Şimdi Ara

Odadaki boş fiber kablosu sorunu için yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yeni taşındım ve evin 3 odasında da boşta sarı fiber kablo var. Bugün Türk Telekom görevlisi benim istediğim odaya modemi kuramadı çünkü o kablodan sinyal gelmediğini söyledi ve bana elektrikçi çağırıp kablo çektirmemi söyledi. Sonra ben bodruma indim ve fiber kutuya bir bakayım dedim, çok anladığım bir şey olmadığı için yardıma ihtiyacım var. Sizce sorun nedir? Neden odada fiber kablo olmasına rağmen sinyal yok. Fiber kutunun fotoğrafını paylaşıyorum. Referans olması adına binada 12 daire var. Şimdiden teşekkürler.

• Nasıl bir sarı kablo? Şöyle mi?

Fotoğrafını iletiyorum. Bu fotoğraftaki kablodan sinyal gelmiyormuş.

Yoksa sizin daireden aşağı kadar giden kablo var mıydı?

O resimde ki kablonun diğer ucu nerede?

Kutudan eve gelen kablo ve sinyal var ise şöyle bir adaptör alıp resimdeki kablonun diğer ucunu bulup; biribirine bağlayabilirsiniz.

Fiber optik adaptör.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Bina 3 yaşında, ilk mesajındaki fotoğraftaki alttan çıkan sarı kabloların hepsi evlere gidiyor hatta her odaya gidiyor. Benim dairemdeki 3 ayrı odada bulunan fiber kablonun sadece birinden sinyal geliyormuş. Resimdeki diğer diğer kablonun ucu duvar içinde, nereye gidiyor bilmiyorum ama teorik olarak bodrumdaki fiber kutuya gitmesi lazım. Kutudan eve kadar gelen aktif bir sinyalli kablo var ama iki oda arası 15 metre. Fiber optik adaptör kullanmak pratik olarak ethernet kullanmaktan farklı olmayacaktır diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sinyalde 3 ün 1 i olması normal.

Ya rüteri odaya alıp ontden cat kablo çekmek ya da rüterin lan portundan direkt cat kablo çekip kullanılacak cihaza bağlamak gerekir gibi.

Merak ettim prize göstermelik mi takılmış, kablonun gerisi var mı acaba?Odadaki boş fiber kablosu sorunu için yardım istiyorum 

Kablonun gerisi duvarda ama belki de hiç yok :) İlk yüklediğim fotoğrafta pek çok kablo duvara verilmiş ama hepsi bir porta bağlı değil anladığım kadarıyla. 20 metrelik cat6 çektim modemden evin bir köşesinden bir köşesine...

• İsmet bu ne kısmet misali; fiber kaploya niyet cat6 ya kısmet. Odadaki boş fiber kablosu sorunu için yardım istiyorum 

O da olur; olur mu olur.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.