman bağlayamayız diyip kapattı telefonu :) Sanırım yine 0.50 mb hızındaki wifiyi kullanıcaz bu sene de.

dediğiniz yöntem güzel olur ama ben 3. katta kalıyorum. apartın girişinden wifi çekmek de sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 27 Ağustos 2014; 15:12:51 >

Şimdi sizin apartlar müstakil binalar mı yoksa tek bir bina içindeki dairelerden mi bahsediyoruz? Eğer bildiğimiz bir apartman ise, sizin dairenize telefon hattı olmasa bile bina girişinde mutlaka vardır. Yeni hat alır o noktaya kadar bağlatırsınız. O noktaya da dediğim gibi kendi modeminizi kurarsınız. Ama her apart ayrı bir müstakil ev gibi ise, ona ne yapılabilir bilmiyorum.

Dediğim gibi siz Türk Telekom müdürlüğüne gidin.
  • quote:

Dostum öncelikle Ttnet'i arama :) Türk Telekom'a "git".

Şimdi sizin apartlar müstakil binalar mı yoksa tek bir bina içindeki dairelerden mi bahsediyoruz? Eğer bildiğimiz bir apartman ise, sizin dairenize telefon hattı olmasa bile bina girişinde mutlaka vardır. Yeni hat alır o noktaya kadar bağlatırsınız. O noktaya da dediğim gibi kendi modeminizi kurarsınız. Ama her apart ayrı bir müstakil ev gibi ise, ona ne yapılabilir bilmiyorum.

Dediğim gibi siz Türk Telekom müdürlüğüne gidin.

apartman içinde daireler var. en alt katta da modem var bi tane. üst katlarda da wifiyi üst katlara çeksin diye konulan aletlerden var. yani ortak modem.
    peki dediğiniz gibi yapayım o zamn. teşekkür ederim

• Rica ederim :) Alt kattaki modem nasıl baglandıysa, siz de aynı şekilde abone olabilirsiniz (apart yönetimi de izin veriyorsa) bence.
  • quote:

Rica ederim :) Alt kattaki modem nasıl baglandıysa, siz de aynı şekilde abone olabilirsiniz (apart yönetimi de izin veriyorsa) bence.

hocam hallettim size söylemek istedim :) binadaki kutuda hat kalmamış binanın yanındaki direkten benim cama kablo çektiler şu an kullanıyorm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.