Şimdi Ara

Intel Skylake (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
12
Favori
35.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Humboldt

http://www.donanimhaber.com/anakart/haberleri/AMD-Bulldozer-icin-dikkat-cekici-ilk-tanitim-MSidan-geldi-.htm

taş gibi anakart mübarek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 28 Nisan 2015; 22:51:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 ay önce 2500K - Z77'li 3. yaşındaki sitemi emekli edip 4690K - Z97 ikilisine geçtim Z97'de anakartı Maximus Ranger alırken Broadwell desteği aklımdaydı ve işlemci tercihimi o yüzden yine önceki sistem gibi i5'den yana kullanmıştım uygun fiyata aldığım 4690K'yı daha sonra Broadwell i7 ile değiştiririm diyordum.Z97 anakartları kol gibi fiyattan satarken bas bas Broadwell destekli diye tanıttılar şimdi bakıyorum Broadwell'de 4690k / 4790K ikilisinden daha iyi birer işlemci gelmeyecek gibi duruyor.

Nefret ediyorum soket değişimi dönemlerinden sırf para tuzağı eldeki donanımı çöp etme taktiği.DDR4 desteği yeni mobo çipseti gelince illaki pin değişmesi mi gerekiyor anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

2 ay önce 2500K - Z77'li 3. yaşındaki sitemi emekli edip 4690K - Z97 ikilisine geçtim Z97'de anakartı Maximus Ranger alırken Broadwell desteği aklımdaydı ve işlemci tercihimi o yüzden yine önceki sistem gibi i5'den yana kullanmıştım uygun fiyata aldığım 4690K'yı daha sonra Broadwell i7 ile değiştiririm diyordum.Z97 anakartları kol gibi fiyattan satarken bas bas Broadwell destekli diye tanıttılar şimdi bakıyorum Broadwell'de 4690k / 4790K ikilisinden daha iyi birer işlemci gelmeyecek gibi duruyor.

Nefret ediyorum soket değişimi dönemlerinden sırf para tuzağı eldeki donanımı çöp etme taktiği.DDR4 desteği yeni mobo çipseti gelince illaki pin değişmesi mi gerekiyor anlamadım.

Niye çöp olsun ki nefsine hakim olamayanlarin her yeni model ciktiginda ellerindekini eskimis performanssiz bulup yenisini almak icin iki kati para vermesine mani olan olmazsa genel kanida bu yönde olur.4690k 4770k kullanipta yeni islemcilere ihtiyac duyan adam ne is yapiyo pc de merak ediyorum gercekten

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

2 ay önce 2500K - Z77'li 3. yaşındaki sitemi emekli edip 4690K - Z97 ikilisine geçtim Z97'de anakartı Maximus Ranger alırken Broadwell desteği aklımdaydı ve işlemci tercihimi o yüzden yine önceki sistem gibi i5'den yana kullanmıştım uygun fiyata aldığım 4690K'yı daha sonra Broadwell i7 ile değiştiririm diyordum.Z97 anakartları kol gibi fiyattan satarken bas bas Broadwell destekli diye tanıttılar şimdi bakıyorum Broadwell'de 4690k / 4790K ikilisinden daha iyi birer işlemci gelmeyecek gibi duruyor.

Niye çöp olsun ki nefsine hakim olamayanlarin her yeni model ciktiginda ellerindekini eskimis performanssiz bulup yenisini almak icin iki kati para vermesine mani olan olmazsa genel kanida bu yönde olur.4690k 4770k kullanipta yeni islemcilere ihtiyac duyan adam ne is yapiyo pc de merak ediyorum gercekten

Önemli bir iş yaptığım için değil yerine geçtiği sistemim 3 yıllıktı bu sefer daha çok masraf yaptım ve daha da uzun süre kullacağım uzun ömür bakımından 4790K'da alabilirdim ama i7'ye Broadwell'de geçmek istedim 4690K'yı da güzel bir fiyattan aldım satarken minimum zarar edeceğim.Şimdi elimde Z97'li iyi bir anakart ve bu anakarta sözü verilen bir Broadwell mevzusu var ve Broadwell'in önemsiz bir geçiş olacağını görmek sinir bozuyor bunu anlatmaya çalıştım.

