Şimdi Ara

Intel Xeon X3440 Klubü (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
28
Favori
82.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum kullandığın soğutucu modeli nedir acaba? Bir de bilgin var mı bilmiyorum ama 6 bakır boru mu daha iyidir 4 nikel boru mu? Soğutma açısından? ar
  • Kullandığım ürün buhttps://tr.aliexpress.com/item/Y-ksek-kalite-4PIN-CPU-so-utucu-115X1366-2011-6-s-borusu-ift-kulesi-so-utma/32838876258.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dWuk49T çok memnunum, tavsiye ederim.
    Daha önce nikel soğutucu kullanmadığım için kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Yalnız her ikisini saf element olarak düşünürsek bakırın ısı iletkenliği nikele göre 4 kat daha fazla, ayrıca nikelden de 2 boru fazla...




  • Rx 570i besleyebilmek için x3440ı aşağı yukarı kaç ghzde çalıştırmam gerekir ?
  • Kasa Xigmatek Glare 7A hocam 3 tane önden içeri hava üfleyen bir tane de arkada havayı dışarı atan egzos fanı bulunuyor. Sorunun mosfetlerde olup olmadığına tam emin değilim fakat internette bir iki video görmüştüm benimki gibi OC düşen o adamlarda mosfetlerin soğutulmamasından kaynaklandığını anlatıyordu.
  • Oyundan oyuna değişiyor. Ben gtav, battlefield v, tomb raider shadow falan oynadım, monitörümün elverdiği çözünürlükte(1280x1024) oynamama rağmen ultra ayarlarda 3.5ghz da darboğaz pek görmedim. Düşük çözünürlükte yük işlemciye bineceği için sizin fhd çözünürlükte oynayacağınız varsayarak 3.5ghz çok kabaca yeterli olduğunu sanıyorum. Bazı işlemciyi zorlayacak oyunların (örn. battlefield multiplayer,v.s.) darboğaz yapsa da bunun makul olacağını düşünüyorum.(rx570 için)

    Kasanızın hava akımı iyi sanıyorum. Biosunuz hangisi bilmiyorum ama cpu phill v.s. gibi yerlere fazla voltaj veriyosanız ondan da olabilir. Tam olarak hangi ayarları ne yaptınız? Aynı şekilde sorun mosfetlerde değilse biosla alakalı olan speedstep gibi ayarların devre dışı olması gerekir. Award bios için size kendi ayarlarımı gösterebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNGamer -- 18 Mayıs 2019; 22:45:0 >
  • Beyler konu nasil gidiyor memnun musunuz sistemlerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var GA-H55M-D2H model bir anakart aldım kullanma kulavuzunda 16 gb ram desteği yazarken sitesinde 8 gb olduğunu gördüm 8x2 gb ddr3 sipariş ettim şimdi hangisine inaniyim aydınlatırsanız çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci en fazla 60, ekran kartı en fazla 72 derece oluyor kasanın hava akışında problem olacağını bende düşünmüyorum. Darboğaz durumu yok işlemcinin çarpanı düşüyor ve 1.8 e düşüyor OC. 3.6 da böyle. Voltaj ayarlarını anakartın otomatik haline bırakıyorum çok az güç ile stabil çalışıyor fakat ben kendim voltaj da ayarlasam anakart kendi kafasına göre çalışıyor fark etmiyor bende bu yüzden otomatikte bıraktım. Bios sürümü de 1201. Speedstep bu ayar nedir acaba?

    Ek olarak video izlediğimde adamın da OC aynı şekilde düşüyordu ve mosfetlere soğutucu ve ekstra fan takarak çözdü. Bugün mosfetlerin üzerindeki soğutucuların üzerine küçük bir fan takıp deneyeceğim eğer OC düşmezse sorun mosfetlerden kaynaklandığını anlarız. Çözülmezse aklıma başka hiçbir şey gelmiyor.
  • ek olarak resimleri ekliyeceğim

    https://i.hizliresim.com/lqoqop.png
    https://i.hizliresim.com/V9Z9ZR.jpg
    https://i.hizliresim.com/nQvQva.jpg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı paradoksu ben de yaşamıştım. Y.dışı siteleri karıştırdım, sonuç olarak gigabyte için h55 serisi anakartların son biosuyla sitede max 8gb ram destekler yazmasına rağmen birkaç kişinin 2*8 gb ramleri sağlıklı bir şekilde çalıştırdığını okumuştum. Yalnız tam olarak hangi ramleri sipariş verdiniz yazar mısınız?

    Hocam bios ekran görüntülerimi koyuyorum bir de böyle deneyin isterseniz.

    RX 480, başlığın sahibi olarak gigabyte için bios resimlerini giriş sayfasına ekleyebilmeniz mümkün müdür? Malum her şey ateş pahası oldu, orta-alt gelir grubu kesimi fiyat/performans sistemleri kuruyor... Foruma misafir olarak gelenlerin de faydalanmasını isterim.
    Intel Xeon X3440 Klubü
    Intel Xeon X3440 Klubü
    Intel Xeon X3440 Klubü
    Intel Xeon X3440 Klubü
    Intel Xeon X3440 Klubü
    Intel Xeon X3440 Klubü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNGamer -- 19 Mayıs 2019; 14:29:29 >




  • Cevabın için teşekkür ederim sistemi tam olarak toplamış değilim işlemci anakart ve ramlari aldım suanda ramler aliexpresten kllsre ddr3 1600mhz 1,5v kendi sitesinde 8 gb yazıyor internetten edindiğim kullanma klavuzunda 16 gb gerçekten kafayı takmış durumdayım sizce calışırmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi üzmek istemem ama ramleriniz cl11 olduğu için emin değilim fakat bence çalışmayacaktır. Yinede y.içinden kayıpsız satabileceğinizi düşünüyorum. Anakartı nerden kaça aldınız?
  • bi tanıdığımdan 300 tl ye aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki 8gb olarak kullanabilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışırsa her ikisi de çalışır 16gb olarak, çalışmazsa tekli 8gb olarak da görmez.
  • teşşekür ederim sırf kullanma klavuzuna güvenip 16 gb aldım patladım biraz galiba bakalım sonucu paylaşırım 😏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar basina gecince bakayim hocam. Memnun dimi herkes sistemlerden. Ben gecen sana mayistan beri kullaniyorum hicbir sikintim olmadi henuz. 3.8 kullaniyorum pubg atacak veya render yapacak olursam 4.0 a cikartiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 3-4 ay falan oldu bir sıkıntı görmedim. Bioslarımız farklıysa kendinizinkini de koyarsanız herkes için kolaylaşır işler. Kullandığımız mosfet ve cpu soğutucuların da linklerini, stres testi sonuçlarını koyabiliriz. Müsait olunca bir el atıverin.
  • Hocam soğutucunuz kaç fanlı modeli acaba? Anakartınızın modelini de alabilir miyim yani takarken boyut olarak yer kalıyordur herhalde. Ben de GA-H55-UD3H var.
  • Anakartım: Gigabyte GA-H55M-S2H (rev. 1.0)
    Soğutucum 2 fanlı olan modeli. Gayet de yer kalıyor. Sizin anakartınıza da uyacağını düşünüyorum. Kasa olarak sorduysaniz 10+ yıllık asus vento ile kullanıyorum, enine olarak da yer kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.