Yetme mevzusu tamamen farklı bir mevzu donanımı sırf "yetmeleri" bazında ele alsak ben 2500K ile bir 3 yıl daha geçirebilirdim bozulmadığı taktirde.

• Yahu madem bu kadar kısa sürede geçiyorsun bari soket aynı kalsın yeter, bu nedir.

Combo anakart çıkarsa hayatta alınmaz bu seri bir geçsin iyicene otursun DDR4' ler o zaman bakarız.

Ayrıca üstteki arkadaşa katılıyorum illa yenisine geçmek zorunda mısınız yapmayın arkadaşlar ne işlemciler ile idare edenler var ki gerçekten öyle çok yetmemezlik olmadıkça tamamen israf bu işler ha çok parası olan parçalarla oyuncak gibi oynayan zaten direkt 2.elde satıp bastırıp parayı alacak yenisini ona yapacak birşey yok ama geri kalanlar için aklınızı kullanın hiçbir teknolojinin ilk çıkanlarını alanlardan olmayın. !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 29 Nisan 2015; 3:50:26 >

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Nasıl gidiyor 5820K güzel mi 4.5Ghz günlük olur mu
  • Memnunum :)

Henüz denemedim Noctua NH-U12S ile. Sıvı soğutma alınca denicem artık.
  • Yeniden eğer Ddr3+4 combo anakartlar olacaksa o seriden uzak durun.

En kısa zamanda katılacağım inşallah sana küçük bir sıkıntım var epeyidir çözemedim çözünce geliyor seninkilere kardeş GTX780 de alacağm :)

Sıvı soğutma almadıysan biraz bekle benden alırsın
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Colorfull'un kartlarına bakılırsa Combo gelmiyor. DDR4 soket görünüyor.

Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

En kısa zamanda katılacağım inşallah sana küçük bir sıkıntım var epeyidir çözemedim çözünce geliyor seninkilere kardeş GTX780 de alacağm :)

Sıvı soğutma almadıysan biraz bekle benden alırsın

Soğutmamı satıyorsun?
    Demekki her anakart combo olmayacak,bence düşük seviyler combo olabilir.

• Combo anakartlarin dezavantaji nedir? Neden herkes olumsuz yorum yapmis o konuda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip etmek lazım burayı artık

http://www.pcfrm.com/intel-i7-6700k-vs-i7-4790k/

• trktlh kullanıcısına yanıt
    Hiç biri Combo olmuyormuş bir de.
  • Her yıl işlemci degistirmedigim için mutluyum, millet ev yeniler gibi pc yeniliyor şu an i5 2500 k bile uzun süre götürür kaldiki i3 3220 kullanıyorum rahat 2-3 yıl değiştirmem sonrasında artık skylake mi olur yok broadwell x olur f/p açısından bir anakart işlemci alırız, intel bu pin mevzusu yüzünden çoğu kullanıcısını amd ye kaptiracak adamların bir standardı yok, amd mimaride çekirdek performansını biraz daha iyi yapsa çoğu kullanıcı inteli bırakır amd fx ler yeri geliyor i3 lerle başa çıkabiliyor amd nin bu durum ile alakalı çok ciddi çalışma yapması gerek

• Daha iyi olur :)
    @_Dominic_Toretto_

5820K ya baya yakın 6700K, ama 4/8. 5820K gibi 6/12 değil,

PCFRM da tebrik etmek lazım
    @turbo-powwer
    Eğer sonuçlar gerçekse evet tebrik etmek lazım dünyaya haber pcfrm dan servis edilmiş oldu
    5820K iyidir, bu 6700K'nın fiyatı ne olur sence ?

Muadili 4790K 1.000 Lira üzerinde, bu da ondan aşağı olmayacak zaten. Hatta 15-20 Dolar pahalı da olabilir.
    Fiyatlar çok komik gelmeye başladı bana niyeyse

O da 1000-1100 arası birşey olur,daha da fazla olmaz sanırım.5820K ile aynı fiyatta olmamalı
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.